Катя мравката Публикувано: 26 юли, 2021 Публикувано: 26 юли, 2021 На 26.07.2021 г. в 17:08, Patrick K каза: Банков превод ли ще правиш или директно с картата ще заредиш Revolut? Разшири Имам депозит в щд в УниКредит със скорошен падеж. Там преустановяват депозитите, но за да си изтеглиш парите на падеж на каса искат огромна комисионна. За превод с платежно в друга българска банка не става по Сепа и съответно за другите валути са завишили също много комисионните. Валутните им курсове също хич не са добри. Никакъв полезен ход не виждам, освен да си открия там разплащателна сметка и да си извадя дебитна карта и после към ревулют или дебитна карта на друга банка???
dimitrov6 Публикувано: 26 юли, 2021 Публикувано: 26 юли, 2021 На 26.07.2021 г. в 17:26, Катя мравката каза: Имам депозит в щд в УниКредит със скорошен падеж. Там преустановяват депозитите, но за да си изтеглиш парите на падеж на каса искат огромна комисионна. За превод с платежно в друга българска банка не става по Сепа и съответно за другите валути са завишили също много комисионните. Валутните им курсове също хич не са добри. Никакъв полезен ход не виждам, освен да си открия там разплащателна сметка и да си извадя дебитна карта и после към ревулют или дебитна карта на друга банка??? Разшири И аз имам депозит и разплащателна в лева в УниКредит,и си прехвърлям пари от едната сметка в другата безплатно веднага.
Катя мравката Публикувано: 26 юли, 2021 Публикувано: 26 юли, 2021 На 26.07.2021 г. в 17:35, dimitrov6 каза: И аз имам депозит и разплащателна в лева в УниКредит,и си прехвърлям пари от едната сметка в другата безплатно веднага. Разшири Благодаря Ви. Сега превода от левова сметка в сметка стана 5 лв, проблемът ми с щд Искам окончателно да се махна от тази банка 2
dimitrov6 Публикувано: 26 юли, 2021 Публикувано: 26 юли, 2021 На 26.07.2021 г. в 17:41, Катя мравката каза: Сега превода от левова сметка в сметка стана 5 лв, Разшири Безплатно е през онлайн банкирането. 1
AlexandraKo Публикувано: 29 юли, 2021 Публикувано: 29 юли, 2021 На 22.07.2021 г. в 19:31, Катя мравката каза: Много добре ще е ако ги върнат през револют, но не съм чула досега от НАП да са върнали лесно на някого пари, освен на ДДС за възстановяване след проверка. При мен също се е случвало вноски да се загубят, без моя вина, отишли са в счетоводството им в някаква тяхна сметка-кюп. Тогава се ходи в НАП, с копия от вносни бележки и на 1-2 реда се пише обяснение. Когато е за малка сума, съм плащала отново вместо да се разправям Разшири На 26.07.2021 г. в 14:02, AlexandraKo каза: Благодаря ти! Никакъв резултат, все още, чакам ги тези от Револют, да видим Разшири Значи, бях ги отписала тези пари, но ги върнаха. Браво на Револют! Всеки ден ме информираха в чата, какво се случва. Само че, бях превела 502 лева, върнаха 405. От Револют ми обясниха, че те нямат никакви такси, разликата е от българската банка. Предполагам, че са превалутирали два пъти, по най-дървения курс, като си го може, само Райфайзен. 1 1
Климент Публикувано: 29 юли, 2021 Публикувано: 29 юли, 2021 Не вярвам 100лв (20%) да са само от превалутиране. По скоро са ти сложили някоя такса. 3
Alexander Публикувано: 29 юли, 2021 Публикувано: 29 юли, 2021 Само от такси съм губил над 10% точно с Райфайзен. Не пречи и 20% да има загуба при цветни валути. 1
Patrick K Публикувано: 29 юли, 2021 Публикувано: 29 юли, 2021 На 29.07.2021 г. в 4:27, AlexandraKo каза: Само че, бях превела 502 лева, върнаха 405. От Револют ми обясниха, че те нямат никакви такси, разликата е от българската банка. Предполагам, че са превалутирали два пъти, по най-дървения курс, като си го може, само Райфайзен. Разшири Преди време четох в групата във Facebook за подобен случай и тогава отговорът беше, че Райфайзен банк взима около 100лв. за върнат банков превод(не съм им гледал тарифата). Човекът беше превел около 100лв. и Revolut му казали, че нищо не могат да му върнат, заради таксите от страна на банката. Мрънкал им, мрънкал им и накрая се съгласили да му направят "компромис" и му върнали цялата сума, но с уговорката, че тези пари излизат от техния джоб и при следващ случай да знае, че такъв компромис няма да има. 4 1
AlexandraKo Публикувано: 29 юли, 2021 Публикувано: 29 юли, 2021 На 29.07.2021 г. в 6:34, Климент каза: Не вярвам 100лв (20%) да са само от превалутиране. По скоро са ти сложили някоя такса. Разшири Възможно е, аз така си предположих. Револют-ците рекоха, че са такси. На 29.07.2021 г. в 6:37, Alexander каза: Само от такси съм губил над 10% точно с Райфайзен. Не пречи и 20% да има загуба при цветни валути. Разшири Вчера, като се жалвах на един приятел, той пък, ми разказа следното: Прави си през онлайн банкирането превод на няколко хиляди паунда от собствената сметка в английската банка, до собствената си паундова сметка в УниКредит. Пристигат му по-малко пари, загубата е била около -1200 лева. Като написал жалба, се оказва, / така му отговорили/, че всички електронни преводи от чужбина, минавали, през Райфайзен. И веднъж ги обръщат в лева, после - в паунди. Може ли някой, да каже, дали това е вярно? На 29.07.2021 г. в 6:37, Patrick K каза: Преди време четох в групата във Facebook за подобен случай и тогава отговорът беше, че Райфайзен банк взима около 100лв. за върнат банков превод(не съм им гледал тарифата). Човекът беше превел около 100лв. и Revolut му казали, че нищо не могат да му върнат, заради таксите от страна на банката. Мрънкал им, мрънкал им и накрая се съгласили да му направят "компромис" и му върнали цялата сума, но с уговорката, че тези пари излизат от техния джоб и при следващ случай да знае, че такъв компромис няма да има. Разшири Аха, значи, не съм единственият случай, на тези кожодери.🔔
Катя мравката Публикувано: 29 юли, 2021 Публикувано: 29 юли, 2021 На 29.07.2021 г. в 8:00, AlexandraKo каза: Възможно е, аз така си предположих. Револют-ците рекоха, че са такси. Вчера, като се жалвах на един приятел, той пък, ми разказа следното: Прави си през онлайн банкирането превод на няколко хиляди паунда от собствената сметка в английската банка, до собствената си паундова сметка в УниКредит. Пристигат му по-малко пари, загубата е била около -1200 лева. Като написал жалба, се оказва, / така му отговорили/, че всички електронни преводи от чужбина, минавали, през Райфайзен. И веднъж ги обръщат в лева, после - в паунди. Може ли някой, да каже, дали това е вярно? Аха, значи, не съм единственият случай, на тези кожодери.🔔 Разшири УниКредит и ОББ също взимат 0,10% от входящите преводи във валути, различни от евро и лв, независимо че идват от твоя собствена сметка, дори и да е в българска банка 3
Zlia Публикувано: 29 юли, 2021 Публикувано: 29 юли, 2021 При @AlexandraKo става въпрос за лева. Какво превалутиране? Сигурно има такси за разглеждане и връщане на превода. 1
AlexandraKo Публикувано: 29 юли, 2021 Публикувано: 29 юли, 2021 На 29.07.2021 г. в 11:04, Zlia каза: При @AlexandraKo става въпрос за лева. Какво превалутиране? Сигурно има такси за разглеждане и връщане на превода. Разшири А, нали знаеш, като нищо, преводът в лева от иностранна банка, ми го обръщат в ерро / примерно/, пък после - еврото в лева.:)))) Иначе пък, сладки таксички, ги чакат, такива зАплеси, като мен - 20%. Да не съм спала, кат съм пращала пари😰 Като имам време, ще поровя, да видя, какви са им на Райфайзен таксите за заплеси. П.П. А @Катя мравката, вероятно говори за превода в паунди на моя приятел.
Zlia Публикувано: 29 юли, 2021 Публикувано: 29 юли, 2021 Няма такова нещо като превалутиране от револют към БГ банки. Пращаш лева и те просто ги нареждат от левовата си сметка в РФБ. Обаче парите трябва да се върнат- от сметка на НАП до сметката на РФБ. Е тук сигурно има такса. А после Револют би трябвало да ти ги пуснат вътрешно, но ако ги нареждат от левовата си сметка в РФБ до твоята, която е в Литва има още една такса 40-50 лв по спомен може и процент да е било (наиграх се да си преведа преди време). Аз не мисля, че банката има вина след като са си обявили коректно тарифата( в моя случай не беше много коректно, но спора ми с тях не беше продуктивен, според мен имаха пропуск да се допуска превод с БИСЕРА към чуждестранен айбан. Надявам се да са го фикснали). Колкото и да ме дразнят за мен си остават читава банка, поне по моите нужди и стандарти. 1
AlexandraKo Публикувано: 29 юли, 2021 Публикувано: 29 юли, 2021 На 29.07.2021 г. в 15:08, Zlia каза: Няма такова нещо като превалутиране от револют към БГ банки. Пращаш лева и те просто ги нареждат от левовата си сметка в РФБ. Обаче парите трябва да се върнат- от сметка на НАП до сметката на РФБ. Е тук сигурно има такса. А после Револют би трябвало да ти ги пуснат вътрешно, но ако ги нареждат от левовата си сметка в РФБ до твоята, която е в Литва има още една такса 40-50 лв по спомен може и процент да е било (наиграх се да си преведа преди време). Аз не мисля, че банката има вина след като са си обявили коректно тарифата( в моя случай не беше много коректно, но спора ми с тях не беше продуктивен, според мен имаха пропуск да се допуска превод с БИСЕРА към чуждестранен айбан. Надявам се да са го фикснали). Колкото и да ме дразнят за мен си остават читава банка, поне по моите нужди и стандарти. Разшири Не, в случая, вината си е чисто моя, не виня банката.Не трябваше да пращам на НАП пари през Револют. Просто си ме измързя, да ида до банката 😞 Ама си помрънкван, че са им големи таксите, на всичките банки вечееее:)))) 1
darinamarinova Публикувано: 31 юли, 2021 Публикувано: 31 юли, 2021 (редактирано) @Катя мравката Това ново ли е за ОББ, защото преди ползвах тази карта за кешбек от booking и други подобни и никога не е имало загуба на сума, а аз съм доста внимателна. 😄 Но сестра ми има в ПИБ и там имаше загуба на стотинки (при 20тина лв са стотинки, но при повече няма да са стотинки 🙂 ) @AlexandraKo Друг път не ползвай Revolut, Vivid и подобни. Удобни са, но честно казано откъм бюджетни институции са много зле. Доколкото знам дори Revolut не минава в държавна институция на ПОС терминал, което е безумно, понеже като карта Visa/ Mastercard не би трябвало да има проблем. Редактирано 31 юли, 2021 от darinamarinova 1
Катя мравката Публикувано: 31 юли, 2021 Публикувано: 31 юли, 2021 На 31.07.2021 г. в 10:36, darinamarinova каза: @Катя мравката Това ново ли е за ОББ, защото преди ползвах тази карта за кешбек от booking и други подобни и никога не е имало загуба на сума, а аз съм доста внимателна. 😄 Но сестра ми има в ПИБ и там имаше загуба на стотинки (при 20тина лв са стотинки, но при повече няма да са стотинки 🙂 ) @AlexandraKo Друг път не ползвай Revolut, Vivid и подобни. Удобни са, но честно казано откъм бюджетни институции са много зле. Доколкото знам дори Revolut не минава в държавна институция на ПОС терминал, което е безумно, понеже като карта Visa/ Mastercard не би трябвало да има проблем. Разшири Не знам откога е, по тарифите може да се разбере. Отнася се за вал.преводи, кешбекът не знам там ли влиза
AlexandraKo Публикувано: 31 юли, 2021 Публикувано: 31 юли, 2021 На 31.07.2021 г. в 10:36, darinamarinova каза: @Катя мравката Това ново ли е за ОББ, защото преди ползвах тази карта за кешбек от booking и други подобни и никога не е имало загуба на сума, а аз съм доста внимателна. 😄 Но сестра ми има в ПИБ и там имаше загуба на стотинки (при 20тина лв са стотинки, но при повече няма да са стотинки 🙂 ) @AlexandraKo Друг път не ползвай Revolut, Vivid и подобни. Удобни са, но честно казано откъм бюджетни институции са много зле. Доколкото знам дори Revolut не минава в държавна институция на ПОС терминал, което е безумно, понеже като карта Visa/ Mastercard не би трябвало да има проблем. Разшири Е, вече знам, нали си платих, за тоз житейски опит, придобит, тези дни:))))) 1
Patrick K Публикувано: 31 юли, 2021 Публикувано: 31 юли, 2021 На 31.07.2021 г. в 10:36, darinamarinova каза: Това ново ли е за ОББ, защото преди ползвах тази карта за кешбек от booking и други подобни и никога не е имало загуба на сума, а аз съм доста внимателна. 😄 Но сестра ми има в ПИБ и там имаше загуба на стотинки (при 20тина лв са стотинки, но при повече няма да са стотинки 🙂 ) Разшири @Катя мравката написа: „взимат 0,10% от входящите преводи във валути, различни от евро и лв“ В случая банков превод в паунти е валутен превод и се таксува. Сигурно няма банка в България, която да няма такава такса и не е нещо ново. 1
neuromancer Публикувано: 2 август, 2021 Публикувано: 2 август, 2021 Един въпрос. Загубих си Револют картата и искам да поръчам нова. Обаче не знам защо не мога да си платя доставката с пари от сметката си, а трябва да внеса отвън. Проблема е, че с бразилските ми карти плащането не минава, нито с Google pay през същите карти. Остава swift превод, и това ми идва малко прекалено, и пак не съм сигурен дали ще мине... Няма ли начин да си платя с пари от Револют сметката или да я извадя без да плащам доставка? Тия промоции за безплатна карта спряха ли ги?
chandni Публикувано: 2 август, 2021 Публикувано: 2 август, 2021 По принцип доставката на карти се тегли от наличността на Revolut. Затова и първоначално трябваше да се внесат 10€, от които теглеха 6€ за доставка. Аз получих карта с безплатна доставка, но след изтичане на валидността на предишната. При загуба искат да се плати доставката. 1
neuromancer Публикувано: 2 август, 2021 Публикувано: 2 август, 2021 Ами аз съм ок да си платя, ама ми искат или Гугъл пей, топ ъп с карта или Суифт превод. ПП А-а-а, трябвало да имам наличност в лева. Щом обърнах малко и автоматично тръгна. 2 1
sndos Публикувано: 5 август, 2021 Публикувано: 5 август, 2021 Привет, някой има ли идея какви за актуалните такси на ДСК при трансфер на средства от тях към Револют? По този начин захранвам Револют картата си и досега не виждам някакви по-високи такси та се чудя дали няма нещо гнило...
kali Публикувано: 6 август, 2021 Публикувано: 6 август, 2021 Няма такса в момента. Но ги следя много внимателно, защото преди време, когато имаше такса, се появяваше след няколко дни, вероятно с осчетоводяване на сумата. Не помня каква беше сумата, но помня таксата - 60 лв. Болезнено беше 🙂 1
Яничка Публикувано: 11 август, 2021 Публикувано: 11 август, 2021 За притежателите на Metal картата - напомням, че Револют имат застраховка, покриваща закъснения на полети. След последния ни полет Крит - София, който закъсня с над 7 часа, изръчках моя приятел да го клеймне към Револют (аз нямам Metal карта, но той има). Първо му отговориха, че няма да платят, защото в момента пътувания до Гърция били препоръчителни само по essential причини и му поискаха документ от Уиз, доказващ причината за закъснението. Той им отговори, че закъснението въобще не се дължи на Ковид, а най-вероятно на технически причини, тъй като накрая самолетът, който дойде да ни вземе след над 7 часа закъснение въобще не беше с ливерията на Уиз. Днес, след сравнително кратка комуникация, след 10 дни някъде, той получи потвърждение, че ще му платят 340 Е обезщетение. 13 3
iMari Публикувано: 11 август, 2021 Публикувано: 11 август, 2021 На 11.08.2021 г. в 7:49, Яничка каза: Днес, след сравнително кратка комуникация, след 10 дни някъде, той получи потвърждение, че ще му платят 340 Е обезщетение. Разшири А защо 340евро? Нали за до 1500км, обезщетението е 250 евро. Или покриват и допълнителни разходи?
Препоръчани мнения
Публикувано от Георги,
връзка за първа безплатна карта
Препоръчано от Георги
2 реакции
Към мнение
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега