Прескочи до съдържание

Дебитна карта Revolut

Георги Матеев

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 34 минути , Яничка каза:

За притежателите на Metal картата - напомням, че Револют имат застраховка, покриваща закъснения на полети.

След последния ни полет Крит - София, който закъсня с над 7 часа, изръчках моя приятел да го клеймне към Револют (аз нямам Metal карта, но той има). Първо му отговориха, че няма да платят, защото в момента пътувания до Гърция били препоръчителни само по essential причини и му поискаха документ от Уиз, доказващ причината за закъснението. Той им отговори, че закъснението въобще не се дължи на Ковид, а най-вероятно на технически причини, тъй като накрая самолетът, който дойде да ни вземе след над 7 часа закъснение въобще не беше с ливерията на Уиз. Днес, след сравнително кратка комуникация, след 10 дни някъде, той получи потвърждение, че ще му платят 340 Е обезщетение.

А дайнерс карта ти нямаш ли 🙂

• Харесвам 2
Публикувано:

По полицата на Револют е:

Над 4 часа - 100€ и по 80€ за всеки следващ час, като максимумът е 340€. 

Нашето закъснение е над 7 часа.

Те са му цитирали сумата 340€ в потвърждението. Пак казвам - за Metal holders е това.

преди 5 минути , Branko каза:

А дайнерс карта ти нямаш ли 🙂

Това беше първия клейм, който пуснах, като се върнахме 🙂 Ти мен за ква ме имаш 🙂

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
  • Смея се 4
Публикувано:

Някой скоро обменял ли е от лева в евро през Revolut...? Тия вече съвсем се оляха и си режат клона. От снощи и до този момент, за 100€ ми искат 196,43+++ лв... Извинете, ама пощенска банда обменя на 1.9605!!! И това е в делничен ден!

Публикувано:
преди 5 минути , chandni каза:

пощенска банда обменя на 1.9605!!! И това е в делничен ден!

Пощенска вземат и 4 лв., при покупка на валута под 600 лв.

Публикувано:
преди 2 минути , Дани Магелани каза:

Пощенска вземат и 4 лв., при покупка на валута под 600 лв.

Това за онлайн или на каса...? Защото онлайн, при превод в лева към еврова сметка, си ги превалутират на 1.9605 без допълнителни такси.

Публикувано:
преди 2 минути , chandni каза:

Това за онлайн или на каса...? Защото онлайн, при превод в лева към еврова сметка, си ги превалутират на 1.9605 без допълнителни такси.

На каса в делничен ден.

Публикувано:
преди 24 минути , chandni каза:

Някой скоро обменял ли е от лева в евро през Revolut...? Тия вече съвсем се оляха и си режат клона. От снощи и до този момент, за 100€ ми искат 196,43+++ €... Извинете, ама пощенска банда обменя на 1.9605!!! И това е в делничен ден!

Аз. на 29.07.   

500.84 евро за 980 лв.

Excel-а каза че курса е бил 1.9567 , щото аз тогава изобщо не съм гледал.

Нали си знам че Revolut са върха.

Ще ги следя вече.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 6 часа, chandni каза:

От снощи и до този момент, за 100€ ми искат 196,43+++ лв...

За 100 евро ти искат ... над 196 евро ?!? :ohmy::biggrin:   
Тия верно съвсем се оляха! Аз за 100 евро не бих има дал повече от 100 евро! :biggrin: 
....

Цитат

Някой скоро обменял ли е от лева в евро през Revolut...?

На 06.08  - курс 1.9566

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 7 часа, Яничка каза:

По полицата на Револют е:

Над 4 часа - 100€ и по 80€ за всеки следващ час, като максимумът е 340€. 

Нашето закъснение е над 7 часа.

Те са му цитирали сумата 340€ в потвърждението. Пак казвам - за Metal holders е това.

Това беше първия клейм, който пуснах, като се върнахме 🙂 Ти мен за ква ме имаш 🙂

Искам само да споделя, че същата застраховка е има и при Premium потребителите на Ревоют. Полицата е същата.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 6 часа, chandni каза:

Някой скоро обменял ли е от лева в евро през Revolut...? Тия вече съвсем се оляха и си режат клона. От снощи и до този момент, за 100€ ми искат 196,43+++ лв... Извинете, ама пощенска банда обменя на 1.9605!!! И това е в делничен ден!

преди 5 часа, Фил каза:

За 100 евро ти искат ... над 196 евро ?!? :ohmy::biggrin:   
Тия верно съвсем се оляха! Аз за 100 евро не бих има дал повече от 100 евро! :biggrin: 

Ко рЬечи, ко...? :black_eye:

P.S. Don't mess with the authorities... :nhl::sarcastic_blum:

• Смея се 3
Публикувано:

Продължават да се "гъбаркат" с мен

IMG_20210811_200829.jpg

и ги ползвах само за трансфер до Paysera, които ми продават еврото на 1.9563 и Revolut лека-полека отиват все повече в картофите! 🤕

Публикувано:
преди 4 минути , chandni каза:

IMG_20210811_200829.jpg

и ги ползвах само за трансфер до Paysera, които ми продават еврото на 1.9563 и Revolut лека-полека отиват все повече в картофите! 🤕

Май нещо им е счупен калкулатора. Сметни  при курс 1 лев 0,5110 евро.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 7 минути , chandni каза:

Продължават да се"гъбаркат" с мен

IMG_20210811_200829.jpg

Ами така е, като се гъбаркаш с обикновените узери, карма!   :biggrin:
Screenshot_20210811-201728_Revolut.jpg.108b7d01fedf9f6cf47f06cd57f7d2f7.jpg

• Смея се 3
Публикувано:
преди 5 минути , Marisha каза:

Май нещо им е счупен калкулатора. Сметни  при курс 1 лев 0,5110 евро.

Не знам колко е счупен, но това е реалната сума в лева, която бихa ми изтеглили за 100 €...

преди 4 минути , Фил каза:

Ами така е, като се гъбаркаш с обикновените узери, карма!   :biggrin:

karma's a dish best served cold... Want a sip...? :laugh1:

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 5 минути , Климент каза:

Явно е специално отношение към теб

при мен дава 1.9566

Мдаааа... Достигнала съм лимита за месец и ми начисляват Трънския курс!

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:

Докато се дразнех на ДСК сега и на германските банки. Намерих в нета една таблица за банкомати без такса в различни страни и я пратих на детето. Изтеглили от Postbank 50 евро и ги сиктирдосали 5. По лошото, на което се ядосах е, че не пишело, че ще има такса. Нали уж цивилизовани, не са абсурдистан - що така бе бате? 

Някой може ли да каже от кой банкомат в Берлин може да се тегли без такса.

Публикувано:
На 11.08.2021 г. в 20:13, chandni каза:

IMG_20210811_200829.jpg

Тоя валутен курс е в извънработно време. Какво недоволстваш пак.

Публикувано:
преди 2 часа, EliDion каза:

Докато се дразнех на ДСК сега и на германските банки. Намерих в нета една таблица за банкомати без такса в различни страни и я пратих на детето. Изтеглили от Postbank 50 евро и ги сиктирдосали 5. По лошото, на което се ядосах е, че не пишело, че ще има такса. Нали уж цивилизовани, не са абсурдистан - що така бе бате? 

В Европа вариант, да не пише, че таксува, а да таксува, няма. В България, освен тези на Райфайзен банк, с висока такса са и на Euronet, но тях ги има на много малко места и пише, че ще таксуват еди си колко. Не знам за Берлин, но в Мюнхен е бъкано с тях.

Ако е минат лимита за безплатно теглене, таксата е 2% от изтеглената сума, тоест 1 евро и няма да е това.

Публикувано:
преди 2 минути , Patrick K каза:

В Европа вариант, да не пише, че таксува, а да таксува, няма. В България, освен тези на Райфайзен банк, с висока такса са и на Euronet, но тях ги има на много малко места и пише, че ще таксуват еди си колко. Не знам за Берлин, но в Мюнхен е бъкано с тях.

Какво точно се опитваш да ми кажеш? Децата, са деца за мен, но са на по 21години, говорят по 3 езика и живеят в чужбина сами от 2 години, така че са прочели какво пише, още повече, че ги предупредих да четат. Видели са разликата, по- късно, след изтеглянето, в приложението. Вероятно вариант, има. 

Мирослав Василев
Публикувано:

Бих се съгласил с мнението на @Patrick K, според мен са изтеглили от банкомат на Euronet, без да забележат. За съжаление са на страшно много места и то доста удобни и туристически. 

Ето две статии, първата е за теглене в Австрия от банкомат на Euronet (таксата е била 5 евро) - https://schimiggy.com/avoid-euronet-atms-when-traveling/

А във втората статия е споменато теглене в Берлин на 50 евро и таксата е била 5 евро - https://www.portugalist.com/euronet-atms/

Разбира се, не го пиша с цел заяждане, а да бъде полезно и на други.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 4 часа, EliDion каза:

Не се кахъри. 

download.jpeg.jpg.946aba9278e78ba882e44680794b6d2b.jpg

depositphotos_194012932-stock-photo-munich-germany-october-15-2017.jpg.7502ab7efa01200eb2502fa34e945164.jpg

postbanks-atm-and-service-terminal-2C61KHC.jpg.77db56372eadf3f3c018bc6a313c9f3e.jpg

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 5 часа, Zaro каза:

Тоя валутен курс е в извънработно време. Какво недоволстваш пак.

Не е от работното време. Само събота и неделя прилагат тесла, но в моя случай надхвърлях месечния лимит от 2000 лв за превалутиране и слагат 0.5% такса.

• Харесвам 1
Публикувано:

Пътувам за Гърция тия дни от Англия. И имам нормален акаунт и карта на Revolut от доста време но никога не съм я зареждал.

Ползвам главно TransferWise за пращане до БГ, но почти не ми се е налагало да се занимавам с €.

Искам да ползвам Revolut карата за да тегля кеш като съм в Гърция  заради без такси момента. Не става дума за големи суми. Максимум до 500€ но не на един ден разбира се. Та се чудя как да я заредя никога не съм го правил. С Английската ми сметка/дебитна карта или през ТW от паунди в Евро по хубавия курс на TW. Не знам какви ги мисля щото не помня какво е възможно дето четох тука едно време. А Revolutа беше предназначен точно за тоя момент. Времето ми тече а покрай тия полети и тестове и прочие. Забравих че ще съм там без пукнато € а само с Английска дебитна карта и кеш паунди колкото си изтегля докато съм в Англия.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.