Прескочи до съдържание

Дебитна карта Revolut

Георги Матеев

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 6 часа, BulgarBulgar каза:

Та се чудя как да я заредя никога не съм го правил.

Всичко може. И с английска дебитна карта, и с Wise ако можеш онлайн, и със sepa превод от ЕС (това може би от Англия няма да стане, не знам).

Публикувано:
преди 6 часа, BulgarBulgar каза:

Пътувам за Гърция тия дни от Англия. И имам нормален акаунт и карта на Revolut от доста време но никога не съм я зареждал.

Ползвам главно TransferWise за пращане до БГ, но почти не ми се е налагало да се занимавам с €.

Искам да ползвам Revolut карата за да тегля кеш като съм в Гърция  заради без такси момента. Не става дума за големи суми. Максимум до 500€ но не на един ден разбира се. Та се чудя как да я заредя никога не съм го правил. С Английската ми сметка/дебитна карта или през ТW от паунди в Евро по хубавия курс на TW. Не знам какви ги мисля щото не помня какво е възможно дето четох тука едно време. А Revolutа беше предназначен точно за тоя момент. Времето ми тече а покрай тия полети и тестове и прочие. Забравих че ще съм там без пукнато € а само с Английска дебитна карта и кеш паунди колкото си изтегля докато съм в Англия.

Да допълня, че лимита на месец за теглене на безплатния акаунт е 200 евро на месец. Хубаво е превалутирането да го направиш в делничен ден за да избегнеш дървения курс. Отделно мисля, че от миналата година вече всички банкомати в Гърция искаха такса за теглене от чужди карти. Последно съм теглил преди 3 години без такса, но съм попти сигурен, че четох за добавянеро на такси миналата или по-миналата година. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Да, сложиха такса за издадени извън  Гърция карти,  като някои банкомати разпознават Револют като GB карта и дават умопомрачителен курс, независимо дали имаш налични евро в сметката. Определено не е опция за теглене на кеш в Гърция. Ако все пак се налага, потърси банкомат на Алфа банк, те май бяха с най-ниска такса ( 2 евро до 100 евро)и без превалутиране. 

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

Да допълня, че освен лимита от 200 евро, вече има и ограничение за броя теглене- 5. Ако изтеглите 5 пъти по 20 евро, на шестия вече има такса, нищо, че не сте стигнали 200 евро.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 10 часа, BulgarBulgar каза:

С Английската ми сметка/дебитна карта или през ТW от паунди в Евро по хубавия курс на TW.

1. От TW чрез СЕПА превод по Euro IBAN-а на револют
  2. Зареждане с кредитна/дебитна карта във валутата на картата, от която ще се зарежда, и превалутиране в Револют през седмицата (ако е необходимо)
Публикувано:

@BulgarBulgar някакъв писал януари тази година, че ATM на Optima Bank не взима такса. В краен случай може да пробваш и там, но не е гаранция, че е така.

Явно трябва да започнеш повече да ползваш Revolut, щом мислиш, че Wise има добър курс(с таксите).

Публикувано:

Как мога да оспоря транзакция? Не виждам такава опция в приложението. На 12 август имам едно плащане 19,36 лв.  на терминал 2,  на 17 август е повторено плащането, а аз дори не съм била там.  Не може да се допусне някакво доближаване на чипа.

Публикувано:
преди 3 минути , Дани Магелани каза:

Как мога да оспоря транзакция? Не виждам такава опция в приложението. На 12 август имам едно плащане 19,36 лв.  на терминал 2,  на 17 август е повторено плащането, а аз дори не съм била там.  Не може да се допусне някакво доближаване на чипа.

Дани пробвай като натиснеш транзакцията и ти се отворят детайлите и на отделен екран - най отдолу има "Report an issue".

Като го избереш има няколко опции включително чат

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 46 минути , funny каза:

Дани пробвай като натиснеш транзакцията и ти се отворят детайлите и на отделен екран - най отдолу има "Report an issue".

Като го избереш има няколко опции включително чат

Попълних формата. Дано се реши бързо. Не съм за 19 лв., но това може да е симптом за нещо по-сериозно.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 5 часа, Дани Магелани каза:

Попълних формата. Дано се реши бързо. Не съм за 19 лв., но това може да е симптом за нещо по-сериозно.

Блокирай картата през приложението

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Блокирай си картата. Ако със сигурност не е твоя транзакцията (примерно абонамент, онлайн или нещо друго), направо си я смени, защото вече е рискова.

По принцип аз си държа картата блокирана, като само ако пътувам и очаквам да я ползвам често я оставям отключена.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 52 минути , neuromancer каза:

Блокирай си картата. Ако със сигурност не е твоя транзакцията (примерно абонамент, онлайн или нещо друго), направо си я смени, защото вече е рискова.

По принцип аз си държа картата блокирана, като само ако пътувам и очаквам да я ползвам често я оставям отключена.

Направих друго. Похарчих остатъка. Има 3-4 лв. Да видим какво ще източат?!

Глупав въпрос вероятно: Ако е блокирана ще мога ли да получавам пари? Очаквам един превод към нея.

Публикувано:
преди 13 минути , Дани Магелани каза:

Ако е блокирана ще мога ли да получавам пари? Очаквам един превод към нея.

Няма проблеми за refund при заключена карта.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 1 час, Дани Магелани каза:

Направих друго. Похарчих остатъка. Има 3-4 лв. Да видим какво ще източат?!

Глупав въпрос вероятно: Ако е блокирана ще мога ли да получавам пари? Очаквам един превод към нея.

Ако имаш повече пари в акаунта не е нужно да си блокираш/разблокираш картата постоянно. Сложи си по-голямата част от парите във Vauilt  и си прехвърляй от време на време за харчене.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
На 18.08.2021 г. в 10:12, Дани Магелани каза:

Докладвам: Парите са възстановени. Явно е било грешка. Браво на Револют!

• Харесвам 8
  • Браво 1
Публикувано:

Замислих се,не е ли възможно някой с мобилен ПОС терминал да го доближи тайно до чанти или дрехи на хора и така да краде от картите.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 минути , dimitrov6 каза:

Замислих се,не е ли възможно някой с мобилен ПОС терминал да го доближи тайно до чанти или дрехи на хора и така да краде от картите.

Вероятно е възможно.

Но аз не съм била на Т2 на тази дата, а от магазин там е изтеглена сумата.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 59 минути , dimitrov6 каза:

Доста е трудно, защото устройството трябва да е много близо до картата. Изводите са ми от ПОС терминалите по магазините, но може да има и по-мощни, които ловят сигнала от картата от по-голямо разстояние. Затова е по-добре да се ползва телефон. Ако телефона не е с включен екран или отключен NFS-то не работи!

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 56 минути , ruil4o каза:

Доста е трудно, защото устройството трябва да е много близо до картата. Изводите са ми от ПОС терминалите по магазините, но може да има и по-мощни, които ловят сигнала от картата от по-голямо разстояние. Затова е по-добре да се ползва телефон. Ако телефона не е с включен екран или отключен NFS-то не работи!

Сега четох статия от преди 5 години за това.Обикновено на мъжете портфейла е в задния джоб и в някоя навалица може да се доближи устройството до 15 сантиметра.

https://www.dnes.bg/crime/2016/06/30/digitalni-djebchii-tochat-karti-iz-mol-a-v-metroto.307438

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 43 минути , dimitrov6 каза:

Сега четох статия от преди 5 години за това.Обикновено на мъжете портфейла е в задния джоб и в някоя навалица може да се доближи устройството до 15 сантиметра.

https://www.dnes.bg/crime/2016/06/30/digitalni-djebchii-tochat-karti-iz-mol-a-v-metroto.307438

Не го мисли толкова! Това е начина да си по-спокоен.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 8 минути , ruil4o каза:

Не го мисли толкова! Това е начина да си по-спокоен.

Вярно е,но има хора без смартфон и носят примерно дебитна карта на Уникредит,която не могат да блокират и разблокират ,когато е нужно.

Публикувано:
преди 2 минути , dimitrov6 каза:

Вярно е,но има хора без смартфон и носят примерно дебитна карта на Уникредит,която не могат да блокират и разблокират ,когато е нужно.

тези хора преди да излязат на пазар не могат ли да си прехвърлят малка сума в картата? Ако не, да си пазят картата по-добре. Примерно в пазвата, а някой да ми я сканира, като е там 😄

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 12 минути , dimitrov6 каза:

И на това има решение, слагаш си една такава карта в портфейла и не го мислиш повече:

https://www.amazon.com/VAULTCARD-Blocking-Protection-Passport-Protects/dp/B01M08BD4E

• Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.