Прескочи до съдържание

Дебитна карта Revolut

Георги Матеев

Препоръчани мнения

Публикувано:
  На 20.08.2021 г. в 6:11, dimitrov6 каза:

Замислих се,не е ли възможно някой с мобилен ПОС терминал да го доближи тайно до чанти или дрехи на хора и така да краде от картите.

Разшири  

По американските филми, често гледам такъв начин на източване на карти:))) Сигурно може.

• Харесвам 1
Публикувано:
  На 20.08.2021 г. в 9:22, logist13 каза:

И на това има решение, слагаш си една такава карта в портфейла и не го мислиш повече:

https://www.amazon.com/VAULTCARD-Blocking-Protection-Passport-Protects/dp/B01M08BD4E

Разшири  

Аз съм с подобно, ама значително по-евтино, малко тип tin foil hat 😛 , от години, точно защото, като ти дойдат на 15 санта от задния джоб и си 50-100 лв. надолу, а това в популярни туристически дестинации не е трудно 😉 
Имаше ги в  AliExpress едно време, сигурно и сега има, ама нали - мито и ДДС вече играят там 

IMG_20210820_131019.jpg

• Браво 1
Публикувано:

Добре де, ако се оплачат трима човека от тоя мобилен пос, какво се случва?

Предполгам, че все има някакъв контрол от банката издател?

• Харесвам 2
Публикувано:

Би трябвало да го спрат, ако има оплаквания. Да не говорим, че той си е вързан със някаква банкова сметка, където отиват парите, не става някой случаен да гепи ПОС и да почне да събира пари, има възможност за контрол.

Публикувано:
  На 20.08.2021 г. в 11:46, neuromancer каза:

Би трябвало да го спрат, ако има оплаквания. Да не говорим, че той си е вързан със някаква банкова сметка, където отиват парите, не става някой случаен да гепи ПОС и да почне да събира пари, има възможност за контрол.

Разшири  

Ам да де, и аз така си мисля. На третото оплакване и са го резнали.

Нали терминала не се купува от зарзаватчийница. Поне знам преди десетина години каква беше разправия в банка да си инсталираш, едва ли сега е по-просто/анонимно.  🙂

• Харесвам 2
Публикувано:
  На 20.08.2021 г. в 9:09, dimitrov6 каза:

Вярно е,но има хора без смартфон и носят примерно дебитна карта на Уникредит,която не могат да блокират и разблокират ,когато е нужно.

Разшири  

Може, може...

Под всяка карта има бутон "Заключи". По всяко време може да се отключи и заключи и все още е безплатно. 😆

• Харесвам 2
Публикувано:
  На 20.08.2021 г. в 9:37, AlexandraKo каза:

По американските филми, често гледам такъв начин на източване на карти:))) Сигурно може.

Разшири  

По американските филми ядрените физици са блондинки със сини очи и ТТ данни 90/60/90.

• Харесвам 3
Публикувано:

Как стоеше въпроса с плащането он-лайн в долари.? имаме право на една транзакция на месец или...? нещо ми бяга, а не мога да си намеря мейла. Драмата е - плащане от доларова сметка (регистрирана карта в БГ) в долари за абонамент към сайт. Имаше ли такса като е долар?

Публикувано:

Няма такива неща, всичко си е еднакво с другите валути. Ако нямаш достатъчно долари, ще конвертира автоматично, съответно може да сложи такса ако е уикенд или сте минали лимита за без такса.

• Харесвам 1
Публикувано:
  На 20.08.2021 г. в 8:13, dimitrov6 каза:

Сега четох статия от преди 5 години за това.Обикновено на мъжете портфейла е в задния джоб и в някоя навалица може да се доближи устройството до 15 сантиметра.

https://www.dnes.bg/crime/2016/06/30/digitalni-djebchii-tochat-karti-iz-mol-a-v-metroto.307438

Разшири  

Аз от години си смених портфейла с такъв.

New Fashion Automatic RFID Card Holder Men Credit Card Holders Business ID Card Case Aluminium Bank Card Wallets Dropshipping|Card & ID Holders| - AliExpress

Синовете ми също са с подобни. Хем по-защитено, хем по-компактно. банкови карти, лична карта, шофьорска книжка, талон на колата - всичко е вътре.

• Харесвам 4
Публикувано:
  На 25.08.2021 г. в 13:02, ven62 каза:

Аз от години си смених портфейла с такъв.

New Fashion Automatic RFID Card Holder Men Credit Card Holders Business ID Card Case Aluminium Bank Card Wallets Dropshipping|Card & ID Holders| - AliExpress

Синовете ми също са с подобни. Хем по-защитено, хем по-компактно. банкови карти, лична карта, шофьорска книжка, талон на колата - всичко е вътре.

Разшири  

Няма нужда от специални средства. Достатъчно е да са две или повече карти в портфейла. Или банкова карта + карта за достъп. Ако на някой не му се вярва да се опита да плати с две карти залепени една до друга.

• Харесвам 5
  • Браво 2
Публикувано:

От кои банкомати по света теглим без такса с карта Revolut

⚠️ Таблицата може да се обновява от всеки потребител, което колкото удобно, може да е и леко заблуждаващо, така че имайте си едно на ум, ако решите да ползвате.

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Публикувано:
  На 25.08.2021 г. в 15:47, lz3wz каза:

Няма нужда от специални средства. Достатъчно е да са две или повече карти в портфейла. Или банкова карта + карта за достъп. Ако на някой не му се вярва да се опита да плати с две карти залепени една до друга.

Разшири  

Как да защитим безконтактни банкови карти

https://www.vesti.bg/tehnologii/kak-da-zashtitim-bezkontaktni-bankovi-karti-6130121

Публикувано:

Здравейте

Преди 2,3 дни чрез "търговец" Google Payment le Ltd от Revolut ми източиха значителна сума в 20 отделни транзакции. Аз веднага влязох в чата, но първата консултантка само блокира картата ми, а днес подадох формуляр за измама, но от там ми отговориха: "Не намерихме следи от измамни действия по сметката ви и следователно считаме, че носите отговорност за гореспоменатата/ите трансакция/и."

Аз лично предполагам, че някой е успял да преснима данните от картата ми (предната седмица посетих няколко басейна в чужди градове ) в някой момент и след дни се е възползвал... Нямам никаква информация, какво съм купил, чрез тези транзакции, къде са извършени, кой е търговецът, те не ми и дават...

Имам ли полезен ход?

GP IE.jpg

Публикувано:
  На 30.08.2021 г. в 18:37, bilikidd каза:

Здравейте

Преди 2,3  чрез "търговец" Google Payment le Ltd от Revolut ми източиха значителна сума в 20 отделни транзакции. Аз веднага влязох в чата, но първата консултантка само блокира картата ми, а днес подадох формуляр за измама, но от там ми отговориха: "Не намерихме следи от измамни действия по сметката ви и следователно считаме, че носите отговорност за гореспоменатата/ите трансакция/и."

Аз лично предполагам, че някой е успял да преснима данните от картата ми (предната седмица посетих няколко басейна в чужди градове ) в някой момент и след дни се е възползвал... Нямам никаква информация, какво съм купил, чрез тези транзакции, къде са извършени, кой е търговецът, те не ми и дават...

Имам ли полезен ход?

GP IE.jpg

Разшири  

С каква отметка ти е Location-based security и другите настройки за сигурност?

Публикувано:
  На 30.08.2021 г. в 18:50, Zaro каза:

С каква отметка ти е Location-based security и другите настройки за сигурност?

Разшири  

тази защита беше изключена, то други като че нямаше...  Бяха разрешени безконтактни плащания, online плащания и т.н.  Понеже я затвориха, сега не мога да отговоря повече. При първите атаки, картата беше в джоба ми и е невъзможно да бяха безконтактни отблизо. Тогава ми излязоха нотификации в телефона и системата я блокира може би на 5-то плащане. Моя грешка беше, че след обяд аз я разблокирах  и така я оставих. Вечерта са направили още транзакции...без нотификации на телефона ми... На другия ден сутринта пробваха още, но аз вече бях прехвърлил останалите пари.

Публикувано:
  На 30.08.2021 г. в 16:31, Patrick K каза:

За Revolut не ви трябват специални калъфи, защото Revolut има такава функция, която изключва безконтактните плащания.

Разшири  

Би ли казал къде се намира тази функция  ?

Публикувано:
  На 30.08.2021 г. в 19:17, bilikidd каза:

Тогава ми излязоха нотификации в телефона и системата я блокира може би на 5-то плащане. Моя грешка беше, че след обяд аз я разблокирах  и така я оставих.

Разшири  

Съмнително е това, което пишеш. Виждаш, че има 5 трансакции, които НЕ си направил, но все пак "размразяваш" картата и се жалваш на Revolut, а те съответно приемат, че ти си ги направил, щом си "размразил" картата. Имаше и някакво съобщение преди да я "размразиш", когато те са я "замразили", тоест направил си информиран избор.

Остава ти, ако е истина, да оспориш трансакциите https://sc.revolut.com/select-language

Публикувано:
  На 31.08.2021 г. в 20:24, Patrick K каза:

Съмнително е това, което пишеш. Виждаш, че има 5 трансакции, които НЕ си направил, но все пак "размразяваш" картата и се жалваш на Revolut, а те съответно приемат, че ти си ги направил, щом си "размразил" картата. Имаше и някакво съобщение преди да я "размразиш", когато те са я "замразили", тоест направил си информиран избор.

Остава ти, ако е истина, да оспориш трансакциите https://sc.revolut.com/select-language

Разшири  

Размразих я, защото предположих, че така ще ми върнат парите. Ако е замразена си мислех, че няма да е възможно връщането... Аз писах горе за оспорването и какъв е резултатът!!! Много е лесно, да се съмняваш в някой, но все пак не е ли по-близко до логиката да вярваш на този, който пише за проблем, който е твой клиент от 2 години, да погледнеш какво е плащал и да замразиш оспорените плащания? В противен случай, ти просто формално се спасяваш от отговорност... И какъв е смисълът от възможност за прекратяване на плащането, след като тя не работи даже 1 минута след това?! Имайте го в предвид!!!

Публикувано:
  На 30.08.2021 г. в 18:37, bilikidd каза:

Аз лично предполагам, че някой е успял да преснима данните от картата ми

Разшири  

На Wise картата отпред няма цифри,само отзад е трицифрения код.Може да задраскаш този код в Revolut да не може да се вижда.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.