AlexandraKo Публикувано: 20 август, 2021 Публикувано: 20 август, 2021 На 20.08.2021 г. в 6:11, dimitrov6 каза: Замислих се,не е ли възможно някой с мобилен ПОС терминал да го доближи тайно до чанти или дрехи на хора и така да краде от картите. Разшири По американските филми, често гледам такъв начин на източване на карти:))) Сигурно може. 1
stormbringer Публикувано: 20 август, 2021 Публикувано: 20 август, 2021 На 20.08.2021 г. в 9:22, logist13 каза: И на това има решение, слагаш си една такава карта в портфейла и не го мислиш повече: https://www.amazon.com/VAULTCARD-Blocking-Protection-Passport-Protects/dp/B01M08BD4E Разшири Аз съм с подобно, ама значително по-евтино, малко тип tin foil hat 😛 , от години, точно защото, като ти дойдат на 15 санта от задния джоб и си 50-100 лв. надолу, а това в популярни туристически дестинации не е трудно 😉 Имаше ги в AliExpress едно време, сигурно и сега има, ама нали - мито и ДДС вече играят там 1
Georgi_G Публикувано: 20 август, 2021 Публикувано: 20 август, 2021 Добре де, ако се оплачат трима човека от тоя мобилен пос, какво се случва? Предполгам, че все има някакъв контрол от банката издател? 2
neuromancer Публикувано: 20 август, 2021 Публикувано: 20 август, 2021 Би трябвало да го спрат, ако има оплаквания. Да не говорим, че той си е вързан със някаква банкова сметка, където отиват парите, не става някой случаен да гепи ПОС и да почне да събира пари, има възможност за контрол.
Georgi_G Публикувано: 20 август, 2021 Публикувано: 20 август, 2021 На 20.08.2021 г. в 11:46, neuromancer каза: Би трябвало да го спрат, ако има оплаквания. Да не говорим, че той си е вързан със някаква банкова сметка, където отиват парите, не става някой случаен да гепи ПОС и да почне да събира пари, има възможност за контрол. Разшири Ам да де, и аз така си мисля. На третото оплакване и са го резнали. Нали терминала не се купува от зарзаватчийница. Поне знам преди десетина години каква беше разправия в банка да си инсталираш, едва ли сега е по-просто/анонимно. 🙂 2
Patrick K Публикувано: 20 август, 2021 Публикувано: 20 август, 2021 На 20.08.2021 г. в 9:09, dimitrov6 каза: Вярно е,но има хора без смартфон и носят примерно дебитна карта на Уникредит,която не могат да блокират и разблокират ,когато е нужно. Разшири Може, може... Под всяка карта има бутон "Заключи". По всяко време може да се отключи и заключи и все още е безплатно. 😆 2
Zaro Публикувано: 20 август, 2021 Публикувано: 20 август, 2021 На 20.08.2021 г. в 9:37, AlexandraKo каза: По американските филми, често гледам такъв начин на източване на карти:))) Сигурно може. Разшири По американските филми ядрените физици са блондинки със сини очи и ТТ данни 90/60/90. 3
EliDion Публикувано: 25 август, 2021 Публикувано: 25 август, 2021 Как стоеше въпроса с плащането он-лайн в долари.? имаме право на една транзакция на месец или...? нещо ми бяга, а не мога да си намеря мейла. Драмата е - плащане от доларова сметка (регистрирана карта в БГ) в долари за абонамент към сайт. Имаше ли такса като е долар?
neuromancer Публикувано: 25 август, 2021 Публикувано: 25 август, 2021 Няма такива неща, всичко си е еднакво с другите валути. Ако нямаш достатъчно долари, ще конвертира автоматично, съответно може да сложи такса ако е уикенд или сте минали лимита за без такса. 1
ven62 Публикувано: 25 август, 2021 Публикувано: 25 август, 2021 На 20.08.2021 г. в 8:13, dimitrov6 каза: Сега четох статия от преди 5 години за това.Обикновено на мъжете портфейла е в задния джоб и в някоя навалица може да се доближи устройството до 15 сантиметра. https://www.dnes.bg/crime/2016/06/30/digitalni-djebchii-tochat-karti-iz-mol-a-v-metroto.307438 Разшири Аз от години си смених портфейла с такъв. New Fashion Automatic RFID Card Holder Men Credit Card Holders Business ID Card Case Aluminium Bank Card Wallets Dropshipping|Card & ID Holders| - AliExpress Синовете ми също са с подобни. Хем по-защитено, хем по-компактно. банкови карти, лична карта, шофьорска книжка, талон на колата - всичко е вътре. 4
lz3wz Публикувано: 25 август, 2021 Публикувано: 25 август, 2021 На 25.08.2021 г. в 13:02, ven62 каза: Аз от години си смених портфейла с такъв. New Fashion Automatic RFID Card Holder Men Credit Card Holders Business ID Card Case Aluminium Bank Card Wallets Dropshipping|Card & ID Holders| - AliExpress Синовете ми също са с подобни. Хем по-защитено, хем по-компактно. банкови карти, лична карта, шофьорска книжка, талон на колата - всичко е вътре. Разшири Няма нужда от специални средства. Достатъчно е да са две или повече карти в портфейла. Или банкова карта + карта за достъп. Ако на някой не му се вярва да се опита да плати с две карти залепени една до друга. 5 2
iliana_t Публикувано: 29 август, 2021 Публикувано: 29 август, 2021 От кои банкомати по света теглим без такса с карта Revolut ⚠️ Таблицата може да се обновява от всеки потребител, което колкото удобно, може да е и леко заблуждаващо, така че имайте си едно на ум, ако решите да ползвате. 4 1
dimitrov6 Публикувано: 30 август, 2021 Публикувано: 30 август, 2021 На 25.08.2021 г. в 15:47, lz3wz каза: Няма нужда от специални средства. Достатъчно е да са две или повече карти в портфейла. Или банкова карта + карта за достъп. Ако на някой не му се вярва да се опита да плати с две карти залепени една до друга. Разшири Как да защитим безконтактни банкови карти https://www.vesti.bg/tehnologii/kak-da-zashtitim-bezkontaktni-bankovi-karti-6130121
Patrick K Публикувано: 30 август, 2021 Публикувано: 30 август, 2021 За Revolut не ви трябват специални калъфи, защото Revolut има такава функция, която изключва безконтактните плащания. 2
bilikidd Публикувано: 30 август, 2021 Публикувано: 30 август, 2021 Здравейте Преди 2,3 дни чрез "търговец" Google Payment le Ltd от Revolut ми източиха значителна сума в 20 отделни транзакции. Аз веднага влязох в чата, но първата консултантка само блокира картата ми, а днес подадох формуляр за измама, но от там ми отговориха: "Не намерихме следи от измамни действия по сметката ви и следователно считаме, че носите отговорност за гореспоменатата/ите трансакция/и." Аз лично предполагам, че някой е успял да преснима данните от картата ми (предната седмица посетих няколко басейна в чужди градове ) в някой момент и след дни се е възползвал... Нямам никаква информация, какво съм купил, чрез тези транзакции, къде са извършени, кой е търговецът, те не ми и дават... Имам ли полезен ход?
Zaro Публикувано: 30 август, 2021 Публикувано: 30 август, 2021 На 30.08.2021 г. в 18:37, bilikidd каза: Здравейте Преди 2,3 чрез "търговец" Google Payment le Ltd от Revolut ми източиха значителна сума в 20 отделни транзакции. Аз веднага влязох в чата, но първата консултантка само блокира картата ми, а днес подадох формуляр за измама, но от там ми отговориха: "Не намерихме следи от измамни действия по сметката ви и следователно считаме, че носите отговорност за гореспоменатата/ите трансакция/и." Аз лично предполагам, че някой е успял да преснима данните от картата ми (предната седмица посетих няколко басейна в чужди градове ) в някой момент и след дни се е възползвал... Нямам никаква информация, какво съм купил, чрез тези транзакции, къде са извършени, кой е търговецът, те не ми и дават... Имам ли полезен ход? Разшири С каква отметка ти е Location-based security и другите настройки за сигурност?
bilikidd Публикувано: 30 август, 2021 Публикувано: 30 август, 2021 На 30.08.2021 г. в 18:50, Zaro каза: С каква отметка ти е Location-based security и другите настройки за сигурност? Разшири тази защита беше изключена, то други като че нямаше... Бяха разрешени безконтактни плащания, online плащания и т.н. Понеже я затвориха, сега не мога да отговоря повече. При първите атаки, картата беше в джоба ми и е невъзможно да бяха безконтактни отблизо. Тогава ми излязоха нотификации в телефона и системата я блокира може би на 5-то плащане. Моя грешка беше, че след обяд аз я разблокирах и така я оставих. Вечерта са направили още транзакции...без нотификации на телефона ми... На другия ден сутринта пробваха още, но аз вече бях прехвърлил останалите пари.
nino Публикувано: 31 август, 2021 Публикувано: 31 август, 2021 На 30.08.2021 г. в 16:31, Patrick K каза: За Revolut не ви трябват специални калъфи, защото Revolut има такава функция, която изключва безконтактните плащания. Разшири Би ли казал къде се намира тази функция ?
bay_kolio Публикувано: 31 август, 2021 Публикувано: 31 август, 2021 Днес ми пратиха карта Бизнес но е на друго име. Konstantin dinev. Ако чете тук да се обади да му я пратя. 11
Zaro Публикувано: 31 август, 2021 Публикувано: 31 август, 2021 На 31.08.2021 г. в 16:06, nino каза: Би ли казал къде се намира тази функция ? Разшири PIN and Security на картата. Има отметка за Contactless payments. 1
nino Публикувано: 31 август, 2021 Публикувано: 31 август, 2021 Много ти благодаря ! За съжаление при мен тези функции не са активни. Просто са с много блед цвят и тикчето не е активно.
nino Публикувано: 31 август, 2021 Публикувано: 31 август, 2021 На 31.08.2021 г. в 19:03, nino каза: Много ти благодаря ! За съжаление при мен тези функции не са активни. Просто са с много блед цвят и тикчето не е активно. Разшири
Patrick K Публикувано: 31 август, 2021 Публикувано: 31 август, 2021 На 30.08.2021 г. в 19:17, bilikidd каза: Тогава ми излязоха нотификации в телефона и системата я блокира може би на 5-то плащане. Моя грешка беше, че след обяд аз я разблокирах и така я оставих. Разшири Съмнително е това, което пишеш. Виждаш, че има 5 трансакции, които НЕ си направил, но все пак "размразяваш" картата и се жалваш на Revolut, а те съответно приемат, че ти си ги направил, щом си "размразил" картата. Имаше и някакво съобщение преди да я "размразиш", когато те са я "замразили", тоест направил си информиран избор. Остава ти, ако е истина, да оспориш трансакциите https://sc.revolut.com/select-language
bilikidd Публикувано: 1 септември, 2021 Публикувано: 1 септември, 2021 На 31.08.2021 г. в 20:24, Patrick K каза: Съмнително е това, което пишеш. Виждаш, че има 5 трансакции, които НЕ си направил, но все пак "размразяваш" картата и се жалваш на Revolut, а те съответно приемат, че ти си ги направил, щом си "размразил" картата. Имаше и някакво съобщение преди да я "размразиш", когато те са я "замразили", тоест направил си информиран избор. Остава ти, ако е истина, да оспориш трансакциите https://sc.revolut.com/select-language Разшири Размразих я, защото предположих, че така ще ми върнат парите. Ако е замразена си мислех, че няма да е възможно връщането... Аз писах горе за оспорването и какъв е резултатът!!! Много е лесно, да се съмняваш в някой, но все пак не е ли по-близко до логиката да вярваш на този, който пише за проблем, който е твой клиент от 2 години, да погледнеш какво е плащал и да замразиш оспорените плащания? В противен случай, ти просто формално се спасяваш от отговорност... И какъв е смисълът от възможност за прекратяване на плащането, след като тя не работи даже 1 минута след това?! Имайте го в предвид!!!
dimitrov6 Публикувано: 1 септември, 2021 Публикувано: 1 септември, 2021 На 30.08.2021 г. в 18:37, bilikidd каза: Аз лично предполагам, че някой е успял да преснима данните от картата ми Разшири На Wise картата отпред няма цифри,само отзад е трицифрения код.Може да задраскаш този код в Revolut да не може да се вижда.
Препоръчани мнения
Публикувано от Георги,
връзка за първа безплатна карта
Препоръчано от Георги
2 реакции
Към мнение
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега