Прескочи до съдържание

Дебитна карта Revolut

Георги Матеев

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 5 часа, savagejo каза:

Не е ново, сигурно преди две години и аз се подведох по това, опитах се да регистрирам Революта, но само ми взеха 2-та лева и нищо. После се зарових в сайта им и някъде намерих списък с поддържаните банки, сред които естествено нямаше нито една чуждестранна 🙄

Преди две години си е било за тогава.

Току-що добавих успешно картата ми Revolut.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 2 часа, Patrick K каза:

Преди две години си е било за тогава.

Току-що добавих успешно картата ми Revolut.

И преди две-три години не съм имал проблем - добавял съм както Revolut, така и Curve, но се чака известно време за ръчно потвърждаване. Не става автоматично като българските карти.

• Харесвам 3
Публикувано:

Някой теглил е скоро пари от банкомат на ДСК? Има ли такса с Револют Мастъркард? С едно уточнение, че съм с обикновената пластика. 

Публикувано:
преди 37 минути , Guinness каза:

Някой теглил е скоро пари от банкомат на ДСК? Има ли такса с Револют Мастъркард? С едно уточнение, че съм с обикновената пластика. 

Само банкоматите на Райфайзен банк имат такса.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 10 часа, neuromancer каза:

значи си теглил с Curve, защото това се вижда от банкомата.

Банкомата вижда дали картата е издадена от българска банка или не според мен. Нека някой друг да каже за Пощенска директно с Револют, аз го ползвам през Curve, защото така нямам ограничение от 450лв безтаксово теглене. 

Публикувано:
Преди 1 час, Zlia каза:

Банкомата вижда дали картата е издадена от българска банка или не според мен. Нека някой друг да каже за Пощенска директно с Револют, аз го ползвам през Curve, защото така нямам ограничение от 450лв безтаксово теглене. 

Зависи кога ти е издаден Curve-a. Новите Curve са с BG BIN и ако си с наскоро преиздадена, е възможно това да е причината да не ти начислят такса при теглене с нея, а с Revolut да. Моят Curve е все още с UK BIN (изтича през декември), след което ще я преиздадат и вече ще е с BG BIN. Пробвай да теглиш на новите банкомати на Райфайзен (тези, които имат NFC четец, а екранът им е като таблет). Ако и на тях минеш без такса, значи точно това е причината.

Публикувано:
преди 6 минути , chandni каза:

Зависи кога ти е издаден Curve-a. Новите Curve са с BG BIN и ако си с наскоро преиздадена, е възможно това да е причината да не ти начислят такса при теглене с нея, а с Revolut да. Моят Curve е все още с UK BIN (изтича през декември), след което ще я преиздадат и вече ще е с BG BIN. Пробвай да теглиш на новите банкомати на Райфайзен (тези, които имат NFC четец, а екранът им е като таблет). Ако и на тях минеш без такса, значи точно това е причината.

Моя Curve със сигурност не е с BG BIN и на 04.09 си теглих от банкомат на Пощенска без такса. Банкомата не беше с безконтактна функция. За Райфайзен е ясно, че имат такса. Чакам си преиздадената Curve карта и ще ви кажа с нея как е на РФБ банкомат. 

Публикувано:

Имам да правя превод в леи към сметка - предполагам, че е румънска, но не съм сигурна. Има ли такса в Револют за такъв превод? И също трябва ли да обръщам от лв в леи или направо, като имам достатъчно наличност, мога да преведа?

Публикувано:
преди 19 минути , Яничка каза:

Имам да правя превод в леи към сметка - предполагам, че е румънска, но не съм сигурна. Има ли такса в Револют за такъв превод? И също трябва ли да обръщам от лв в леи или направо, като имам достатъчно наличност, мога да преведа?

Май има 1 безплатен превод на месец

•  

Какви такси ще ми бъдат приложени за моето търгуване?

В Revolut няма абсолютно никакви скрити такси. Вижте по-долу таксите, които се прилагат при различните сценарии:

Комисиони: ние начисляваме комисиона за сделка извън месечния лимит от 1 безплатна сделка за планове Standard , 3 безплатни сделки за планове Plus и 5 безплатни сделки за планове Premium, а потребителите на Metal се радват на неограничени сделки без комисиона. 

Комисионната такса е по-голямата от 0,25% от сумата на поръчката или минималната такса за страната, посочена по-долу. Тази такса ще бъде начислена в момента на получаване на поръчката. Това означава, че няма да платите повече (или по-малко) под формата на такси, отколкото сте се съгласили да платите при подаването на вашата поръчка, дори и ако цената на инструмента се е променила в периода между подаването на поръчката и нейното изпълнение от страна на брокер трето лице. 

Тази такса ще се начислява в USD, като се използва обменният курс в момента на получаване на поръчката.

Минималните такси за сделка по страни са както следва:

• Британска лира: 1 GBP
  • Еврозона Исландия* и Лихтенщайн**: 1 EUR
  • Дания: 9 DKK
  • Норвегия: 11 NOK
  • Полша: 4 PLN
  • Румъния: 5 RON
  • Чехия: 28 CZK
  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

преди 23 минути , Яничка каза:

Не е необходимо да имаш наличност в съответната валута, но е по-удобно. По време на превода, след като въведеш количеството леи, които трябва да изпратиш, отдолу под сумата ти показва има ли такса и каква. Ако превеждаш директо от леи в леи, ще ти изпише No fee (ако няма). Ако превеждаш от друга валута, ще ти показва точната сума, която ще ти изтеглят, включително таксите. За да видиш каква част е превалутиране в съответната валута и каква част са такси, трябва да натиснеш малкото Info бутонче и да видиш разбивката:

IMG_20211006_125054.jpg  IMG_20211006_125215.jpg

• Харесвам 5
  • Благодаря 2
Публикувано:
На 29.09.2021 г. в 18:48, Тони каза:

Аз си сложих за данъци в Австралия, а адреса стои в Бг, тъй като казват, че не могат да го променят с такъв в Ау.

Вече няколко месеца е така и няма проблем.

Ами сложих си само Бразилия, мина една седмица и сега пак ми иска tax info... Не знам вече. Мислех, че като съм бил известно време в България е решило, че трябва да има България, ама сега никаква представа нямам какво да ги правя....

Публикувано:

Спомням си, че някой беше подавал иск към фирмата на Револют за застраховката за пътуване / при Премиум и Метъл плановете/ за обезщетение за закъснял полет, но не мога да се сетя кой.

В тази връзка, ако някой го е правил, моля за помощ като Ви изпратят имейл, с който Ви искат писмено потвърждение за броя на часовете на закъснение на полета и потвърждение за причината на полета, какво им отговаряте.
Съмнявам се авиокомпанията да ми даде информация за причината за закъснението и то сега постфактум и за броя часове на закъснение.

Благодаря на всеки отзовал се със съвет.

Публикувано:

Последно помня имаше мед. застраховка тип pay per day, сега нямам тая опция в безплатния план?! Виждам мед.застраховки само в премиум и метал?

Публикувано:

Вчера получих на пощата съобщение, че Revolut служебно ще ми сменят виртуалната карта (изтича 2024 г.) с нова която ще се приема на повече места, с повече екстри и т.н. но нищо конкретно. Някой да има идея за какво става въпрос?

Публикувано:

И на мен преди доста време ми го написаха, като дадоха срок за закриване на старата виртуална (която беше валидна до 2024) до 14 септември. След 14 септември картата беше закрита автоматично, а новата ми бяха издали още преди да закрият старата. Нямам идея защо го правят.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 7 часа, agenta каза:

Спомням си, че някой беше подавал иск към фирмата на Револют за застраховката за пътуване / при Премиум и Метъл плановете/ за обезщетение за закъснял полет, но не мога да се сетя кой.

В тази връзка, ако някой го е правил, моля за помощ като Ви изпратят имейл, с който Ви искат писмено потвърждение за броя на часовете на закъснение на полета и потвърждение за причината на полета, какво им отговаряте.
Съмнявам се авиокомпанията да ми даде информация за причината за закъснението и то сега постфактум и за броя часове на закъснение.

Благодаря на всеки отзовал се със съвет.

Аз бях писала, картата е на моят приятел. Той беше приложил снимки от таблата на летището и мейлите от Уиз за закъснението. От Уиз разбира се не му отговориха каква е причината за закъснението, но от Револют не му създадоха проблем за това.

Не знам до къде си стигнал с комуникацията с тях, в нашия случай първо ни отрязана, но после бяхме малко по-настоятелни и накрая платиха. Успех.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 8 часа, Яничка каза:

Аз бях писала, картата е на моят приятел. Той беше приложил снимки от таблата на летището и мейлите от Уиз за закъснението. От Уиз разбира се не му отговориха каква е причината за закъснението, но от Револют не му създадоха проблем за това.

Не знам до къде си стигнал с комуникацията с тях, в нашия случай първо ни отрязана, но после бяхме малко по-настоятелни и накрая платиха. Успех.

@Яничка, много благодаря за информацията. Ще втвърдя тона и аз и ще се обяснявам.

• Харесвам 1
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Някой получавал ли е мейл от Revolut да си въведе ЕГН-то в арр-а във връзка с търгуването с акции? Чисто любопитство, защото ЕГН-то ми отдавна трябва да го имат, още при сканирането на личната карта за активиране на акаунта, а EГН не е нещо, което с времето да се променя.

image.png.fb7a6775aa84abbc867e346f0afaeadb.png

image.png.46dacbbea82174cd08f0bd0860db07fa.png

Публикувано:

И без да търгуваш с акции, Револют искат ЕГН, откакто стъпиха на българския пазар с идеята да бъдеш идентифициран за данъчни цели. Предполагам, че властите имат изисквания към тях.

Публикувано:
преди 8 минути , iMari каза:

И без да търгуваш с акции, Револют искат ЕГН, откакто стъпиха на българския пазар с идеята да бъдеш идентифициран за данъчни цели. Предполагам, че властите имат изисквания към тях.

Така е. Просто се чудя защо не го взимат от личната ми карта, която със сигурност имат и то откакто имам акаунт.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.