Прескочи до съдържание

Дебитна карта Revolut

Георги Матеев

Препоръчани мнения

Публикувано:

Предлагам, за да сме полезни да казваме версията на Револют и операционната система( ios или android)

Аз съм с ios и версия на Револют 8.26 и такива проблеми нямам. 

Публикувано:

Това ми пратиха на мейла

Готови ли сте да се възползвате подобаващо от Черния петък?

Даваме ви 1-месечен безплатен пробен период на Premium, така че можете да пазарувате, знаейки, че покупките ви са защитени

Черният петък е страхотен. Но да счупите новата си джаджа или да промените мнението си за дадена рокля седмица по-късно? Значително по-малко страхотно. Тази година пробвайте Premium безплатно и бъдете спокойни, знаейки, че можете да разчитате на нас, ако всичко се обърка.

Plus-VP02-Refund-Protection.png

Осигурете си спокойствие със защита при покупка

Изпуснахте това, което си купихте? Ние ще възстановим случайни щети и кражби до 2500 £/година, до 1 година след покупката. Прилагат се правила и условия

Q4-EEA-Premium-RevolutBank-Email-3.png

Кажете сбогом на угризението на купувача

Насладете се на увеличен 90-дневен прозорец за връщане за до 300 £ за отговарящи на условията покупки. Така ще разполагате с повече време да решите. Прилагат се правила и условия

Plus-VP03-Ticket-cancellation.png

Облекчете неприятното чувство от пропуснати събития

Нещо неочаквано ви накара да пропуснете представление? Ние ще ви възстановим разходите за билети за събития до 1000 £. Прилагат се правила и условия

Живейте живот с Premium качество

Защитата е страхотна, но с Premium ще се радвате и на по-високи лимити, по-ниски такси, по-готини карти и много други.

Готови ли сте да пазарувате с увереност? Просто докоснете бутона по-долу, за да започнете своя безплатен пробен период на Premium сега. Прилагат се правила и условия, а таксите за абонамент Premium ще се прилагат след пробния период.

Благодарим ви,
Екипът на Revolut

Тази промоция е валидна до понеделник, 22 ноември, 23:59 часа GMT. Ще можете да анулирате безплатно по всяко време преди 19-и декември. След като бъде активиран, ще можете да поръчате карта Premium. Ако се върнете към текущия си план по време на безплатния пробен период, ще бъдете таксувани за картата. Абонаментните такси за Premium ще се прилагат след пробния период.

• Харесвам 1
Публикувано:

да, и аз го получих. Премиума ако е платен месечен ли е или годишен? Че така безплатното изтича точно преди да го ползвам по план, та да си платя още един месец

• Замислям се 1
Публикувано:

Интересното е, че като отвориш условията там пише, че ти го активират безплатно за 3 месеца и след това те връщат на стандартен план без ти да правиш нищо. Също така пише и че е само за потребители на територията на Литва...искам да го ползвам, ама мисля първо да питам в чата....

• This promotion is available in the territory of the Republic of Lithuania and only offers received in the Republic of Lithuania are eligible for this promotion.
  • Харесвам 2
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

В момента 1 евро = 1.9504лв.(продава, тоест вие купувате евро 🙃), дори под фиксинга на БНБ. Сега е момента да обмените лева в евро.

• Харесвам 7
  • Браво 1
Публикувано:

Къде да прочета за таксите на Revolut при превалутиране? Мислех, че са над определена сума за месец, но месеца се смени, а ми начислява такса. 

Мирослав Василев
Публикувано:
преди 22 минути , Надя каза:

Къде да прочета за таксите на Revolut при превалутиране? Мислех, че са над определена сума за месец, но месеца се смени, а ми начислява такса. 

Като влезеш в приложението, горе в ляво на кръгчето и оттам на лимити, като цъкнеш на първото ти пише кога ще бъде обновен лимита.

• 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Някой да е пробвал вече Revolut Stays? Само на мен ли ми се струва или наистина са си доста високи цените спрямо другите платформи?

Публикувано:

Мен много ме дразни, че само в лева показват цените и си е работа да сметнеш дали е изгодно. Иначе очаквано за световно неизвестни места няма един хотел наличен, така че мога да забравя за тоя начин на резервация

• Харесвам 1
Публикувано:

Ставаме двама с бг цените. :biggrin: За момента може да го зачеркна и аз като възможна опция, поне докато набере скорост и се разрастне.

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Здравейте, искам да попитам курсът за превалутиране на Revolut от EUR към BGN изгоден ли е? Хич ме няма с тея конвертираници и предпочитам да си попитам 🙂
Също така от BGN към EUR ме интересува 🙂

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Здравейте,

След поредното въвеждане от някои банки на такси за теглене от банкомат, дали има още такива на които може да се тегли с Револют без такси? Файлът на финтех май не е съвсем актуален.

Публикувано:

Банките, въвеждат такси за теглене на банкомат с техните карти. При теглене с карта на Револют, продължава да няма такси, на повечето банокомати. Изключения са банкоматите на  една или две банки, които имат такси за теглене на техните банкомати с чуждестранни карти, каквито са Револют. Аз лично, в 80% от случаите, тегля пари с карта на Револют и за момента не съм забелязал, да има такси, имам предвид за България.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 5 часа, Vagon каза:

Здравейте,

След поредното въвеждане от някои банки на такси за теглене от банкомат, дали има още такива на които може да се тегли с Револют без такси? Файлът на финтех май не е съвсем актуален.

Едното няма общо с другото.

• Харесвам 1
Публикувано:

Здравейте, искам да попитам, ако имате акции които дават дивиденти в Revolut плащат ли ги?

Извинявам се ако въпроса не е на място. 

Публикувано:

Плащат тези които дават девидентите 🙂  
Револют напрактика предлага достъп до услуга на 3та страна Resolution Compliance Ltd.  Те са тези които от твое има копуват и продават акции и получават девиденти.

Ти прехвърляш в тяхна сметка пари с които може да покуваш акции и при продажа или получаване на девидент парите пак отиват в тази сметка. Като може да ги изтеглиш в Револют и да разполагап с тях, Доколкото си спомням имаше някакво неголямо забавяне през което виждаш че имаш девидент но неможеш да оперираш с него.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 23 часа, nomad каза:

Банките, въвеждат такси за теглене на банкомат с техните карти. При теглене с карта на Револют, продължава да няма такси, на повечето банокомати. Изключения са банкоматите на  една или две банки, които имат такси за теглене на техните банкомати с чуждестранни карти, каквито са Револют. Аз лично, в 80% от случаите, тегля пари с карта на Револют и за момента не съм забелязал, да има такси, имам предвид за България.

Мерси, имайки предвид множеството промени, които настъпиха през последната година не би се учудил да въведат такива. Само допреди година УниКредит не таксуваше теглене на свой банкомат с тяхна карта, ама ей на, вече и % искат. Иначе днес от банкомат на ПИБ стана без такса, докато от ДСК въобще не даде да се изтегли и АТМ-ът питаше откъде да дръпне (Checking, Savings, Credit) и в нито един вариант не изпълни транзакция.

преди 3 часа, fxtrader каза:

Здравейте, искам да попитам, ако имате акции които дават дивиденти в Revolut плащат ли ги?

Извинявам се ако въпроса не е на място. 

Да плащат се и постъпват в инвестиционната сметка. Могат да се видят в таб Транзакции след като се избере закупената акция.

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз съм получавал дивиденти по акции закупени през приложението на Револют. Ясно е, че Револют предлагат услугата за инвестиране в акции, чрез DriveWealth, които са лицензирани в САЩ. Дивидентите се изплащат нормално, няма проблеми за това.

• Харесвам 1
Публикувано:

Да, реално револют не са брокер. Брокерът е DriveWealth, добре познат инвестиционен посредник с традиции. Чувал съм безумия, разпространявани от афилиейти на конкуренцията, от типа, че една от причините да изберем интерактив брокерс или адмирал, било защото са утвърдени инвестиционни посредници с традиции, за разлика от Револют. Все едно DriveWealth, с които партнира револют не са утвърдени посредници. За мен, единствения недостатък при инвестиране в акции през револют е, че не се предлагат всички компании листнати на Ню Йоркската фондова борса. Вярно, че списъка се увеличава постоянно, но е недостатък. Това е и причината, да имам регистрация и при друг брокер. Някои считат за минус и това, че не може да се инвестира в ETF-и, но мен лично, ETF-ите не ме интерсуват.

• Харесвам 1
Публикувано:

@nomad а обърнал ли си внимание с какъв данък са ти обложили дивидента от американските акции - 30% или са приложили данъчна спогодба за по-ниския данък? ако акциите през Revolut се търгуват на американски борси (в което не съм сигурна, ако знаеш - моля, кажи), печалбата от трейдинга се облага с данък, за разлика от търговията на европейски борси

Публикувано:
преди 38 минути , antea каза:

@nomad а обърнал ли си внимание с какъв данък са ти обложили дивидента от американските акции - 30% или са приложили данъчна спогодба за по-ниския данък? ако акциите през Revolut се търгуват на американски борси (в което не съм сигурна, ако знаеш - моля, кажи), печалбата от трейдинга се облага с данък, за разлика от търговията на европейски борси

За дивидента прилагат данъчната спогодба и по-ниския данък след като си декларирал, че си местно лице на БГ. Търговията е на американските борси и печалбата от трейдинга подлежи на данъчно облагане.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 1 час, antea каза:

Удържат ми 10% данък върху дивидента, тъй като живея и плащам данъци в България, а не в САЩ. Има спогодба за избягване на двойно данъчно облагане между България и САЩ. Тъй като, автоматично ми удържат 10% в САЩ, тук не дължа данък върху дивидента, иначе у нас е 5% и предполагам, че е приложим при дивиденти от местни компании, когато не се удържа данък в чужбина.

Да, акциите налични в револют са листнати на борсата в Ню Йорк и при капиталова печалба се дължат данъци. Аз на този етап не дължа данъци, защото не съм реализирал капиталова печалба, инвестирам по-дългосрочно, а не за краткосрочна търговия, каквато така или иначе не се толерира през револют.

За определени американски акции, има опция да се купят и на европейски борси, да кажем тесла или майкрософт, обаче повечето акции, листнати на борсата в Ню Йорк, не се търгуват на европейски борси и няма как да се купят от европейска борса с цел избягване на данък върху капиталова печалба, много от иновативните компании са в това число.

п.п. За агресивно рекламирания финансов посредник е-торо, чух, че удържат 30% данък върху дивидента, нямам идея, защо го правят.

• Харесвам 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• userkata
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.