Яничка Публикувано: 27 януари, 2022 Публикувано: 27 януари, 2022 Revolut искат инфо защо поддържам акаунт при тях: Обаче като кликна на Submit information, тези опции водят към сметките ми: Нещо повече от това може ли да се направи? 1
neuromancer Публикувано: 27 януари, 2022 Публикувано: 27 януари, 2022 И при мен така... Или е само това (първата опция която кликнеш и други въпроси няма) или има бъг някакъв.... 1
antea Публикувано: 27 януари, 2022 Публикувано: 27 януари, 2022 именно заради e-торо питах, добра новина е, че Револют се съобразяват с данъчните спогодби, мерси за информацията 🙂 1
kali Публикувано: 28 януари, 2022 Публикувано: 28 януари, 2022 На 27.01.2022 г. в 15:21, neuromancer каза: И при мен така... Или е само това (първата опция която кликнеш и други въпроси няма) или има бъг някакъв.... Разшири И при мен беше така, няма други въпроси след това.
Sun4o Публикувано: 28 януари, 2022 Публикувано: 28 януари, 2022 Имам въпрос - помогнах на приятел при покупка на нещо си - използвах моя Револют, а той за да ми върне парите обратно в Революта, искаше да го направи с ДСК картата си. Обаче 3 пъти го изхвърля и не му позволява. Уж попълва всичко, а му дава "некоректен формат IBAN". Бях чел назад в страниците за подобен случай, но не и за успешно разрешение. Някой нещо да ме посъветва?
cybersimo Публикувано: 28 януари, 2022 Публикувано: 28 януари, 2022 На 28.01.2022 г. в 12:27, Sun4o каза: Имам въпрос - помогнах на приятел при покупка на нещо си - използвах моя Револют, а той за да ми върне парите обратно в Революта, искаше да го направи с ДСК картата си. Обаче 3 пъти го изхвърля и не му позволява. Уж попълва всичко, а му дава "некоректен формат IBAN". Бях чел назад в страниците за подобен случай, но не и за успешно разрешение. Някой нещо да ме посъветва? Разшири той иска да ти преведе ЛВ от картата си? нещо не разбрах. може да ти преведе в Револют само ЕВРО от еврова сметка в ДСК през ДСК Директ.
EliDion Публикувано: 28 януари, 2022 Публикувано: 28 януари, 2022 На 28.01.2022 г. в 12:27, Sun4o каза: Имам въпрос - помогнах на приятел при покупка на нещо си - използвах моя Револют, а той за да ми върне парите обратно в Революта, искаше да го направи с ДСК картата си. Обаче 3 пъти го изхвърля и не му позволява. Уж попълва всичко, а му дава "некоректен формат IBAN". Бях чел назад в страниците за подобен случай, но не и за успешно разрешение. Някой нещо да ме посъветва? Разшири Поне аз от поста не разбрах точно какво се опитвате да направите. С неговата карта може, през вашия акаунт да се топъпне с неговата карта, като се въведе тя във въшия телефон.
Vyara Публикувано: 29 януари, 2022 Публикувано: 29 януари, 2022 Здравейте, Отдавна не съм ползвала Револют, но сега ми се налага да преведа 8000 CHF. Как е най-изгодно да го направя? Пробвах вариант без да имам франкове и ми начислява exchange rate 35 euro и 6 euro за превода. Може би е по-добре да топ ъп в лева да купя с тях франкове и тогава да направя превода. Сега се зачудих ще ми позволи ли картата ми на ПИБ да направя такъв голям топ ъп. Моля за съвети.
Zlia Публикувано: 29 януари, 2022 Публикувано: 29 януари, 2022 За топъпа немога да кажа дали ще ти позволи, защото нямам ПИБ( погледни си дневния лимит за харчене на ПОС), но такава голяма сума ще има такса и от страна на Револют при превалутиране. Мисля до 2000 лева е без комисионна на обмена със стандартен план. Отделно в почивни дни има допълнителна такса. Разгледай внимателно и помисли за Wise(TransferWise) дали няма да е с по-малки такси. Друг вариант е да заредиш със сепа превод евро в революта или уайз-а и от там превалутиране, но такси мисля няма как да избегнеш за тази голяма сума освен ако не си с платен абонамент.
Sun4o Публикувано: 2 февруари, 2022 Публикувано: 2 февруари, 2022 На 28.01.2022 г. в 13:00, cybersimo каза: той иска да ти преведе ЛВ от картата си? нещо не разбрах. може да ти преведе в Револют само ЕВРО от еврова сметка в ДСК през ДСК Директ. Разшири На 28.01.2022 г. в 13:01, EliDion каза: Поне аз от поста не разбрах точно какво се опитвате да направите. С неговата карта може, през вашия акаунт да се топъпне с неговата карта, като се въведе тя във въшия телефон. Разшири Извинявам се за закъснението, но пътувах до Турция, а обидно малките 60 МВ на ден, които ми предоставят щедро (тяхната мамица) Теленор, не ми дават достъп до нета колкото аз искам… Какъв ми е случаят - купих с левове една машинка на приятел от Алиекспрес, той не можеше да се оправи със сайт, китаец и т.н. И за да ми върне парите, реши да ми направи превод от неговото електронно банкиране с ДСК, тоест от неговата карта, в моята Револют. И да, в левове. Той е от София, а аз от най-красивия град на България. И му давало невалиден IBAN. И не може да ми върне парите…изгорЕх😐
coolpix Публикувано: 2 февруари, 2022 Публикувано: 2 февруари, 2022 На 2.02.2022 г. в 7:26, Sun4o каза: Извинявам се за закъснението, но пътувах до Турция, а обидно малките 60 МВ на ден, които ми предоставят щедро (тяхната мамица) Теленор, не ми дават достъп до нета колкото аз искам… Какъв ми е случаят - купих с левове една машинка на приятел от Алиекспрес, той не можеше да се оправи със сайт, китаец и т.н. И за да ми върне парите, реши да ми направи превод от неговото електронно банкиране с ДСК, тоест от неговата карта, в моята Револют. И да, в левове. Той е от София, а аз от най-красивия град на България. И му давало невалиден IBAN. И не може да ми върне парите…изгорЕх😐 Разшири Защо не го направиш като захранване на твоята карта в Револют от неговата карта. Става лесно и без такса. 1
logist13 Публикувано: 2 февруари, 2022 Публикувано: 2 февруари, 2022 На 2.02.2022 г. в 7:26, Sun4o каза: Извинявам се за закъснението, но пътувах до Турция, а обидно малките 60 МВ на ден, които ми предоставят щедро (тяхната мамица) Теленор, не ми дават достъп до нета колкото аз искам… Какъв ми е случаят - купих с левове една машинка на приятел от Алиекспрес, той не можеше да се оправи със сайт, китаец и т.н. И за да ми върне парите, реши да ми направи превод от неговото електронно банкиране с ДСК, тоест от неговата карта, в моята Револют. И да, в левове. Той е от София, а аз от най-красивия град на България. И му давало невалиден IBAN. И не може да ми върне парите…изгорЕх😐 Разшири Нещо не схващам. Не знам как се превеждат пари от карта, би трябвало да е от сметка. А и според мен няма как да ти се преведат левове към револутския IBAN, трансфера би трябвало да е в евро. Друг е въпроса, че ДСК преди време не разпознаваха револутските IBAN-и, защото са с 2 знака по-къси. Дали са го оправили вече не знам, разведох се изцяло с ДСК и живота ми определено стана по-лесен и без всевъзможни таксички. 1
Patrick K Публикувано: 2 февруари, 2022 Публикувано: 2 февруари, 2022 На 2.02.2022 г. в 7:26, Sun4o каза: Извинявам се за закъснението, но пътувах до Турция, а обидно малките 60 МВ на ден, които ми предоставят щедро (тяхната мамица) Теленор, не ми дават достъп до нета колкото аз искам… Какъв ми е случаят - купих с левове една машинка на приятел от Алиекспрес, той не можеше да се оправи със сайт, китаец и т.н. И за да ми върне парите, реши да ми направи превод от неговото електронно банкиране с ДСК, тоест от неговата карта, в моята Револют. И да, в левове. Той е от София, а аз от най-красивия град на България. И му давало невалиден IBAN. И не може да ми върне парите…изгорЕх😐 Разшири Вероятно му е давало някаква грешка, защото не могат да се превеждат лева в чуждестранна сметка. Да ти прати евро, тогава ще стане. Българска сметка нямаш ли? Може да си направиш профил в iCard. Той ще ти ги изпрати към сметката ти там. После създаваш виртуална карта в iCard и я добавяш в Revolut и зареждаш с тази сума. Още един вариант, но ако ти е нов профила в Revolut може да не ти позволи, можеш да създадеш линк за плащане. Този линк го пращаш на твоя приятел и той си попълва данните от картата и така ще ти плати напълно сигурно без да е нужно да ти дава данните от картата. 2
coolpix Публикувано: 2 февруари, 2022 Публикувано: 2 февруари, 2022 На 2.02.2022 г. в 8:48, logist13 каза: Нещо не схващам. Не знам как се превеждат пари от карта, би трябвало да е от сметка. А и според мен няма как да ти се преведат левове към револутския IBAN, трансфера би трябвало да е в евро. Друг е въпроса, че ДСК преди време не разпознаваха револутските IBAN-и, защото са с 2 знака по-къси. Дали са го оправили вече не знам, разведох се изцяло с ДСК и живота ми определено стана по-лесен и без всевъзможни таксички. Разшири От приложението на Револют отиваш на добавяне на средства и пишеш неговата карта.
Мирослав Василев Публикувано: 2 февруари, 2022 Публикувано: 2 февруари, 2022 Не зареждайте вашия Револют с чужда дебитна карта, акаунта ви може да бъде блокиран. И преди е писано във форума тука и в техния също, има доста информация по-въпроса. 7
Georgi_G Публикувано: 2 февруари, 2022 Публикувано: 2 февруари, 2022 На 2.02.2022 г. в 8:44, coolpix каза: Защо не го направиш като захранване на твоята карта в Револют от неговата карта. Става лесно и без такса. Разшири Не, не и не. Голяма вероятност да му блокират акаунта. 5
Фил Публикувано: 2 февруари, 2022 Публикувано: 2 февруари, 2022 На 28.01.2022 г. в 12:27, Sun4o каза: Някой нещо да ме посъветва? Разшири Прати му референтен линк да си направи и той Revolut 7
Sun4o Публикувано: 2 февруари, 2022 Публикувано: 2 февруари, 2022 На 2.02.2022 г. в 9:25, Мирослав Василев каза: Не зареждайте вашия Револют с чужда дебитна карта, акаунта ви може да бъде блокиран. И преди е писано във форума тука и в техния също, има доста информация по-въпроса. Разшири И аз това се чудех защо ми го предлагат. Едно, че мога едва ли не всеки път да си бъркам в чуждата сметка и второ, помня и съм чел за такъв проблем - че може да ми бъде блокиран акаунта. Благодаря. Разбирам, че не може в левове, ще му кажа да пробва в евро да ги пусне. @logist13, естествено, че става въпрос за сметка, грешно съм се изразил😉 2
logist13 Публикувано: 3 февруари, 2022 Публикувано: 3 февруари, 2022 Една добра новина, поредната стъпка която ни приближава към пълното скъсване с "нашите" банки: Revolut получи пълен банков лиценз от ЕЦБ - Money.bg Като си говорим за "нашите" банки, и на тях да им е честито: Печалбата на банките в България нарасна с над 70% през 2021 година - Money.bg Ама дори и тези печалби са им малко, масово вдигнаха таксите в началото на тази година. Живот и здраве, догодина ще отчетат нови 30-40-50 ръст на печалбата, тежки времена са все пак. 9
Sun4o Публикувано: 13 февруари, 2022 Публикувано: 13 февруари, 2022 Обаче пък влизат и в отношения с НАП, което ги прави нежелани от мен. П.П. Бях задал един въпрос в това мнение, на който си самоотговорих ( което не е на добре - сам да си говоря😀), та попромених мнението си и го редактирах. Това е за тези, които са го прочели. Кой разбрал, разбрал😀. 1
nomad Публикувано: 13 февруари, 2022 Публикувано: 13 февруари, 2022 Този пълен банков лиценз е от ЕЦБ, за да могат да дават кредити. Не мисля, че лицензът от ЕЦБ променя нещата, относно обмена на информация с НАП. Банковите сметки не са в българска банка, а в друга страна от ЕС. За момента, дълбоко се съмнявам, че НАП имат капацитет да проверяват сметките в Револют. Самите Револют, наблюдават за съмнителни транзакции и при подозрения блокират сметки и искат документи и доказателства за произход на стредствата, но не за да докладват на НАП, а защото са длъжни да го правят според съществуващите регулации в ЕС. За мен, конкретен пример, че няма предоставяне на информация към НАП е, че българи масово търгуват с акции през приложението на Револют. Аз лично, досега не съм срещал човек, който да декларира тези покупки и продажби и да плаща данък при капиталова печалба след продажбата, както го изисква законът у нас. Досега никой не е изпищял, че е проверен и санкциониран заради това, както би могло да се очаква при условие, че НАП получаваха данни. 7
Иван Попов Публикувано: 24 февруари, 2022 Публикувано: 24 февруари, 2022 FREE Revolut card! €10 BONUS + 3 months FREE Premium. Малко промоция. Sign up and get a free 20 BGN top-up. Revolut promotions (click on the link below to get Revolut sign up bonus) Great Britain: £10 + 3 months free Premium Ireland: €10 + 3 months free Premium France: €10 + 3 months free Premium Germany: €10 + 3 months free Premium The Netherlands: €10 + 3 months free Premium Greece: €10 + 3 months free Premium Spain: €10 + 3 months free Premium Romania: 50 RON + 3 months free Premium Bulgaria: 20 LEV + 3 months free Premium Sweden: 100 SEK + 3 months free Premium Poland: 50 zł + 3 months free Premium Portugal: 6 months of free Premium Italy: 6 months of free Premium 4 1
Patrick K Публикувано: 24 февруари, 2022 Публикувано: 24 февруари, 2022 На 24.02.2022 г. в 6:43, Иван Попов каза: FREE Revolut card! €10 BONUS + 3 months FREE Premium. Разшири Мислих, че рефералните линкове във форума са забранени. 2
dimitrov6 Публикувано: 24 февруари, 2022 Публикувано: 24 февруари, 2022 На 24.02.2022 г. в 14:01, Patrick K каза: Мислих, че рефералните линкове във форума са забранени. Разшири От разсеяност днес направих на баща ми карта,но пратих покана от моята карта и така платих 10 лв за доставка,но ще чакам 60 лв бонус приятел след 3 покупки над 5 лв. 1
chandni Публикувано: 25 февруари, 2022 Публикувано: 25 февруари, 2022 На 24.02.2022 г. в 14:01, Patrick K каза: Мислих, че рефералните линкове във форума са забранени. Разшири Забранени са личните реферални връзки. Когато някой сподели връзка, от която няма лична облага, но същата дава възможност на членовете на форума да спестят пари, е допустимо. Иначе по тази логика не трябва да се допускат и разни такива програми на MasterCard, Revolut и т.н. за отстъпки в Booking. 6 1
Препоръчани мнения
Публикувано от Георги,
връзка за първа безплатна карта
Препоръчано от Георги
2 реакции
Към мнение
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега