Прескочи до съдържание

Дебитна карта Revolut

Георги Матеев

Препоръчани мнения

Публикувано:

BIN-ът би трябвало да съответства на държавата, в която е регистриран Револют акаунта, а не там, където е била изпратена картата. До колкото разбирам, VISA номерата се ъпдейтват по-рядко в тези BIN check сайтове, тъй като самите VISA не предоставят такава информация публично/безплатно.

За МС може да се свали csv файл със списък на биновете, съответните банки и държави: https://www.mastercard.us/en-us/business/issuers/get-support/simplified-bin-account-range-table.html (не съм сигурен дали е за публично ползване, но пък е достъпен в интернет, та...)

• Харесвам 1
Публикувано:

Който ще продава евро, курсът минава 1,96  🙂

преди 3 минути , Tani каза:

Който ще продава евро, курсът минава 1,96  🙂

аз исках да купя, но ще поизчакам

• Харесвам 1
Публикувано:

Здравейте. Поръчах си физическа карта Револют и днес направих първото теглене от банкомат на FiBank. Влизам в приложението и виждам такса от 1.40 лв за тегленето, което е 2% от сумата, която съм изтеглил. Акаунта ми е стандартен. Странното е че се рекламират, че тегленето трябва да е безплатно от всякакви банкомати, но на мен още при първото теглене ми взеха пари и то повече от това, което ми взема моята банка при теглене в брой от нейн банкомат. Някой може ли да ми обясни защо така се получи?

Публикувано:
преди 5 минути , borislavpetkov84 каза:

Здравейте. Поръчах си физическа карта Револют и днес направих първото теглене от банкомат на FiBank. Влизам в приложението и виждам такса от 1.40 лв за тегленето, което е 2% от сумата, която съм изтеглил. Акаунта ми е стандартен. Странното е че се рекламират, че тегленето трябва да е безплатно от всякакви банкомати, но на мен още при първото теглене ми взеха пари и то повече от това, което ми взема моята банка при теглене в брой от нейн банкомат. Някой може ли да ми обясни защо така се получи?

А излезе ли съобщение на екарана на банкомата да избереш превалутиране или че ще имаш такса?

Публикувано:

таксата отделно ли е разписана като такса или просто сумата е по-голяма, отколкото очакваш?

Публикувано:
преди 13 часа, iMari каза:

А излезе ли съобщение на екарана на банкомата да избереш превалутиране или че ще имаш такса?

По принцип не ми излезе съобщение, но сумата беше повече от 450 лв и затова са ме чарджнали.

преди 13 часа, neuromancer каза:

таксата отделно ли е разписана като такса или просто сумата е по-голяма, отколкото очакваш?

Таксата е отделно, но сумата е повече от 450 лв и затова са ми взели такса.

• Харесвам 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Наминавам с актуално инфо (не знам дали вече не е споделяно). При теглене на турски лири с Револют от банкомат на ziraat bank в Турция извън уикенд няма допълнителни такси.

• Харесвам 12
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 10 часа, Argentique каза:

При теглене на турски лири с Револют от банкомат на ziraat bank в Турция извън уикенд няма допълнителни такси.

И през уикенда няма (за теглене), ако са ти обменени вече в турски лири. Ако не са обменени, ще имаш такса за обмяната, но не и за тегленето.

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 15 часа, Argentique каза:

Наминавам с актуално инфо (не знам дали вече не е споделяно). При теглене на турски лири с Револют от банкомат на ziraat bank в Турция извън уикенд няма допълнителни такси.

https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhzm6/Revolut_FreeATM.xlsx?dl=0

201390896_Screenshot2022-07-16at21-40-52Revolut_FreeATM_xlsx.png.2c971466c44d576ff06c0ffc64142b0f.png

• Харесвам 5
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Здравейте! Отскоро имам базова карта Револют. Потърсих в сайта информация за таксите при теглене от банкомат /интересувам се от България/. Намирам следното:

Тегленето на пари в брой от банкомат чрез вашата карта на Revolut е безплатно в рамките на лимита на вашия план. След достигане на тези лимити ние начисляваме малка такса. Правим това, за да можем да покрием разходите си и за да бъдем устойчиви. 

Нашите безплатни лимити по плановете ни са следните:

• Потребителите на план Standard могат да теглят общо лв 450 или да направят общо 5 тегления от банкомат (което от двете възникне първо). 

Не ми става ясно обаче за какъв период от време става дума. Това месечно ли е? Благодаря.

Публикувано:
преди 18 минути , achieva каза:

Здравейте! Отскоро имам базова карта Револют. Потърсих в сайта информация за таксите при теглене от банкомат /интересувам се от България/. Намирам следното:

Тегленето на пари в брой от банкомат чрез вашата карта на Revolut е безплатно в рамките на лимита на вашия план. След достигане на тези лимити ние начисляваме малка такса. Правим това, за да можем да покрием разходите си и за да бъдем устойчиви. 

Нашите безплатни лимити по плановете ни са следните:

• Потребителите на план Standard могат да теглят общо лв 450 или да направят общо 5 тегления от банкомат (което от двете възникне първо). 

Не ми става ясно обаче за какъв период от време става дума. Това месечно ли е? Благодаря.

Месечно.

https://www.revolut.com/bg-BG/help/making-payments/withdrawing-cash/what-are-the-usage-limits

• Харесвам 3
  • Благодаря 2
Публикувано:

Привет, 

Искам да направя превод от револют към българска банка в лева, имам IBAN и имената на получателят но Револют ми иска и адрес с който не разполагам.

Има ли вариянт да прескоча въвеждането на адрес?

Публикувано:
преди 40 минути , shamysh каза:

Привет, 

Искам да направя превод от револют към българска банка в лева, имам IBAN и имената на получателят но Револют ми иска и адрес с който не разполагам.

Ами аз наскоро преведох пари на един приятел, като въвеодх данни приблизително верни...в смисъл квартала и пощенския код знаех, ама точния адрес не. И превода си мина. Така че едва ли е толкова важно. Ако не объркаш IBAN едва ли ще стане нещо фатално 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, shamysh каза:

Привет, 

В България тези данни не са нужни. Пиши каквото си поискаш.

• Харесвам 2
Публикувано:

дала съм си номера на виртуална карта от Револют като гаранция за резервация, в картата има наличност малко над изискуемата сума и смятам да я размразя няколко дни преди датата, около която евентуално ще поискат да теглят пари, само че се чудя дали като е дебитна изобщо ще могат да изтеглят нещо?

Публикувано:
В момента, antea каза:

дала съм си номера на виртуална карта от Револют като гаранция за резервация, в картата има наличност малко над изискуемата сума и смятам да я размразя няколко дни преди датата, около която евентуално ще поискат да теглят пари, само че се чудя дали като е дебитна изобщо ще могат да изтеглят нещо?

Да, ще могат. И дебитна, и кредитна карта се задължават по един и същи начин.

• Харесвам 3
Публикувано:

Здравейте, в момента съм на free trial-a на Револют Premium, който изтича скоро. Чудя се дали мога да продължа да съм на този план за още два месеца само, а не за цяла година? Виждам, че пише, че е 14 лв/месец или че може да се спестят 27.88 лв, ако се плати за цяла година. Но имам някакъв спомен, че минимално трябва да се стои 12 месеца на този план. Някой има ли повече информация?

Публикувано:
преди 1 час, jorrro каза:

Здравейте, в момента съм на free trial-a на Револют Premium, който изтича скоро. Чудя се дали мога да продължа да съм на този план за още два месеца само, а не за цяла година? Виждам, че пише, че е 14 лв/месец или че може да се спестят 27.88 лв, ако се плати за цяла година. Но имам някакъв спомен, че минимално трябва да се стои 12 месеца на този план. Някой има ли повече информация?

Договорът за съответния план е за 12 месеца, ако продължиш да ползваш услугата след безплатния период, ще ти се начисляват по 14лв. месечно. При положение, че желание да прекратиш плана по-рано от 12 месеца от първото плащане на месечната такса ще ти бъде начислена такса за отказ, съгласно Общите условия на Револют и доколкото знам отказът трябва да стане през чат с оператор, ако нещо не се е променило.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 25 минути , agenta каза:

такса за отказ

Да, видях сега по разни форуми, че тази такса е около 16 евро. Искаше ми се да ползвам застраховката им за още 2 месеца, докато имам летни пътувания, но явно няма да е.

Публикувано:

За притежателите на Premium и Metal карти - застраховката Event ticket cancellation  тествана. Активира се със закупуване на билет за събитие и плащане с Revolut. При невъзможност да се посети събитието възстановяват цената на билета на holder-a, без възстановяване на delivery costs. Ако holder-ът е купил няколко билета, т.е. за себе си и придружители, плащат само за  holder-a.

Приятел беше взел билет за концерт в Германия, но LH променили датата на обратния полет и той не могъл да отиде на концерта. Възстановили са му цената на билета за концерта.

• Харесвам 2
Публикувано:

Да не се налага да я ползвам ,но за мен условията по застраховката към Revolut превъзхождат всичко предлагано на застрахователния пазар у нас. Другите бонуси също си заслужават.Целогодишна застраховка и не мислиш дали си платил с Дайнърс-а , дали да търсиш  и допълнителна с по-висока премия за някое по-завъртяно пътуване и т.н.

Затова и исках да изчета подробните условия ,защото звучи прекалено добре за да е истина.Поне на книга не откривам подводни камъни.

• Харесвам 3
  • Замислям се 1
Публикувано:

В момента им тествам застраховката за пътуване за двата ми отменени полета и свързаните с тях разходи за настаняване,изхранване,нови билети и произтичащото от това удължаване на пътуването с три дни.След първоначалното завеждане на иска им отне две седмици да ми отговорят и да поискат документите.След като им ги изпратих към момента вече две седмици нямам никакъв отговор и чакам.По принцип са се застраховали с изречението,че не покриват разходи,които трябва да се покрият от авиокомпаниите,но ще видим,имам и такива които са извън това условие.

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.