borislavpetkov84 Публикувано: 5 август, 2022 Сподели Публикувано: 5 август, 2022 Би трябвало при плащане на нощувки в канадски долари през Револют картата да ми е по-евтино, отколкото с карта Виса дебит на ОББ, защото на Револют курса на канадския долар е по-добър. Сумите за нощувки са около 1000 CAD. Правилно ли разсъждавам или греша? Връзка към коментар
Климент Публикувано: 6 август, 2022 Сподели Публикувано: 6 август, 2022 Ако купиш канадските долари в работни дни, иначе не е ясно. Провери украса на ОББ и револют . скоро платих хотел в лири и курса на револют бе по-добър 3-4 стотинки на лира 1 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 6 август, 2022 Сподели Публикувано: 6 август, 2022 преди 9 часа, borislavpetkov84 каза: Би трябвало при плащане на нощувки в канадски долари през Револют картата да ми е по-евтино, отколкото с карта Виса дебит на ОББ, защото на Револют курса на канадския долар е по-добър. Сумите за нощувки са около 1000 CAD. Правилно ли разсъждавам или греша? Не, не са ти правилни разсъжденията. Когато плащаш в канадски долари с карта, канадските долари се превалутират до евро или долари (в зависимост от сетълмънта на банката, но би трябвало да е евро) по курса на Visa или Mastercard (зависи с коя от двете плащаш), а след това получената сума се превалутира по курса на ОББ в лева. По днешен курс на Visa 1000 CAD са 761.18 €, по курса на Mastercard са 761.51 €. Сметни тази сума колко ще ти струва по курса на ОББ, сравни с курса, който ти предлага Revolut (вземайки под внимание, че днес имат 1% такса, защото е уикнед) и ще получиш отговора, който търсиш. 4 1 1 Връзка към коментар
jul Публикувано: 8 август, 2022 Сподели Публикувано: 8 август, 2022 На 5.08.2022 г. в 22:20, Patrick K каза: Нашите сметки вече са към банка Revolut. Скоро не бях гледал, но преди в Reddit(https://www.reddit.com/r/Revolut/) основно за блокирани акаунти се пишеше, а сега не виждам такова нещо. Нещата може би са различни и не блокират акаунти, както преди, все пак имат и повече опит. Така или иначе е рисково нов акаунт да зареди такава сума и да я изпрати до екзотична страна като Намибия. Не съм следила точно, но в групата Револют България мине-не мине и някой изгаря с блокиран акаунт. Сега, не знам какво правят и колко са легални, но се пише как качват извлечения, заплати и какво ли не и нещата не сработват. Последно /май миналата седмица/ бяха писали за превод на сума към банка /под 1000 евро/, който не пристига повече от 30 дни. Револют казва, че парите са излезли от сметката и са стигнали в банката, банката казва, че такова нещо няма. И парите ги няма. Дано като са вече банка да намаляват тези неща, но си имам едно наум. 2 Връзка към коментар
Anna Kalinovska Публикувано: 8 август, 2022 Сподели Публикувано: 8 август, 2022 Възнамерявам да преведа днес 2500 лв. от Револют по чужда корпоративна сметка в ПИБ. Подобна операция никога не съм правила. Рискувам ли нещо като блокиране на сметка или други неприятности? Или по-добре да ползвам Wise, респ. конвенционален банков превод? 🤔 И с двете, Revolut и Wise, имам твърде скромен опит и нула време за експерименти. Благодаря! 🤗 Връзка към коментар
lz3wz Публикувано: 8 август, 2022 Сподели Публикувано: 8 август, 2022 преди 32 минути , Anna Kalinovska каза: Възнамерявам да преведа днес 2500 лв. от Револют по чужда корпоративна сметка в ПИБ. .................. Рискувам ли нещо като блокиране на сметка или други неприятности? Много често зазаван въпрос вълнуващ много хора. А отговора е съвсем прост. Целта на всяка търговска дейност е печалба. Револют са казали с едно изречение. Сметката и картата към нея са за обичайна ежедневна употреба. Тяхната печалба зависи от това как Вие ползвате картата. Ако ежедневно имате по няколко покупки в магазини - те са на печалба и ако един път в месеца изтеглите 100 лева от някой банкомат, това е нормално. Всичко различно от това подлежи на проверка. Във вашият въпрос има много неизвестни. От къде са влезли тези пари по сметката Ви ? Ако е превод от някъде си и Вие ги нареждате към друг, отределено ще имате неприятности. Ако междувременно картата не е "обичайно употребявана" пак неприятности. Коя е корпорацията ? Ако за Револют тази корпорация е съмнителна - пак неприятности. С една дума отговора е много прост. Печели ли Револют от Вас. Ако печели значи ще Ви оставят на мира. По добре използвайте Вайз. Логиката за печалбата е същата. Но те имат такса за преводи и нямат против да получите едни пари от някъде и да ги преведете другаде. Пример за блокирана сметка, получавате едни пари от някъде и тичате да ги изтеглите от банкомат. Естествено Ви блокират сметката. Ако си ги похарчите по магазините - няма проблем. И още нещо, но не на последно място. Банките създават досие, кредитен рейтинг на клиентите си. Зависи от кога и как сте ползвала Револют и дали оценката Ви при тях е положителна. 6 1 1 Връзка към коментар
Anna Kalinovska Публикувано: 8 август, 2022 Сподели Публикувано: 8 август, 2022 преди 7 минути , lz3wz каза: Много често зазаван въпрос вълнуващ много хора. А отговора е съвсем прост. Целта на всяка търговска дейност е печалба. Револют са казали с едно изречение. Сметката и картата към нея са за обичайна ежедневна употреба. Тяхната печалба зависи от това как Вие ползвате картата. Ако ежедневно имате по няколко покупки в магазини - те са на печалба и ако един път в месеца изтеглите 100 лева от някой банкомат, това е нормално. Всичко различно от това подлежи на проверка. Във вашият въпрос има много неизвестни. От къде са влезли тези пари по сметката Ви ? Ако е превод от някъде си и Вие ги нареждате към друг, отределено ще имате неприятности. Ако междувременно картата не е "обичайно употребявана" пак неприятности. Коя е корпорацията ? Ако за Револют тази корпорация е съмнителна - пак неприятности. С една дума отговора е много прост. Печели ли Револют от Вас. Ако печели значи ще Ви оставят на мира. По добре използвайте Вайз. Логиката за печалбата е същата. Но те имат такса за преводи и нямат против да получите едни пари от някъде и да ги преведете другаде. Пример за блокирана сметка, получавате едни пари от някъде и тичате да ги изтеглите от банкомат. Естествено Ви блокират сметката. Ако си ги похарчите по магазините - няма проблем. И още нещо, но не на последно място. Банките създават досие, кредитен рейтинг на клиентите си. Зависи от кога и как сте ползвала Револют и дали оценката Ви при тях е положителна. Определено симпатичен казус. Анализът и от моя страна си заслужава. Изкушавам се да опитам, но още не знам стиска ли ми.. 🤓 Все пак системите не "мислят" по човешка логика.. Регистрацията ми е от ноември 2021. Реално сметката е раздвижена от 27 юли (след 10 неуспешни опита, уточняване настройки на лимитите в ПИБ и устройството след смяна на последното) - с няколко захранвания, вкл. и днес, до общо 2000+ лв. и няколко извършени плащания на ПОС на суми от 5 до 215 лв., на 1.8. за общо 250,-Пластиката заявена и напът. Имам да плащам вноска от 2500,-- към БГ туроператор и след дозахранавене до малко над тази сума искам да наредя превода им, създавайки в Револют нов бенефициент. Благодаря, че можем заедно да разсъждаваме по въпроса и за евентуално следващо мнение. Така пътят към най-доброто решение е по-кратък и резултатен 🙂 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 8 август, 2022 Сподели Публикувано: 8 август, 2022 преди 4 минути , Anna Kalinovska каза: Определено симпатичен казус. Анализът и от моя страна си заслужава. Изкушавам се да опитам, но още не знам стиска ли ми.. 🤓 Все пак системите не "мислят" по човешка логика.. Регистрацията ми е от ноември 2021. Реално сметката е раздвижена от 27 юли (след 10 неуспешни опита, уточняване настройки на лимитите в ПИБ и устройството след смяна на последното) - с няколко захранвания, вкл. и днес, до общо 2000+ лв. и няколко извършени плащания на ПОС на суми от 5 до 215 лв., на 1.8. за общо 250,-Пластиката заявена и напът. Имам да плащам вноска от 2500,-- към БГ туроператор и след дозахранавене до малко над тази сума искам да наредя превода им, създавайки в Револют нов бенефициент. Благодаря, че можем заедно да разсъждаваме по въпроса и за евентуално следващо мнение. Така пътят към най-доброто решение е по-кратък и резултатен 🙂 Аз нещо не разбирам или нещо не съм дочел. Защо ти е да използваш Revolut за да направиш превод към БГ туроператор с БГ сметка в БГ банка на БГ пари. Само за да им пробваш на Revolut алгоритмите за блокиране на акаунт дали работят? 4 1 Връзка към коментар
Anna Kalinovska Публикувано: 8 август, 2022 Сподели Публикувано: 8 август, 2022 В момента, ven62 каза: Аз нещо не разбирам или нещо не съм дочел. Защо ти е да използваш Revolut за да направиш превод към БГ туроператор с БГ сметка в БГ банка на БГ пари. Само за да им пробваш на Revolut алгоритмите за блокиране на акаунт дали работят? Мхм, хем ми е интересно дали и как работят, амаа.. никак не ми се ще да завърши с блокиране 🤨 Нали било по-евтино или безплатно.. ПИБ вече не е "социална" и дори в рамките на една и съща банка с бенефициента имат такса.. А като вече съм сложила пари в Revolut? 🤔 Връзка към коментар
antea Публикувано: 8 август, 2022 Сподели Публикувано: 8 август, 2022 преди 3 минути , Anna Kalinovska каза: Нали било по-евтино или безплатно.. ПИБ вече не е "социална" и дори в рамките на една и съща банка с бенефициента имат такса.. таксата за такъв превод е 50 стотинки, на фона на 2500 лв не е никак смислено да го минаваш през Револют 2 1 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 8 август, 2022 Сподели Публикувано: 8 август, 2022 преди 9 минути , Anna Kalinovska каза: ... Все пак системите не "мислят" по човешка логика.. ... Напротив, точно така мислят. Но: Нямат толкова if-ове т.е. възможности за обработки на конкретни ситуации, защото тези, които са ги правили или нямат бюджет и/или време или не искат. а най-вероятно, не могат да програмират реалноста и затова хващат 2-3 неща. Например: User: @Anna Kalinovska - българка - риск трансфер в БГ - риск над 1000 евро - риск => блокиране Дано не стане така. 2 1 Връзка към коментар
antea Публикувано: 8 август, 2022 Сподели Публикувано: 8 август, 2022 блокажи стават и с нормалните банки, на мен през февруари-март ми спряха превод за няколко хиляди евро от бг сметка към еврова на JP Morgan във Франкфурт, и го разбрах относително бързо, защото бенефициентът на края на превода пак бях аз и парите не пристигнаха в акаунта ми в нормалния срок; оказа се, че посрещащата банка JP Morgan няколко пъти искаше допълнителна информация за превода - и ми задаваха въпроси по телефона (от моята банка) за цел на превода, дали съм била свързана с Крим и още някоя държава (не помня, но беше екзотично също) и чак тогава го придвижиха, предполагам, че е било рутинно и на случаен признак предвид и ситуацията тогава с Украйна и що-годе славянските ми имена... не знам дали щях да бъда толкова спокойна, ако трябваше да разчитам на подобна комуникация с Револют примерно 3 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 8 август, 2022 Сподели Публикувано: 8 август, 2022 Според мене не се шашкайте толкова от писания в нета. Де да знам, някои неща няма как да предвидиш. И за превод към българска фирма няма смисъл да се ползва револют, като превода е стотинки. В Wise също са ми искали да доказвам произход за големи суми превод. 2 1 Връзка към коментар
darinamarinova Публикувано: 8 август, 2022 Сподели Публикувано: 8 август, 2022 Глупав въпрос (съжалявам предварително), но от Diners може ли да се зарежда Revolut? Досега съм го правила само с дебитна карта 😇 Връзка към коментар
Anna Kalinovska Публикувано: 8 август, 2022 Сподели Публикувано: 8 август, 2022 преди 7 часа, antea каза: таксата за такъв превод е 50 стотинки, на фона на 2500 лв не е никак смислено да го минаваш през Револют Беше някога дори безплатно, ако клиент и бенефициент на превежданата сума са в една и съща банка, какъвто е настоящият ми случай. Междувременно реших въпроса без притеснения за евентуални рискове, като вкарах сумата в разплащателната си сметка и от нея наредих превода - стойност на услугата по тарифата на ПИБ 4,-- лв. Ако бих внесла сумата директно по сметката на бенефициента, без да влиза преди това в моята, щеше да струва повече.. Връзка към коментар
Aureliano Публикувано: 8 август, 2022 Сподели Публикувано: 8 август, 2022 преди 11 минути , darinamarinova каза: Глупав въпрос (съжалявам предварително), но от Diners може ли да се зарежда Revolut? Досега съм го правила само с дебитна карта 😇 С diners точно не може. Ако картата е evolve, може с Mastercard частта. Има обаче такса от 1%. Връзка към коментар
antea Публикувано: 8 август, 2022 Сподели Публикувано: 8 август, 2022 преди 20 минути , Anna Kalinovska каза: Беше някога дори безплатно, ако клиент и бенефициент на превежданата сума са в една и съща банка, какъвто е настоящият ми случай. Междувременно реших въпроса без притеснения за евентуални рискове, като вкарах сумата в разплащателната си сметка и от нея наредих превода - стойност на услугата по тарифата на ПИБ 4,-- лв. Ако бих внесла сумата директно по сметката на бенефициента, без да влиза преди това в моята, щеше да струва повече.. по-добре си пусни електронно банкиране и мини на някоя пакетна такса, примерно Моят избор онлайн, и за почти същата сума, която си платила за хартиен превод, ще получиш и безплатни преводи, и безтаксово теглене на банкомати и няма да имаш комисионна за превалутиране - но това е за темата за банките по-скоро, не за тук 1 1 Връзка към коментар
altawast Публикувано: 8 август, 2022 Сподели Публикувано: 8 август, 2022 преди 33 минути , darinamarinova каза: Глупав въпрос (съжалявам предварително), но от Diners може ли да се зарежда Revolut? Досега съм го правила само с дебитна карта 😇 Скоро някой се похвали, че е успял, но през Curve(зад който стои Diners). 1 Връзка към коментар
Patrick K Публикувано: 9 август, 2022 Сподели Публикувано: 9 август, 2022 преди 7 часа, antea каза: по-добре си пусни електронно банкиране и мини на някоя пакетна такса Всъщност най-добре е да смени банката с някоя друга. Засега TBI Bank дава най-много срещу 0лв. месечна такса. Безплатно теглене от всеки банкомат в България и ЕС, безплатно теглене/внасяне на каса до 5000лв., 0.50лв. преводи в България и ЕС. Писали сме в другата тема за банките подробно. 9 Връзка към коментар
Yto Публикувано: 11 август, 2022 Сподели Публикувано: 11 август, 2022 Някой с бизнес акаут? Доволен ли е от услугата. Какви са извлеченията и възприемат ли се добре от счетоводителите.. Основно смятам да я ползвам за покупка на валута различна от евро и преводи в чужбина. Ще съм благодарен ако някой сподели опит. Връзка към коментар
BulgarBulgar Публикувано: 19 август, 2022 Сподели Публикувано: 19 август, 2022 Да питам 1, 2 тъпи въпроса че нещо не мога да намеря къде го пише на приложението. В БГ съм, и искам да си ползвам Revolut картата. И да ликвидирам старата ми безполезна дебитна от Райфайзен. Мисля да я заредя с паунди и да ги обърна в левове в приложението. Тъ, колко е лимита за теглене на левове от БГ банкомат без такса, и кои банкомати нямат такса за теглене от тях с Revolut, ако има още такива. Ползвал съм тая карта малко, само миналата година в за 1 седмица в Гърция. Като обърнах £ в €. Толкова малко съм я ползвал(имам си Английска дебитна), че чак накрая се сетих че мога да пазарува с Revolut картата директно за покупки а не да ползвам ограничения ми кеш. И до колкото знам за покупки по магазини и такива тук в БГ с обикновената Revolut карта, такси няма. Или има изключения? Връзка към коментар
agenta Публикувано: 19 август, 2022 Сподели Публикувано: 19 август, 2022 преди 41 минути , BulgarBulgar каза: Да питам 1, 2 тъпи въпроса че нещо не мога да намеря къде го пише на приложението. В БГ съм, и искам да си ползвам Revolut картата. И да ликвидирам старата ми безполезна дебитна от Райфайзен. Мисля да я заредя с паунди и да ги обърна в левове в приложението. Тъ, колко е лимита за теглене на левове от БГ банкомат без такса, и кои банкомати нямат такса за теглене от тях с Revolut, ако има още такива. Ползвал съм тая карта малко, само миналата година в за 1 седмица в Гърция. Като обърнах £ в €. Толкова малко съм я ползвал(имам си Английска дебитна), че чак накрая се сетих че мога да пазарува с Revolut картата директно за покупки а не да ползвам ограничения ми кеш. И до колкото знам за покупки по магазини и такива тук в БГ с обикновената Revolut карта, такси няма. Или има изключения? Лимитът е в зависимост от плана, на който сте. - https://www.revolut.com/our-pricing-plans На мен единствено РББ са ми искали такси за теглене на банкомат, при другите е безплатно. За покупки на физически и виртуални ПОС-ове няма никакви такси. Отново според плана, който използвате може да имате лимит за превалутиране в други валути, различни от основната на акаунта ви - https://www.revolut.com/our-pricing-plans 2 Връзка към коментар
BulgarBulgar Публикувано: 19 август, 2022 Сподели Публикувано: 19 август, 2022 преди 38 минути , agenta каза: Лимитът е в зависимост от плана, на които сте. - https://www.revolut.com/our-pricing-plans На мен единствено РББ са ми искали такси за теглене на банкомат, при другите е безплатно. За покупки на физически и виртуални ПОС-ове няма никакви такси. Отново според плана, който ползвате може да имате лимит за превалутиране от паунд в други валути - https://www.revolut.com/our-pricing-plans Мерси за бързия отговор. Ъ, сега пък го намерих къде го пише в приложението. Та на стандартен план съм. Значи £200 на месец за теглене от банкомат. Значи това ще рече 450 лв. от БГ банкомат. Връзка към коментар
agenta Публикувано: 19 август, 2022 Сподели Публикувано: 19 август, 2022 преди 29 минути , BulgarBulgar каза: Мерси за бързия отговор. Ъ, сега пък го намерих къде го пише в приложението. Та на стандартен план съм. Значи £200 на месец за теглене от банкомат. Значи това ще рече 450 лв. от БГ банкомат. Според стандартния план е точно така - 450лв. или 5 транзакции. При повече транзакции или по-голяма сума има вече комисионна. 2 Връзка към коментар
BulgarBulgar Публикувано: 19 август, 2022 Сподели Публикувано: 19 август, 2022 преди 5 минути , agenta каза: Според стандартния план е точно така - 450лв. или 5 транзакции. При повече транзакции или по-голяма сума има вече комисионна. Дам знам за 5те тегления на кеш от банкомат. Така беше и за €та. А и намерих къде точно го пише в сайта месечния лимит в левове. https://www.revolut.com/bg-BG/help/making-payments/withdrawing-cash/what-are-the-usage-limits 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Публикувано от Георги,
връзка за първа безплатна карта
Препоръчано от Георги
2 реакции
Към мнение
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега