Прескочи до съдържание

Дебитна карта Revolut

Георги Матеев

Препоръчани мнения

преди 6 минути , mig каза:

Дайте идея къде да пиша, преди близо два часа ми откраднаха 170€ чрез виртуалната карта на Револют,  писах на чата никакъв отговор къде може да се свържа с тях? 

Напишете "live agent" в чата и ще се включат по-бързо. Междувременно можете да маркирате за оспорване и въпросното плащане. Вероятно това ще ви каже и агента. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Какви биха били разходите ако се направи трансфер от страна от евро зоната до българска сметка/карта, която също е в евро?

Безплатно ли е и дали това е възможен начин да се обслужват задълженията от кредитната карта на Уиз, в случай че я издадат в евро?

Връзка към коментар
преди 33 минути , tch каза:

Какви биха били разходите ако се направи трансфер от страна от евро зоната до българска сметка/карта, която също е в евро?

Безплатно ли е и дали това е възможен начин да се обслужват задълженията от кредитната карта на Уиз, в случай че я издадат в евро?

Разходите са единствено таксата на превода от страна на банката на наредителя. 

Банка ДСК ЕАД няма да издаде ДСК Уизз кредитна карта в евро. Дори имат политика да не издават карти в различна валута от лева, с условие може, ако евентуално склонят, когато кредитоискателят си получава дохода в евро да издадат картата във валута - евро.

Връзка към коментар
преди 7 минути , agenta каза:

евентуално склонят, когато кредитоискателят си получава дохода в евро да издадат картата във валута - евро.

Това е на лице, за това и питах дали например през револют евтино или безплатно може да покриват задълженията.

Връзка към коментар
преди 7 минути , tch каза:

Това е на лице, за това и питах дали например през револют евтино или безплатно може да покриват задълженията.

Могат, зарежда се Револют от карта в ЕС в евра, превалутират се вътре в аппа, след което се излъчва превод към сметката в ДСК безплатно. Отоново зависи на кой план на Револют е потребителят за това каква сума може да превалутира - https://www.revolut.com/en-BG/our-pricing-plans и подробни условия по такси за трансфери - https://www.revolut.com/en-BG/help/transfers/outbound-transfers/will-i-be-charged-for-transferring-money

Връзка към коментар

Въпрос за начинаещи:

Искам да пратя на Револют-а на сестра ми 10лв. Аз нямам и не знам каква е с-мата.

Как се зарежда Револют от българска банка(ОББ)?

Правиш валутен трансфер от сметка към IBAN-а на Револют-а ли, който започва с LT(не ми дава левов към такъв Iban)? Няма ли да са много таксите така?

Или си има някакъв негов специален интерфейс/сайт за зареждане. Четох, че може да се зарежда от дебитна карта, но не намирам обяснено като за начинаещи. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 20 минути , Oshko каза:

Въпрос за начинаещи:

Искам да пратя на Револют-а на сестра ми 10лв. Аз нямам и не знам каква е с-мата.

Правиш валутен трансфер от сметка към IBAN-а на Револют-а ли, който започва с LT(не ми дава левов към такъв Iban)? Няма ли да са много таксите така?

Или си има някакъв негов специален интерфейс/сайт за зареждане. Четох, че може да се зарежда от дебитна карта, но не намирам обяснено като за начинаещи. 

Може да се зарежда с дебитна карта, но не е никак добра идея да се прави, ако името на картата не съвпада с това в Револют акаунта.

Според мен най-лесно ще е, ако сестра ти генерира payment link и ти го изпрати. През него ще можеш да платиш с твоята дебитна карта (нямам идея дали ОББ начисляват такси при зареждане на Револют).

IMG_9260.jpeg.b1f8aa30c0f6f4beacaddf5a59e78cb4.jpeg

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Здравейте, едно питане към тези които са си сменили физическа дебитна карта преди срока й, поради промяна на картите от Револют. След като сте получили съобщението, че картата ви ще бъде деактивирана след 60 дни, автоматично ли получихте новата карта или я заявихте през линка който от Револют изпращат? Защото при мен минаха 20 дена от както получих първото съобщение но карта не е пристигнала, а в приложението ми пише, че е на път. Ако опитам да добавя нова карта ми иска 11.99 лв. за издаване и 9.99 за доставка.

Връзка към коментар

Преди 6 месеца новата карта се заявяваше през изпратения линк. Нямаше никакви такси, нито за издаване, нито за доставка, а за колко време ще дойде новата карта си е Божа работа, че може и въобще да не дойде, а да се изгуби по трасето. Логично е инициативата да е твоя, най-малкото трябва да потвърдиш адрес за получаване, но ако нищо не си правил (заявявал), а пише, че картата е на път, може и да са променили нещо в процедурата.

Връзка към коментар

При мен се получава това съобщениеIMG-4a04737da890ab9a0ea706cb1223a3d9-V.jpg.22939161235f6c5abb28fb2af68880c3.jpg

След като кликна върху зеления линк ми изписва това:

IMG-a29d36dd1e7c0e4130af01abdc9c02c2-V.jpg.d4c7d98faa037298e9a269e17393183b.jpg

Понеже знаех, че ще подменят картите, бях си сменил адреса в приложението предварително. Така, че се надявам да ми я изпратят на новия адрес. Въпроса е, че нямам друг линк от където да си поръчам новата карта безплатно и се чудя от това последно съобщение дали са ми я изпратили. Опитах се да комуникирам със съпорта им, но ме прехвърля само на роботи и общо взето не получих нужната информация. Та въпроса ми беше към някой който скоро е получил съобщение за подмяна на картата, дали е имал линк за безплатно заявяване или е изпратена директно?

Връзка към коментар
преди 11 минути , Captain45 каза:

При мен се получава това съобщениеIMG-4a04737da890ab9a0ea706cb1223a3d9-V.jpg.22939161235f6c5abb28fb2af68880c3.jpg

Понеже знаех, че ще подменят картите, бях си сменил адреса в приложението предварително. Така, че се надявам да ми я изпратят на новия адрес. Въпроса е, че нямам друг линк от където да си поръчам новата карта безплатно и се чудя от това последно съобщение дали са ми я изпратили. Опитах се да комуникирам със съпорта им, но ме прехвърля само на роботи и общо взето не получих нужната информация. Та въпроса ми беше към някой който скоро е получил съобщение за подмяна на картата, дали е имал линк за безплатно заявяване или е изпратена директно?

На мейла получихте ли това писмо.Аз кликнах върху бутона там за поръчка.

Screenshot 2022-08-22 at 15-07-31 (0 непрочетени) - АБВ поща.png

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 27 минути , Captain45 каза:

Свържете се с чата, напишете "live agent" и обяснете, че не сте получи replacement картата и да Ви изпратят нова карта. Ако има такса, тя ще бъде сторнирана от съпорта и вероятно втората карта ще пристигне с куриер, вместо с BG POST.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 45 минути , dimitrov6 каза:

На мейла получихте ли това писмо.Аз кликнах върху бутона там за поръчка.

Screenshot 2022-08-22 at 15-07-31 (0 непрочетени) - АБВ поща.png

Получих мейла с този бутон, но когато го натисна ми отваря приложението и опцията е само карта за 11.99 и доставка 9.99 лв. Ще опитам пак да се свържа съ спорта им.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 24 минути , Captain45 каза:

Получих мейла с този бутон, но когато го натисна ми отваря приложението и опцията е само карта за 11.99 и доставка 9.99 лв. Ще опитам пак да се свържа съ спорта им.

Вижте в приложението,би трябвало да се вижда картата с номер и изтича в 2027.Под нея май имаше бутон-Още не съм получил.И като се натисне пращат друга безплатно. Току що получих мейл,че трябва да си подменя безплатно няколко карти

1182867195_Screenshot2022-08-22at16-21-43(1)-.png.11af3cdec9742f37139a289a4d55ec58.png761246140_Screenshot2022-08-22at16-22-04(1)-.png.d5e7ae670159d81a1029a9314fe6e00f.png

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Миналия месец получих нова карта, без сама да съм го заявявала. Постоянно получавах мейли, че старата ще бъде деактивирана, доста време преди това. Не ми трябваше спешно нова пластика и не им обръщах внимание, в някакъв момент май получих вече мейл, че преиздадената карта пътува към мен.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Само да споделя развръзката, ако някой има същият проблем. След като се свързах с live agent и обясних каква е ситуацията, човека ми обясни, че не винаги приложението отчитало, че картата трябва да е безплатна. Предложи ми да си я поръчам и да ми върнат сумата или да ми я поръча той безплатно. Избрах втория вариант и картата ще ми пристигне на 6-ти септември. Единствено ми поиска да потвърдя адреса на който да ми изпратят картата. Така, че ако някой си е поръчал картата но е платил за нея може да поиска рефънд.

• Харесвам 9
Връзка към коментар

Картата пристигна даже по-рано от обявеното. Поръчах я в понеделник и днес петък ми я доставиха. Явно защото вече ги издават в България. Новата карта се различава по това, че номера й е изписан на гърба, а отпред на пластиката само имената.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 22.08.2022 г. в 10:17, Oshko каза:

Въпрос за начинаещи:

Друг начин е ,ако имате Paysera зареждате с левове,после ги обменяте там на евро и после Sepa превод безплатно към Револют.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 4 часа, dimitrov6 каза:

Друг начин е ,ако имате Paysera зареждате с левове,после ги обменяте там на евро и после Sepa превод безплатно към Револют.

Няма смисъл. За да захрани сметката си в Paysera, ако има такава, трябва да направи банков превод към Paysera. Излишно е, като може директно банков превод в евро от сметката му в ОББ към литовската сметка на Revolut.

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Само да питам 1 тъп въпрос.

Имам левове в Revolut приложението обърнати от паунди в българската сметка в Revolut акаунта ми и искам да изпратя 20, 30 лева на българска сметка. По банков път примерно.

Имали някакви такси за тоя трансфер? Предполагам че имаше нещо такова и беше от сорта 0,50 или 0,80 ст. не помня. Или има друг вариант при който няма такса но тия пари пак да влязат в предназначената левова сметка?

Връзка към коментар
преди 18 часа, EliDion каза:

От Револют няма такса. От банката за входящ превод трябва да си провериш в конкретната банка.

Райфаизен помня имаха нещо от сорта на 0,50 или 0,80 стотинки. Не ми се ровеше да проверя точната такса. Може да е 1 лев вече.

Даже и да пращаш левове от BG Райфаизен в друга BG Райфаизен сметка дори и да е през онлайн банкирането ми. Малко ме подразни това като никакви такива идиотщини няма в UK и то между различни банки, стига сметката да е UKска. И си мислех дали в BG има начин да се направи такъв прост обикновен трансфер без да има такива тъпи такси. Ма изглежда не. Все пак е BG.

Забелязах тука това Payment link дето никога не съм ползвал на Revoluta дали е някакъв вариант.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.