Прескочи до съдържание

Дебитна карта Revolut

Георги Матеев

Препоръчани мнения

Каня се да прехвърля сума от Револют по Еволв, та да си платя сметките с нея. Дано функционира изобщо и е без такса към ПИБ 😎

До половин час ще знам дали и как.

Връзка към коментар
преди 12 минути , Anna Kalinovska каза:

Каня се да прехвърля сума от Револют по Еволв, та да си платя сметките с нея. Дано функционира изобщо и е без такса към ПИБ 😎

До половин час ще знам дали и как.

Просто използвай Револют за погасяване на задълженията през my diners.Няма защо да има такса.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Здравейте,

надявам се да успеете да ме ориентирате. Засега, след разговори с моята банка, не успявам да открия отговора.

Притежавам сметка в ПИБ, както и карта Виза дебит. 
Преди време реших да прехвърля 100 лева по сметка в Револют директно от картата Виза дебит на ПИБ, както нееднократно съм го правила. По сметката ми се появяват следните отбелязвания:

25/08/2022
22/08/2022
1.60
0.00

Плащане / отмяна ПОС

BGN 160
SOFIA TRANSIT DSK MOBILE-SO SOFIA BGR

Плащане ПОС
26/08/2022
23/08/2022
100.00
0.00

Плащане / отмяна ПОС

BGN 10000
Revolut**2866* Dublin IE

Плащане ПОС

Досега такса при зареждане на сметка в Револют от карта не съм заплащала. Третира се като плащане ПОС и съгласно Общите условия на банката не би следвало да се таксува.

По сметката в Револют нямам удържани такси и никакви други отбелязвания, освен приход от 100 лв., които прехвърлих.

Не мога да разбра от къде се появи тази такса от 1.60 лв.

Говорих си с поддръжката на ПИБ, обясниха, че сумата не е удържана от тях.

Досега такава такса Револют не са вземали, а и я няма никъде в приложението. Изчетох общите условия и въпросите и отговорите в помощния център и не се ориентирам за причината.

Сега се налага отново да прехвърля някаква сума и се чудя дали не е по-разумно да направя превод към левовата/евровата сметка в Револют.

Връзка към коментар
преди 4 минути , kreo каза:

Здравейте,

надявам се да успеете да ме ориентирате. Засега, след разговори с моята банка, не успявам да открия отговора.

Преди време реших да прехвърля 100 лева по сметка в Револют директно от картата Виза дебит на ПИБ, както нееднократно съм го правила. По сметката ми се появяват следните отбелязвания:

25/08/2022
22/08/2022
1.60
0.00

Плащане / отмяна ПОС

BGN 160

Плащане ПОС
26/08/2022
23/08/2022
100.00
0.00

Плащане / отмяна ПОС

BGN 10000
Revolut**2866* Dublin IE

Плащане ПОС

Досега такса при зареждане на сметка в Револют от карта не съм заплащала. Третира се като плащане ПОС и съгласно Общите условия на банката не би следвало да се таксува.

По сметката в Револют нямам удържани такси и никакви други отбелязвания, освен приход от 100 лв., които прехвърлих.

Досега такава такса Револют не са вземали, а и я няма никъде в приложението. Изчетох общите условия и въпросите и отговорите в помощния център и не се ориентирам за причината.

Сега се налага отново да прехвърля някаква сума и се чудя дали не е по-разумно да направя превод към левовата/евровата сметка в Револют.

Това не е ли билет за градски транспорт, платен с карта?

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 6 минути , kreo каза:

Здравейте,

25/08/2022
22/08/2022
1.60
0.00

Плащане / отмяна ПОС

BGN 160

Плащане ПОС
26/08/2022
23/08/2022
100.00
0.00

Плащане / отмяна ПОС

BGN 10000
Revolut**2866* Dublin IE

Плащане ПОС

Двете транзакции не са свързани. Няма как таксата (ако изобщо има такава) да е с дата, предхождаща прехвърлянето на сумата.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 7 минути , kreo каза:

Здравейте,

25/08/2022
22/08/2022
1.60
0.00

Плащане / отмяна ПОС

BGN 160

Плащане ПОС
26/08/2022
23/08/2022
100.00
0.00

Плащане / отмяна ПОС

BGN 10000
Revolut**2866* Dublin IE

Плащане ПОС

Сумата от 1,60 лева не е такса. Видно от извлечението това плащане е било в различен ден от зареждането Ви на Револют. Ясно е описан кой е търговецът SOFIA TRANSIT DSK MOBILE-SO SOFIA BGR. Това е ЦГМ като всички ПОС устройства са на ДСК и те обработват плащанията. Появяват се по-късно след като се осчетоводят, в повечето случай ги няма в - Картови авторизации при извършването им като сума.

преди 2 минути , zzxxcc каза:

Това не е ли билет за градски транспорт, платен с карта?

Да, билет платен на ПОС устройство из градския транспорт на София - ЦГМ.

Връзка към коментар

Благодаря на всички за отговорите!

По никакъв начин не успях да направя връзка, защото ми блокираха сумата по картата  в рамките на един и същи ден, а и дамата от ПИБ не помогна с разгадаването😀

. Твърдеше, че е някаква такса от Револют.

Връзка към коментар

В момента Револют предлага изключително изгоден курс лев->евро. Току-що си купих евро на курс 1.9493 лв (под фиксинга на БНБ). Ако на някой му трябва евро - да превалутира сега, че такива моменти са по-скоро рядкост.

• Харесвам 5
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 16 минути , Георги Матеев каза:

В момента Револют предлага изключително изгоден курс лев->евро. Току-що си купих евро на курс 1.9493 лв (под фиксинга на БНБ). Ако на някой му трябва евро - да превалутира сега, че такива моменти са по-скоро рядкост.

Вече е 1,952, но пак е добре 

Връзка към коментар

Да питам сега, че по-нататък може и да забравя🙂

Имам една физическа и една виртуална карта. Ако сложа виртуалната в Apple Wallet, ще стане ли безконтактна? 🙂. Малко тъпо се изразявам, но за яснота въпросът ми е свързан с транспорта в Лондон. Ако с общо заредената сума в £ аз ползвам физическата безконтактна, а друг човек виртуалната в Apple Wallet, ще стане ли схемата?

Връзка към коментар
преди 29 минути , ДиянаВ каза:

Да питам сега, че по-нататък може и да забравя🙂

Имам една физическа и една виртуална карта. Ако сложа виртуалната в Apple Wallet, ще стане ли безконтактна? 🙂. Малко тъпо се изразявам, но за яснота въпросът ми е свързан с транспорта в Лондон. Ако с общо заредената сума в £ аз ползвам физическата безконтактна, а друг човек виртуалната в Apple Wallet, ще стане ли схемата?

Това е от типа въпроси, опитай и разбери 🙂

Току що пробвах да добавя виртуална карта в GPay, което предполагам е аналога на Apple Wallet и нещата сработиха. Пише, че вече мога да си ползвам новодобавената карта безконтактно.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 40 минути , ДиянаВ каза:

Ако сложа виртуалната в Apple Wallet, ще стане ли безконтактна?

По принцип ще стане безконтактна, да. Дали ще е различна от другата за да работи за двама души, предполагам че да, но не съм сигурен

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Е, то е ясно, че ще се пробва на място. Имаме и други български карти. В Револют обаче заредих 70£ за транспорт, без да загрея, че ще ми трябват две карти. Не съм била в Лондон и за предстоящо пътуване ще го ползвам като еднодневна спирка, така че хич не ми се навлиза в тънкостите на лондонския летищен и градски транспорт🙂. Ще питам и други неща по-нататък в подходящата тема. Благодаря ви🙂

Връзка към коментар

Нямам опит с Apple Pay, но като се добави карта в Google Pay, Google добавя още един слой на защита - при плащане на ПОС терминал не се подават реалните параметри на картата, а токенизирани данни на виртуална карта на Google.

Иначе казано при плащане с карта на касовата бележката се виждат реалните последни 4 цифри на картата, а при плащане с телефон - съвсем други. Така че би трябвало да могат да се плащат билети за двама 🙂

• Благодаря 1
Връзка към коментар

А защо трябва да са различни картите. Ако единия плаща с тел, а другия с карта. Все плаща за билет или каквото и да е. Или има някаква особеност в Лондон при купуване на билети. А и какъв е проблема да се платят ,3,5 билета с една карта.

Връзка към коментар
Преди 1 час, EliDion каза:

А защо трябва да са различни картите. Ако единия плаща с тел, а другия с карта. Все плаща за билет или каквото и да е. Или има някаква особеност в Лондон при купуване на билети. А и какъв е проблема да се платят ,3,5 билета с една карта.

В Лондон стандартните хартиени билети са доста скъпи. Използва се т. нар. Oyster карта, или също така безконтактни дебитни/кредитни карти (както и в София в момента). За кратък престой или рядко ползване на транспорт, дебитна/кредитна карта е идеално, но това изисква всеки пътник да ползва различна карта.

В тази връзка към @ДиянаВ - човекът, който ще използва Apple Pay, може да включи Express mode, за да не се налага всеки път, когато използва картата в TfL, да отключва телефона и да се идентифицира с Touch ID или Face ID: https://www.apple.com/uk/apple-pay/transport/

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Те не са хартиени билетите, пак безконтактна карта се купува, просто с банкова карта е по-лесно, защото нищо не купуваш предварително. 

Връзка към коментар
преди 5 часа, EliDion каза:

има дневен максимален лимит (daily cap), след който, ако се достигне тази сума, пътника не го таксуват повече - това налага използването на отделна банкова карта за всеки пътник по отделно, за да се отчита индивидуалния daily cap, иначе ако се използваше една карта за покупка на билети, и се купят примерно билети за няколко човека за едно и също пътуване с нея, лимитът ще се достигне и така ще се ощети системата на градския транспорт

• Харесвам 3
Връзка към коментар
На 30.08.2022 г. в 12:26, neuromancer каза:

Payment link е към револют май.

Дам таке е май, ще я пробвам някой ден тая Payment link опция да съм по запознат.

Цитат

Ако искаш да избегнеш напълно таксите на българските банки, трябва да не ги ползваш.

Точно това е идеята. Да се махна от Райфайзен, но по възможно най безболезнен начин. Тая ми е единствената сметка в БГ и ми е излишна от отдавана. Revolut се оказва идеална за минималните ми нужди за € и Лв и без никакви месечни или годишни такси. Даже и да я имах от отдавна просто не ми трябваше освен като пътувам извън UK.

Връзка към коментар

Ако не получаваш заплата в България (или нямат нищо против да превеждат към литовска сметка) и няма да превеждаш пари към бюджета, че там има разни допълнителни полета, които в Револют ги няма, Революта си върши работа напълно. Аз нямам българска сметка вече.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 4 часа, neuromancer каза:

Ако не получаваш заплата в България (или нямат нищо против да превеждат към литовска сметка) и няма да превеждаш пари към бюджета, че там има разни допълнителни полета, които в Револют ги няма, Революта си върши работа напълно. Аз нямам българска сметка вече.

Дам нямам никакви приходи от БГ. Само дребни разходи(искам стария БГ телефонен номер да ми стои примерно) за сега. 😄

От време на време може да ползвам виртуалната или реалната карта на Revolut само да плащам сметките на майката и бащата дето са си удома, дистанционно от Англия. И подобни дребни работи И разбира се да ги ползвам когато съм си в БГ. За големи суми те си имат БГ банкови сметки а аз си имам Wise.

Връзка към коментар

Revolut под натиск заради проблеми с одита във Великобритания

Съветът по финансови отчети заяви, че грешки в одита са създали "неприемливо висок" риск от неправилно отчитане на банката

Цитат

Одиторите на Revolut настояват компанията да подобри вътрешния контрол, след като британските регулатори откриха значителни пропуски в одита на сметките ѝ, съобщава Financial Times. В последните няколко месеца редица служители напуснаха екипите за риск на приложението за онлайн банкиране, малко след като Съветът по финансови отчети (FRC) публикува проверка, в която критикува одита на Revolut, изпълнен от одиторската компания BDO.

Миналата година Revolut, която е базирана в Лондон, набра 800 млн. долара в кръг на финансиране, с което се превърна в най-голямата частна технологична компания във Великобритания някога. Рундът, воден от Softbank и Tiger Global Management, оцени онлайн банката на 33 млрд. долара.

Некомпетентен одит

Според проверката на FRC Revolut страда от "неадекватен" подход към отчитането на приходи. "В резултат на това рискът от неоткрито съществено неправилно представяне е неприемливо висок", се твърди още в годишния доклад за качеството на работа на счетоводството на компанията. Надзорният орган също подчертава недостатъците в начина, по който платежните процеси на Revolut са тествани от BDO, която е петата по големина одиторска фирма във Великобритания по приходи.

Revolut Group Holdings, компанията - майка на групата, и Revolut трябва да подадат отчетите си за 2021 г. до края на септември, отсрочка от първоначалната дата 10 юни. Въпреки че закъсненията в подаването на отчети рядко се наказват, могат да доведат до наказателно преследване на директорите на компанията, включително главния изпълнителен директор на Revolut Николай Сторонски, и санкции срещу самата компания съгласно законодателството на Обединеното кралство.

Revolut трябва да подобри "бекофиса и контрола", защото няма традиционен банков бекофис и има работна култура и навици на технологична фирма, а не на банка", казва запознат източник на FT. FRC заключи, че финтех групата "трябва да има средата на банка", казва още той, добавяйки, че ръководството разбира необходимостта от инвестиции.

Компанията отчете нетна загуба 168 млн. паунда за 2020 г. През последните месеци екипът й във Великобритания претърпя отлив на висши служители, включително шефа по докладване на прането на пари, главния директор по риска, служители по защита на данните и глобалните ръководители на регулаторното съответствие. Revolut все още очаква да получи своя банков лиценз в Обединеното кралство.

Одиторската BDO, чиято проверка на финансовите отчети на Revolut за 2020 г. струва 650 хил. паунда, получи критики от FRC през юли за "неприемливото" качество на своите одити. Само седем от 12-те одита на компанията бяха счетени за извършени правилно. Одиторите са под нарастващ натиск от страна на регулатора да се противопоставят на исканията на компаниите да подписват отчети навреме, ако ръководството не е предоставило всичката необходима информация.

Акциите на листнати във Великобритания групи като S4 Capital и Revolution Beauty бяха спрени от регулатора тази година поради забавяния в публикуването на годишните им резултати и пропуски във финансовите отчети.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.