lyubo21 Публикувано: 8 септември, 2022 Сподели Публикувано: 8 септември, 2022 Някой има ли опит с Revolut Stays - резервации на хотели? Постоянно ми пускат реклами за 10% кешбек и се чудя дали си заслужава да се пробва, т.е. дали дават конкурентни цени спрямо Букинг например. Връзка към коментар
Patrick K Публикувано: 8 септември, 2022 Сподели Публикувано: 8 септември, 2022 преди 8 часа, lyubo21 каза: Някой има ли опит с Revolut Stays - резервации на хотели? Постоянно ми пускат реклами за 10% кешбек и се чудя дали си заслужава да се пробва, т.е. дали дават конкурентни цени спрямо Букинг например. Малък ли си да провериш сам? 🤔 Връзка към коментар
lyubo21 Публикувано: 9 септември, 2022 Сподели Публикувано: 9 септември, 2022 преди 12 часа, Patrick K каза: Малък ли си да провериш сам? 🤔 Аз съм си проверил, но е полезно да чуеш и друго мнение/съвет, ако някой го ползва активно. Нали това е идеята на форума 🤔 1 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 16 септември, 2022 Сподели Публикувано: 16 септември, 2022 Искам да превалутирам известна сума заради изгодния в момента курс, но не искам да държа много пари в сметката си. Ще използвам парите след две седмици. Ако замразя картата си, мога ли да съм спокойна, че съм защитена? Последната седмица доста ги използвах и двете за купуване на самолетни и влакови билети, и резервиране на хотели - всички от техните си сайтове, не съм използвала посредници. Не знам защо ме е подгонила параноята. Връзка към коментар
zhivko7 Публикувано: 16 септември, 2022 Сподели Публикувано: 16 септември, 2022 При всички ли курсът лев -> евро е дървен напоследък? От 2 седмици не мога да улуча под 1.96 в работни дни. Връзка към коментар
Redyred Публикувано: 16 септември, 2022 Сподели Публикувано: 16 септември, 2022 преди 9 минути , zhivko7 каза: При всички ли курсът лев -> евро е дървен напоследък? От 2 седмици не мога да улуча под 1.96 в работни дни. В момента е под 1.96. В понеделник изкарах късмет и в работно време смених на 1.93 2 Връзка към коментар
boogy83 Публикувано: 16 септември, 2022 Сподели Публикувано: 16 септември, 2022 преди 1 час, Надя каза: Искам да превалутирам известна сума заради изгодния в момента курс, но не искам да държа много пари в сметката си. Ще използвам парите след две седмици. Ако замразя картата си, мога ли да съм спокойна, че съм защитена? Последната седмица доста ги използвах и двете за купуване на самолетни и влакови билети, и резервиране на хотели - всички от техните си сайтове, не съм използвала посредници. Не знам защо ме е подгонила параноята. Ако картата е замразена може да си напълно спокойна. Освен това, когато пазаруваш в интернет препоръчвам да се използва disposal картата, тя е направена точно за предотвратяване на такива опасности. Или поне използвай виртуална карта, която мисля имаше опция всеки месец да се трие и да се създава нова безплатно (но това да се провери допълнително, че да не са променили нещо в условията). 1 Връзка към коментар
zhivko7 Публикувано: 16 септември, 2022 Сподели Публикувано: 16 септември, 2022 Тъкмо го написах и успях да сменя на 1.9569. Връзка към коментар
T.E.Lawrence Публикувано: 16 септември, 2022 Сподели Публикувано: 16 септември, 2022 преди 2 часа, Надя каза: Искам да превалутирам известна сума заради изгодния в момента курс, но не искам да държа много пари в сметката си. Ще използвам парите след две седмици. Ако замразя картата си, мога ли да съм спокойна, че съм защитена? Последната седмица доста ги използвах и двете за купуване на самолетни и влакови билети, и резервиране на хотели - всички от техните си сайтове, не съм използвала посредници. Не знам защо ме е подгонила параноята. Револют имат вече официален банков линценз, вкл. от БНБ , т.е. парите са защитени не само като всяка друга банка до 100к евро и тн.. но имат и допълнителни опции за защита, които много наши банки не предлагат. 2 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 16 септември, 2022 Сподели Публикувано: 16 септември, 2022 преди 57 минути , boogy83 каза: Ако картата е замразена може да си напълно спокойна. Освен това, когато пазаруваш в интернет препоръчвам да се използва disposal картата, тя е направена точно за предотвратяване на такива опасности. Или поне използвай виртуална карта, която мисля имаше опция всеки месец да се трие и да се създава нова безплатно (но това да се провери допълнително, че да не са променили нещо в условията). И ако искам да я ползвам (плащам с виртуалната с телефона) - размразявам и замразявам пак, така ли? Не съм го играла това със замразяване/размразяване. Аз в Revolut държа малки суми. Disposal използвам при покупки онлайн. За билети и хотели даже не съм пробвала да я използвам. Един от сайтовете (май железниците) не приема дори виртуалната В последно време ми попада информация без да я търся за изтеглени неправомерно пари от Revolut и ме загложди. Връзка към коментар
boogy83 Публикувано: 16 септември, 2022 Сподели Публикувано: 16 септември, 2022 преди 2 часа, Надя каза: И ако искам да я ползвам (плащам с виртуалната с телефона) - размразявам и замразявам пак, така ли? Да. Връзка към коментар
КОКО22 Публикувано: 16 септември, 2022 Сподели Публикувано: 16 септември, 2022 От скоро и аз си поръчах карта стандарт. Смятам да я ползвам основно за теглене кеш от банкомати в чужбина /екзотични валути. Открих си сметка и си закупих съответната валута /в случая тай батове. На каква сума мога да разчитам в Тайланд, Моля специалистите да споделят колко мога да изтегля когато съм в съответната държава. В БГ пише че мога да изтегля 450лв без такси. А как е когато превиша лимита? Връзка към коментар
Sun4o Публикувано: 17 септември, 2022 Сподели Публикувано: 17 септември, 2022 Един от малките, но големи минуси на Тайланд е, че там за всяка операция с карта, независимо каква, те чарджват с 3%. Поради тази причина и аз не съм ползвал там карта никога. За теглене от банкомат не знам, мисля, че и Револют имаха рестрикции относно ползването на картата в няколко държави в света, една от тях беше Тайланд. 1 Връзка към коментар
Captain45 Публикувано: 20 септември, 2022 Сподели Публикувано: 20 септември, 2022 Да имате представа на кой банкомат може да се смени PIN кода на карта Револют в България? Опитах на три до сега, но без успех. Пощенска, Уникредит и ДСК и на трите ми изписа, че в момента не може да приключи операцията. Връзка към коментар
sildoro Публикувано: 20 септември, 2022 Сподели Публикувано: 20 септември, 2022 преди 1 час, Captain45 каза: Да имате представа на кой банкомат може да се смени PIN кода на карта Револют в България? Опитах на три до сега, но без успех. Пощенска, Уникредит и ДСК и на трите ми изписа, че в момента не може да приключи операцията. Здравейте, и аз преди няколко месеца пробвах на няколко банкомата и накрая, след свързване със съпорта, приключихме с безплатно изпращане на нова карта, а старата съм я замразил. Поне тогава не можеше да се сменя пин на никой от достъпните ми банкомати. Връзка към коментар
Martin Публикувано: 20 септември, 2022 Сподели Публикувано: 20 септември, 2022 На банкоматите на Райфайзен съм сменял пин на Револют. Не знам сега след като станаха КВС дали все още е възможно. 2 Връзка към коментар
КОКО22 Публикувано: 20 септември, 2022 Сподели Публикувано: 20 септември, 2022 На 17.09.2022 г. в 9:40, Sun4o каза: Един от малките, но големи минуси на Тайланд е, че там за всяка операция с карта, независимо каква, те чарджват с 3%. Поради тази причина и аз не съм ползвал там карта никога. За теглене от банкомат не знам, мисля, че и Револют имаха рестрикции относно ползването на картата в няколко държави в света, една от тях беше Тайланд. Sun4o от кога ти е информацията? Други ми казват, че плащането в магазини е без проблеми. Може би трябва да попитам съпорта. Връзка към коментар
Радослав Публикувано: 20 септември, 2022 Сподели Публикувано: 20 септември, 2022 преди 7 минути , КОКО22 каза: Sun4o от кога ти е информацията? Други ми казват, че плащането в магазини е без проблеми. Може би трябва да попитам съпорта. Месец май ползвах картови плащания в магазините на СевънИлевън. Нямаше допълнителни такси. Връзка към коментар
КОКО22 Публикувано: 20 септември, 2022 Сподели Публикувано: 20 септември, 2022 Благодаря, и аз имах такава информация. Остава да разбера за теглене от банкомат на THB. Връзка към коментар
Marisha Публикувано: 20 септември, 2022 Сподели Публикувано: 20 септември, 2022 преди 3 часа, КОКО22 каза: Благодаря, и аз имах такава информация. Остава да разбера за теглене от банкомат на THB. Инфо от преди пандемия. Не намерихме банкомат без такса за теглене. Има и ограничение в суми за теглене. Връзка към коментар
КОКО22 Публикувано: 20 септември, 2022 Сподели Публикувано: 20 септември, 2022 преди 2 часа, Marisha каза: Инфо от преди пандемия. Не намерихме банкомат без такса за теглене. Има и ограничение в суми за теглене. Благодаря, а дали бяхте обменили парите в THB или опитвахте да теглите от левова/еврова сметки? Връзка към коментар
Marisha Публикувано: 20 септември, 2022 Сподели Публикувано: 20 септември, 2022 преди 6 минути , КОКО22 каза: Благодаря, а дали бяхте обменили парите в THB или опитвахте да теглите от левова/еврова сметки? Не сме обменяли в THB. Почти не сме ползвали картата. Хотелите искаха такса за плащане с карта. Много по изгодно да носиш долари и да обменяш тях. Картата ползвахме само в краен случай. Връзка към коментар
КОКО22 Публикувано: 20 септември, 2022 Сподели Публикувано: 20 септември, 2022 Честно казано и аз винаги съм бил там с долари /по100 и нови/, а вече и евро върви, Но този път сме за дълго и ще трябва да пробвам всичко. Вече си обмених батове в картата Револют, че ще ми трябват за плащането на хотела, но ми е интересно как ще е с кеша. Е ще започна с малко и ако е изготно ще внасям, обменям, тегля и т.н. За сега следя всеки ден курса и при по-изгоден купувам по няколко хилядарки. Колкото и малко да е, той все си "плава". Благодаря и ще споделям... Връзка към коментар
Гост Публикувано: 20 септември, 2022 Сподели Публикувано: 20 септември, 2022 Аз искам да питам нещо за лимитите при превалутиране. Достигнат е лимитът за месеца и има такса. В сметката има лева и валута. Валутата свършва. При плащане с карта превалутирането е на момента от наличните левове. Има ли такса за превалутиране при плащането? Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 20 септември, 2022 Сподели Публикувано: 20 септември, 2022 Да, при всяко превалутиране има такса след достигане на лимита, вкл. автоматичното. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Публикувано от Георги,
връзка за първа безплатна карта
Препоръчано от Георги
2 реакции
Към мнение
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега