Прескочи до съдържание

Дебитна карта Revolut

Георги Матеев

Препоръчани мнения

преди 22 часа, КОКО22 каза:

Sun4o от кога ти е информацията? Други ми казват, че плащането в магазини е без проблеми. Може би трябва да попитам съпорта.

Преди 3 години последно бях. И не ми се е случвало да видя места без упоменатите 3%. Поне си го пишеха.

В 7/11 не съм пазарувал с карта и не знам. Млже да са попроменили политиката си и други, но ми се е набило в спомените за постоянните надписи за чардж на картите.

Може би @T.E.Lawrence ще ъпдейтне инфото, беше сравнително скоро там.

Връзка към коментар
преди 2 часа, Sun4o каза:

Преди 3 години последно бях. И не ми се е случвало да видя места без упоменатите 3%. Поне си го пишеха.

В 7/11 не съм пазарувал с карта и не знам. Млже да са попроменили политиката си и други, но ми се е набило в спомените за постоянните надписи за чардж на картите.

Може би @T.E.Lawrence ще ъпдейтне инфото, беше сравнително скоро там.

Да и аз съм благодарен че поне изписват таксите предварително. Видях го в Будапеща, но... не бях си обърнал левовете в местна валута. Може би има значение.

И понеже съм нов с Револют все още се уча. До м. януари ще събирам информация и ще се допитвам.

За сега само купувам THB когато видя изгодна промяна на курса, защото ще ми трябват за предплатата на хотела. .

Знам че  @T.E.Lawrence има богат опит и ще се възползвам. И разбира се проба - грешка с малки суми.

Това го направих в друга карта от Пощенска в Турция. 2 плащания с Револут и 2 с кредитна от Пощенска. Революта ми даде по-добър курс.

Връзка към коментар

Винаги съм казвал, в Югоизточна Азия кеш ис кинг. Чарджат неприятни проценти, където изобщо може да се плаща с карта. На места пише, че може, ама и на много от тях мрънкат за кеш пак. През револют бата, рублата и гривната ги сменят на кофти курс и през седмицата. Всички банкомати имат кофти такси и лимити за теглене.

Най-добрият съвет, носете евро нови банкноти по 100 за обмяна. Нови долари по 100 само ако имате, не сменяйте долари през лев.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Да да определено ще нося 100-тачки.  Аз и без това съм таксомразец, но обичам да експериментирам. И понеже все още съм далеч от банкоматите в Тайланд 😆 първия ми опит /индиректно/ ще бъде с плащането на хотела на 18-ти декември в THB. Покупките на батове в революта тези дни ми е по-изгодно от чейнджа в БГ.

Благодаря за всички споделяния. Както казах ще опитам и аз и ще споделя.

Но приемам всякакви съвети за Револют, защото до Нова година ми предстоят поне 2 пътувания из Европа

Връзка към коментар
На 20.09.2022 г. в 9:30, КОКО22 каза:

Благодаря, и аз имах такава информация. Остава да разбера за теглене от банкомат на THB.

КОКО22 Тегленето от банкомати в Тайланд е кофти работа. Освен ако не си с местна карта, за всяко теглене ти удържат фиксирана такса от 220 Бата. Максималната сума за едно теглене е 30000 Бата.  Давам ти пример, за да си прецениш - миналата седмица съм изтеглил 30000 бата от Револют-ската си карта. По централния курс за деня, това са 1620лв., а с таксата и превалутирането са ми взели 1659лв. За мен е оправдано само тегленето на големи суми, ако се наложи. Иначе, както каза T.E.Lawrence, cash is king.

За плащането с карта Револют в обекти, досега не ми се е случвало да има допълнителна такса (това за Тайланд).

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, S.Petrov каза:

КОКО22 Тегленето от банкомати в Тайланд е кофти работа. Освен ако не си с местна карта, за всяко теглене ти удържат фиксирана такса от 220 Бата.

За плащането с карта Револют в обекти, досега не ми се е случвало да има допълнителна такса (това за Тайланд).

Много точно описание, благодаря. За сега следя курса и очаквам да се вдигне над 19 бата за лев. И явно ще ползвам революта само за плащания където може.

Връзка към коментар

Задават ми въпрос, на който не мога да отговоря еднозначно, та питам тук. Револют става ли за основна сметка? Без да имаш сметка другаде. За френско човече ме питат. Там явно са успели да си направят сметки с френски IBAN ( не знам как). Аз лично не държа много пари там и я ползвам осовновно в чужбина и за преводи без такси, така че нямам много поглед.  

Връзка към коментар

за някои държави има (депозити, за кредит не знам), за България не. То като си вътре в приложението може да търсиш и нещата излизат, ...

за Франция не знам

то си е нормална банкова сметка, захранва се със СЕПА превод (тоест би трябвало да може да се превежда и заплата там), освен с карта

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Близко наше семейство ще трябва да изпраща и получава пари от чужбина, по точно Обединеното кралство. Двама от членовете на семейството ще са там и ще имат нормални банкови сметки и карти, а един ще е в България.

Питането ми е двамата членове на семейството какъв Револют акаунт да си направят - в Revolut Bank UAB /европейският/ или в Revolut Ltd /английският/? Могат да предоставят документи за адрес в Англия при регистрацията.

От гледна точка на такси и комисионни при нареждане на преводи от Англия към България по банкови сметки и такси за самата услуга кое е по-удачно?

Връзка към коментар

Не разбирам въпроса, но ако мога да помогна.  Семейно си ползваме Револют, а от 4 год. синът ни е студент в UK. И аз и жена ми си му изпращаме различни суми в различни валути по тел. номер без проблем. А той си ги премята по сметки или плаща според потребностите. А понякога той е изпращал и суми обратно.

Естествено без никакви такси.

Връзка към коментар
преди 45 минути , Georgi_G каза:

Не разбирам въпроса, но ако мога да помогна.  Семейно си ползваме Револют, а от 4 год. синът ни е студент в UK. И аз и жена ми си му изпращаме различни суми в различни валути по тел. номер без проблем. А той си ги премята по сметки или плаща според потребностите. А понякога той е изпращал и суми обратно.

Естествено без никакви такси.

Това е ясно, че вътре в приложението може да се изпращат в едната или другата посока пари.

По скоро дали има значение, от гледна точка на адреси на пребиваване в приложението, защото двамата членове ще имат адреси и документи в Англия, и ще зареждат приложението с пари от английски карти ?

Другата гледна точка е данъчните цели, ако в един момент Револют попитат от къде са ти парите, зареждаш с топ-ъп от английска карта, а си дал че си данъчно задължен в България и не си споменал нищо за английския ти адрес и пребиваване и че реално плащаш данъци там, защото единия ще работи там, дали няма да стане проблем да ограничат акаунта?

Връзка към коментар

Няма проблем да имаш данъчни адреси в повече от една държава. Може да декларираш колкото си искаш такива пред Револют.

Настоящият адрес също може да е различен от постоянния. 

По-скоро могат да се напрегнат (евентуално), ако имаш данъчен адрес в една държава, а зареждаш картата с големи суми от друга.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Също не разбирам съвсем добре въпроса, но мога да споделя моя опит. Живея извън България и често зареждам Револют сметката си с българска банкова карта. Проблеми не съм имала нито с разплащания, нито с данъчните власти поради различни постоянен, настоящ адрес и IBAN-а на Револют, които е в трета европейска страна (както знаете Revolut Bank UAB е банка със седалище в Република Литва).  Револют си имат банков лиценз за ЕС, поради което нещо специфично може да възникне по отношение на вашите транзакции единствено вследствие Брекзит. Вероятно таксите след Брекзит имат други тарифи за страни извън ЕС.

Надявам се да съм била полезна.

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Напоследък курса евро- лев при мен не е много изгоден. Преди дебнех понеделник рано, но последните седмици не пада под фиксинга. Дори автоматичната обмяна не ми сработва. Дали и при вас е така или проблема е само в моя “телевизор”?  🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Така е, от 1-2 месеца определено прецакаха нещата с EUR/BGN и BGN/EUR курсовете. Май при всички е така, защото проверих и с други хора. Не съм проверявал за други валути как са нещата.

Връзка към коментар

Не знам дали е споменавано, но сега пробвах да заредя евро с TBI Neon. Еми оказва се, че превалутирането е на фиксинг - 1.9558лв за евро. 
Идеален вариант за закупуване на евро. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Zlia каза:

Не знам дали е споменавано, но сега пробвах да заредя евро с TBI Neon. Еми оказва се, че превалутирането е на фиксинг - 1.9558лв за евро. 

Имаш предвид, че зареждаш Револют директно в евро, плащайки с Неон? Изчака ли осчетоводяване? Обикновено при авторизация хващат еврото на 1.95583, но после след осчетоводяване сумата се променя на курс 1.959.

Преди курсът им беше по-неизгоден, може би са го оправили. Ще трябва да тествам.

Връзка към коментар
преди 22 минути , Георги Матеев каза:

Имаш предвид, че зареждаш Револют директно в евро, плащайки с Неон?

Преди курсът им беше по-неизгоден, явно са го оправили. Ще трябва да тествам.

Сподели резултата моля. Гледам курса на тбай е 1.959 в момента. Но от опит знам, че този в сайта не е този в офиса.

Връзка към коментар
Преди 1 час, Zlia каза:

Първо блокира средствата по фиксинга, но осчетоводяването след няколко дни ще стане при 1.959 лв

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 20.09.2022 г. в 8:38, Martin каза:

На банкоматите на Райфайзен съм сменял пин на Револют. Не знам сега след като станаха КВС дали все още е възможно.

Потвърждавам, че успешно си смених ПИНа на банкомат на Райфайзенбанк. Преди това пробвах на 5-6 други банки с неуспех. Даже и на ОББ не стана. Сега когато ОББ глътнат Райфайзенбанк ще видим дали ще им сменят банкоматите на последните. Благодаря @Martin за инфото!

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.