Dian Публикувано: 21 октомври, 2022 Сподели Публикувано: 21 октомври, 2022 преди 4 часа, stanislavpp каза: Спомням си , че имаше линк за АТМ из света , но го няма закачен най-горе ? https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhzm6/Revolut_FreeATM.xlsx?dl=0 1 Връзка към коментар
КОКО22 Публикувано: 22 октомври, 2022 Сподели Публикувано: 22 октомври, 2022 преди 11 часа, Dian каза: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhzm6/Revolut_FreeATM.xlsx?dl=0 Понеже съм нов с Rеволюта и ми бе много интересно да срещна тази информация. Но питането ми е от кога е този списък? Виждам доста стара информация. Отдаванa не съществува Piraeus за БГ, а другите /Post , Euro/ са едно и също. Дали има по- актуален списък? Връзка към коментар
Dian Публикувано: 22 октомври, 2022 Сподели Публикувано: 22 октомври, 2022 преди 2 часа, КОКО22 каза: Понеже съм нов с Rеволюта и ми бе много интересно да срещна тази информация. Но питането ми е от кога е този списък? Виждам доста стара информация. Отдаванa не съществува Piraeus за БГ, а другите /Post , Euro/ са едно и също. Дали има по- актуален списък? Информацията очевидно е стара,но е някакъв ориентир. Актуализацията зависи изцяло от потребителите. Връзка към коментар
Ognyan Публикувано: 11 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 11 ноември, 2022 https://community.revolut.com/t/the-ultimative-free-atm-withdrawal-list-for-travelling-by-country/61491/572 Ето тук може да се търси по-актуална информация 2 Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 20 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 20 ноември, 2022 Да похваля Revolut. Не знам дали вече не е обсъждана такава ситуация, но да си кажа. Авиокомпанията ми отмени едни полети преди месец, купени през оподо. Сумата беше малка и не бързах да се разправям. Чудя се защо изобщо си изгубих вчера времето с чатбота на оподо. Така или иначе в управлението на резервациите няма опция за Request refund, както упорито твърдеше ботът. Омръзна ми да се разправям със стена и оспорих вчера по нощите транзакциите в револют. Днес за събуждане ме посрещна новина за върнати пари в картата, а уж пишеше, че разглеждането на иска може да отнеме до два месеца. 9 2 Връзка към коментар
Patrick K Публикувано: 20 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 20 ноември, 2022 преди 4 минути , Argentique каза: Днес за събуждане ме посрещна новина за върнати пари в картата, а уж пишеше, че разглеждането на иска може да отнеме до два месеца. Доколкото знам, това Revolut го правят на доверие, когато сумата е малка. Процедурата по chargeback ще си тече и не е завършила. Възможно е да си ги вземат обратно, ако решението не е в твое полза. 1 3 Връзка към коментар
Captain45 Публикувано: 20 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 20 ноември, 2022 На 21.10.2022 г. в 15:41, JazzMaster каза: Тези сметки са бюджетни, не става с "обикновено" нареждане. Правил съм превод от Револют към бюджетна сметка и не е имало проблем. Уточнявам, че сметката не е към НАП а към СУ. Плащал съм такса на дъщеря ми и не е имало проблем. Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 20 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 20 ноември, 2022 преди 27 минути , Patrick K каза: Доколкото знам, това Revolut го правят на доверие, когато сумата е малка. Процедурата по chargeback ще си тече и не е завършила. Възможно е да си ги вземат обратно, ако решението не е в твое полза. Това не знам. Имам следния мейл: The outcome of your dispute request Hi XXXXX, After careful investigation of the dispute request you submitted on 2022-11-19, we've concluded that your claim is valid. As of the date of this email, the funds credited to your account on 2022-11-20 have been made permanent as per the table below. Мейлът продължава с цитирана сума, дата на теглене, благодарности и т.н. Поне засега никъде не пише, че ще има продължения. 🙂 Ще следя. 🙂 2 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 20 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 20 ноември, 2022 преди 17 минути , Captain45 каза: Правил съм превод от Револют към бюджетна сметка и не е имало проблем. Уточнявам, че сметката не е към НАП а към СУ. Плащал съм такса на дъщеря ми и не е имало проблем. Ако СУ е софийски университет това не е бюджетна сметка. Става въпрос за държавния бюджет, НОИ, такива неща. Там има допълнителни полета за попълване във формата, които в Револют ги няма. 4 Връзка към коментар
Patrick K Публикувано: 21 ноември, 2022 Сподели Публикувано: 21 ноември, 2022 преди 19 часа, Argentique каза: Това не знам. Имам следния мейл: The outcome of your dispute request Hi XXXXX, After careful investigation of the dispute request you submitted on 2022-11-19, we've concluded that your claim is valid. As of the date of this email, the funds credited to your account on 2022-11-20 have been made permanent as per the table below. Мейлът продължава с цитирана сума, дата на теглене, благодарности и т.н. Поне засега никъде не пише, че ще има продължения. 🙂 Ще следя. 🙂 Решението го взима MasterCard/Visa, а не Revolut. В случая може да няма продължение, щом те така са решили предварително. 1 Връзка към коментар
EliDion Публикувано: 15 декември, 2022 Сподели Публикувано: 15 декември, 2022 Някой с проблем с картата. Милото ми се обади да пита. Не може да плаща, нито да тегли от банкомат. Всичко било включено и занулено. Връзка към коментар
Граф Вронски Публикувано: 15 декември, 2022 Сподели Публикувано: 15 декември, 2022 Как да се свържа с асистанс за Revolut? Не искам да комуникирам с бот. Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 15 декември, 2022 Сподели Публикувано: 15 декември, 2022 напиши "talk with an agent" като се свържеш с бота 1 Връзка към коментар
Shlosera Публикувано: 5 януари, 2023 Сподели Публикувано: 5 януари, 2023 Някой има ли наблюдения дали при теглене от АТМ чрез Curve от Револют се отчита като теглене или като плащане на ПОС? Трябва ми да изтегля по голяма сума от 450-те лева и за това се чудя дали не мога да го направя чрез Curve. В случая ако изтегля сума по голяма от 450 лв и бъде отчетена от Револют като теглене, това обезсмисля цялата операция защото ще платя същите такси, за това питам дали някой е пробвал този вариант. Връзка към коментар
r_nikolov1 Публикувано: 9 януари, 2023 Сподели Публикувано: 9 януари, 2023 Здравейте! От доста време ползвам Revolut, но само приложението. Какви са предимствата, които биха ме накарали да си поръчам и физическата карта? Да разбирам ли, че мога да си купя например 1000 израелски шекела в приложението за 528 лева (в Тавекс са 541лв., 13 лева разлика) и като кацна в Израел, да отида на банкомат и без такса да изтегля тези 1000 шекела? Имам предвид безплатния план на Revolut, а не платените. Благодаря предварително за разясненията! Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 9 януари, 2023 Сподели Публикувано: 9 януари, 2023 преди 28 минути , r_nikolov1 каза: Здравейте! От доста време ползвам Revolut, но само приложението. Какви са предимствата, които биха ме накарали да си поръчам и физическата карта? Да разбирам ли, че мога да си купя например 1000 израелски шекела в приложението за 528 лева (в Тавекс са 541лв., 13 лева разлика) и като кацна в Израел, да отида на банкомат и без такса да изтегля тези 1000 шекела? Имам предвид безплатния план на Revolut, а не платените. Благодаря предварително за разясненията! С безплатен план съм теглила турски лири така в Турция. Но трябва предварително проучване от коя банка става това безплатно (в Турция гарантирано беше Ziraat лятото поне), а обмяната на валута в приложението да се извършва извън уикенд, че взима такса 1%. Освен това по моя план поне (базов) ми даваше да изтегля без такса еквивалент на 450 лв/месечно, после започва да цака с 1%. Мога да плащам с тази пластика на по-добър курс, отколкото ми превалутират безкасово банки като уникредит, за която съм вързана в момента. Често е по-изгодно да купя турски лири кеш в Тавекс, отколкото да плащам с карта на уникредит в Турция, толкова им е „добър“ курсът на уникредит. При ДСК беше още по-зле курсът лятото, по около две стотинки на лира, при тогавашен курс 12-14 ст. Вероятно има много тънкости, но като лаик това знам. 2 2 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 9 януари, 2023 Сподели Публикувано: 9 януари, 2023 преди 34 минути , r_nikolov1 каза: Здравейте! От доста време ползвам Revolut, но само приложението. Какви са предимствата, които биха ме накарали да си поръчам и физическата карта? Да разбирам ли, че мога да си купя например 1000 израелски шекела в приложението за 528 лева (в Тавекс са 541лв., 13 лева разлика) и като кацна в Израел, да отида на банкомат и без такса да изтегля тези 1000 шекела? Имам предвид безплатния план на Revolut, а не платените. Благодаря предварително за разясненията! Ами физическа карта е предимството, плащаш във физически магазини и теглиш от банкомат. Виж лимита за безплатно, май беше 400 или 450 лв. Трябва и банкомата да няма такса, но ако има, тя със сигурност важи и за всички останали карти, които можеш да извадиш. Връзка към коментар
r_nikolov1 Публикувано: 9 януари, 2023 Сподели Публикувано: 9 януари, 2023 преди 1 минута , neuromancer каза: Ами физическа карта е предимството, плащаш във физически магазини и теглиш от банкомат. Виж лимита за безплатно, май беше 400 или 450 лв. Трябва и банкомата да няма такса, но ако има, тя със сигурност важи и за всички останали карти, които можеш да извадиш. Аз към момента си ползвам DSK ISIC предвид отстъпките, които ми дава като студент, но за пътувания мисля да си поръчам Revolut картата само заради опцията за теглене от банкомат. Иначе когато съм в чужбина - винаги ползвам виртуалната карта на Revolut. Връзка към коментар
bobbyfm Публикувано: 11 януари, 2023 Сподели Публикувано: 11 януари, 2023 Не видях отделна тема за Revolut Stays и затова пиша тук. Моля някой, който го е ползвал да даде някакви отзиви. Чуденето ми е породено от това, че в самата апликация не мога да намеря достатъчно информация за мястото за настаняване, както и за самите стаи в него. Примерно за едно място за настаняване ми излизат 2 опции, които имат по 1 снимка (една и съща и за двата вида стаи) и единствената разлика е, че за едната стая пише, че е 10 квадрата, а за другата няма такава информация. Та чудя се доколко рисково е резервирането през тази апликация и според вас мога ли да приема, че описанието за пропъртито в букинг би трябвало да отговаря реално и за стаите в Revolut Stays? Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 11 януари, 2023 Сподели Публикувано: 11 януари, 2023 само съм гледал, защото от една страна има много малко хотели, от друга ми дава цените в лева, а това нищо не ми говори но би трябвало в букинг да можеш да видиш каквото те интересува, като разбира се се опитваш да напаснеш за коя стая се отнася и т.н. което мааалко обезсмисля Revolut Stays, като си помислиш Връзка към коментар
bobbyfm Публикувано: 11 януари, 2023 Сподели Публикувано: 11 януари, 2023 Да... Не е доизпипано още явно приложението в тази насока, иначе в конкретния случай разликата в цените спрямо букинг не е никак малка. Връзка към коментар
КОКО22 Публикувано: 11 януари, 2023 Сподели Публикувано: 11 януари, 2023 Преди време разпитвах като новобранец за ползването на Револют в Тайланд. Е вече имам опит и напрупах впечателния. Ще бъда кратък, но при интерес питайте за подробности. Всички банкомати имат задължителна такса от 200-250 бата. Обикновено е 220. Аз от моята сметка в бати изтеглих /според плана ми/ необходимата ми сума без проблеми още на летище. Плащането с картата е активно в почти всички магазини, а даже и в ресторанти от средна класа нагоре. Много съм доволен. 4 Връзка към коментар
era123 Публикувано: 11 януари, 2023 Сподели Публикувано: 11 януари, 2023 (редактирано) преди 16 часа, КОКО22 каза: Преди време разпитвах като новобранец за ползването на Револют в Тайланд. Е вече имам опит и напрупах впечателния. Ще бъда кратък, но при интерес питайте за подробности. Всички банкомати имат задължителна такса от 200-250 бата. Обикновено е 220. Аз от моята сметка в бати изтеглих /според плана ми/ необходимата ми сума без проблеми още на летище. Плащането с картата е активно в почти всички магазини, а даже и в ресторанти от средна класа нагоре. Много съм доволен. 11-13 лв такса на теглене! Добре ли е?! Затова Тайланд ме дразни до немай къде. Пълни помияри, за тях сме/сте касички. И то не само заради тая такса. Общо е. А дано никой да не им стъпи, макар, че гледайки тука кво става, явно е много 'фйешАн'. Редактирано 12 януари, 2023 от chandni Връзка към коментар
КОКО22 Публикувано: 12 януари, 2023 Сподели Публикувано: 12 януари, 2023 преди 3 часа, era123 каза: Имах предвид 'ме дразни'. О аз съм този който не обича таксите, но... На 500 или 1000лева да дам 12 лв е ОК при положение че съм обменил преди това батовете на много по-изгоден курс... Връзка към коментар
bobbyfm Публикувано: 12 януари, 2023 Сподели Публикувано: 12 януари, 2023 Аз като ходих преди няколко години си обмених в София на доста добър курс, някои от групата си обмениха на по-кофти курс на място. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Публикувано от Георги,
връзка за първа безплатна карта
Препоръчано от Георги
2 реакции
Към мнение
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега