Прескочи до съдържание

Дебитна карта Revolut

Георги Матеев

Препоръчани мнения

О  курса на THB е дълга тема. За сега го следях от както си купух билетите за самолета. иначе си спомням и едни времена от 90-те .. но не ми се връща назад толкова години.

Сега ме интересуваше как вървят Револют тук и съм мн доволен. Факт е че ако човек го следи с месеци може и да печели само от купува-продава през Революта...

Връзка към коментар

Днес най-накрая си направих и аз револут, след като видях с какъв курс ме цъкаха от моята банка при всяко плащане в чужда валута. Сега имам един въпрос: искам да купя билети от промоцията на Търсиш еърлайнс за вътрешни полети, тоест ще се плаща в TL. Така че предполагам, че ще ми е най-изгодно да го направя с виртуалната карта на Револут. Въпросът е трябва ли преди това да си обменя левове в турски лири в акаунта, или ако имам нужните пари в акаунта, сами ще се превалутират? Общо взето кога трябва да обменям парите в чужда валута? Ако съм в Дания и плащам с картата, трябва ли предварително да имам датски крони в акаунта, или превалутирането е по същия курс? Благодаря предварително!

Връзка към коментар
преди 6 минути , Suunto каза:

Днес най-накрая си направих и аз револут, след като видях с какъв курс ме цъкаха от моята банка при всяко плащане в чужда валута. Сега имам един въпрос: искам да купя билети от промоцията на Търсиш еърлайнс за вътрешни полети, тоест ще се плаща в TL. Така че предполагам, че ще ми е най-изгодно да го направя с виртуалната карта на Револут. Въпросът е трябва ли преди това да си обменя левове в турски лири в акаунта, или ако имам нужните пари в акаунта, сами ще се превалутират? Общо взето кога трябва да обменям парите в чужда валута? Ако съм в Дания и плащам с картата, трябва ли предварително да имам датски крони в акаунта, или превалутирането е по същия курс? Благодаря предварително!

Няма смисъл от превалутиране, ако имате в акуанта си нужната сума в лева, те ще бъдат обърнати автоматично в исканата валута и то по достатъчно изгоден курс.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

предварително превалутиране може да направите, ако искате да плащате през уикенда и да избегнете доп. такса (която е малка, но все пак)

или ако ще играете с курса и мислите, че съответната валута ще поскъпне скоро

но за нормална работа превалутирането си го прави автоматично

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 2 часа, neuromancer каза:

предварително превалутиране може да направите, ако искате да плащате през уикенда и да избегнете доп. такса (която е малка, но все пак)

или ако ще играете с курса и мислите, че съответната валута ще поскъпне скоро

но за нормална работа превалутирането си го прави автоматично

Потвърждавам и ще сподя опит. Ако курсът е стабилен /напр.евро-лев/ няма смисъл. Освен за уикендите , където има допълнителна такса.

Аз напр. с THB ги следях и когато бе изгодно купувах. Сега бата е силен и не е мн добре за обмяна.

Така че е и с турските лири, но ако имаш време да го следиш по-дълго време...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравейте, ще посетя Швейцария за един ден . Платила съм хотела само .  Не е нужно да  обръщам никакви  франкове нали , а да плащам с Револют  и то без да превалутирам. Нали така? 

Връзка към коментар

Зависи какво и колко ще плаща... Както ще е само за ден, ако обмени прекалено много в швейцарски франкове и после ѝ останат и трябва да ги превалутира обратно в лева, може да се окаже, че е било по-изгодно да плати допълнителната такса, но само на изхарчената от нея сума.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ако ще е уикенда, аз бих си обменил предварително малко по-голяма сума от колкото редполагам, че ще ми трябва.

Остатъка, може да се обмени обратно (пак не през уикенда), даже е добър повод човек да си поиграе за спорта с курсови разлики. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар

При гарантирана с еднократна виртуална карта резервация в Агода, скоро наближава датата, когато ще си дръпнат парите, как ще стане като картата вече реално не съществува /нали се самоунищожава/?

Връзка към коментар
преди 8 минути , ivelina666 каза:

При гарантирана с еднократна виртуална карта резервация в Агода, скоро наближава датата, когато ще си дръпнат парите, как ще стане като картата вече реално не съществува /нали се самоунищожава/?

Няма да успеят да ги дръпнат, ще ти дадат ден-два да дадеш валидна карта и ако не даддеш, ще ти анулират резервацията.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 12 минути , ivelina666 каза:

Плащането най-вероятно няма да мине.

Случвало ми се е и на мен да не мине плащане. Агода ми изпратиха мейл, че щели да държат резервацията ми валидна още 44 часа и съм имал толкова, за да опитам плащане със същата или нова карта.

Наскоро по друг повод бях им писал да питам как мога да сменя начина на плащане, който съм избрал предварително - казаха, че мога да им оставя телефонен номер, за да ми звъннат или аз да им се обадя, защото трябвало по телефон. Та, ако не ти се чака, може да им звъннеш да смениш картата.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Да, свързах се с тях в чата, казаха ми, че само по телефон може да се смени картата, но аз им казах, че не желая да диктувам данни по телефон и те отговориха, тогава да чакам да дойде деня за плащане и като не успее да мине трансакцията ще ми пратят линк за друга карта. Но веднъж така ми се случи, че и втората карта не приеха, а си беше валидна, и ми анулираха резервацията. Та сега съм малко на тръни. Но ще ми е за урок да не давам еднократна виртуална карта, когато резервацията е "book now, pay later".

Връзка към коментар
преди 6 часа, ivelina666 каза:

Да, свързах се с тях в чата, казаха ми, че само по телефон може да се смени картата, но аз им казах, че не желая да диктувам данни по телефон и те отговориха, тогава да чакам да дойде деня за плащане и като не успее да мине трансакцията ще ми пратят линк за друга карта. Но веднъж така ми се случи, че и втората карта не приеха, а си беше валидна, и ми анулираха резервацията. Та сега съм малко на тръни. Но ще ми е за урок да не давам еднократна виртуална карта, когато резервацията е "book now, pay later".

И аз имах подобни проблеми, но поисках и те ми позвъниха по телефона - говорихме си към 30 мин. без резултат

После получих възможност и си смених картата без проблем.

Връзка към коментар

Здравейте, някой има ли карта на револют премиум? Интересувам се за заплащането на самолетни билети с нея. Приемат ли я катарците и застраховката на билета важи ли ако има отменени полети, има проблеми с визи и т н. Защото преди години съм си правлиа застраховка на полет в Армеец мисля че беше, но и сумата на застраховката не беше въобще малка.

Връзка към коментар
преди 12 часа, ivelina666 каза:

Защо избра карта за еднократна употреба и то за такива цели? Имаш възможност на 20 виртуални карти. Плащаш с нея, изтриваш я и създаваш нова карта - ето ти карта за еднократна употреба, но с повече възможности. Преди имаше ограничение до 5 подобни изтривания и създавания на нова карта в рамките на 30 календарни дни, но тогава и лимитът на картите беше само 5, а не 20, както е сега.

Връзка към коментар
преди 27 минути , r_nikolov1 каза:

Здравейте, пристигна и моята физическа Revolut карта. Това ли е списъка с банкоматите, от които мога да тегля пари без допълнителна такса? 

Досега не съм имала такса никъде в Европа за теглене от революта. Само веднъж в Гърция, но идваше от самата банка на която беше банкомата. Не знам за списък, но пак казвам, само в Европа съм ползвала револют и теглене от банкомат по принцип избягвам.

Връзка към коментар
преди 11 минути , УФСЪ каза:

но идваше от самата банка на която беше банкомата.

списъкът е точно за кои банки таксуват тегленето, Револют няма такава такса, ако сте в рамките на лимита

Връзка към коментар
преди 23 минути , neuromancer каза:

............. ако сте в рамките на лимита

Да важно е да се следи лимита. Преди няколко месеца си изтеглих уж цялата информация, че лимита ми е 450лв.

Сега получих Справка за таксите ми през 2022 и там забелязах, че е записан лимит от 200 евро, което не е 450лв...

Връзка към коментар
преди 36 минути , neuromancer каза:

списъкът е точно за кои банки таксуват тегленето, Револют няма такава такса, ако сте в рамките на лимита

Това не го разбрах. В посочения от мен линк пише "List of ATM’s that don’t charge a fee", което аз го превеждам като "Списък на банкомати, които не начисляват такса".

Връзка към коментар
преди 1 минута , neuromancer каза:

Добре де, както е написано. Като видиш кои не начисляват ще се ориентираш.

имах предвид, че не Револют ги таксува, а банките

Добре, къде мога да проверя коя банка няма да ми вземе такса за теглене?

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.