КОКО22 Публикувано: 18 януари, 2023 Сподели Публикувано: 18 януари, 2023 Едва ли ще откриеш актуален към днешна дата. Вижда се и от линка, че нещата са динамични. Тук бе обсъждано, че даже и за Бг се променят нещата в движение...Хубавото в случая е че таксите се появяват предварително и ако не ти харесва, може да откажеш тегленето 1 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 18 януари, 2023 Сподели Публикувано: 18 януари, 2023 преди 1 минута , r_nikolov1 каза: Добре, къде мога да проверя коя банка няма да ми вземе такса за теглене? На банкомата в момента на теглене е най-достоверната информация. 😉 Дискусията,към коя си дал линк е полезна, но често пъти се случва при банкомати на една и съща банка, единият да начисли такса, другият не. Но би трябвало да те уведомява за такса, преди да ти я начисли, за да прецениш дали да продължиш. Нали знаеш, че банкоматите на Еuronet са особено коварни и трябва да ги избягваш. Имахме май тема за тях. 3 1 Връзка към коментар
era123 Публикувано: 18 януари, 2023 Сподели Публикувано: 18 януари, 2023 2 hours ago, r_nikolov1 said: Добре, къде мога да проверя коя банка няма да ми вземе такса за теглене? А? Всеки банкомат изписва ако има такса. Имаш опция да се съгласиш или не. Ако не те кефи, отиваш на следващия атм. Това няма нищо общо с револют, за всяка карта е. Лимитите/таксите на револют са ясни в тоя случай. Връзка към коментар
Seso Публикувано: 22 януари, 2023 Сподели Публикувано: 22 януари, 2023 Питане за revolut: Сметката ми в relvolut е в лева,скоро направих и в евро.Гледам ,че и двете са с еднакъв IBAN.Очаквам да ми преведат от българска банка сума в евро.Та въпроса ми е,сигурно ли е,че ще отидат в евровия акаунт,да не се окажат преволатирани в лева? Връзка към коментар
КОКО22 Публикувано: 22 януари, 2023 Сподели Публикувано: 22 януари, 2023 Според мен трябва да отидат в евровата. И аз имам лева и евро и съм ги зареждал поотделно. Левовата директно с кредитната карта. А евровата с превод от БГ банка и то от левова ми сметка към евровия IBAN.. Връзка към коментар
Seso Публикувано: 22 януари, 2023 Сподели Публикувано: 22 януари, 2023 Не знам при вас как е,но при мен лв. и евро са един и същ IBAN Връзка към коментар
КОКО22 Публикувано: 22 януари, 2023 Сподели Публикувано: 22 януари, 2023 преди 3 часа, Seso каза: Не знам при вас как е,но при мен лв. и евро са един и същ IBAN Да и аз виждам само един IBAN, но съм си открил сметки в лева, евро и още 2 екзотични валути. които мога да захранвам с обмен от другите валути. Не съм обменял между евро и лева, но тук преди време бяха писали по въпроса... Връзка към коментар
Captain45 Публикувано: 22 януари, 2023 Сподели Публикувано: 22 януари, 2023 Относно ткасите за теглене от банкомат, те са на съответната банка, а не на Револют. В Испания се опитах да изтегля от няколко различни банкомати на различни банки, но на всички имаше такса от няколко евро. Хубаво е, че банкомата ти изписва предварително каква ще е таксата и ти решаваш дали да теглиш или не. Подобно беше положението и в Гърция с банкоматите, че ми се наложи там да изтегля по-голяма сума в евро и трудно намерих банкомат който да не иска такса. IBAN-a е само един, а можете да си откриете акаунти в раззлични валути, ако имате BGN, EUR, USD когато ви правят преводи в съответната валута ги получавате в съответната валута. Ако ви изпратят евро и имате отворен евро акаунт ще ги получите в евро, ако ви изпратят долари и имате доларов акаунт ще си получите долари. 3 Връзка към коментар
КОКО22 Публикувано: 23 януари, 2023 Сподели Публикувано: 23 януари, 2023 преди 11 часа, Captain45 каза: Относно ткасите за теглене от банкомат, те са на съответната банка, а не на Револют. В Испания се опитах да изтегля от няколко различни банкомати на различни банки, но на всички имаше такса от няколко евро. Хубаво е, че банкомата ти изписва предварително каква ще е таксата и ти решаваш дали да теглиш или не. Подобно беше положението и в Гърция с банкоматите, че ми се наложи там да изтегля по-голяма сума в евро и трудно намерих банкомат който да не иска такса. I Добре , а нали до 200евро/450лв трябва да е безплатно. А дали си имал сметка в евро, защото ако ли НЕ, то таксата е за превалутирането?? Връзка към коментар
EliDion Публикувано: 23 януари, 2023 Сподели Публикувано: 23 януари, 2023 Сметката е с един IBAN, при теглене или пазаруване дърпа от валутата, в която се оперира на мястото на плащането,ако няма достатъчно от нея, от тази, в която има най-голяма сума и превалутира. Превалутирането и тегленето от страна на револют си е според плана Ви. Таксите за теглене и прехвърляне по сметки от и към Револют са на другите банки, както и тегленето от банкомат. Например за сепа превод всяка банка има такса, тя не е на револют, а на банката и т.н. Многократно е писано в темата. Търсете назад за конкретна дестинация или питайте. 2 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 23 януари, 2023 Сподели Публикувано: 23 януари, 2023 преди 7 часа, КОКО22 каза: Добре , а нали до 200евро/450лв трябва да е безплатно. А дали си имал сметка в евро, защото ако ли НЕ, то таксата е за превалутирането?? има се предвид, че самия банкомат си има такса за теглене (с всякакви карти), не е от Револют тази такса 2 Връзка към коментар
Sun4o Публикувано: 26 януари, 2023 Сподели Публикувано: 26 януари, 2023 На 23.01.2023 г. в 14:44, EliDion каза: Сметката е с един IBAN, при теглене или пазаруване дърпа от валутата, в която се оперира на мястото на плащането,ако няма достатъчно от нея, от тази, в която има най-голяма сума и превалутира. Превалутирането и тегленето от страна на револют си е според плана Ви. Таксите за теглене и прехвърляне по сметки от и към Револют са на другите банки, както и тегленето от банкомат. Например за сепа превод всяка банка има такса, тя не е на револют, а на банката и т.н. Многократно е писано в темата. Търсете назад за конкретна дестинация или питайте. Сега съм във Филипините. Не знам защо, но всички транзакции ми ги дърпа от левовата сметка, при положение, че евровата ми е най-набъбналата. Точи до последно всичко от песос в лева, като направя сметката, ги дърпа на курс 1.945 спрямо еврото. Гадовете са си. Хем съм на премиум ниво. Не знам можеш ли сам да си определяш откъде да дърпа мангизи? Връзка към коментар
Милен Вълчев Публикувано: 26 януари, 2023 Сподели Публикувано: 26 януари, 2023 Сложи левовете в сейф и ще ти дърпа от наличното евро. 1 Връзка към коментар
EliDion Публикувано: 26 януари, 2023 Сподели Публикувано: 26 януари, 2023 преди 2 часа, Sun4o каза: Сега съм във Филипините. Не знам защо, но всички транзакции ми ги дърпа от левовата сметка, при положение, че евровата ми е най-набъбналата. Точи до последно всичко от песос в лева, като направя сметката, ги дърпа на курс 1.945 спрямо еврото. Гадовете са си. Хем съм на премиум ниво. Не знам можеш ли сам да си определяш откъде да дърпа мангизи? Вероятно защото левовата е основна и се очаква, по презумпция, че си я пълните с левове. За това е добре през седмицата да си превалутирате колкото смятате, че ще са ви нужни в съответната валута, на избран добър курс (ако е възможно), защото през уикенда ще имате и такса за превалутиране. 2 Връзка към коментар
Guinness Публикувано: 26 януари, 2023 Сподели Публикувано: 26 януари, 2023 преди 23 минути , EliDion каза: Вероятно защото левовата е основна и се очаква, по презумпция, че си я пълните с левове. За това е добре през седмицата да си превалутирате колкото смятате, че ще са ви нужни в съответната валута, на избран добър курс (ако е възможно), защото през уикенда ще имате и такса за превалутиране. Хм, аз нещо не разбирам. Когато в Револют няма някоя валута има ли разлика от коя сметка ще дърпа парите и ако да как да изберем правилната валута, в която да си обменя пари? Връзка към коментар
chandni Публикувано: 26 януари, 2023 Сподели Публикувано: 26 януари, 2023 (редактирано) Писано е многократно в темата какви са правилата за теглене/плащане с Revolut. 1. Във валутата, в която се плаща (ако има такава сметка И достатъчна наличност). 2. Ако във валутата няма сметка или достатъчна наличност, тегли от Default-а, която за български карти е BGN. 3. Ако в основната валута няма достатъчна наличност, тегли от сметката с най-голяма наличност. При всички случаи трябва да има достатъчна наличност в 1 валута, иначе ще даде недостатъчна наличност. Не може при едно плащане да изтегли от 2 валути едновременно. Ако плащате 100€, а имате 90€ в сметката си, 150 лв и $1000, няма да успее да дръпне от евровата, понеже няма достатъчно, няма да успее да дръпне и от левовата, понеже и там няма достатъчно, а не може да дръпне 90 евро и 20 лв, така че ще си дръпнат цялата сума, превалутирайки от доларовата. Редактирано 26 януари, 2023 от chandni 13 1 Връзка към коментар
Guinness Публикувано: 26 януари, 2023 Сподели Публикувано: 26 януари, 2023 преди 32 минути , chandni каза: Писано е многократно в темата какви са правилата за теглене/плащане с Revolut. 1. Във валутата, в която се плаща (ако има такава сметка И достатъчна наличност). 2. Ако във валутата няма сметка или достатъчна наличност, тегли от Default-а, която за български карти е BGN. 3. Ако в основната валута няма достатъчна наличност, тегли от сметката с най-голяма наличност. При всички случаи трябва да има достатъчна наличност в 1 валута, иначе ще даде недостатъчна наличност. Не може при едно плащане да изтегли от 2 валути едновременно. Ако плащате 100€, а имате 90€ в сметката си, 150 лв и $1000, няма да успее да дръпне от евровата, понеже няма достатъчно, няма да успее да дръпне и от левовата, понеже и там няма достатъчно, а не може да дръпне 90 евро и 20 лв, така че ще си дръпнат цялата сума, превалутирайки от доларовата. Благодаря за информацията. Тези правила ги знаех и затова останах изненадан. Просто останах с впечатлението, че има разлика при плащане/теглене от различните сметки при липса на местна валута. Връзка към коментар
Sun4o Публикувано: 26 януари, 2023 Сподели Публикувано: 26 януари, 2023 преди 1 час, EliDion каза: Вероятно защото левовата е основна и се очаква, по презумпция, че си я пълните с левове. За това е добре през седмицата да си превалутирате колкото смятате, че ще са ви нужни в съответната валута, на избран добър курс (ако е възможно), защото през уикенда ще имате и такса за превалутиране. Така и направих още вчера. Сега ще дръпне левове, ама нанай😀. Имах предвид, че когато дърпа евра, курса е супер, като дърпа левове - трънския. Яд ме е на такива дребни игрички, не съм за 2 лева човек. При премиум ниво… Връзка към коментар
Win98 Публикувано: 29 януари, 2023 Сподели Публикувано: 29 януари, 2023 Здравейте, имам следния проблем с Revolut. Изтече ми виртуалната карта Visa на ДСК, от която вече 2 години си добавям пари в Revolut. В петък си взех подновената карта, която има същия номер като старата, но разбира се валидността и е друга и CVV кодът. Изтрих си старата карта от Revolut и тругнха да добавям новата и да заредя пари. Но след въвеждането на ПИН код и получената 3D парола, Revolut ми дава известия, че банката ми е отказала транзакцията и да се свържа с отдела ми за картови плащания. Два пъти говорих с ДСК, казват че картата си работи напълно и грешката, която получават от Revolut е, че приложението изпозлва карта с изтекла валидност (старата виртуална карта). Два пъти писах дълго с Revolut, оттам ме препращат към ДСК, защото според тяхната система картата била обявена за изгубена... Според мен проблемът идва от това, че Revolut се бърка заради еднаквите ноемера на старата и новата карти. И от двете места казват, ще при тях няма проблем и да се обърна към другата страна. Моля за съвети, ако някой е имал подобен проблем, защото ме въртят в кръг, а решение няма. Благодаря! Връзка към коментар
Patrick K Публикувано: 29 януари, 2023 Сподели Публикувано: 29 януари, 2023 преди 3 часа, Win98 каза: Според мен проблемът идва от това, че Revolut се бърка заради еднаквите ноемера на старата и новата карти. И от двете места казват, ще при тях няма проблем и да се обърна към другата страна. Вероятно ДСК блокират трансакцията. За тест на теорията можеш да създадеш линк за плащане с някаква малка сума(примерно 20лв.), да платиш с тази с тази карта и ако отново не се получи, значи проблемът е в DSK Bank. Линкът за плащане го отвори от компютър или от браузъра на телефона, нов таб, избери "Настолен сайт" и тогава отвори линка. 1 Връзка към коментар
Win98 Публикувано: 29 януари, 2023 Сподели Публикувано: 29 януари, 2023 преди 2 часа, Patrick K каза: Вероятно ДСК блокират трансакцията. За тест на теорията можеш да създадеш линк за плащане с някаква малка сума(примерно 20лв.), да платиш с тази с тази карта и ако отново не се получи, значи проблемът е в DSK Bank. Линкът за плащане го отвори от компютър или от браузъра на телефона, нов таб, избери "Настолен сайт" и тогава отвори линка. Току-що пробвах и не успя да се извърши плащането. Отново при въвеждане на получените пари транзакцията бива отхвърлена. Явно ще трябва отново да се свързвам с ДСК, но не знам вече какво да им обяснявам, защото пак ще ми кажат, че картата ми не е блокирана, че всичко е наред с нея и проблемът е в Revolut... Връзка към коментар
yordanov Публикувано: 29 януари, 2023 Сподели Публикувано: 29 януари, 2023 преди 14 минути , Win98 каза: Току-що пробвах и не успя да се извърши плащането. Отново при въвеждане на получените пари транзакцията бива отхвърлена. Явно ще трябва отново да се свързвам с ДСК, но не знам вече какво да им обяснявам, защото пак ще ми кажат, че картата ми не е блокирана, че всичко е наред с нея и проблемът е в Revolut... Телефонът ти поддържа ли Apple Pay или Google Pay? Опитай да вкараш виртуалната карта там и така да заредиш Револют. Аз така правя, само че с нормална Виза дебит на ДСК. Хем ми е по-удобно, хем си спестявам 3D пароли и т.н. Ако и това не стане, тъкмо ще имаш допълнителна причина за оплакване. Връзка към коментар
Win98 Публикувано: 29 януари, 2023 Сподели Публикувано: 29 януари, 2023 преди 45 минути , yordanov каза: Телефонът ти поддържа ли Apple Pay или Google Pay? Опитай да вкараш виртуалната карта там и така да заредиш Револют. Аз така правя, само че с нормална Виза дебит на ДСК. Хем ми е по-удобно, хем си спестявам 3D пароли и т.н. Ако и това не стане, тъкмо ще имаш допълнителна причина за оплакване. Да, имам Google Pay и точно така заредих Revolut, след като не стана по използвания до момента начин. Просто ме дразни да не става, при положение, че нищо кой знае какво не се е променило. Връзка към коментар
WanderlustME Публикувано: 29 януари, 2023 Сподели Публикувано: 29 януари, 2023 Възможно ли е онлайн трансакциите на тази карта да са блокирани? За проверка: ДСК Директ -> Карти -> Банкови карти -> 3-D парола. На екрана, който се отваря, трябва да е избранa поне еднa от опциите DSK mToken и SMS код. Ако дотук всичко е наред, можеш да рисетнеш/заявиш нова статична парола на https://dskbank.bg/3DS-e-PIN Връзка към коментар
Win98 Публикувано: 30 януари, 2023 Сподели Публикувано: 30 януари, 2023 преди 8 часа, WanderlustME каза: Възможно ли е онлайн трансакциите на тази карта да са блокирани? За проверка: ДСК Директ -> Карти -> Банкови карти -> 3-D парола. На екрана, който се отваря, трябва да е избранa поне еднa от опциите DSK mToken и SMS код. Ако дотук всичко е наред, можеш да рисетнеш/заявиш нова статична парола на https://dskbank.bg/3DS-e-PIN Картата има 3D парола. След първия разговор с ДСК ме посъветваха да сменя статичната парола. Два пъти го направих, но ефект нямаше. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Публикувано от Георги,
връзка за първа безплатна карта
Препоръчано от Георги
2 реакции
Към мнение
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега