Прескочи до съдържание

Дебитна карта Revolut

Георги Матеев

Препоръчани мнения

Може ли последните мнения да бъдат преместени от админите в друга тема за проблем с ДСК. Все пак тук дискутираме Револют, а още в началото бе ясно че проблем в Революта няма...

Връзка към коментар

Колкото и да "харесвам" ДСК не мисля, че при тях е проблема. Няколко пъти съм имала сходни ситуации с карти от различни банки, винаги Револют твърдят, че проблема не е в тях. След известно време всичко се оправя без ясна причина.

Връзка към коментар
преди 21 часа, Win98 каза:

Току-що пробвах и не успя да се извърши плащането. Отново при въвеждане на получените пари транзакцията бива отхвърлена. Явно ще трябва отново да се свързвам с ДСК, но не знам вече какво да им обяснявам, защото пак ще ми кажат, че картата ми не е блокирана, че всичко е наред с нея и проблемът е  в Revolut...

Кажи им, че искаш по задълбочено да проверят с картов отдел и тогава да ти звъннат.

преди 7 часа, iMari каза:

Колкото и да "харесвам" ДСК не мисля, че при тях е проблема. Няколко пъти съм имала сходни ситуации с карти от различни банки, винаги Револют твърдят, че проблема не е в тях. След известно време всичко се оправя без ясна причина.

Оправя се, защото банката разрешава трансакциите към Revolut. Многократно се е случвало, след задълбочено мрънкане, да се окаже, че  точно в банката е проблема, но по подразбиране казват, че не е в тях.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 5 часа, Patrick K каза:

Кажи им, че искаш по задълбочено да проверят с картов отдел и тогава да ти звъннат.

Оправя се, защото банката разрешава трансакциите към Revolut. Многократно се е случвало, след задълбочено мрънкане, да се окаже, че  точно в банката е проблема, но по подразбиране казват, че не е в тях.

При мен така в РББ след мрънкане я оправят и след месец пак не работи. После мрън и така се повтаря. Накрая смених с Пощенска - първия път пак отказа, измрънках и се оправи завинаги и вече си работи безотказно - Дебит Мастъркард World. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравейте! Както се вижда от приложените скрийншоти - имам открита еврова сметка, но тя е празна. Вчера получих възстановяване на суми от Wizz в евро и вместо да отидат в евровота сметка, те автоматично са се превалутирали в лева. Защо така?

E5BC656D-4537-4129-80E3-18D17B31E620.png

EB86E84A-4C06-41F9-944E-249153C5E594.png

Връзка към коментар
преди 19 часа, r_nikolov1 каза:

Здравейте! Както се вижда от приложените скрийншоти - имам открита еврова сметка, но тя е празна. Вчера получих възстановяване на суми от Wizz в евро и вместо да отидат в евровота сметка, те автоматично са се превалутирали в лева. Защо така?

Защото, когато си платил, си платил от сметката ти в BGN и Revolut е превалутирал, а след това Revolut по обратния път връща парите в съответната сметка. Откъдето излязат парите, там се връщат, когато има refund.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...
преди 51 минути , Alexander каза:

Наскоро теглих без комисиона в Турция от тази банка. Там всеки път търся нова, понеже го сменят, но тази от първия път я уцелих.

/cdn-cgi/mirage/e079524bcd8b9233be4806c2c8922915e5b9352d6c17944a58da4fd963caf291/1280/https://magelanci.com/uploads/monthly_2023_02/B1927AA3-DB90-489B-8CC2-A7372A43B4EC.jpeg.b430edd1d4af2feac64ba1e4781154e0.jpeg

В Одрин винаги теглим от банкомат на Ziraat bank и няма такса.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
Преди 1 час, vinidj каза:

Аз си го настройвам и като стане добър курса автоматично ги обменя.

И аз така правя, ама за последните няколко седмици нямам нито един изпълнен order.

Връзка към коментар

В Мароко никъде не успях да намеря банкомат без комисиона. Таксата е между 2 и 3 евро за теглене от банкомат.

Връзка към коментар
преди 12 часа, Йосиф Милчов каза:

В Мароко никъде не успях да намеря банкомат без комисиона. Таксата е между 2 и 3 евро за теглене от банкомат.

Аз теглих без такса от банкомата на Пощите - al barid.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...
На 11.02.2023 г. в 12:30, Йосиф Милчов каза:

Виж дали си теглил от някой от долния списък според който уж няма такси.

Списък с банкомати по света без такси при теглене с карта Revolut.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Ако някой държи по големи суми в Revolut или разчита основно на тази карта при пътуване, нека си има едно на ум и да се подсигури с вариант Б. Трудно е да се каже какво може да се случи в тази ситуация, но това че одитора не може да потвърди значителна част от приходите на компанията не звучи изобщо добре.

Одиторът на Revolut се съмнява в резултатите на компанията

https://money.bg/business/oditorat-na-revolut-se-samnyava-v-rezultatite-na-kompaniyata.html

Ако евентуално се стигне до фонд за гарантиране на влогове и т.н. ситуацията също не изглежда прекалено обнадеждаваща. Литва, където е регистрирана Revolut има 2,8 милиона жители, а Revolut има около 25 милиона клиенти или близо 9 пъти повече от населението на държавата. Колко пари има във фонда за гарантиране на влоговете в Литва не знам, но едва ли административно и финансово са подготвени за един евентуален проблем с такива размери.

• Харесвам 19
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 4 часа, Topfly каза:

Ако някой държи по големи суми в Revolut или разчита основно на тази карта при пътуване, нека си има едно на ум и да се подсигури с вариант Б. Трудно е да се каже какво може да се случи в тази ситуация, но това че одитора не може да потвърди значителна част от приходите на компанията не звучи изобщо добре.

https://money.bg/business/oditorat-na-revolut-se-samnyava-v-rezultatite-na-kompaniyata.html

Ако евентуално се стигне до фонд за гарантиране на влогове и т.н. ситуацията също не изглежда прекалено обнадеждаваща. Литва, където е регистрирана Revolut има 2,8 милиона жители, а Revolut има около 25 милиона клиенти или близо 9 пъти повече от населението на държавата. Колко пари има във фонда за гарантиране на влоговете в Литва не знам, но едва ли административно и финансово са подготвени за един евентуален проблем с такива размери.

Благодаря за предупреждението!

Не съм те виждал отдавна във форума. Почти загубих мотивация да влизам, след като спряха споровете ви с @akair за модела на развитие на авиацията... 🤣

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Връзка към коментар
На 3.03.2023 г. в 10:28, Topfly каза:

Това все пак е информация за не толкова голяма печалба, от колкото опасност от фалит, всякакви слухове са силно преувеличени.

Почти всички Финтех банки са в Литва, за КТБ знам, но за Литовска фалирала - не.

Литва вече даде оръжия на Украйна, ние ги държим, така че очевидно тази страна има добри козове и Закони и щом е приета в ЕС значи си спазват изискванията.

Разбира се аз не държа повече от 1-2% от парите си там, но последните години са на загуба заради разширяването си и това, че сега са на някаква си печалба е по-скоро добра новина.

• Браво 1
Връзка към коментар

аз да питам, ако искам да изпратя пари от револют към Wise, кой номер на акаунта да използвам? Мога ли да използвам Inside the US и ACH routing, за да няма такса за получаване? Ако ползвам акаунта за извън УСА и SWIFT има такса за получаване

Връзка към коментар

Предполагам искаш долари да пращаш?

Инсайд е само ако пращаш долари от сметка в USA. Случая с револют не е такъв- сметката е в Литва, трябва през SWIFT. Имаш вариант от Револют в евро във Wise, превалутираш в долари и тогава вътрешен превод. 
Или от евро по сметка в долари чрез Atlantic https://atlantic.money/eu/en/

Връзка към коментар

Да, долари, и те вече са в долари, така че няма много смисъл да превалутирам, явно ще е през SWIFT.

Беше ми хрумнало, че може би се пращат през местна сметка както при Wise 

Мерси

Връзка към коментар
Дани Магелани
На 3.03.2023 г. в 8:28, Topfly каза:

За сега се държат професионално. Сами са усетили и блокирали едната ми карта, със съмнение за неоторизирани плащания, което беше така. 

Дай съвет да теглим ли наличностите, моля!

Връзка към коментар

Правилно ли разбирам, че Revolut кандидатства за банков лиценз в UK и въпросният одит е направен от британската компания BDO? И че процедурата по даване на лиценз продължава?

https://www.forbes.com/sites/emilymason/2023/03/02/neobank-revolut-reports-profitable-2021-after-audit-criticism/?sh=3bf41b526b23

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.