Patrick K Публикувано: 8 май, 2023 Сподели Публикувано: 8 май, 2023 В момента EUR => BGN се продава за 1.9602лв. Не е голяма далавера, но поне е над курса на БНБ и няма да сте на загуба. 5 Връзка към коментар
dimitrov6 Публикувано: 9 май, 2023 Сподели Публикувано: 9 май, 2023 Като зареждам с лева в Револют излиза един надпис ,че сметката е в евро и да продължа ли в лева или евро.Избирам да заредя евро и българската банка ще направи превалутирането нали. А като плащам сметка за телефон в България например, нали трябва да имам в левовата сметка в Револют пари и с тях. Връзка към коментар
bad kid Публикувано: 9 май, 2023 Сподели Публикувано: 9 май, 2023 Аз го игнорирам това и зареждам в лев, защото моята КК има такса превалутиране. 1 Връзка към коментар
bobbyfm Публикувано: 9 май, 2023 Сподели Публикувано: 9 май, 2023 Преди 1 час, dimitrov6 каза: Като зареждам с лева в Револют излиза един надпис ,че сметката е в евро и да продължа ли в лева или евро.Избирам да заредя евро и българската банка ще направи превалутирането нали. А като плащам сметка за телефон в България например, нали трябва да имам в левовата сметка в Револют пари и с тях. Сметката, от която зареждате ли е в евро? Открийте си сметка в револют във валутата на банковата сметка, от която зареждате, за да избегнете неизгодните курсове на банката и после превалутирайте в револют. 1 Връзка към коментар
dimitrov6 Публикувано: 9 май, 2023 Сподели Публикувано: 9 май, 2023 Преди 1 час, bobbyfm каза: Сметката, от която зареждате ли е в евро? Открийте си сметка в револют във валутата на банковата сметка, от която зареждате, за да избегнете неизгодните курсове на банката и после превалутирайте в револют. Сметката от която зареждам е в лева,примерно TBI,а в Револют имам сметки и в евро,лева,долар,паунд и още няколко валути ,където съм ходил държави. Но,ако заредя от левова българска сметка към Револют,там май основната валута е евро винаги,а ако избера лев няма ли да има две превалутирания-от TBI и Револют. Връзка към коментар
boogy83 Публикувано: 9 май, 2023 Сподели Публикувано: 9 май, 2023 преди 50 минути , dimitrov6 каза: Сметката от която зареждам е в лева,примерно TBI,а в Револют имам сметки и в евро,лева,долар,паунд и още няколко валути ,където съм ходил държави. Но,ако заредя от левова българска сметка към Револют,там май основната валута е евро винаги,а ако избера лев няма ли да има две превалутирания-от TBI и Револют. Аз тия съобщения ги игнорирам и като си зареждам (аз главно зареждам револют през кърв) левове, гледам зад кърв да стои левова карта и така нататък. Нямал съм проблем с двойно превалутиране. С други думи, зареждам 1000лв в револют и от другата карта ми се дърпат точно 1000лв, въпреки съобщението. 2 1 Връзка към коментар
bobbyfm Публикувано: 9 май, 2023 Сподели Публикувано: 9 май, 2023 Щом имате сметка в револют във валута, която е същата като на картата, от която зареждате, би трябвало директно парите да си отиват по нея без никакво превалутиране. Може за по-сигурно да тествате като заредите някаква малка сума, за да видите дали реално ще Ви таксуват или не 1 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 12 май, 2023 Сподели Публикувано: 12 май, 2023 Последните мнения са за точно с каквото току що се сблъсках, обаче моята карта си е в лева, дебитна. Игнорирах съобщението, че искам от еврова сметка да прехвърля в лева, засега такси не виждам, надявам се да няма. Обаче ме гложди това - защо я разпознава като еврова? Единственото различно - картата е нова, преиздадена след изтичане срока на предишната. Връзка към коментар
dimitrov6 Публикувано: 13 май, 2023 Сподели Публикувано: 13 май, 2023 преди 16 часа, Надя каза: Последните мнения са за точно с каквото току що се сблъсках, обаче моята карта си е в лева, дебитна. Игнорирах съобщението, че искам от еврова сметка да прехвърля в лева, засега такси не виждам, надявам се да няма. Обаче ме гложди това - защо я разпознава като еврова? Единственото различно - картата е нова, преиздадена след изтичане срока на предишната. Според мен те искат да кажат ,че сметката в Револют е в евро,а ние зареждане лева от българска карта и как да продължи. Дали да ги сложат в евро,но може да имаме от българската банка такса превалутиране за кредитни карти например. Връзка към коментар
Гост Публикувано: 13 май, 2023 Сподели Публикувано: 13 май, 2023 Не знам какво искат да кажат, но съобщението беше, че от евро превеждам в лева. А това не е така - банката (българска) и сметката (в BGN) са същите, само дебитната ми карта (пластиката и съответно номера) е нова. Връзка към коментар
dimitrov6 Публикувано: 13 май, 2023 Сподели Публикувано: 13 май, 2023 преди 15 минути , Надя каза: Не знам какво искат да кажат, но съобщението беше, че от евро превеждам в лева. А това не е така - банката (българска) и сметката (в BGN) са същите, само дебитната ми карта (пластиката и съответно номера) е нова. И аз много не ги разбирам тези неща,но вече ще зареждам директно в левовата сметка на Револют. А между другото финансовия им директор е напуснал. Извън темата още 2 точки ми остават в рейтинга да станат 6666,числото на дявола. Събота ми е най- скапан ден. 1 Връзка към коментар
MCC Публикувано: 14 май, 2023 Сподели Публикувано: 14 май, 2023 Здравейте, Питам за приятел: може ли да се ползва Револют за резервация на кола под наем? Видях стари мнения по въпроса по-напред в темата, но ще съм благодарна ако някой с опит наскоро потвърди. Благодаря! Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 14 май, 2023 Сподели Публикувано: 14 май, 2023 не може нямам опит наскоро, но не вярвам да се е променило 1 1 Връзка към коментар
MCC Публикувано: 14 май, 2023 Сподели Публикувано: 14 май, 2023 преди 38 минути , neuromancer каза: не може нямам опит наскоро, но не вярвам да се е променило Благодаря за мнението. Видях тази реклама, според която може, но исках да чуя от хора, които са ползвали наскоро. 2 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 14 май, 2023 Сподели Публикувано: 14 май, 2023 Я, интересно Ми ако някой е пробвал да каже Може да пробвате вие Връзка към коментар
Ivan Ivanich Публикувано: 14 май, 2023 Сподели Публикувано: 14 май, 2023 Преди 1 час, MCC каза: Здравейте, Питам за приятел: може ли да се ползва Револют за резервация на кола под наем? Видях стари мнения по въпроса по-напред в темата, но ще съм благодарна ако някой с опит наскоро потвърди. Благодаря! Преди месец в Малага, Малагакар нямаше проблем, ползвах револют, но дали става навсякъде,незнам. 1 1 Връзка към коментар
JazzMaster Публикувано: 15 май, 2023 Сподели Публикувано: 15 май, 2023 Търговеца "блокира" наличност и толкова. Или прави втора стъпка "усвоява блокираното", или го освобождава. Нищо по-различно от покупка на стока "в интернет", където е същото. Поне от моя опит с Револют. Връзка към коментар
Климент Публикувано: 15 май, 2023 Сподели Публикувано: 15 май, 2023 преди 22 часа, MCC каза: Здравейте, Питам за приятел: може ли да се ползва Револют за резервация на кола под наем? Видях стари мнения по въпроса по-напред в темата, но ще съм благодарна ако някой с опит наскоро потвърди. Благодаря! За резервация може , но повечето фирми за коли под наем искат кредитна карта при взимането на колата. Бях свидетел в Брюксел как на един италианец му отказаха да му дадат кола, въпреки че наема бе платен преди това с дебитна карта( май беше точно револют) защото нямаше кредитна карта. 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 15 май, 2023 Сподели Публикувано: 15 май, 2023 Кредитна карта се иска за блокиране на депозит (в смисъл според фирмата може и да няма такъв и да не се иска) на моя Револют поне пише debit и не го взеха за депозит като пробвах, но някъде другаде може и да стане… Връзка към коментар
bobbyfm Публикувано: 17 май, 2023 Сподели Публикувано: 17 май, 2023 Досега с дебитна карта съм вземал кола под наем в Кипър, Норвегия и Тенерифе, като на последните 2 места ползвах револют. Трябва предварително да проучите дали съответната рент а кар компания приема дебитни карти или изисква резервацията да се прави с кредитна карта. 1 Връзка към коментар
Plamsi Публикувано: 18 май, 2023 Сподели Публикувано: 18 май, 2023 Здравейте, Имам нужда от информация може ли да се направи международен банков превод с револют и ако да, знаете ли какви са таксите? Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 18 май, 2023 Сподели Публикувано: 18 май, 2023 преди 10 минути , Plamsi каза: Здравейте, Имам нужда от информация може ли да се направи международен банков превод с револют и ако да, знаете ли какви са таксите? Не знам какви са вашите условия и страна-получател, но наскоро пратих дребна сума на дебитна карта на приятелка (50€, немска карта) и това ми излезе напълно безплатно. Базов потребител съм. Връзка към коментар
Plamsi Публикувано: 18 май, 2023 Сподели Публикувано: 18 май, 2023 преди 2 минути , Argentique каза: Не знам какви са вашите условия и страна-получател, но наскоро пратих дребна сума на дебитна карта на приятелка (50€, немска карта) и това ми излезе напълно безплатно. Базов потребител съм. И аз съм базов потребител. Трябва да направя превод в Нидерландия, но не ми се иска да плащам високите такси на банките и затова и ми се иска да пробвам с револют. Връзка към коментар
timobg Публикувано: 18 май, 2023 Сподели Публикувано: 18 май, 2023 преди 1 минута , Plamsi каза: И аз съм базов потребител. Трябва да направя превод в Нидерландия, но не ми се иска да плащам високите такси на банките и затова и ми се иска да пробвам с револют. Те таксите за SEPA преводи на банките вече не са високи, 1-1.50 лв най-много. В Револют са безплатни преводите, но трябва да се провери дали вашата банка няма такса за зареждане на Револют с дебитна/кредитна карта, защото накрая може да се окаже по-скъп превода през Револют.. 1 Връзка към коментар
lio Публикувано: 18 май, 2023 Сподели Публикувано: 18 май, 2023 Да, от страна на Revolut няма да бъдете таксувани или и да са добавили някаква такса ще ви предупредят явно, преди да натиснете да изпратите парите. Такси слагат банките и то без да предупредят, проверете банковата сметка, към която ще се превежда в коя банка е и какви са и таксите. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Публикувано от Георги,
връзка за първа безплатна карта
Препоръчано от Георги
2 реакции
Към мнение
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега