kali Публикувано: 18 май, 2023 Сподели Публикувано: 18 май, 2023 Привеждала съм до нидерландска банкова сметка, няма такса с Револют. 2 1 Връзка към коментар
EliDion Публикувано: 22 май, 2023 Сподели Публикувано: 22 май, 2023 Някой топъпвал ли е Револют от новата виза на Tbi? За валидация иска парола. Коя парола пишете? С нито една от тези които имам не ме пуска нататък. С мастъркарт нямам проблеми. 1 Връзка към коментар
dimitrov6 Публикувано: 22 май, 2023 Сподели Публикувано: 22 май, 2023 преди 30 минути , EliDion каза: Някой топъпвал ли е Револют от новата виза на Tbi? За валидация иска парола. Коя парола пишете? С нито една от тези които имам не ме пуска нататък. С мастъркарт нямам проблеми. Пишете в чата на Tbi да ви пратят статична парола от 6 цифри. Това е. 1 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 22 май, 2023 Сподели Публикувано: 22 май, 2023 Още при поръчването на Виза неон пращат статична парола, но има проблем при някои карти със зареждането към Револют. При мен TBI позволяваше плащането, пращаше динамична парола, Револют първоначално приемаха плащането, но почти веднага го отхвърляха. Освен това картата не можеше да мине верификация в аппа на Револют. Свързах се с чата на Револют, казаха ми да изчакам да минат някакви ъпдейти в системата им, да пробвам след ден, два. Пробвах пак, след доста време ( няколко седмици) и всичко беше ок. 3 Връзка към коментар
EliDion Публикувано: 22 май, 2023 Сподели Публикувано: 22 май, 2023 Имам статичната Врътка верификация и ме изхвърля с нещо се обърка и плащането не минава. Ще пробвам пак след малко да видим какво ше стане. П.п. 2 часа по късно стана. Само дето седя известно време на "проверка" върху черен екран. Затворих всичко. Отворих пак и всичко беше наред Паричките дошли. Похледнах в tbi, бяха излезли, значи всичко точно. Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 23 май, 2023 Сподели Публикувано: 23 май, 2023 На 15.05.2023 г. в 9:31, JazzMaster каза: Търговеца "блокира" наличност и толкова. Или прави втора стъпка "усвоява блокираното", или го освобождава. Нищо по-различно от покупка на стока "в интернет", където е същото. Поне от моя опит с Револют. По принцип много рядко приемат дебитни карти - има фирми, които приемат Revolut, но е по-скоро изключение. Имахме преди време ситуация, при която в една рент-а-кар фирма, беше в Италия, на мъжът ми не му разпознаха кредитната карта като кредитна (въпреки че многократно е наемал с тази КК кола), а другата кредитна беше кобрандираната на Diners и пак нещо не я харесаха, та му отказаха наема. Разправяхме се един час, но настояваха, че след като в тяхната система картата се разпознава като дебитна, няма да я приемат, въпреки че се вижда с просто око, че на картата пише "credit". Връзка към коментар
JazzMaster Публикувано: 25 май, 2023 Сподели Публикувано: 25 май, 2023 На 23.05.2023 г. в 14:51, Яничка каза: в тяхната система картата се разпознава като дебитна, няма да я приемат, въпреки че се вижда с просто око, че на картата пише "credit" Е, изглежда има някакъв "срив в системата". Не съм навътре в нещата с блокирането на суми от ДК/КК, повърхностно принципна разлика не виждам. 1 Връзка към коментар
sildoro Публикувано: 26 май, 2023 Сподели Публикувано: 26 май, 2023 Здравейте, Зареждането на revolut през curve, с една и съща карта TBI, което до сега беше без такса (около година), вече ми струва 5,34 лв за 400 лв. Да ми е честито! Връзка към коментар
Zlia Публикувано: 26 май, 2023 Сподели Публикувано: 26 май, 2023 преди 58 минути , sildoro каза: Здравейте, Зареждането на revolut през curve, с една и съща карта TBI, което до сега беше без такса (около година), вече ми струва 5,34 лв за 400 лв. Да ми е честито! Би ли дал малко повече подробности- лева ли зареждаш, евро ли, друга валута ли? Аз по същата схема нямам такси, като зареждам и евро, и лева. Връзка към коментар
sildoro Публикувано: 27 май, 2023 Сподели Публикувано: 27 май, 2023 Зареждам от лева в лева, правил съм го много пъти без такси и сега за пръв път виждам, че при опит за зареждане на 400 лева се иска потвърждение за 405,34. Връзка към коментар
dimitrov6 Публикувано: 27 май, 2023 Сподели Публикувано: 27 май, 2023 преди 59 минути , sildoro каза: Зареждам от лева в лева, правил съм го много пъти без такси и сега за пръв път виждам, че при опит за зареждане на 400 лева се иска потвърждение за 405,34. Да не би да е в почивен ден и да се обменят в евро. Тогава има такса 1%. Връзка към коментар
sildoro Публикувано: 27 май, 2023 Сподели Публикувано: 27 май, 2023 Няма обмен, от лева в лева, пише някаква такса за обработка на плащането с картата или нещо подобно, не помня буквално. 1 Връзка към коментар
timobg Публикувано: 29 май, 2023 Сподели Публикувано: 29 май, 2023 На 27.05.2023 г. в 11:10, sildoro каза: Няма обмен, от лева в лева, пише някаква такса за обработка на плащането с картата или нещо подобно, не помня буквално. Явно има значение колко често и какви суми зареждаш. Curve се води commercial card и Револют ясно са посочили, че може да начислят някаква такса при зареждане на суми с такава карта. Ако зареждаш директно с TBI картата няма да има такса. 2 Връзка към коментар
Marisha Публикувано: 29 май, 2023 Сподели Публикувано: 29 май, 2023 преди 4 минути , timobg каза: Явно има значение колко често и какви суми зареждаш. Curve се води commercial card и Револют ясно са посочили, че може да начислят някаква такса при зареждане на суми с такава карта. Ако зареждаш директно с TBI картата няма да има такса. Точно това ми отговориха от Револют, другото обяснение, че картата е английска, не е издадена в EU, затова има такса. Връзка към коментар
sildoro Публикувано: 29 май, 2023 Сподели Публикувано: 29 май, 2023 Досега съм зареждал многократно, по 2-3 пъти на месец, никога повече от 400 лв, възможно е да има някакъв лимит, но не знам точно къде е посочен!? Връзка към коментар
macf1an Публикувано: 29 май, 2023 Сподели Публикувано: 29 май, 2023 Слагате си кърва в гпей,зареждате с него и няма такси. 3 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 29 май, 2023 Сподели Публикувано: 29 май, 2023 Зареждане на евро в Револют с TBI картата дава чудесен курс 1,955лв за евро. Освен ако Кърв не дава някакво предимство, за което не мога да се сетя веднага, не виждам смисъл да се ползва по този начин в комбинация с карта на TBI. Връзка към коментар
Marisha Публикувано: 29 май, 2023 Сподели Публикувано: 29 май, 2023 преди 21 минути , macf1an каза: Слагате си кърва в гпей,зареждате с него и няма такси. При мен и така има. 1 Връзка към коментар
macf1an Публикувано: 29 май, 2023 Сподели Публикувано: 29 май, 2023 gpay не разкрива с каква карта се плаща на търговеца, явно нещо друго играе роля. 1 1 Връзка към коментар
Doctor Who Публикувано: 5 юни, 2023 Сподели Публикувано: 5 юни, 2023 "Такса добросъвестно ползване на обмен 0.5%" - кога се появява, защо и за какъв период важи. Връзка към коментар
Радослав Публикувано: 5 юни, 2023 Сподели Публикувано: 5 юни, 2023 Има го описано в сайта на https://www.revolut.com/bg-BG/legal/standard-fees/ Единственият случай, в който ще платите повече от това, е ако превишите лимита за добросъвестно използване на обмен за вашия план. Ако го превишите, ще ви бъде приложена такса за добросъвестно използване на обмен за всеки обмен над лимита. Всеки от нашите планове позволява да извършвате обмен на поне 2000 лв на месец без такса за добросъвестно използване на обмен. След това обаче такса за добросъвестно използване на обмен от 1% се прилага за план Standard и 0,5 % за план Plus. Можете напълно да я избегнете, ако надстроите до планове Premium или Metal (ако все още не сте), за които няма лимит за добросъвестно използване на обмен. 5 1 Връзка към коментар
Taliana Публикувано: 12 юни, 2023 Сподели Публикувано: 12 юни, 2023 Опитвам се да прехвърля пари от 3 различни карти към Revolut и с никоя не минава. Някой с подобен проблем тези дни? Две от картите са дебитни Visa и една кредитна Mastercard на различни банки. Връзка към коментар
Ивайла Публикувано: 13 юни, 2023 Сподели Публикувано: 13 юни, 2023 Здравейте, Някой получавал ли е съобщение да се ъпдейтне tax residence информация? 1 Връзка към коментар
КОКО22 Публикувано: 13 юни, 2023 Сподели Публикувано: 13 юни, 2023 Това го искат от няколко месеца и има срок - юни. За българи това си е ЕГНто, но разбрах че за граждани на други държави е различно 2 Връзка към коментар
Емил Маринов Публикувано: 13 юни, 2023 Сподели Публикувано: 13 юни, 2023 преди 1 час, КОКО22 каза: Това го искат от няколко месеца и има срок - юни. За българи това си е ЕГНто, но разбрах че за граждани на други държави е различно Българи които са данъчно задължени лица в друга държава би трябвало да ползват данъчният номер от съответната държава. 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Публикувано от Георги,
връзка за първа безплатна карта
Препоръчано от Георги
2 реакции
Към мнение
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега