Прескочи до съдържание

Дебитна карта Revolut

Георги Матеев

Препоръчани мнения

преди 13 минути , Rainy каза:

Не, първа карта. Специално им писах на чата, защото и аз мислех, че е безплатна. £5 fee за карта и £5 за транспорт. 

Това е странно... И виртуална не си вадила преди да поръчаш физическата...? Аз като извадих първо виртуална и после тръгнах да поръчам физическата, ми поиска 6+6€, но като изтрих виртуалната и поръчах физическа, ми взеха само 6€ доставка. 

Редактирано от chandni
Връзка към коментар
преди 4 минути , chandni каза:

Това е странно... И виртуална не си вадила преди да поръчаш физическата...? Аз като извадих първо виртуална и после тръгнах да поръчам физическата, ми поиска 6+6€, но като изтрих виртуалната и поръчах физическа, ми взеха само 6€ доставка. 

Първо виртуална си извадих... 

Връзка към коментар
преди 19 минути , Rainy каза:

Първо виртуална си извадих... 

Е затова са те дялнали да платиш и картата... :) Ако първо я беше изтрила, щеше да платиш само 5 quid доставка ;)

Редактирано от chandni
Връзка към коментар
преди 4 минути , chandni каза:

Е затова са те дялнали да платиш и картата... :) Ако първо я беше изтрила, щеше да платиш само 5 quid доставка ;)

Откъде време да чета всичко, чеде :) Здраве да е, това да са ми загубите... 

Връзка към коментар
В момента, Rainy каза:

Откъде време да чета всичко, чеде :) Здраве да е, това да са ми загубите... 

А, много ясно... Аз просто исках да стигнем до дъното на въпроса, за да е ясно ако вече се плаща картата ;)

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Здравейте имам въпрос...Картата пристигна действа без проблем теглят  се пари от всеки банкомат,всичко е както трябва.Вече направих и банков превод през приложението до Койнбейс и това също се получи.Искам да попитам мога ли да направя превод примерно до моята банкова сметка във Фибанк и дефакто като адна нов банков акаунт за трансфер какъв да е типа на трансфера и след това на основанието долу преди да се пусне самия превод какво следва да се напише?Благодаря всяко мнение би било от помощ.

Връзка към коментар

Няма значение какво пишеш като основание, но имай предвид:

Чл. 3 Кредитни преводи

1.Преводи в полза на клиенти на ПИБ

1.1.за суми до 500 евро без   такса

1.2.за суми над500евро 0.10%,мин. 5евро,макс.150евро

За тип на превода трябва да избереш стандартен, който е безплатен.

Помисли и в каква валута искаш да е превода - има разлика в курсовете на револют и на ПИБ.

Сериозно си помисли дали искаш да превеждаш пари към БГ... НАП никога не спи.

Връзка към коментар
преди 6 минути , Боби каза:

Дай повече инфо - най-лош сценарий?

Банковите сметки се следят в целият ЕС, за суми над 10 хиляди, ще започнат да се интересуват от къде са :) От там нататък вече сам може да си отговориш какво може да стане

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , tch каза:

Банковите сметки се следят в целият ЕС, за суми над 10 хиляди, ще започнат да се интересуват от къде са :) От там нататък вече сам може да си отговориш какво може да стане

Може да задават каквито си искат въпроси, моят въпрос е освен това какво може да ти се случи, чисто правно какви са основанията им да те глобят/обложат и колко? Името на НАП не бива да се споменава напразно :biggrin:

Връзка към коментар
преди 6 минути , Боби каза:

Може да задават каквито си искат въпроси, моят въпрос е освен това какво може да ти се случи, чисто правно какви са основанията им да те глобят/обложат и колко? Името на НАП не бива да се споменава напразно :biggrin:

При положение, че дискусията беше повдигната от потребител с ник КРИПТОбг, а познай от къде може да му идват парите? И ще те глобят за необявени доходи, колко не знам.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 41 минути , tch каза:

При положение, че дискусията беше повдигната от потребител с ник КРИПТОбг, а познай от къде може да му идват парите? И ще те глобят за необявени доходи, колко не знам.

Е, теоретично може и да си ги обяви. Презумпцията е невинен, до доказване на противното, а не виновен...

Ако въпросът е дали от Revolut може да се превежда по българска сметка, може.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 6 минути , Zaro каза:

Е, теоретично може и да си ги обяви. Презумпцията е невинен, до доказване на противното, а не виновен...

Тая презумция е за пред съда. Тук даваме съвети, за да не стане нужно да се позовава на нея. Така че, да, възможно е, но ако си мисли, че така ще заобиколи плащане на данъци и парите му стават едва ли не непроследими, то отговорът е, не. 

Връзка към коментар

Да благодаря за инфото,идеята ми беше дали БГ банките приемат преводи от Револют.Естествено при по-големи суми човек си носи отговорност за тях и добре знаем,че надали НАП биха пропуснали всяка удобна възможност веднага да потърсят произхода на дадените средства.Би било приятно ако можеше по-толкова лесен начин да ги елиминираме но уви.Поздрави на всички и успех.

Връзка към коментар
Преди 1 час, CryptoBG каза:

Да благодаря за инфото,идеята ми беше дали БГ банките приемат преводи от Револют.Естествено при по-големи суми човек си носи отговорност за тях и добре знаем,че надали НАП биха пропуснали всяка удобна възможност веднага да потърсят произхода на дадените средства.Би било приятно ако можеше по-толкова лесен начин да ги елиминираме но уви.Поздрави на всички и успех.

От Револют можеш да превеждаш на бг сметка в левове или в евро. Ако избереш евро, е възможно да имаш такса за входящ превод (както macf1an ти е писал). Ако правиш превод в лв, транзакциите минават на принципа на трансфер уайз и такси няма. 

За общата сума- ако през револют прекараш повече от 15,000 евро за година също ще трябва да декларираш източник на средствата. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 4 часа, CryptoBG каза:

надали НАП биха пропуснали всяка удобна възможност веднага да потърсят произхода на дадените средства.

Те още са заети с наложените платежи :) 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 16 минути , Ilian359 каза:

Те още са заети с наложените платежи :) 

Не съм убеден, спедиторите просто вече нямат право да ти изплащат в кеш, ако имаш оборот над 10 хилки. Така че сравнително бързо се е осветлила работата там, освен ако не включиш цялото семейство.

Връзка към коментар
преди 2 часа, tch каза:

спедиторите просто вече нямат право да ти изплащат в кеш, ако имаш оборот над 10 хилки.

Това се отнася за изплзщзне на суми над 9999 лв на ден, а не общия ти оборот.

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

Вчера пристигна и моята карта. Искам да ви попитам изгодно ли е да се тегли от банкомат в Дубай и дали плащанията на пос в Дубай са без такса. Курса изгоден ли е?

Не успявам да намеря инфо, не мога нещо да се оправя с това приложение засега.

Връзка към коментар

Питах през апликацията каква виртуална карта издават виза или мастер, ама вече мина една седмица и отговор няма. Днес пак питах, ама не очаквам отговор, съвсем са подкарали през просото май..

Връзка към коментар
На 29.01.2018 г. в 17:41, Rainy каза:

Не, първа карта. Специално им писах на чата, защото и аз мислех, че е безплатна. £5 fee за карта и £5 за транспорт. 

Имаш само реална карта и ти искат за нея такса?  Виртуална карта имаш ли?

Питане: Има ли начин от доларовата сметка в Революта да се превеждат директно пари, или трябва да ги обърна в евро, да ги вкарам в сметката на картата и през нея да наредя превода? 

Редактирано от mililia
Връзка към коментар
преди 3 часа, Vyara каза:

Вчера пристигна и моята карта. Искам да ви попитам изгодно ли е да се тегли от банкомат в Дубай и дали плащанията на пос в Дубай са без такса. Курса изгоден ли е?

Не успявам да намеря инфо, не мога нещо да се оправя с това приложение засега.

Ако намериш банкомат без такса - изгодно е. Виж във форума на Револют дали има информация кои банки имат и кои не. Всички плащания са без такса и курсът е изгоден.

преди 2 часа, mililia каза:

Имаш само реална карта и ти искат за нея такса?  Виртуална карта имаш ли?

Питане: Има ли начин от доларовата сметка в Революта да се превеждат директно пари, или трябва да ги обърна в евро, да ги вкарам в сметката на картата и през нея да наредя превода? 

Като пращаш пари в долари по подразбиране ще ти изтегли долари от доларовата сметка, а ако не ти стигат - ще иска първо да смениш от другите валути в долар.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 4 часа, Alexander каза:

Питах през апликацията каква виртуална карта издават виза или мастер, ама вече мина една седмица и отговор няма. Днес пак питах, ама не очаквам отговор, съвсем са подкарали през просото май..

На мен винаги ми отговарят в рамките на няколко часа максимум! 

Когато вляза в чата и се появи бота, първата ми работа е да го "поздравя" с "live agent", след което си задавам въпросите и отговарят много бързо. Ако не ескалираш към live agent нямам идея дали и кога ще се появи такъв в разговора.

Връзка към коментар
преди 2 часа, macf1an каза:

Като пращаш пари в долари по подразбиране ще ти изтегли долари от доларовата сметка, а ако не ти стигат - ще иска първо да смениш от другите валути в долар.

В такъв случай как се правят преводи? Виждам само функциите top up и exchange ? Не мога да се ориентирам къде трябва да отида в приложението, за да преведа пари по друга сметка?

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.