Прескочи до съдържание

Дебитна карта Revolut

Георги Матеев

Препоръчани мнения

преди 2 минути , mililia каза:

В такъв случай как се правят преводи? Виждам само функциите top up и exchange ? Не мога да се ориентирам къде трябва да отида в приложението, за да преведа пари по друга сметка?

Най-отдолу в приложението има две стрелки и пише Payments. Отиваш там и после избираш To Bank account. След това избираш бенефициент, валута, попълваш данни за сметката и т.н.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 8 минути , mililia каза:

В такъв случай как се правят преводи? Виждам само функциите top up и exchange ? Не мога да се ориентирам къде трябва да отида в приложението, за да преведа пари по друга сметка?

Най-отдолу на лентата в средата има две стрелки (Payments). Натискаш там и избираш Bank transfer

Писали сме едновременно :)

Редактирано от funny
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 минути , chandni каза:

Най-отдолу в приложението има две стрелки и пише Payments. Отиваш там и после избираш To Bank account. След това избираш бенефициент, валута, попълваш данни за сметката и т.н.

преди 1 минута , funny каза:

Най-отдолу на лентата в средата има две стрелки (Payments). Натискаш там и избираш Bank transfer

Писали сме едновременно :)

Благодаря!

Ще ми извади очите! Само тези стрелки не бях избрала, ама реших, че те ми сочат останалите неща на лентата! :)

Друго си е да поискаш помощ от магеланци....веднага ти става ясно всичко. Мерси!

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Средното копче най-долу с двете срещуположни стрелки, излиза меню и избираш To bank account. След това въвеждаш банковата семтка, може да се запамети и следващия път става за 2 секунди превода. Ако превода е над 200-300 евро  изпраща допълнителен код за сигурност. 

Днес превеждах евро към  ЕС и стигнаха в рамките на деня, понякога остава за следващия ден.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 22.01.2018 г. в 18:57, Alexander каза:

Diners ще минава ли?

Преди не минаваше, сега реших да пробвам пак, но отново ми изписа, че не могат до оторизират този тип карта.

Интересно ми е друго... Ако заредя Revolut с кредитна карта Visa, банката как ще го отчете...? Дали като плащане на ПОС или като теглене на кеш? И ако не го отчете като теглене в брой, таксувайки ме със съответните за това "солени" такси, дали ще се начисли кешбек на сумата или като при погасяването на Diners ще е без кешбек...? 

Връзка към коментар
преди 19 минути , chandni каза:

Дали като плащане на ПОС или като теглене на кеш? И ако не го отчете като теглене в брой

ПОС, но бякои банки, като ДСК, го третират като зареждане на микросметка или залагане (което е отчасти вярно) и го цака...

Връзка към коментар
преди 33 минути , chandni каза:

A "в брой" обратно дават ли...? :lol: 

Дават, само трябва да се внимава за лимита, че хем го знам и веднъж се отплеснах, та едни финикийци паднаха в неравната битка.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Прочетох цялата тема и реших да си направя регистрация в Revolut!

Обаче не съм много наясно с тези банкови неща, и затова имам един въпрос. Преди година мернах Paysera. Може ли някой да напише, каква е разликата между двете paysera и revolut? Еднакви услуги ли предлагат, такси и т.н. ?

Благодаря!

Връзка към коментар

Виж тази тема - има обяснения какви са разликите между системите за преводи :

https://magelanci.com/forums/topic/3361-евтини-банкови-преводи-с-transferwisecom/

Револют и ПейСера имат повече разлики, отколкото прилики, та не е уместно сравнението .

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Още два въпроса . Има ли такса за cash back по картата? Къде мога да си видя IBAN & BIC SWIFT на сметката , всъщност имам ли такива, ако съм само с виртуална карта?

Редактирано от Jorro
Връзка към коментар

С Revolut  може вече да купувате крипто-валути и като Стандартен потребител. 

Особеното е , че не можете да ги прехвърляте на борси или други портфейли.

Ако решите да се сдобиете с тях с цел инвестиция , купувате директно от приложението си , а те се съхраняват в техен портфейл.

Когато решите , може отново да ги обърнете във фиатни пари по сметката си.

В момента се поддържат Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) и Litecoin (LTC)

П.П. Закупуването и инвестирането в крипто валути е рисково начинание . 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Не може. Трябва да заявиш интерес и да чакаш  да ти ги отключат. 

Наистина ли не могат да се прехвърлят към други портфейли? То така се губи изцяло смисълът.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 4 часа, Ilian359 каза:

Не може. Трябва да заявиш интерес и да чакаш  да ти ги отключат. 

Вече ги отключиха. Нито съм канила 3-ма приятели, нито съм с Premium акаунт. Просто нещата се случват поетапно. 

Връзка към коментар
20 hours ago, macf1an said:

Може би имаш предвид charge back ? Ако да - не.

Сметките са в профила.

19 hours ago, neuromancer said:

ако имаш предвид за получаване на пари (примерно cash back от Букинг) - няма

Ами и от букинг и от други сайтове. Очаквам да ми преведат сума, но плащането към сайта не е направено с тази карта.

Може ли да ми кажете къде точно да си видя IBAN -а защото не успявам да го открия в менюто. Също така май приложението ми е бъгаво, защото виртуалната карта ми "изчезва" и трябва да цъкна фрииз и после ънфриийз за да се появи.

Връзка към коментар
преди 11 минути , Jorro каза:

Ами и от букинг и от други сайтове. Очаквам да ми преведат сума, но плащането към сайта не е направено с тази карта.

Може ли да ми кажете къде точно да си видя IBAN -а защото не успявам да го открия в менюто. Също така май приложението ми е бъгаво, защото виртуалната карта ми "изчезва" и трябва да цъкна фрииз и после ънфриийз за да се появи.

Символът с горе вляво => Account manager => излиза списък с валутите, цъкаш върху съответната и излиза IBAN-ът.

Това с изчезването и при мен се случва.

Редактирано от Zaro
Връзка към коментар
10 minutes ago, Zaro said:

Символът с горе вляво => Account manager => излиза списък с валутите, цъкаш върху съответната и излиза IBAN-ът.

Това с изчезването и при мен се случва.

Благодаря, сега го видях, но пише че IBAN-a не е персонален, а назад в темата четох, че вече има хора с персонални IBAN-и или съм се объркал нещо?

Връзка към коментар
2 minutes ago, neuromancer said:

за GBP и EUR е персонален

Като избера акаунт мениджър->активни акаунти-> цъкам върху EUR акаунта ми и след това ми излиза екран с 2 таба - Local и SWIFT . На Swift ми мога номер, който пише да не забравям да го добавя като рефенция и долу данните на револют. Сега видях, че на local не съм активирал акаунта, натиснах activate и сега ми излезе персонален акаунт, но за SEPA transfers.  Него ли трябва да ползвам?

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.