Прескочи до съдържание

Дебитна карта Revolut

Георги Матеев

Препоръчани мнения

преди 2 часа, ruil4o каза:

Тук има хора отдавна с Револют. Искам да ги попитам. Как е сигурността? Бихте ли оставили в акаунта си по-голяма сума пари. Примерно 5-10К в евро за няколко месеца?

А какъв би бил смисълът от такова действие?

Аз не съм от хората с дълъг стаж с тази карта. Просто се питам за какво би ти послужило такова действие, какви са ползите? Лично аз възнамерявам да прехвърлям суми - чрез приложението си - когато ми е нужно да ги тегля в чужбина. Ще видя и какви са позите при плащания в друга валута - вече се спомена за добрия им курс.

Аргументи против стратегически очаквания към Revolut за момента, т.е. въпросът, за който ти питаш:

- липсата на страндартен Customer Service и телефон, на който мога да звънна и да коментирам евентуални проблеми;

- липата на банков лиценз със съответните потенциални негативи.

Връзка към коментар

Не мога да намеря в момента информация, но някъде коментирано ли е погасяване на diners карта чрез revolut - дали има допълнителни такси или се третира като погасяване с  дебитна карта ...

Връзка към коментар
преди 6 минути , Rainy каза:

А какъв би бил смисълът от такова действие?

Аз не съм от хората с дълъг стаж с тази карта. Просто се питам за какво би ти послужило такова действие, какви са ползите? Лично аз възнамерявам да прехвърлям суми - чрез приложението си - когато ми е нужно да ги тегля в чужбина. Ще видя и какви са позите при плащания в друга валута - вече се спомена за добрия им курс.

Аргументи против стратегически очаквания към Revolut за момента, т.е. въпросът, за който ти питаш:

- липсата на страндартен Customer Service и телефон, на който мога да звънна и да коментирам евентуални проблеми;

ами както рекламират, че можеш и заплата да получаваш по тази карта, смисъла е да избегнеш въобще контакти с банковата система в държави с по-бандитски банки (каквато UK не е :))

само че не бих го направил точно заради липсата на сигурност

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Да, това имах в предвид - минимален досег до бг банка.

Налага ми се следващите няколко месеца да получавам пари от чужбина към Револют, и искам да ги преведа в българска банка наведнъж. Таксата на Пощенска е 10€ за входящ превод.

Връзка към коментар
преди 14 часа, Rainy каза:

И двете не са верни. Телефон има изписан и на картата, и на всички документи в приложението. Банков лиценз отдавна имат.

Връзка към коментар
преди 45 минути , macf1an каза:

И двете не са верни. Телефон има изписан и на картата, 

Такъв телефон на картата нямам, току що проверих - за твоята карта не знам, а на сайта им нямат също телефон - освен за автоматично блокиране на картата - Customer Service имат само в приложнието - когато отговорят. Това го проверявах преди да си поръчам картата.

https://www.revolut.com/fr/contact?lang=en

image.png.757617619b072da26d03324d9a337d42.png

преди 49 минути , macf1an каза:

Банков лиценз отдавна имат.

Въможно е. Аз базирах думите си на информация от техния блог. Поне ноември 2017 не изглежда да са имали.

https://blog.revolut.com/why-a-european-banking-licence-will-be-a-huge-deal-for-your-revolut-account/

https://uk.reuters.com/article/us-revolut-banking-license/revolut-becomes-latest-uk-fintech-firm-to-seek-banking-license-idUKKBN1D800H

Връзка към коментар
преди 21 часа, macf1an каза:

Бъркаш понятията. Верификация (активиране на акаунта) се прави с паспорт или лична карта, не с превод. За да получиш достъп до личните си банкови сметки трябва да минеш тази процедура.

Днес минах успешно верификация.Сега обаче за да я захраня като единствен вариант ми дава да добавя друга карта.Никъде не виждам да има сметка или нещо подобно ?

Връзка към коментар
преди 8 минути , neuromancer каза:

или с дебитна/кредитна карта, или с банков превод. Имаш номера на сметки в евро и паунди в Accounts, или в top up...

имам local и swift ? локал - сепа ли означава ?

Връзка към коментар
преди 53 минути , bobiholandeca каза:

Днес минах успешно верификация.Сега обаче за да я захраня като единствен вариант ми дава да добавя друга карта.Никъде не виждам да има сметка или нещо подобно ?

преди 22 часа, macf1an каза:

Намираш един човек, който да има револют, даваш му 20 лв и ти праща 10 евро на твоя акаунт за картата .

Преди 1 час, Rainy каза:

Такъв телефон на картата нямам, току що проверих - за твоята карта не знам, а на сайта им нямат също телефон - освен за автоматично блокиране на картата - Customer Service имат само в приложнието - когато отговорят. Това го проверявах преди да си поръчам картата.

https://www.revolut.com/fr/contact?lang=en

image.png.757617619b072da26d03324d9a337d42.png

Въможно е. Аз базирах думите си на информация от техния блог. Поне ноември 2017 не изглежда да са имали.

https://blog.revolut.com/why-a-european-banking-licence-will-be-a-huge-deal-for-your-revolut-account/

https://uk.reuters.com/article/us-revolut-banking-license/revolut-becomes-latest-uk-fintech-firm-to-seek-banking-license-idUKKBN1D800H

В UK отдавна имат лиценз за "електронна банка": https://register.fca.org.uk/ShPo_FirmDetailsPage?id=001b000002zyAwNAAU

Кандидатстват за пълноправен лиценз за ЕС заради брекзит.

Телефонът на картата е същият, на гърба, горе вдясно.

Отделно , както писах, на документите, генерирани от приложението, има два номера:

image.png.216af686ec047cb157b6007fd9e114f3.png

Връзка към коментар
преди 1 час, macf1an каза:

В UK отдавна имат лиценз за "електронна банка": https://register.fca.org.uk/ShPo_FirmDetailsPage?id=001b000002zyAwNAAU

Кандидатстват за пълноправен лиценз за ЕС заради брекзит.

@macf1an дори не ми е хрумнало, че Revolut оперират без финансов лиценз. Аз казах само, че не са банка. За момента в UK има опериращи 41 банки и Revolut не е сред тях. 

https://www.ecbs.org/banks/united-kingdom/

преди 1 час, macf1an каза:

Телефонът на картата е същият, на гърба, горе вдясно.

Отделно , както писах, на документите, генерирани от приложението, има два номера:

Аз лично бях силно затруднена да намеря такъв телефон, затова попитах оператор на Revolut. Ето думите им. Телефон за Customer Service нямат. Освен ако агентът не ме заблуждава.

unnamed.jpg.e926fedd0e190d9346347a82af568553.jpg

Връзка към коментар

Явно такива са им скриптовете .. Телефони си имат, просто не ги афишират.

Отново не се прави разлика между банка или електронна банка, каквото са те.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 7 минути , macf1an каза:

Явно такива са им скриптовете .. Телефони си имат, просто не ги афишират.

Сигурно си имат. Само че от позицията на потребител Х за мен тези телефони са неизвестни - дори при поискване ми е заявено, че нямат такива, а това се отразява на качеството на обслужване - особено в държава, където всичко се решава по телефона. 

преди 9 минути , macf1an каза:

Отново не се прави разлика между банка или електронна банка, каквото са те.

Аз си мисля, че аудиторията тук е достатъчно начетена и се прави разлика. Обсъждаше се дали тази карта би заменила изцяло стандартна банкова карта. Моите коментари са именно в този контекст. 

Връзка към коментар
На 16.02.2018 г. в 10:43, Hollywood каза:

За тези от вас, които нямат смартфон, могат да ползват Revolut и от компютър.  За целта се инсталира програма-емулатор, с помощта на която могат да се стартират  мобилни Android  приложения  под  Windows. :) Има десетки безплатни емулатори в интернет.

При мен изглежда така.

2.png.dbec9e1bf46f36c9710f0ffb6e7de4e7.png1.png.999fbc81d567e9bc9602c3ad4352de88.png3.png.15a143880499e0eb17107b12e4ad58de.png

Това помогна много. Благодаря!

Друг въпрос,надявам се пак да получа помощ,не че няма да се оправя,но да не объркам нещо. Започнах регистрация в Револют и стигнах до адрес. Пощ.код,град, област ясно,но иска адрес 1 и 2. Там какво се попълва,защото личната ми карта е с постоянен адрес,а аз не живея в момента там,но нямам направен настоящ адрес по местоживеене?

Връзка към коментар

Ще попълниш адресът, който ти е по ID( все пак трябва да минеш процедура по верификация) . Вече за получаване на самата карта ,ще си попълниш адресът,където ти е удобно да си я получиш .

Редактирано от dilkata
Връзка към коментар
преди 22 часа, georgebg каза:

Не мога да намеря в момента информация, но някъде коментирано ли е погасяване на diners карта чрез revolut - дали има допълнителни такси или се третира като погасяване с  дебитна карта ...

Няма проблем, няма такса. Просто имаш превалутиране.

Връзка към коментар
преди 28 минути , 100-qnov каза:

Започнах регистрация в Револют и стигнах до адрес. Пощ.код,град, област ясно,но иска адрес 1 и 2. Там какво се попълва,защото личната ми карта е с постоянен адрес,а аз не живея в момента там,но нямам направен настоящ адрес по местоживеене?

За Address Line 1 и Line 2, ако говориш - защото това се изисква обикновено, Line 1 е улица и номер, а Line 2 - града. 

Връзка към коментар

Дали бихте ме светнали защо България я няма в избора на лична карта при верификацията?

Screenshot_2018-02-19-04-40-34-540_com.revolut.revolut.png

Screenshot_2018-02-19-04-40-56-916_com.revolut.revolut.png

Screenshot_2018-02-19-04-41-12-981_com.revolut.revolut.png

Screenshot_2018-02-19-04-41-26-486_com.revolut.revolut.png

ПС: Успях да се верифицирам с международен паспорт, ама това ли е единствения начин?

Редактирано от yass
Връзка към коментар
5 hours ago, yass said:

Дали бихте ме светнали защо България я няма в избора на лична карта при верификацията?

Screenshot_2018-02-19-04-40-34-540_com.revolut.revolut.png

Screenshot_2018-02-19-04-40-56-916_com.revolut.revolut.png

Screenshot_2018-02-19-04-41-12-981_com.revolut.revolut.png

Screenshot_2018-02-19-04-41-26-486_com.revolut.revolut.png

ПС: Успях да се верифицирам с международен паспорт, ама това ли е единствения начин?

Аз избрах паспорт, но си снимах личната карта и минах верификацията. Не знам защо я няма като опция в списъка.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Днес си направих регистрация, но ме загубиха като клиент с мейла който получих.

Ликове към сайт с некоректен сървърен сертификат

click.revolut.com uses an invalid security certificate.

The certificate is only valid for the following names: spgo.io, spgo1.io, spgo2.io, spgo3.io, spgo4.io, *.spgo.io, *.spgo1.io, *.spgo2.io, *.spgo3.io, *.spgo4.io

Error code: SSL_ERROR_BAD_CERT_DOMAIN

Връзка към коментар
14 minutes ago, Климент said:

The certificate is only valid for the following names: spgo.io, spgo1.io, spgo2.io, spgo3.io, spgo4.io, *.spgo.io, *.spgo1.io, *.spgo2.io, *.spgo3.io, *.spgo4.io

пробвай този линк: https://www.revolut.com , сертификата си е наред , ти си отворила вероятно някакъв phishing сайт ...

и междудругото на оригинала няма регистрация , а се четат условията и се тегли апп за телефона , където се случва всичко съществено ....

Редактирано от Гост 23*6
Връзка към коментар
преди 14 часа, Климент каза:

Тези домейни се използват от sparkpost, което е една от най-популярните услуги за разпращане на имейли (използвах ги за кратко за форума също). Мисълта ми е, че може нещо да са объркали двете фирми в колаборацията си, но едва ли има нещо притеснително като цяло. 

Връзка към коментар

За мен си е сериозна издънка ( сайт в техния домейн да е със чужди сертификати), и го намирам за притеснително защото говори за ниско качество.

преди 16 часа, vorbis каза:

Без да съм адвокат на Революта, не съм им клиент, но ако чакаш на сървърен сертификат на българските банки.....  ;)

Коя банка няма валиден сертификат на сайта ? Аз не съм срещал такава.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.