Гост Публикувано: 16 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 16 февруари, 2018 преди 2 часа, ruil4o каза: Тук има хора отдавна с Револют. Искам да ги попитам. Как е сигурността? Бихте ли оставили в акаунта си по-голяма сума пари. Примерно 5-10К в евро за няколко месеца? А какъв би бил смисълът от такова действие? Аз не съм от хората с дълъг стаж с тази карта. Просто се питам за какво би ти послужило такова действие, какви са ползите? Лично аз възнамерявам да прехвърлям суми - чрез приложението си - когато ми е нужно да ги тегля в чужбина. Ще видя и какви са позите при плащания в друга валута - вече се спомена за добрия им курс. Аргументи против стратегически очаквания към Revolut за момента, т.е. въпросът, за който ти питаш: - липсата на страндартен Customer Service и телефон, на който мога да звънна и да коментирам евентуални проблеми; - липата на банков лиценз със съответните потенциални негативи. Връзка към коментар
Гост Гост 23*6 Публикувано: 17 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 17 февруари, 2018 Не мога да намеря в момента информация, но някъде коментирано ли е погасяване на diners карта чрез revolut - дали има допълнителни такси или се третира като погасяване с дебитна карта ... Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 17 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 17 февруари, 2018 преди 6 минути , Rainy каза: А какъв би бил смисълът от такова действие? Аз не съм от хората с дълъг стаж с тази карта. Просто се питам за какво би ти послужило такова действие, какви са ползите? Лично аз възнамерявам да прехвърлям суми - чрез приложението си - когато ми е нужно да ги тегля в чужбина. Ще видя и какви са позите при плащания в друга валута - вече се спомена за добрия им курс. Аргументи против стратегически очаквания към Revolut за момента, т.е. въпросът, за който ти питаш: - липсата на страндартен Customer Service и телефон, на който мога да звънна и да коментирам евентуални проблеми; - липата на банков лиценз със съответните потенциални негативи. ами както рекламират, че можеш и заплата да получаваш по тази карта, смисъла е да избегнеш въобще контакти с банковата система в държави с по-бандитски банки (каквато UK не е ) само че не бих го направил точно заради липсата на сигурност 1 Връзка към коментар
ruil4o Публикувано: 17 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 17 февруари, 2018 Да, това имах в предвид - минимален досег до бг банка. Налага ми се следващите няколко месеца да получавам пари от чужбина към Револют, и искам да ги преведа в българска банка наведнъж. Таксата на Пощенска е 10€ за входящ превод. Връзка към коментар
macf1an Публикувано: 17 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 17 февруари, 2018 преди 14 часа, Rainy каза: - липсата на страндартен Customer Service и телефон, на който мога да звънна и да коментирам евентуални проблеми; - липата на банков лиценз със съответните потенциални негативи. И двете не са верни. Телефон има изписан и на картата, и на всички документи в приложението. Банков лиценз отдавна имат. Връзка към коментар
Гост Публикувано: 17 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 17 февруари, 2018 преди 45 минути , macf1an каза: И двете не са верни. Телефон има изписан и на картата, Такъв телефон на картата нямам, току що проверих - за твоята карта не знам, а на сайта им нямат също телефон - освен за автоматично блокиране на картата - Customer Service имат само в приложнието - когато отговорят. Това го проверявах преди да си поръчам картата. https://www.revolut.com/fr/contact?lang=en преди 49 минути , macf1an каза: Банков лиценз отдавна имат. Въможно е. Аз базирах думите си на информация от техния блог. Поне ноември 2017 не изглежда да са имали. https://blog.revolut.com/why-a-european-banking-licence-will-be-a-huge-deal-for-your-revolut-account/ https://uk.reuters.com/article/us-revolut-banking-license/revolut-becomes-latest-uk-fintech-firm-to-seek-banking-license-idUKKBN1D800H Връзка към коментар
bobiholandeca Публикувано: 17 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 17 февруари, 2018 преди 21 часа, macf1an каза: Бъркаш понятията. Верификация (активиране на акаунта) се прави с паспорт или лична карта, не с превод. За да получиш достъп до личните си банкови сметки трябва да минеш тази процедура. Днес минах успешно верификация.Сега обаче за да я захраня като единствен вариант ми дава да добавя друга карта.Никъде не виждам да има сметка или нещо подобно ? Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 17 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 17 февруари, 2018 или с дебитна/кредитна карта, или с банков превод. Имаш номера на сметки в евро и паунди в Accounts, или в top up... Връзка към коментар
bobiholandeca Публикувано: 17 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 17 февруари, 2018 преди 8 минути , neuromancer каза: или с дебитна/кредитна карта, или с банков превод. Имаш номера на сметки в евро и паунди в Accounts, или в top up... имам local и swift ? локал - сепа ли означава ? Връзка към коментар
macf1an Публикувано: 17 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 17 февруари, 2018 преди 53 минути , bobiholandeca каза: Днес минах успешно верификация.Сега обаче за да я захраня като единствен вариант ми дава да добавя друга карта.Никъде не виждам да има сметка или нещо подобно ? преди 22 часа, macf1an каза: Намираш един човек, който да има револют, даваш му 20 лв и ти праща 10 евро на твоя акаунт за картата . Преди 1 час, Rainy каза: Такъв телефон на картата нямам, току що проверих - за твоята карта не знам, а на сайта им нямат също телефон - освен за автоматично блокиране на картата - Customer Service имат само в приложнието - когато отговорят. Това го проверявах преди да си поръчам картата. https://www.revolut.com/fr/contact?lang=en Въможно е. Аз базирах думите си на информация от техния блог. Поне ноември 2017 не изглежда да са имали. https://blog.revolut.com/why-a-european-banking-licence-will-be-a-huge-deal-for-your-revolut-account/ https://uk.reuters.com/article/us-revolut-banking-license/revolut-becomes-latest-uk-fintech-firm-to-seek-banking-license-idUKKBN1D800H В UK отдавна имат лиценз за "електронна банка": https://register.fca.org.uk/ShPo_FirmDetailsPage?id=001b000002zyAwNAAU Кандидатстват за пълноправен лиценз за ЕС заради брекзит. Телефонът на картата е същият, на гърба, горе вдясно. Отделно , както писах, на документите, генерирани от приложението, има два номера: Връзка към коментар
Гост Публикувано: 17 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 17 февруари, 2018 преди 1 час, macf1an каза: В UK отдавна имат лиценз за "електронна банка": https://register.fca.org.uk/ShPo_FirmDetailsPage?id=001b000002zyAwNAAU Кандидатстват за пълноправен лиценз за ЕС заради брекзит. @macf1an дори не ми е хрумнало, че Revolut оперират без финансов лиценз. Аз казах само, че не са банка. За момента в UK има опериращи 41 банки и Revolut не е сред тях. https://www.ecbs.org/banks/united-kingdom/ преди 1 час, macf1an каза: Телефонът на картата е същият, на гърба, горе вдясно. Отделно , както писах, на документите, генерирани от приложението, има два номера: Аз лично бях силно затруднена да намеря такъв телефон, затова попитах оператор на Revolut. Ето думите им. Телефон за Customer Service нямат. Освен ако агентът не ме заблуждава. Връзка към коментар
macf1an Публикувано: 17 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 17 февруари, 2018 Явно такива са им скриптовете .. Телефони си имат, просто не ги афишират. Отново не се прави разлика между банка или електронна банка, каквото са те. 1 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 17 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 17 февруари, 2018 преди 7 минути , macf1an каза: Явно такива са им скриптовете .. Телефони си имат, просто не ги афишират. Сигурно си имат. Само че от позицията на потребител Х за мен тези телефони са неизвестни - дори при поискване ми е заявено, че нямат такива, а това се отразява на качеството на обслужване - особено в държава, където всичко се решава по телефона. преди 9 минути , macf1an каза: Отново не се прави разлика между банка или електронна банка, каквото са те. Аз си мисля, че аудиторията тук е достатъчно начетена и се прави разлика. Обсъждаше се дали тази карта би заменила изцяло стандартна банкова карта. Моите коментари са именно в този контекст. Връзка към коментар
100-qnov Публикувано: 17 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 17 февруари, 2018 На 16.02.2018 г. в 10:43, Hollywood каза: За тези от вас, които нямат смартфон, могат да ползват Revolut и от компютър. За целта се инсталира програма-емулатор, с помощта на която могат да се стартират мобилни Android приложения под Windows. Има десетки безплатни емулатори в интернет. При мен изглежда така. Това помогна много. Благодаря! Друг въпрос,надявам се пак да получа помощ,не че няма да се оправя,но да не объркам нещо. Започнах регистрация в Револют и стигнах до адрес. Пощ.код,град, област ясно,но иска адрес 1 и 2. Там какво се попълва,защото личната ми карта е с постоянен адрес,а аз не живея в момента там,но нямам направен настоящ адрес по местоживеене? Връзка към коментар
dilkata Публикувано: 17 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 17 февруари, 2018 (редактирано) Ще попълниш адресът, който ти е по ID( все пак трябва да минеш процедура по верификация) . Вече за получаване на самата карта ,ще си попълниш адресът,където ти е удобно да си я получиш . Редактирано 17 февруари, 2018 от dilkata Връзка към коментар
Ilian359 Публикувано: 17 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 17 февруари, 2018 преди 22 часа, georgebg каза: Не мога да намеря в момента информация, но някъде коментирано ли е погасяване на diners карта чрез revolut - дали има допълнителни такси или се третира като погасяване с дебитна карта ... Няма проблем, няма такса. Просто имаш превалутиране. Връзка към коментар
Гост Публикувано: 17 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 17 февруари, 2018 преди 28 минути , 100-qnov каза: Започнах регистрация в Револют и стигнах до адрес. Пощ.код,град, област ясно,но иска адрес 1 и 2. Там какво се попълва,защото личната ми карта е с постоянен адрес,а аз не живея в момента там,но нямам направен настоящ адрес по местоживеене? За Address Line 1 и Line 2, ако говориш - защото това се изисква обикновено, Line 1 е улица и номер, а Line 2 - града. Връзка към коментар
yass Публикувано: 19 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 19 февруари, 2018 (редактирано) Дали бихте ме светнали защо България я няма в избора на лична карта при верификацията? ПС: Успях да се верифицирам с международен паспорт, ама това ли е единствения начин? Редактирано 19 февруари, 2018 от yass Връзка към коментар
Jorro Публикувано: 19 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 19 февруари, 2018 5 hours ago, yass said: Дали бихте ме светнали защо България я няма в избора на лична карта при верификацията? ПС: Успях да се верифицирам с международен паспорт, ама това ли е единствения начин? Аз избрах паспорт, но си снимах личната карта и минах верификацията. Не знам защо я няма като опция в списъка. 2 Връзка към коментар
bAdChiLd Публикувано: 19 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 19 февруари, 2018 Току що пробвах да направя превод към ДСК в BGN и ми пише : Sorry, we can't tranfer this currency today, please try another work day. Някой запознат ? Връзка към коментар
Климент Публикувано: 19 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 19 февруари, 2018 Днес си направих регистрация, но ме загубиха като клиент с мейла който получих. Ликове към сайт с некоректен сървърен сертификат click.revolut.com uses an invalid security certificate. The certificate is only valid for the following names: spgo.io, spgo1.io, spgo2.io, spgo3.io, spgo4.io, *.spgo.io, *.spgo1.io, *.spgo2.io, *.spgo3.io, *.spgo4.io Error code: SSL_ERROR_BAD_CERT_DOMAIN Връзка към коментар
vorbis Публикувано: 19 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 19 февруари, 2018 Без да съм адвокат на Революта, не съм им клиент, но ако чакаш на сървърен сертификат на българските банки..... Връзка към коментар
Гост Гост 23*6 Публикувано: 19 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 19 февруари, 2018 (редактирано) 14 minutes ago, Климент said: Днес си направих регистрация, но ме загубиха като клиент с мейла който получих. Ликове към сайт с некоректен сървърен сертификат click.revolut.com uses an invalid security certificate. The certificate is only valid for the following names: spgo.io, spgo1.io, spgo2.io, spgo3.io, spgo4.io, *.spgo.io, *.spgo1.io, *.spgo2.io, *.spgo3.io, *.spgo4.io Error code: SSL_ERROR_BAD_CERT_DOMAIN пробвай този линк: https://www.revolut.com , сертификата си е наред , ти си отворила вероятно някакъв phishing сайт ... и междудругото на оригинала няма регистрация , а се четат условията и се тегли апп за телефона , където се случва всичко съществено .... Редактирано 19 февруари, 2018 от Гост 23*6 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 20 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 20 февруари, 2018 преди 14 часа, Климент каза: Днес си направих регистрация, но ме загубиха като клиент с мейла който получих. Ликове към сайт с некоректен сървърен сертификат click.revolut.com uses an invalid security certificate. The certificate is only valid for the following names: spgo.io, spgo1.io, spgo2.io, spgo3.io, spgo4.io, *.spgo.io, *.spgo1.io, *.spgo2.io, *.spgo3.io, *.spgo4.io Error code: SSL_ERROR_BAD_CERT_DOMAIN Тези домейни се използват от sparkpost, което е една от най-популярните услуги за разпращане на имейли (използвах ги за кратко за форума също). Мисълта ми е, че може нещо да са объркали двете фирми в колаборацията си, но едва ли има нещо притеснително като цяло. Връзка към коментар
Климент Публикувано: 20 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 20 февруари, 2018 За мен си е сериозна издънка ( сайт в техния домейн да е със чужди сертификати), и го намирам за притеснително защото говори за ниско качество. преди 16 часа, vorbis каза: Без да съм адвокат на Революта, не съм им клиент, но ако чакаш на сървърен сертификат на българските банки..... Коя банка няма валиден сертификат на сайта ? Аз не съм срещал такава. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Публикувано от Георги,
връзка за първа безплатна карта
Препоръчано от Георги
2 реакции
Към мнение
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега