Гост 45#2 Публикувано: 27 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 27 февруари, 2018 Преди 1 час, Rainy каза: Вече има ли такса за банкомат? Защото така доста се обезсмисля за мен упражнението. Даже не си разбрала, ама твърдиш, че си ощетена Откакто аз имам карта, все е така, но тегля рядко и все в лимита. Връзка към коментар
Гост Публикувано: 27 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 27 февруари, 2018 преди 49 минути , Боби каза: Даже не си разбрала, ама твърдиш, че си ощетена Откакто аз имам карта, все е така, но тегля рядко и все в лимита. Нищо не твърдя, а изказах предположение. Тази карта я исках за теглене в чужбина - заради таксите, и най-вече в леко несигурните за теглене зони. Нямам представа за лимити, не съм я ползвала още. Ще ми бъде любопитно да си платя задълженията по Diners другия месец да преценя обменния курс. За преводи в чужбина не плащам - вече - нищо и от стандартната си карта (преди беше много неприятна такса). Заяждач Връзка към коментар
vorbis Публикувано: 27 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 27 февруари, 2018 @Rainy За теб картата е друга: на Starling Bank (App-based Starling Bank* has a current account that charges no non-sterling transaction or cash withdrawal fees when you use its debit card worldwide.) или на Metro Bank (With its current account Metro Bank charges no non-sterling transaction fees or cash withdrawal fees when you use its debit card in Europe.) Имам втората, на Метро, и само позитиви имам от нея. Специално за магеланците се разтворих в сайта на Стърлинг, за да разбера дали може non-UK residents, но не може. Но пък пише: Цитат Good news is, we are intending to make accounts available for those who have a foreign tax residency in the future. Така че надежда има. 1 Връзка към коментар
Гост 45#2 Публикувано: 28 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 28 февруари, 2018 преди 8 часа, Rainy каза: Нищо не твърдя, а изказах предположение. Тази карта я исках за теглене в чужбина - заради таксите, и най-вече в леко несигурните за теглене зони. Нямам представа за лимити, не съм я ползвала още. Ще ми бъде любопитно да си платя задълженията по Diners другия месец да преценя обменния курс. За преводи в чужбина не плащам - вече - нищо и от стандартната си карта (преди беше много неприятна такса). Заяждач Не се заяждам де, само че безплатното теглене първо падна преди доста време. Все още върши работа с оглед на лимита, но ако решиш да злоупотребяваш, ще се набутат доста и затова сложиха таксите. Връзка към коментар
Гост Публикувано: 28 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 28 февруари, 2018 (редактирано) преди 1 час, Боби каза: Не се заяждам де, само че безплатното теглене първо падна преди доста време. Все още върши работа с оглед на лимита, но ако решиш да злоупотребяваш, ще се набутат доста и затова сложиха таксите. Наистина не успях да те разбера - искам да кажа, че не знаех за отпадане на таксите. Споделих разочарование просто ако са отпаднали, защото за мен това би била основната причина да ги полвам, както и потенциално добрия обменен курс. преди 8 часа, vorbis каза: @Rainy За теб картата е друга: на Starling Bank (App-based Starling Bank* has a current account that charges no non-sterling transaction or cash withdrawal fees when you use its debit card worldwide.) или на Metro Bank (With its current account Metro Bank charges no non-sterling transaction fees or cash withdrawal fees when you use its debit card in Europe.) Имам втората, на Метро, и само позитиви имам от нея. Благодаря ти! Специално ще се разровя. Какво ти е е впечатлението за обменните курсове? Редактирано 28 февруари, 2018 от Гост Връзка към коментар
vorbis Публикувано: 28 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 28 февруари, 2018 преди 3 часа, Rainy каза: Какво ти е е впечатлението за обменните курсове? Картата на Метро Банк е Мастъркард Дебит и съответно работят с техните курсове. Няма като на Револют разграничение между делнични дни и уикенд. Няма лимит на теглене. Трансферът от/до друга английска сметка отнема минутка. Връзка към коментар
Гост Публикувано: 28 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 28 февруари, 2018 преди 3 минути , vorbis каза: Картата на Метро Банк е Мастъркард Дебит и съответно работят с техните курсове. Няма като на Револют разграничение между делнични дни и уикенд. Няма лимит на теглене. Трансферът от/до друга английска сметка отнема минутка. Вече си направих account на Starling Bank - картата е Mastercard, пътува към мен. 1) Има ли смисъл при това положение да си вадя и на Metro Bank? Може и online, което е огромно удобство. 2) Не съм опитна с курсовите разлики. Примерно, при покриване на Diners (в лева) или плащане на сметка в друга валута трябва да гледам курсовите разлики ли? Имаш бира от мен. Благодаря! Връзка към коментар
vorbis Публикувано: 28 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 28 февруари, 2018 преди 7 минути , Rainy каза: 1) Има ли смисъл при това положение да си вадя и на Metro Bank? Може и online, което е огромно удобство. 2) Не съм опитна с курсовите разлики. Примерно, при покриване на Diners (в лева) или плащане на сметка в друга валута трябва да гледам курсовите разлики ли? Имаш бира от мен. Благодаря! Радвам се, че съм бил полезен! Бирата няма да избяга. 1) няма смисъл да вадиш и на Метро. Аз си направих нея, а не на Стърлинг, защото пътуване извън Европа не ми се очертава в близките години, а все пак Метро си е "стандартна" офлайн банка (сиреч с физически офиси). 2) И аз не съм много опитен с курсовите разлики. Някой по-запознат с банковия сетълмент може да даде препоръка коя карта е за предпочитане между Мастъркард или Дайнърс. Преди време бях разглеждал едно сравнение за курсовете между Виза и Мастъркард, и обикновено Мастър даваха мънииииичко по-добър курс от Виза за повечето валути. А може това към днешна дата да се е променило. ПП: Може да отделиш или направиш нова тема за Стърлинг картата и да кажеш какви са ти впечатленията. Връзка към коментар
Гост Публикувано: 28 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 28 февруари, 2018 преди 34 минути , vorbis каза: Радвам се, че съм бил полезен! Бирата няма да избяга. 1) няма смисъл да вадиш и на Метро. Аз си направих нея, а не на Стърлинг, защото пътуване извън Европа не ми се очертава в близките години, а все пак Метро си е "стандартна" офлайн банка (сиреч с физически офиси). 2) И аз не съм много опитен с курсовите разлики. Някой по-запознат с банковия сетълмент може да даде препоръка коя карта е за предпочитане между Мастъркард или Дайнърс. Преди време бях разглеждал едно сравнение за курсовете между Виза и Мастъркард, и обикновено Мастър даваха мънииииичко по-добър курс от Виза за повечето валути. А може това към днешна дата да се е променило. ПП: Може да отделиш или направиш нова тема за Стърлинг картата и да кажеш какви са ти впечатленията. Благодаря! Ще говоря с някой модератор да отдели мненията П.П. Diners няма да я ползвам за online плащания - освен ако не се отнася за плащане в лева или някъде в България. Чудех се с коя карта е по-добре да погасявам задълженията си по нея - от UK карта. Връзка към коментар
vorbis Публикувано: 28 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 28 февруари, 2018 преди 4 минути , Rainy каза: П.П. Diners няма да я ползвам за online плащания - освен ако не се отнася за плащане в лева или някъде в България. Чудех се с коя карта е по-добре да погасявам задълженията си по нея - от UK карта. Аз също обмислях да си искарам Diners от ПИБ заради посещението на салоните. Но пред мен също я имаше тази питанка как ще погасявам задълженията по нея от Англия. Между другото Diners картата трябва да я ползваш, за да достигнеш изискуемия оборот за безплатните входове на салоните. Така че ще ти се налага да я позваш извън БГ и не само в левове. Връзка към коментар
Гост Публикувано: 28 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 28 февруари, 2018 преди 2 минути , vorbis каза: Аз също обмислях да си искарам Diners от ПИБ заради посещението на салоните. Но пред мен също я имаше тази питанка как ще погасявам задълженията по нея от Англия. Между другото Diners картата трябва да я ползваш, за да достигнеш изискуемия оборот за безплатните входове на салоните. Така че ще ти се налага да я позваш извън БГ и не само в левове. Аз съм много доволна - взех си я преди Коледа. Като знам колко пари потрошавам по летища - а когато пътувам, обичам да си доставям удоволствие - смятам, че ползите са ми съществени. Няма да забравя революционния си single malts, а после и Prosecco в 5 сутринта на Gatwick за Рождения си ден Оборотът е нужен за три месеца назад: *От тази привилегия могат да се възползват клиентите, които за всеки период от 90 дни назад от датата на посещение на VIP салона правят минимален оборот с картата от 500 лeва в търговски обекти в България и чужбина. Аз намерих чудесно място, където да я ползвам: Tesco - плюс получавам Tesco точки за avios програмата. 500 лева са £225. Боя се, че харча доста повече от тази сума за храна за три месеца Така че ще се въздържам да я ползвам за online разплащания засега - от гледна точка на безопасност. П.П. Миналият месец си погасих заdължението си към Diners без проблеми от дебитната си Visa Barclays. Въпросът е да намеря най-добрият курс... Връзка към коментар
dimitrov6 Публикувано: 1 март, 2018 Сподели Публикувано: 1 март, 2018 От сега до петък 9 март всички нови клиенти на Revolut ще могат да поръчват първата си карта безплатно! Unlike the big banks, we don’t waste millions of pounds on expensive marketing campaigns to acquire new customers. We prefer to invest all of our time and resources into building a kick-ass product. We rely on loyal customers like you to help us spread the word and get Revolut into the hands of even more people. While signing up 1.5m customers in two years is a huge milestone, we’ve still got a long way to go before we take over the world. So, to help us get a little bit closer to that ambitious target, how does a bunch of free Revolut cards for all of your friends, family and colleagues sound? From now until Friday 9 March, all new Revolut customers will be able to order their first card for free! 2 Връзка към коментар
T.E.Lawrence Публикувано: 1 март, 2018 Сподели Публикувано: 1 март, 2018 Кампания на revolut. От днес до 9 март картата може да се поръча безплатно. 2 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 1 март, 2018 Сподели Публикувано: 1 март, 2018 От днес до 9 март безплатни карти Revolut: Цитат From now until Friday 9 March, all new Revolut customers will be able to order their first card for free! Хайде, юруш на маслините! 2 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 1 март, 2018 Сподели Публикувано: 1 март, 2018 (редактирано) Уф, така ме повличате с магеланския юруш, че се отказах да се съпротивлявам и да размислям.Щом викате, че трябва, начи трябва. Ще взема и Револют да вадя, пак по ваша вина, че да не остана назад. Редактирано 1 март, 2018 от AlexandraKo 3 1 Връзка към коментар
Jorro Публикувано: 1 март, 2018 Сподели Публикувано: 1 март, 2018 59 minutes ago, T.E.Lawrence said: Кампания на revolut. От днес до 9 март картата може да се поръча безплатно. И аз получих имейла, но когато вляза да си поръчам физическа карта ми излиза цената от 6 Евро . Сега имам издадена само 1 виртуална карта, която беше безплатна. Това означава ли , че промоцията е само за нови клиенти или такива без издадена никаква карта? Връзка към коментар
Гост 45#2 Публикувано: 1 март, 2018 Сподели Публикувано: 1 март, 2018 преди 2 минути , Jorro каза: И аз получих имейла, но когато вляза да си поръчам физическа карта ми излиза цената от 6 Евро . Сега имам издадена само 1 виртуална карта, която беше безплатна. Това означава ли , че промоцията е само за нови клиенти или такива без издадена никаква карта? Преди 1 час, Zaro каза: all new Revolut customers Връзка към коментар
Jorro Публикувано: 1 март, 2018 Сподели Публикувано: 1 март, 2018 Just now, Боби said: Точно прочетох имейла отново, т.к съм пропуснал последното изречение, което е разковничето . Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 1 март, 2018 Автор Сподели Публикувано: 1 март, 2018 Промоцията за безплатните карти е валидна не само за нови клиенти, но и за всички стари, които досега не са заявявали каквато и да е карта (виртуална или физическа). Т.е. безплатната оферта важи за ваденето на първа карта, независимо дали сте стар или нов клиент. 1 Връзка към коментар
Vyara Публикувано: 1 март, 2018 Сподели Публикувано: 1 март, 2018 Аз досега не съм имала виртуална, но въпреки това ми иска 6 е, за да я заявя. Връзка към коментар
Георги Публикувано: 1 март, 2018 Сподели Публикувано: 1 март, 2018 Явно и аз ще се предам най-накрая Връзка към коментар
Фил Публикувано: 1 март, 2018 Сподели Публикувано: 1 март, 2018 преди 22 минути , Георги каза: Явно и аз ще се предам най-накрая +1 и аз в кюпа 1 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 1 март, 2018 Сподели Публикувано: 1 март, 2018 Една физическа Виза вече пътува към мен, това ли е най-добрия избор или виртуалната беше по-добре? Гледах по-горе дискусии каква физическа карта идва, на мен ми даде да си избера дизайн и имаше както на Виза, така и на Мастеркард. Връзка към коментар
antea Публикувано: 1 март, 2018 Сподели Публикувано: 1 март, 2018 уж я чета темата активно, но може вече да ми се размиват нещата, така че нека да преговорим - ако човек не планира пътувания извън Европа, и няма еврова дебитна карта, с която да захранва Революта, отпадат две от основните предимства - че ще излиза по-изгодно теглене на банкомат /в България или Европа/ и че няма да има курсови разлики - в смисъл сравнявам с най-обикновеното снабдяване с кеш докъм 500 евро от тук от чейндж бюро или банка остава екстрата да правиш безплатни преводи /в евро или всякаква валута?/ какво съществено пропускам? Връзка към коментар
kali Публикувано: 1 март, 2018 Сподели Публикувано: 1 март, 2018 преди 27 минути , Георги каза: Една физическа Виза вече пътува към мен, това ли е най-добрия избор или виртуалната беше по-добре? Гледах по-горе дискусии каква физическа карта идва, на мен ми даде да си избера дизайн и имаше както на Виза, така и на Мастеркард. Току-що поръчах и аз, но при мен Мастеркард ги даваше за премиум, само виза беше за обикновен акаунт. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Публикувано от Георги,
връзка за първа безплатна карта
Препоръчано от Георги
2 реакции
Към мнение
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега