macf1an Публикувано: 6 март, 2018 Сподели Публикувано: 6 март, 2018 Ако искате втора регистрация на друг телефон, сложете една буква от средното си име преди фамилията и малко променете адреса. ДСК с 3д код минава без проблеми. 1 Връзка към коментар
Ilian359 Публикувано: 6 март, 2018 Сподели Публикувано: 6 март, 2018 Заредих Revolut с кредитна Mastercard Galaxy от ДСК и не ми начисли обичайния 1% комисионна. Това изключение ли е или вече важи за всички кредитни карти? Връзка към коментар
Гост Гост 23*6 Публикувано: 6 март, 2018 Сподели Публикувано: 6 март, 2018 6 minutes ago, Ilian359 said: Заредих Revolut с кредитна Mastercard Galaxy от ДСК и не ми начисли обичайния 1% комисионна. Това изключение ли е или вече важи за всички кредитни карти? според това : Top-up Bank Transfer Free Debit card Free Credit Card Free Please note that if you top up with a card that has not been issued within the EEA (e.g. a US based card) or you top up with a commercial card then we may charge a small fee just to cover our costs. Връзка към коментар
Ilian359 Публикувано: 7 март, 2018 Сподели Публикувано: 7 март, 2018 Супер! Това определено е положителна промяна! Връзка към коментар
cybersimo Публикувано: 7 март, 2018 Сподели Публикувано: 7 март, 2018 Топ-ъп с Дайнърс може ли в такъв случай? :D Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 7 март, 2018 Сподели Публикувано: 7 март, 2018 Днес револют подобриха рекорда за бърз превод. Имам стандартен профил, днес след 15 часа прехвърлих пари към сметка в ЕС и вечерта бяха там. 4 Връзка към коментар
cybersimo Публикувано: 7 март, 2018 Сподели Публикувано: 7 март, 2018 преди 1 час, Alexander каза: Днес револют подобриха рекорда за бърз превод. Имам стандартен профил, днес след 15 часа прехвърлих пари към сметка в ЕС и вечерта бяха там. Аз имам стандартна сметка в банка в Малта (с нулева такса за поддръжка) и там се предлага Instant SEPA transfer (до 10 секунди) на цена от 0.50 евро. Пробвал съм го още преди половин година и работи безотказно. Револют ще има да ги гонят тук има подробности: https://www.europeanpaymentscouncil.eu/what-we-do/sepa-instant-credit-transfer 2 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 8 март, 2018 Сподели Публикувано: 8 март, 2018 По-горе бях писал, че ми бяха дали възможност да си избера Виза или Мастъркард физическа и бях избрал Виза. На повечето от вас май ви дава само Мастъркард. Както и да е, погледнах пак в приложението и там пише, че картата която очаквам е Мастъркард. Така че при мен явно е било някакъв бъг или нещо подобно. 1 Връзка към коментар
edbloom Публикувано: 8 март, 2018 Сподели Публикувано: 8 март, 2018 По повод на курсове на евро и зареждане на Revolut - заредих от левова Visa electron на ПИБ и 10 евро са ми отразени като 19.58 лв + 0.05 ст такса за зареждане. Връзка към коментар
cybersimo Публикувано: 8 март, 2018 Сподели Публикувано: 8 март, 2018 преди 7 минути , edbloom каза: По повод на курсове на евро и зареждане на Revolut - заредих от левова Visa electron на ПИБ и 10 евро са ми отразени като 19.58 лв + 0.05 ст такса за зареждане. Такса зареждане? Това трябва да се брои като плащане на ПОС. Как така такса? 1 Връзка към коментар
antea Публикувано: 8 март, 2018 Сподели Публикувано: 8 март, 2018 ами в ПИБ е така - за плащане на чужбински ПОС взимат 0,25% от сумата, и в нашите извлечения са начислени тези 5 стотинки Връзка към коментар
cybersimo Публикувано: 8 март, 2018 Сподели Публикувано: 8 март, 2018 преди 1 минута , antea каза: ами в ПИБ е така - за плащане на чужбински ПОС взимат 0,25% от сумата, и в нашите извлечения са начислени тези 5 стотинки Още една банка в черния ми списък. Благодаря за уточнението 1 Връзка към коментар
wilson Публикувано: 8 март, 2018 Сподели Публикувано: 8 март, 2018 (редактирано) Да, 0.25% такса за плащане през ПОС извън България. Повечето банки имат такси за плащане през ПОС някой извън, някой в България. Редактирано 8 март, 2018 от wilson Връзка към коментар
alienad Публикувано: 8 март, 2018 Сподели Публикувано: 8 март, 2018 Преди 1 час, antea каза: ами в ПИБ е така - за плащане на чужбински ПОС взимат 0,25% от сумата, и в нашите извлечения са начислени тези 5 стотинки А в кои банки няма такса за плащане на ПОС в чужбина? На Експресбанк е 0,50 лв. + 0,5% от сумата, за дебитна карта. Връзка към коментар
wilson Публикувано: 8 март, 2018 Сподели Публикувано: 8 март, 2018 CCB, но имат такса през бг ПОС 1 Връзка към коментар
Doctor Who Публикувано: 8 март, 2018 Сподели Публикувано: 8 март, 2018 преди 6 минути , alienad каза: А в кои банки няма такса за плащане на ПОС в чужбина? На Експресбанк е 0,50 лв. + 0,5% от сумата, за дебитна карта. Виза Електрон на Уникредит. Един от малкото плюсове на банката ... 1 Връзка към коментар
zzxxcc Публикувано: 8 март, 2018 Сподели Публикувано: 8 март, 2018 преди 42 минути , alienad каза: А в кои банки няма такса за плащане на ПОС в чужбина? На Експресбанк е 0,50 лв. + 0,5% от сумата, за дебитна карта. ДСК, ОББ, Прокредит, Тексим, Алианц нямат такава такса. Други нямат такса за плащане на ПОС в чужбина, но имат такси за превалутиране - Пощенска, Пиреос, Райфайзен. 3 Връзка към коментар
ruil4o Публикувано: 8 март, 2018 Сподели Публикувано: 8 март, 2018 (редактирано) 2 hours ago, wilson said: Да, 0.25% такса за плащане през ПОС извън България. Повечето банки имат такси за плащане през ПОС някой извън, някой в България. Жена ми от няколко години има дебитна карта на ПИБ, към сметка, в която получаваме детските добавки. Вчера ѝ направих уеб-банкиране и с учудване разбрахме, че са и вземали такса за плащане на ПОС в България! Също само за проверка на сметката на банкомат - по 20ст! Но иначе месечната такса за поддръжка на сметката е само 50ст. Редактирано 8 март, 2018 от ruil4o 1 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 8 март, 2018 Сподели Публикувано: 8 март, 2018 преди 2 часа, antea каза: ами в ПИБ е така - за плащане на чужбински ПОС взимат 0,25% от сумата, и в нашите извлечения са начислени тези 5 стотинки Aко е през Маестрo или Мастеркард, дървото е около 1,5-1,8% общо, понеже има гърбене с превалутирането през долар за по-напряко. Преди 1 час, alienad каза: А в кои банки няма такса за плащане на ПОС в чужбина? На Експресбанк е 0,50 лв. + 0,5% от сумата, за дебитна карта. Това не е правилния въпрос, понеже примерно Райфайзен нямат такава такса, но пък имат свой специален курс евро-лев при плащане с карта..та трябва да се гледа всичко. 3 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 8 март, 2018 Сподели Публикувано: 8 март, 2018 Преди 1 час, wilson каза: CCB, но имат такса през бг ПОС С безконтактна карта няма такса. Връзка към коментар
cybersimo Публикувано: 8 март, 2018 Сподели Публикувано: 8 март, 2018 ОББ - дебитна VISA и кредитна VISA - нямат никакви такси за плащане на ПОС нито в България, нито в чужбина 1 Връзка към коментар
logist13 Публикувано: 8 март, 2018 Сподели Публикувано: 8 март, 2018 (редактирано) Е, сравнението е малко елементарно, но в ПИБ както има 0,25% такса за плащане на ПОС в чужбина, така има и кеш-бек от 1%, т.е. крайния резултат е положителен. Чакам си извлечението, ама ако зареждането на Revolut го минават като плащане на ПОС и дават за него кеш-бек, ами добре дошло. Редактирано 8 март, 2018 от logist13 Връзка към коментар
Гост Гост 23*6 Публикувано: 8 март, 2018 Сподели Публикувано: 8 март, 2018 25 minutes ago, logist13 said: Е, сравнението е малко елементарно, но в ПИБ както има 0,25% такса за плащане на ПОС в чужбина, така има и кеш-бек от 1%, т.е. крайния резултат е положителен. Чакам си извлечението, ама ако зареждането на Revolut го минават като плащане на ПОС и дават за него кеш-бек, ами добре дошло. Ето извадка от сайта на Revolut: You can top-up your Revolut account instantly with a debit or credit card (Mastercard or Visa) on the app. Credit card top-ups will be recognised as a normal card transaction, not a cash advance. Връзка към коментар
Гост 45#2 Публикувано: 8 март, 2018 Сподели Публикувано: 8 март, 2018 (редактирано) преди 16 минути , georgebg каза: Ето извадка от сайта на Revolut: You can top-up your Revolut account instantly with a debit or credit card (Mastercard or Visa) on the app. Credit card top-ups will be recognised as a normal card transaction, not a cash advance. Това не гарантира нищо. Някои банки го смятат като захранване на някакъв вид сметка и го облагат с допълнтелни такси. Тук са обяснили за такса, която ДСК налага на погасяване на задължения към Дайнърс, което пак минава като плащане на ПОС. Редактирано 8 март, 2018 от 45#2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Публикувано от Георги,
връзка за първа безплатна карта
Препоръчано от Георги
2 реакции
Към мнение
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега