Прескочи до съдържание

Дебитна карта Revolut

Георги Матеев

Препоръчани мнения

Ако искате втора регистрация на друг телефон, сложете една буква от средното си име преди фамилията и малко променете адреса.

ДСК с 3д код минава без проблеми.

• Браво 1
Връзка към коментар
6 minutes ago, Ilian359 said:

Заредих Revolut с кредитна Mastercard Galaxy от ДСК и не ми начисли обичайния 1% комисионна. Това изключение ли е или вече важи за всички кредитни карти?

според  това :

Top-up

Bank Transfer
Free
Debit card
Free
Credit Card
Free
Please note that if you top up with a card that has not been issued within the EEA (e.g. a US based card) or you top up with a commercial card then we may charge a small fee just to cover our costs.
Връзка към коментар
преди 1 час, Alexander каза:

Днес револют подобриха рекорда за бърз превод. Имам стандартен профил, днес след 15 часа прехвърлих пари към сметка в ЕС и вечерта бяха там.

Аз имам стандартна сметка в банка в Малта (с нулева такса за поддръжка) и там се предлага Instant SEPA transfer (до 10 секунди) на цена от 0.50 евро. Пробвал съм го още преди половин година и работи безотказно. Револют ще има да ги гонят :)

тук има подробности:

https://www.europeanpaymentscouncil.eu/what-we-do/sepa-instant-credit-transfer

• Харесвам 2
Връзка към коментар

По-горе бях писал, че ми бяха дали възможност да си избера Виза или Мастъркард физическа и бях избрал Виза. На повечето от вас май ви дава само Мастъркард. Както и да е, погледнах пак в приложението и там пише, че картата която очаквам е Мастъркард. Така че при мен явно е било някакъв бъг или нещо подобно. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 7 минути , edbloom каза:

По повод на курсове на евро и зареждане на Revolut - заредих от левова Visa electron на ПИБ и 10 евро са ми отразени като 19.58 лв + 0.05 ст такса за зареждане.

Capture+_2018-03-08-13-27-08-1.png

Такса зареждане? Това трябва да се брои като плащане на ПОС. Как така такса?

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , antea каза:

ами в ПИБ е така - за плащане на чужбински ПОС взимат 0,25% от сумата, и в нашите извлечения са начислени тези 5 стотинки

Още една банка в черния ми списък. Благодаря за уточнението

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Да, 0.25% такса за плащане през ПОС извън България. Повечето банки имат такси за плащане през ПОС някой  извън, някой в България.

Редактирано от wilson
Връзка към коментар
Преди 1 час, antea каза:

ами в ПИБ е така - за плащане на чужбински ПОС взимат 0,25% от сумата, и в нашите извлечения са начислени тези 5 стотинки

А в кои банки няма такса за плащане на ПОС в чужбина? На Експресбанк е 0,50 лв. + 0,5% от сумата, за дебитна карта.

Връзка към коментар
преди 6 минути , alienad каза:

А в кои банки няма такса за плащане на ПОС в чужбина? На Експресбанк е 0,50 лв. + 0,5% от сумата, за дебитна карта.

Виза Електрон на Уникредит. Един от малкото плюсове на банката ...

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 42 минути , alienad каза:

ДСК, ОББ, Прокредит, Тексим, Алианц нямат такава такса.

Други нямат такса за плащане на ПОС в чужбина, но имат такси за превалутиране - Пощенска, Пиреос, Райфайзен.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
2 hours ago, wilson said:

Да, 0.25% такса за плащане през ПОС извън България. Повечето банки имат такси за плащане през ПОС някой  извън, някой в България.

Жена ми от няколко години има дебитна карта на ПИБ, към сметка, в която получаваме детските добавки. Вчера ѝ направих уеб-банкиране и с учудване разбрахме, че са и вземали такса за плащане на ПОС в България! Също само за проверка на сметката на банкомат - по 20ст! Но иначе месечната такса за поддръжка на сметката е само 50ст.

Редактирано от ruil4o
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, antea каза:

Aко е през Маестрo или Мастеркард, дървото е около 1,5-1,8% общо, понеже има гърбене с превалутирането през долар за по-напряко.

Преди 1 час, alienad каза:

Това не е правилния въпрос, понеже примерно Райфайзен нямат такава такса, но пък имат свой специален курс евро-лев при плащане с карта..та трябва да се гледа всичко.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Е, сравнението е малко елементарно, но в ПИБ както има 0,25% такса за плащане на ПОС в чужбина, така има и кеш-бек от 1%, т.е. крайния резултат е положителен. Чакам си извлечението, ама ако зареждането на Revolut го минават като плащане на ПОС и дават за него кеш-бек, ами добре дошло.

Редактирано от logist13
Връзка към коментар
25 minutes ago, logist13 said:

Е, сравнението е малко елементарно, но в ПИБ както има 0,25% такса за плащане на ПОС в чужбина, така има и кеш-бек от 1%, т.е. крайния резултат е положителен. Чакам си извлечението, ама ако зареждането на Revolut го минават като плащане на ПОС и дават за него кеш-бек, ами добре дошло.

Ето извадка от сайта на Revolut:

You can top-up your Revolut account instantly with a debit or credit card (Mastercard or Visa) on the app. Credit card top-ups will be recognised as a normal card transaction, not a cash advance.

Връзка към коментар
преди 16 минути , georgebg каза:

Ето извадка от сайта на Revolut:

You can top-up your Revolut account instantly with a debit or credit card (Mastercard or Visa) on the app. Credit card top-ups will be recognised as a normal card transaction, not a cash advance.

Това не гарантира нищо. Някои банки го смятат като захранване на някакъв вид сметка и го облагат с допълнтелни такси.

Тук са обяснили за такса, която ДСК налага на погасяване на задължения към Дайнърс, което пак минава като плащане на ПОС.

Редактирано от 45#2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.