saykor Публикувано: 30 март, 2018 Сподели Публикувано: 30 март, 2018 За онлайн плащанията ползвай виртуалната си карта. На тази ги забрани и си пусни локализацията. Преди няколко дена направиха карти за еднократно ползване. Не знам дали не са само за ВИП клиенти обаче. Правиш плащане с нея и се генерират автоматично нови данни като старите стават неактивни. 1 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 31 март, 2018 Сподели Публикувано: 31 март, 2018 На 3/30/2018 в 2:15, dilkata каза: Набъбна много темата .Каква е уловката с това дали виза или мастъркард ?? Просто визата е по-вървежна в сайтовете за покупка на самолетни билети с отстъпка. Но това е само временно и може да се промени всеки момент, няма кой знае какво значение. 1 Връзка към коментар
alienad Публикувано: 1 април, 2018 Сподели Публикувано: 1 април, 2018 Искам да изпратя сума към банковата си сметка на Revolut. Не ми е ясно коя държава трябва да избера. В евровия акаунт имам IBAN и BIC, но като избера България, не ми го приема - може би защото IBAN започва с GB. Когато избера UK, тогава се променят полетата и изисква Sort code и Account. Как да изпратя сума към евровия си акаунт? Цитат Връзка към коментар
招き猫 Публикувано: 1 април, 2018 Сподели Публикувано: 1 април, 2018 (редактирано) Нали се сещаш че правиш международен трансфер и бг банката ти ще тте избуха с голяма такса? Ако е зареждане по-добре с дебитна карта без такса! Редактирано 1 април, 2018 от 招き猫 Връзка към коментар
alienad Публикувано: 1 април, 2018 Сподели Публикувано: 1 април, 2018 преди 45 минути , 招き猫 каза: Нали се сещаш че правиш международен трансфер и бг банката ти ще тте избуха с голяма такса? Ако е зареждане по-добре с дебитна карта без такса! преди 57 минути , alienad каза: Искам да изпратя сума към банковата си сметка на Revolut. Не ми е ясно коя държава трябва да избера. В евровия акаунт имам IBAN и BIC, но като избера България, не ми го приема - може би защото IBAN започва с GB. Когато избера UK, тогава се променят полетата и изисква Sort code и Account. Как да изпратя сума към евровия си акаунт? Не, не е от банка. Искам да изпратя сума към банковата сметка на Revolut -а си. Връзка към коментар
cybersimo Публикувано: 1 април, 2018 Сподели Публикувано: 1 април, 2018 преди 3 минути , alienad каза: Не, не е от банка. Искам да изпратя сума към банковата сметка на Revolut -а си. След като искаш да изпратиш към банкова сметка, трябва да изпращаш от банкова сметка. В коя държава ти е банковата сметка, от която искаш да изпратиш? И в каква валута е сметката? Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 2 април, 2018 Сподели Публикувано: 2 април, 2018 преди 13 часа, alienad каза: Не, не е от банка. Искам да изпратя сума към банковата сметка на Revolut -а си. Не става ясно откъде искаш да изпратиш. За UK в Револют има и IBAN, на таба Swift, но не е лична сметка, трябва да внимаваш да сложиш Reference. Аз съм пращал към Револют с Transferwise. Връзка към коментар
ruil4o Публикувано: 2 април, 2018 Сподели Публикувано: 2 април, 2018 Има ли някъде в апа, където да показва, колко си дръпнал на банкомат за месеца? Логично е да няма, но рових и не намерх! Връзка към коментар
edbloom Публикувано: 2 април, 2018 Сподели Публикувано: 2 април, 2018 От скоро имам Revolut и сега мисля да го ползвам в Румъния. Някой може ли да ми каже дали се ориентирам правилно за курса на румънска лея - през Revolut - 1 лея ще ми струва 0, 419 лв и ако изтегля от банкомат няма да имам друга такса. За справка курса на Тавекс в момента е 0, 43 лв. Почти няма никаква разлика, но за теста мисля да ползвам Revolut Връзка към коментар
Гост Гост 23*6 Публикувано: 2 април, 2018 Сподели Публикувано: 2 април, 2018 Няма причина да има друга такса , ако не си теглил последния месец от банкомат, лимита е ясен 200 евро равностойност Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 2 април, 2018 Сподели Публикувано: 2 април, 2018 Освен ако самия банкомат няма допълнителна такса, което вече не зависи от Revolut. Казвам само за сведение, не знам каква е политиката на румънските банки, но има такива случаи по света. 1 Връзка към коментар
Гост Гост 23*6 Публикувано: 2 април, 2018 Сподели Публикувано: 2 април, 2018 8 minutes ago, stanimir said: Освен ако самия банкомат няма допълнителна такса, което вече не зависи от Revolut. Казвам само за сведение, не знам каква е политиката на румънските банки, но има такива случаи по света. То и БГ банкоматите си взимат такси, но това не се отразява в крайната сума на транзакцията от наша гледна точка т.е. Revolut си ги поема, както и таксите за топ-ъп .. Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 2 април, 2018 Сподели Публикувано: 2 април, 2018 Не говоря за тези такси. Връзка към коментар
Гост Гост 23*6 Публикувано: 2 април, 2018 Сподели Публикувано: 2 април, 2018 6 minutes ago, stanimir said: Не говоря за тези такси. За кои, дай пример ако обичаш, аз такива не съм срещал, всеки издател на карта си цитира таксите и взима точно толкова, колкото е обещал Връзка към коментар
chandni Публикувано: 2 април, 2018 Сподели Публикувано: 2 април, 2018 преди 3 минути , georgebg каза: За кои, дай пример ако обичаш, аз такива не съм срещал, всеки издател на карта си цитира таксите и взима точно толкова, колкото е обещал Например в Бразилия на всеки банкомат ми вадеше предупреждение, че ще ме таксуват 24 или 25 реала - без значение от изтеглената сума! Това бяха над 6€... За щастие не ги изтеглиха... 1 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 2 април, 2018 Сподели Публикувано: 2 април, 2018 В Израел съм имал реален случай. Пише и си ги теглят В Бразилия теглих от HSBC, които минаваха за една от банките без такава такса за разлика от доста други. 1 Връзка към коментар
Marisha Публикувано: 2 април, 2018 Сподели Публикувано: 2 април, 2018 (редактирано) В Тайланд и в Доминикана 99% от банкомати имат фиксирана такса за теглене. Редактирано 2 април, 2018 от Marisha 1 Връзка към коментар
Ilian359 Публикувано: 2 април, 2018 Сподели Публикувано: 2 април, 2018 В Гърция банкоматът разпозна картата като английска и ми предложи превалутиране по негов курс GBP-EUR. Добре че имах право да откажа Връзка към коментар
Георги Публикувано: 2 април, 2018 Сподели Публикувано: 2 април, 2018 На много места по света има банкомати, които събират такса за теглене, която е различна от всякаквите други такси, с които сме свикнали и сме се омотали Това често дори не са банкомати на банкови институции, а са един вид convenience, представете си ги като услугата, която предлагат малките денонощни магазинчета, когато големите супермаркети са затворени. Точно по същата аналогия много такива банкомати има в магазините 7/11, друг пример са обектите на GWK Travelex в Холандия. Накратко това е такса, че ползвате този банкомат на това място. Няма как револют да покриват тази такса. Първата ми идея ще е веднага да сложа такъв банкомат в гаража, да му шибна 20 евро на теглене и да ви карам да се редите с револютите на опашка, пък после ще делим 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 2 април, 2018 Сподели Публикувано: 2 април, 2018 Навсякъде има такива банкомати. Примерно на по-забутани летища, или в денонощни магазини, или в градче, където няма банки, общо взето такива места, където нямаш никакъв избор. Те не са на конкретна банка и си взимат такса без значение каква карта ползваш. Връзка към коментар
wilson Публикувано: 3 април, 2018 Сподели Публикувано: 3 април, 2018 Mastercard от промоционалните я разчете на банкомат на FIB. Eдинственото странно е, че ми показа малко по-голяма сума в лева от наличната в Revolut. Връзка към коментар
dimitrov6 Публикувано: 4 април, 2018 Сподели Публикувано: 4 април, 2018 В друга държава излязох от профила си и опитах да се логна ,но не се получаваше 6 цифрения код по СМС.И чата не отговориха.Чак в България пробвах пак и се получи. Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 4 април, 2018 Сподели Публикувано: 4 април, 2018 То по принцип СМС в роуминг не са много надеждни. 1 Връзка към коментар
T.E.Lawrence Публикувано: 4 април, 2018 Сподели Публикувано: 4 април, 2018 (редактирано) На 2.04.2018 г. в 22:36, Marisha каза: В Тайланд и в Доминикана 99% от банкомати имат фиксирана такса за теглене. В Тайланд е абсолютно непрепоръчително да се ползва револют, освен големите местни такси на банкомат, тайландският бат е една от трите валути заедно с рублата и украинската гривна, които не минават на интербанкрейт и са леко дръвце. Освен това смяната на пари там от правилното място е едно от малкото неща на сметка в големите курорти. Редактирано 4 април, 2018 от T.E.Lawrence 2 Връзка към коментар
vinidj Публикувано: 5 април, 2018 Сподели Публикувано: 5 април, 2018 Получих някакъв имейл , че свалят таксите на 1% за зареждане? Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Публикувано от Георги,
връзка за първа безплатна карта
Препоръчано от Георги
2 реакции
Към мнение
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега