Прескочи до съдържание

Дебитна карта Revolut

Георги Матеев

Препоръчани мнения

21 minutes ago, galinr said:

Ето от наша банка.." Теглите на банкомат или ПОС или плащате на ПОС в търговски обект и интернет, а валутата на трансакцията е различна от EUR (международна трансакция)

Сумата ще се превалутира в EUR по обменния курс за съответния ден, посочен на сайтовете на картовите организации Visa или MasterCard"

Ако револут превалутира по техен курс са по неизгодни от наши банки.

да, например при пощенска е точно така - превалутира по Виза/Фиксинг, но със забележката (някъде със ситни букви обикновено), че има такса превалутиране 2% .... кажи коя банка предлага цитираното от теб правило, да видим ...

Връзка към коментар
преди 6 минути , georgebg каза:

да, например при пощенска е точно така - превалутира по Виза/Фиксинг, но със забележката

Забележката е "За индивидуални клиенти, които ползват карти Visa Electron, се прилага такса за конвертиране 1%. "

А банката http://www.sgeb.bg/bg/karti/prevalutirane-na-kartovi-transakcii.html 

Но като цяло за пазаруване револут е неизгодна за бг. поради курсовете, ако картата е в евро. За другите валути не знам.

Връзка към коментар
4 minutes ago, galinr said:

Забележката е "За индивидуални клиенти, които ползват карти Visa Electron, се прилага такса за конвертиране 1%. "

А банката http://www.sgeb.bg/bg/karti/prevalutirane-na-kartovi-transakcii.html 

Но като цяло за пазаруване револут е неизгодна за бг. поради курсовете, ако картата е в евро. За другите валути не знам.

1% означава курс към EUR 1.936 -  такъв скапан курс при Револют може да има само през неработен ден, иначе ккато споменах имам транзакции при курс на 1.96 - това българска банка не може да го предложи..

Избягвайте банки с такива такси за превалутиране - това е най-наглия начин на кражба.

Ето например при ЦКБ транзакция ми я смята по курс купува - 1.95 до 1.951, без такса превалутиране, което е много повече от фиксинг+ такса превалутиране ...

Редактирано от Гост 23*6
Връзка към коментар
преди 1 минута , georgebg каза:

1% означава курс към EUR 1.936 -  такъв скапан курс при Револют може да има само през неработен ден, иначе ккато споменах имам транзакции при курс на 1.96 - това българска банка не може да го предложи..

Само за Виза електрон.При мастеркард си е 6 .

Моята купува на 1,95 и е по-добре от револут.

Връзка към коментар
6 minutes ago, galinr said:

Само за Виза електрон.При мастеркард си е 6 .

Моята купува на 1,95 и е по-добре от револут.

Цитираш условията избирателно, ето извадка от сайта им на линка който си дал:

Сумата ще се превалутира в EUR по първия в деня на осчетоводяване безкасов курс купува EUR.

т.е. не е вярно твърдението за курс на Виза...

В момента курса на Револют е 1.95, но тази карта си има други предимства ... които в БГ е химера да се случат някога ..

Редактирано от Гост 23*6
Връзка към коментар
преди 3 минути , georgebg каза:

.е. не е вярно твърдението за курс на Виза...

В момента курса на Револют е 1.95, но тази карта си има други предимства ...

Вярно за курса в момента. Преди час беше 1,948

Нищо избирателно няма. Ето го случая  "Теглите на банкомат или ПОС или плащате на ПОС в търговски обект и интернет, а валутата на трансакцията е различна от EUR (международна трансакция)

Сумата ще се превалутира в EUR по обменния курс за съответния ден, посочен на сайтовете на картовите организации Visa или MasterCard. За индивидуални клиенти, които ползват карти Visa Electron, се прилага такса за конвертиране 1%. "

Става въпрос за трета валута, различна от евро, лев. Това ,което цитираш е за плащане с лев .

Ако при револут курса беше по Виза,  няма от къде да печелят.Нормално при толкова екстри да има нещо и за тях.Чудя се , че още не са махнали отстъпките.

Връзка към коментар
преди 37 минути , georgebg каза:

имам транзакции при курс на 1.96 - това българска банка не може да го предложи..

...и след това продаваш на бг банка с постоянен курс лев-евро 1,958.   ... С голяма сума бързи пари... Изглежда малко невероятно.

Връзка към коментар

Някой може ли да ми каже мога ли да си създам втора виртуална карта и тя безплатна ли е? Виждам в приложението, че има опция да поръчам, не пише цена на първия екран, но не смея да продължа натам, т.к не ми е толкова нужна като за 6 евро, ако струва толкова..... Искам да купя билет през jetcost-овете и търся варианти за карти, че не помня моите основните преди колко време ги ползвах.....

Връзка към коментар
преди 4 минути , Jorro каза:

Някой може ли да ми каже мога ли да си създам втора виртуална карта и тя безплатна ли е? Виждам в приложението, че има опция да поръчам, не пише цена на първия екран, но не смея да продължа натам, т.к не ми е толкова нужна като за 6 евро, ако струва толкова..... Искам да купя билет през jetcost-овете и търся варианти за карти, че не помня моите основните преди колко време ги ползвах.....

Можеш втора виртуална, но се заплаща - 5.99 Евро. 

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, Jorro каза:

Преди време направих втора виртуална карта, но не мина в костовете. Дано имате късмет.:)

• Харесвам 1
Връзка към коментар
3 hours ago, Hollywood said:

Преди време направих втора виртуална карта, но не мина в костовете. Дано имате късмет.:)

Слава Богу днес звездите ми се бяха наредили добре и успях да платя с основната ми виртуална карта, с която съм плащал преди време. 

В приложението върви реклама за участие в томбола за Фифа 2018 и има реферал линк да си активира профил твой приятел за да получи безплатна Виза. Зарадвах се, че това ще е физическа карта,но уви при заявка пише, че струва 6 евро. Чудя се дали не е като при линка от букинг след като я поръчаш да пишеш на съпорта да ти го кредитират? Някой проучвал ли е въпроса?

Връзка към коментар
Just now, 招き猫 said:

Аз поканих колега (с линк просто от приложението за покани) и му беше безплатно и доставката с тази промоция която е до 27-ми.

да, ама ако първо е създадена виртуална карта пак ли е безплатно?

Връзка към коментар

Чакам обезщетение от British Airways в долари. Ще дам доларовата сметка към Revolut-a. Искат име на банка, клон и Iban. До сега съм получавала пари по Revolut само от booking.com, където тези неща не са необходими. В app-a, като си вляза в доларовата сметка, пише Don`t forget to enter this reference. Този номер необходим ли е в случая за British?

Също искат въвеждане и на Account holder’s name as it appears on their statement. Картата ми е виртуална и не пише името ми. Тук трябва да въведа Revolut Ltd ли?

Редактирано от Яничка
Връзка към коментар
преди 16 минути , Яничка каза:

Чакам обезщетение от British Airways в долари. Ще дам доларовата сметка към Revolut-a. Искат име на банка, клон и Iban. До сега съм получавала пари по Revolut само от booking.com, където тези неща не са необходими. В app-a, като си вляза в доларовата сметка, пише Don`t forget to enter this reference. Този номер необходим ли е в случая за British?

Също искат въвеждане и на Account holder’s name as it appears on their statement. Картата ми е виртуална и не пише името ми. Тук трябва да въведа Revolut Ltd ли?

Не знам дали е подходящо да опитваш да получаваш долари в Revolut. За разлика от сметките в EUR и GBP, които са персонални, тази в USD си е сметка на Revolut, като в референцията трябва да пише твоя клиентски номер за да те намерят и заредят твоята сметка. Можеш да опиташ, но трябва да убедиш British да напишат необходимата референция за да си получиш парите.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

В случая на @Яничка, какво ще стане ако си даде Евровата сметка (IBAN-a) от Revolut. Revolut ще върнат превода, ще се загубят парите и тя ще трябва да си ги търси между банките или просто Revolut ще ги превалутира.

Някой има ли категорично мнение?

Редактирано от ven62
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 11 минути , ven62 каза:

В случая на @Яничка, какво ще стане ако си даде Евровата сметка (IBAN-a) от Revolut. Revolut ще върнат превода, ще се загубят парите и тя ще трябва да си ги търси между банките или просто Revolut ще ги превалутира.

При мен така стана с връщане на пари от Оподо.Следва един месец писане на мейли,писане във ф.б и след 40 дни ги преведоха в друга сметка в бг банка

• Благодаря 2
Връзка към коментар
преди 21 минути , ven62 каза:

Не е съвсем ясно какво ще се случи. Най-често банките връщат обратно превода, но не винаги (някои банки ги слагат в разчетна сметка и чакат клиента да се обади за да изяснят ситуацията). Едно от изключенията са преводи в евро до сметки в местна валута в страни от ЕС, чиято валута е различна от еврото. В тези случаи банките автоматично превалутират и захранват локалната сметката на рецепиента.

• Харесвам 1
  • Благодаря 2
  • Браво 1
Връзка към коментар

От щатите са ми превеждали пари към USD акаунта. Дадох на изпращача референтния ми номер. Минаха повече от 3 работни дни и писах на Револют. Поискаха ми документ за превода. Изпращача ми даде скрееншот, който препратих до Револют. След 5 мин парите се появиха в USD профила ми. Изпращача нещо не е разбрал за референтния номер, сложил го някъде на неправилното място, и е написал моето име, вместо на Револют!

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Jorro каза:

Някой може ли да ми каже, ако си изтрия виртуалната карта след това ще мога ли да си създам нова безплатно?

Да, аз така бях направила преди няколко месеца.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.