Прескочи до съдържание

Дебитна карта Revolut

Георги Матеев

Препоръчани мнения

преди 29 минути , antea каза:

общото правило е, че данъците се плащат по законите на държавата, на която си местно лице за данъчни цели, което няма връзка с това в коя държава имаш сметки

В случая си права но по принцип не. Съществуват спогодби за избягване на двойното облагане, но не с всички държави по света. Зависи и от какво ти е дохода и т.н.

Редактирано от 45#2
Връзка към коментар
преди 10 минути , Боби каза:

В случая си права но по принцип не. Съществуват спогодби за избягване на двойното облагане, но не с всички държави по света. Зависи и от какво ти е дохода и т.н.

Е, с тези, с които обичайно имаме вземане-даване, има действаща спогодба.

Връзка към коментар

нека все пак да уточня, че съм добре запозната със спогодбите /СИДДО/ - та най-често положението с тях е, че дори някакъв доход да може да се облага в другата държава /а не в тази, на която си местно лице/, накрая пак си длъжен да си подадеш данъчната декларация в държавата, на която си местно лице, да си изчислиш данъка и да ползваш някой от методите за избягване на двойното данъчно облагане, предвидени в спогодбата, като данъчен кредит например - тоест да си приспаднеш платения данък в чужбина 🙂

ето тук линкче с методите за различните доходи по отделни държави, с които имаме СИДДО - http://www.nap.bg/document?id=16114

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 9 минути , 招き猫 каза:

Преди беше платена виртуалната ако имаш физическа/и, сега си играех и без да ме пита направо я създаде безплатно? Пропускам ли нещо или просто е в промоция?

Ха! И на мен ми даде безплатно! Благодаря! 😊

П.С. Виртуалната е Visa, а физическата ми - Mastercard.

Редактирано от chandni
  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Връзка към коментар

Някой ползвал ли е Revolut за теглене на банкомат в Мароко? Има ли някакви такси (визирам допълнителни такива от банката, чийто АТМ ползваш, а не за теглене на суми над 200€)

Връзка към коментар
Георги Матеев
преди 2 часа, chandni каза:

Някой ползвал ли е Revolut за теглене на банкомат в Мароко? Има ли някакви такси (визирам допълнителни такива от банката, чийто АТМ ползваш, а не за теглене на суми над 200€)

АТМ-ите на някои банки искаха допълнителна такса, а някои не. Помня, че пробвах няколко банкомата докато намерих такъв без такса.

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Извинявам се, че ще задам въпрос, който със сигурност е дискутиран, но не откривам отговора му с търсачката.  Револют може ли да се зарежда с Дайнърс, ако може има ли такса (като за кредитна карта) и това на Дайнърса брои ли се за оборот за салоните, че един приятел спешно трябва да похарчи едни 500лв 😄 ,но все удря на камък при плащането с нея.

Връзка към коментар
преди 14 минути , Jorro каза:

може ли да се зарежда с Дайнърс

Не.

преди 14 минути , Jorro каза:

има ли такса (като за кредитна карта)

Няма.

Връзка към коментар

Едно предупреждение за притежателите на револют, които са решили да си купят криптовалута в приложението. Случи ми се следното: през букинг резервирай хотел и си вкарах данните не револют картата. Мислех, че имам достатъчно евро за да си дръпнат от хотела и всичко да е наред, но се оказало, че не стигат някакви центрове. Тъй като имах и закупена валута етериум (да си седи е така за по добри дни), без да получа запитване или поне известие, че цялата сума за хотела ще бъде конвертирана и изтеглена от наличната криптовалута, тия "добри` хора ме изгърбиха жестоко 🙂

лошото за мен в случая е, че криптовалутата беше на много ниска цена. 

та съвета ми е, ако играете с криптовалути не го правете в револют (освен всичко друго и комисионните са убийствени). Просто приложението не пита от коя валута да си обмени и не обменя само толкова колкото не достига, а цялата сума която е необходима за плащане.

• Харесвам 2
  • Шок 2
Връзка към коментар

временни проблеми с плащанията

Цитат

We are facing an intermittent issue which is causing some card payments to fail. We are focusing all of our efforts on a fix, and we'll keep you updated every step of the way. In the meantime, please carry an alternative card. We're so sorry for any inconvenience.

Връзка към коментар

Преди 4-5 дни имах странен проблем при плащане на ПОС в Гърция с Револют.

Общо 4-5 пъти си вкарвах пина и давах ОК и след няколко секунди отново го искаше. Не съм чувал за такава аномалия до сега с дебитна или кредитна карта. След 5ия път се отказах и платих в кеш. На други места картата минаваше без проблем, но в този магазин се запъна.

Връзка към коментар
Преди 1 час, Alexander каза:

Преди 4-5 дни имах странен проблем при плащане на ПОС в Гърция с Револют.

Общо 4-5 пъти си вкарвах пина и давах ОК и след няколко секунди отново го искаше. Не съм чувал за такава аномалия до сега с дебитна или кредитна карта. След 5ия път се отказах и платих в кеш. На други места картата минаваше без проблем, но в този магазин се запъна.

Това е било проблем с интернет доставчика на продавача. В Гърция е често срещано явление

а иначе

Good news. The problem with our payment processor has been fixed and everything should be working again. If you have a pending payment, please note that it can take up to 24 hours for the funds to be returned to your account.”

Връзка към коментар

Тъй като ми предстои да ползвам картата в Мароко, се поразрових за информация относно Revolut и обменните курсове за мароканския дирхам. Попаднах на доста оплаквания за прекомерно голям марж и обвинения към Revolut, че далеч не продават на междубанковите нива. Ето какви бяха наблюденията ми за тези две валути днес:

Преди обяд в xe.com 100 € ми ги даваше, че са равни на 1106 MAD или 1€ = 11.06 MAD. В Revolut курсът беше 1€ = 11.03 MAD и аз се зарадвах, че явно са оправили проблема € - MAD. Следобед обаче, в XE.com курсът продължава да е 1 € = 11.06 MAD, докато в Revolut обменният курс вече е 1€ = 10.91 MAD. Някой има ли обяснение за тези аномалии...? 🤔

Връзка към коментар
On 7/1/2018 at 11:41 AM, cybersimo said:

временни проблеми с плащанията

Вкараха ме във филм с този техен технически проблем. Имах в себе си само Revolut картата, а ми трябваха пари в брой. При опит да изтегля, ми отчете сумата като изтеглена, но реално пари от банкомата не получих.  Съответно и балансът по картата вече беше прекалено малък, за да успея да платя, това, което ми трябва. Изключително неприятна ситуация..в съпорта - само роботите. Още чакам да ми възстановят парите. Казаха до 7 дни, ако не  - да ги търся пак.

Връзка към коментар

И при мен се случи нещо подобно в събота... ПОС тернминала отхвърли картата и платих с друга карта, но след няколко минути получих съобщение, че парите са дръпнати и от сметката ми в Револют. Стана нещо, като двойно палщане 😞 Сумате не беше голяма, само 40лв. Прочетох във ФБ за проблема и продължих да си пазаря с Революта. Следващите 2-3 плащания минавахa, но в приложението ми ги показваше като reverted

Вчера и днес всичко си дойде на мястото! Плащанията които бяха reverted, а минаха, си взеха парите, но двойното плащане, не. Всичко точно!

Редактирано от ruil4o
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.