chandni Публикувано: 23 юли, 2018 Сподели Публикувано: 23 юли, 2018 преди 5 минути , Olia каза: Току що някой си напазарува с моята карта за 2 пъти по 40 евро, едното от Белгия, другото от Лондон. И има опити за още 4-5 транзакции от Германия, Холандия и Белгия за по 200,160 и 150 евро. Пиша на съпорта но са много заети и след няколко часа ще се освободят. Блокирах картата. Проверете си картите. Някой с подобен случай може ли да каже как се разви комуникацията със съпорта? Не си ли включила Location-based security? И не си ли блокираш картата, когато не я ползваш? Връзка към коментар
Olia Публикувано: 23 юли, 2018 Сподели Публикувано: 23 юли, 2018 Не съм го включила, ползвам я ежедневно почти и затова не я блокирам. Явно грешка от моя страна. Връзка към коментар
kakadu Публикувано: 24 юли, 2018 Сподели Публикувано: 24 юли, 2018 преди 10 часа, kakadu каза: И за виртуална и за физическа ми дава опции само за Виза, а искам Мастер. Да изчакам ли? Какво да правя? Аз да си побутна болежката... Да знам, ако няма начин, направо да си ги харча и да приключвам. Връзка към коментар
Алекс Публикувано: 24 юли, 2018 Сподели Публикувано: 24 юли, 2018 преди 10 часа, Olia каза: Току що някой си напазарува с моята карта за 2 пъти по 40 евро, едното от Белгия, другото от Лондон. И има опити за още 4-5 транзакции от Германия, Холандия и Белгия за по 200,160 и 150 евро. Пиша на съпорта но са много заети и след няколко часа ще се освободят. Блокирах картата. Проверете си картите. Някой с подобен случай може ли да каже как се разви комуникацията със съпорта? Като се свържеш със съпорта, ще ти изпратят линк за claim форма, която да попълниш. В общи линии посочваш кои транзакции са неоторизирани и декларираш, че има злоупотреба с картата. След няколко дни ще ти върнат парите. Веднага ти блокират картата и после вече не можеш да я ползваш. 3 Връзка към коментар
Doctor Who Публикувано: 24 юли, 2018 Сподели Публикувано: 24 юли, 2018 (редактирано) преди 14 часа, pepi:) каза: При мен излизаше същото съобщение, когато запазих и платих един апартамент миналата седмица. Бях се притеснила, че нещо не е наред, но се свързах с Booking. Нямах никакъв проблем с плащането и всичко с резервацията беше наред. Аз не съм резервирал хотела, а и не намирам причина точно този да ми преоторизира картата. Редактирано 24 юли, 2018 от Таньо 1 Връзка към коментар
bad kid Публикувано: 24 юли, 2018 Сподели Публикувано: 24 юли, 2018 преди 11 часа, chandni каза: И не си ли блокираш картата, когато не я ползваш? предполагам става дума за Freeze? Връзка към коментар
chandni Публикувано: 24 юли, 2018 Сподели Публикувано: 24 юли, 2018 преди 2 минути , bad kid каза: предполагам става дума за Freeze? Не. Имах предвид забрана на ATM withdrawal, swipe payments и online payments. Когато не я използвам, всички тези защити са включени. 4 1 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 24 юли, 2018 Сподели Публикувано: 24 юли, 2018 (редактирано) преди 49 минути , chandni каза: Не. Имах предвид забрана на ATM withdrawal, swipe payments и online payments. Когато не я използвам, всички тези защити са включени. И като бонус, "замразяваш" картата. Редактирано 24 юли, 2018 от Zaro Връзка към коментар
bad kid Публикувано: 24 юли, 2018 Сподели Публикувано: 24 юли, 2018 сега ще ги търся опциите Връзка към коментар
rik4o Публикувано: 24 юли, 2018 Сподели Публикувано: 24 юли, 2018 преди 1 минута , bad kid каза: сега ще ги търся опциите Cards >> Security... 2 Връзка към коментар
bad kid Публикувано: 24 юли, 2018 Сподели Публикувано: 24 юли, 2018 Готово, намерих 1 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 24 юли, 2018 Сподели Публикувано: 24 юли, 2018 преди 12 часа, chandni каза: Не си ли включила Location-based security? А някой наясно ли е как точно действа тази опция? Имам предвид - ако е включена - на какво разстояние трябва да е картата от телефона за да се блокира транзакцията - метри, стотици метри, километри? Също така пише (то е логично), че трябва да е включен GPS-а. Ако опцията е активирана, но GPS-а не е включен, какво се случва - транзакциите са невъзможни, или защитата не действа? 1 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 24 юли, 2018 Сподели Публикувано: 24 юли, 2018 преди 4 минути , Фичо каза: А някой наясно ли е как точно действа тази опция? Имам предвид - ако е включена - на какво разстояние трябва да е картата от телефона за да се блокира транзакцията - метри, стотици метри, километри? Цитат Just to clarify, that if you have enabled the location settings on your app, your card and your phone have to be relatively closed to each other at the time of the transaction. Otherwise, there is a location mismatch which declines the transaction. преди 4 минути , Фичо каза: Също така пише (то е логично), че трябва да е включен GPS-а. Ако опцията е активирана, но GPS-а не е включен, какво се случва - транзакциите са невъзможни, или защитата не действа? Цитат yesterday it happened to me the first time, that Revolut was preventing me from paying my coffee at a known Café-Branch in London. The reason was, that the “Location based security”-Service wasn’t able to determine my position. От тук... 🙂 2 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 24 юли, 2018 Сподели Публикувано: 24 юли, 2018 (редактирано) преди 11 минути , Фичо каза: А някой наясно ли е как точно действа тази опция? Имам предвид - ако е включена - на какво разстояние трябва да е картата от телефона за да се блокира транзакцията - метри, стотици метри, километри? Също така пише (то е логично), че трябва да е включен GPS-а. Ако опцията е активирана, но GPS-а не е включен, какво се случва - транзакциите са невъзможни, или защитата не действа? На мен ми прави друго впечатление за защитите, или може би е по-точно да ги наречем функционалности, защото една осигурява защита когато е включена (GPS местположение), а другите - когато са изключени - ATM, swipe, online payments. Предполагам, че засичането става по местоположение на POS терминала. Ето и дискусия по въпроса: https://community.revolut.com/t/location-based-security/45528/6 Редактирано 24 юли, 2018 от Zaro 3 Връзка към коментар
T.E.Lawrence Публикувано: 24 юли, 2018 Сподели Публикувано: 24 юли, 2018 преди 4 часа, kakadu каза: Аз да си побутна болежката... Да знам, ако няма начин, направо да си ги харча и да приключвам. Съмнявам се някой тук да може да ти отговори. Периодично сменяха картите. Най-добре питай съпорта. Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 24 юли, 2018 Сподели Публикувано: 24 юли, 2018 преди 2 часа, Таньо каза: Аз не съм резервирал хотела, а и не намирам причина точно този да ми преоторизира картата. При резервирани нощувки в Братислава през Booking.com ми пишеше точно "Hotel de Paris Amsterdam." 1 Връзка към коментар
T.E.Lawrence Публикувано: 24 юли, 2018 Сподели Публикувано: 24 юли, 2018 (редактирано) Преди 1 час, Фичо каза: А някой наясно ли е как точно действа тази опция? Имам предвид - ако е включена - на какво разстояние трябва да е картата от телефона за да се блокира транзакцията - метри, стотици метри, километри? Също така пише (то е логично), че трябва да е включен GPS-а. Ако опцията е активирана, но GPS-а не е включен, какво се случва - транзакциите са невъзможни, или защитата не действа? Аз не бих я ползвал тази опция, много често просто не можеш да си свършиш работата като ти трябва. След това нерви и по трудния начин разбираш, че защото е включена не можеш да си изпозлваш картата. И хора от форума се оплакваха за същото преди време. Другите опции за теглене и транзакции са напълно достатъчни като ги забраниш и пускаш като ти трябват. Редактирано 24 юли, 2018 от T.E.Lawrence 2 Връзка към коментар
Sotis Публикувано: 24 юли, 2018 Сподели Публикувано: 24 юли, 2018 15 hours ago, kakadu said: И за виртуална и за физическа ми дава опции само за Виза, а искам Мастер. Да изчакам ли? Какво да правя? 5 hours ago, kakadu said: Аз да си побутна болежката... Да знам, ако няма начин, направо да си ги харча и да приключвам. В началото на годината се регистрирах и малко по-късно си поръчах физическа карта, без да обръщам внимание каква е. Пристигна ми мастер. Няколко месеца по-късно и съпругата ми си поръча, получи виза. Идея си нямам на какво основание ги връткат и кога каква предлагат. Ако е толкова важно картата да е мастер, може би е добре да се изчака докато излезе като опция. Поздрави Връзка към коментар
ruil4o Публикувано: 24 юли, 2018 Сподели Публикувано: 24 юли, 2018 4 hours ago, Фичо said: А някой наясно ли е как точно действа тази опция? Имам предвид - ако е включена - на какво разстояние трябва да е картата от телефона за да се блокира транзакцията - метри, стотици метри, километри? Също така пише (то е логично), че трябва да е включен GPS-а. Ако опцията е активирана, но GPS-а не е включен, какво се случва - транзакциите са невъзможни, или защитата не действа? Сега я тествах. Жена ми напазари с картата на 3км от тук, където ми е телефона. GPSa на телефона ми не е включен, но и да е, аз съм на закрито. Освен да засича по клетките и разстоянието да трябва да е по-голямо, за да блокира плащането? Връзка към коментар
aleksandrina Публикувано: 24 юли, 2018 Сподели Публикувано: 24 юли, 2018 1 minute ago, ruil4o said: Жена ми напазари... 4 7 Връзка към коментар
T.E.Lawrence Публикувано: 24 юли, 2018 Сподели Публикувано: 24 юли, 2018 преди 17 минути , aleksandrina каза: А някъде конкуренцията е по-голяма... 6 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 24 юли, 2018 Сподели Публикувано: 24 юли, 2018 преди 8 часа, ruil4o каза: Сега я тествах. Жена ми напазари с картата на 3км от тук, където ми е телефона. GPSa на телефона ми не е включен, но и да е, аз съм на закрито. Освен да засича по клетките и разстоянието да трябва да е по-голямо, за да блокира плащането? Location services работят не само с GPS, а и по клетките, само че е по-неточно. Можеш да отвориш Гугъл мапс и да видиш къде мисли, че си. Връзка към коментар
Фил Публикувано: 25 юли, 2018 Сподели Публикувано: 25 юли, 2018 А по "замразена" карта предполагам refund не може да постъпи? Връзка към коментар
cybersimo Публикувано: 25 юли, 2018 Сподели Публикувано: 25 юли, 2018 (редактирано) В момента, Фичо каза: А по "замразена" карта предполагам refund не може да постъпи? може. тя е замразена само за изходящи транзакции Редактирано 25 юли, 2018 от cybersimo 4 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 25 юли, 2018 Сподели Публикувано: 25 юли, 2018 Мерси, това е супер. Въобще това лесно замразяване/размразяване е чудесна опция на тая карта! 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Публикувано от Георги,
връзка за първа безплатна карта
Препоръчано от Георги
2 реакции
Към мнение
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега