Прескочи до съдържание

Дебитна карта Revolut

Георги Матеев

Препоръчани мнения

Ако картата в Райфайзенбанк е в BGN, курсът за 1 евро е 1.979 лева, така че се получава немалка валутна разлика, дори да няма друга такса за този тип трансакции.

Връзка към коментар
Преди 1 час, Фичо каза:

Извън шегата - нямам представа конкретно за Райфайзен, но по принцип е по-вероятно да има такса когато зареждаш с КК , а когато зареждаш с ДК е  много вероятно да няма такса.

Зареждам с КК на ПИБ няма такса, отчита се като плащане на ПОС.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 20 минути , atrencheva каза:

Зареждам с КК на ПИБ няма такса, отчита се като плащане на ПОС.

като плащане на ПОС в България или в чужбина, за което  май има такса 0.25% ?

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, Jorro каза:

Някой може ли да ми каже, ако заредя картата с Кредитна карта на Райфайзен ще имам ли такса? Видях, че Револют нямат такса за зареждане от КК, но ме притесняват Райфайзен. Също така има ли ограничение в сумата за зареждане, т.к искам да заредя 2300 евро за да платя хотел на Филипините.  Къде мога да видя курса на евро към PHP ? Предполагам няма как да е по-лош от на райфайзен, но все пак....

На Райфайзен курсът лев-евро е много дърварски. Аз ползвам paysera да зареждам революта. Иначе по-добре си резервирай хотелите директно с кредитната карта. 

Редактирано от T.E.Lawrence
Връзка към коментар
преди 1 час, T.E.Lawrence каза:

На Райфайзен курсът лев-евро е много дърварски. Аз ползвам paysera да зареждам революта. Иначе по-добре си резервирай хотелите директно с кредитната карта. 

Като специалист по ЮИ Азия, да те попитам нещо. Revolut струва ли си да се ползва във Виетнам (за Камбоджа смятаме в брой да носим) или пак е по-добре да заложим на кеша? Третият ми вариант ми е 1plus картата на Santander, която е със супер условия, ама обменният курс е този на Виза.

Връзка към коментар

Писал съм го  и друг път, това е мястото за смяна на пари във Виетнам. Сигурно са роднини на финансовия министър, много често дават по-добър курс от xe.com  

Кешът върши разбота навсякъде из Югоизточна Азия, освен това тенденцията е банките много да ограничават банкоматите колко пари можеш да теглиш наведнъж, за да те доят с такси при всяка транзакция.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 4 часа, Фичо каза:

като плащане на ПОС в България или в чужбина, за което  май има такса 0.25% ?

Ако е Виза, но ако е Мастър кард има превалутиране и отива над 1%

• Харесвам 1
Връзка към коментар
6 hours ago, T.E.Lawrence said:

Не само курса им е дървен, когато се поиска сумата от хотела чрез POS освен, че ме шият с курса имат и 5% такса , което е 240 лв в моя случай!?  Понеже парите ги нямам налични в момента искам да ги платя с КК и само схемата с революта измислих. При зареждане на революта не трябва ли еврото да е по курса на бнб, както при плащане на POS в чужбина...?

Връзка към коментар
36 minutes ago, Jorro said:

Не само курса им е дървен, когато се поиска сумата от хотела чрез POS освен, че ме шият с курса имат и 5% такса , което е 240 лв в моя случай!?  Понеже парите ги нямам налични в момента искам да ги платя с КК и само схемата с революта измислих. При зареждане на революта не трябва ли еврото да е по курса на бнб, както при плащане на POS в чужбина...?

Пробвай с малка сума 10-20 лв. и си направи изводите за такси и курс, аз така направих с КК на ЦКБ - Револют минава без такси, а погасяване на Дайнърс минава с голямата секира 🙂 - на 100 лв. 2,96 лв. такса (добре че на заредих цялото погасяване 😮 ), и според резултата  ще си решиш какво да правиш.

Редактирано от Гост 23*6
Връзка към коментар
преди 1 час, Jorro каза:

Сумата лев - евро в револют се зарежда по курса на банката откъдето идват. В случая курса на райфайзен за картови разплащания.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, Jorro каза:

При зареждане на революта не трябва ли еврото да е по курса на бнб, както при плащане на POS в чужбина...?

И двете са далече от курса на БНБ. 

Връзка към коментар
преди 2 минути , Angelita каза:

Искам да попитам за PIN кода на карта Revolut.Oт къде да го получа.

От приложението под Cards има View PIN. 

Освен това, при заявяне на физическата карта приложението пита какъв ПИН искате, така че е нещо, което вие сте въвели. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Как пристига картата - в пощенската кутия, в пощенския клон, куриер? Трябваше да я получа на 19-ти а все още не е тук. 

Редактирано от Shlosera
Връзка към коментар

Ясно. Значи да не е нужно да проверявам пощата всеки ден. Картата е поръчана е след регистрация през линка в booking.com и вероятно се използва възможно най - евтината пощенска услуга, съответно и възможно най - бавната. В приложението пише, че ако не я получа до 26-ти, трябва да заявя нова карта, но ще послушам съветите и ще си я почакам. 

Връзка към коментар
11 hours ago, neuromancer said:

Ако искаш две карти, може да я обявиш за загубена, тя вероятно все пак ще дойде в крайна сметка

И ще имаш две

Аз обявявах, че не е пристигнала и ми пращаха нова, после като пристигна от съпорта ми я активираха, ако се обяви за загубена, няма да ти я реактивират след това.

Връзка към коментар

Нали през уикенда за еврова обмяна има надценка от 0.5%. Обаче ако реша да тегля левове през уикенда, който е закачен за еврото, чийто курс няма как да мръдне, освен ако не стане някакъв финансов катаклизъм, има ли я тази надценка или не? Не ми се вижда логично да товарят клиентите с 0.5% за безсмислена защита от колебания на пазара. 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.