Прескочи до съдържание

Дебитна карта Revolut

Георги Матеев

Препоръчани мнения

преди 14 минути , galinr каза:

Все пак плюс за Пейсера е,че имаш избор между мобилно приложение и уеб.При Револут , ако телефона се прецака , отново влизаш в ситуация.

Като са толкоз големи , да бяха си пуснали уеб приложение.

Android emulator и воала!  Има за PC,  има и за Мac. 

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 55 минути , galinr каза:

Не е толкова просто.За Андроид 5 и нагоре ти трябва минимум  core i3 . Аз не съм геймър. Ходя на път с непретенциозен лаптоп.

Никой не те кара да инсталираш по-висока от 5... Достатъчно е да имаш Android emulator, на който да инсталираш някаква версия на Revolut, от която да заредиш... А като толкова нямаш друг вариант, ще намериш кой да ти ги преведе. Баща ми замина при сестра ми в Щатите и нямаше нито лаптоп, нито интернет на телефона. Като свърши парите в Revolut, ми звънна да му заредя още и готово. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 20 минути , chandni каза:

Никой не те кара да инсталираш по-висока от 5... Достатъчно е да имаш Android emulator, на който да инсталираш някаква версия на Revolut, от която да заредиш... А като толкова нямаш друг вариант, ще намериш кой да ти ги преведе. Баща ми замина при сестра ми в Щатите и нямаше нито лаптоп, нито интернет на телефона. Като свърши парите в Revolut, ми звънна да му заредя още и готово. 

С по-ниска от 5 не работи от лятото.Говорим за приложението.Картата си работи и можеш да получаваш пари и харчиш, ако не си блокиран от Револут.

Връзка към коментар
преди 33 минути , galinr каза:

С по-ниска от 5 не работи от лятото.Говорим за приложението.Картата си работи и можеш да получаваш пари и харчиш, ако не си блокиран от Револут.

Цитат

What if my device doesn't support Lollipop OS? 😒

Whilst there won't be an immediate effect on mobile banking for Revolut users on the KitKat OS versions, we recommend upgrading to a newer version of the Android operating system.

If your device doesn't support any of the new versions of the Android OS, you should know that:

• New features will not be supported on devices running KitKat OS
  • You can still use or download Revolut version 5.12 - however, we will eventually drop support for it
  • Existing users on KitKat will be able to continue using the app, even after the August 21, 2018

И както казах, като толкова не можеш да качиш Android емулатор на лаптопа си, можеш да помолиш някой друг да ти ги зареди. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 минути , chandni каза:

можеш да помолиш някой друг да ти ги зареди.

И това при условие,че тел . със сим картата не е изгубен – откраднат. Естествено добър вариант е резервен смартфон с Андроид 7 за 50 евро.Но ако липсва сим карта, ситуациата се усложнява.Най-добре да вземат да си пуснат уеб.Нали банка ще стават. 

Връзка към коментар

Мисля,  че в действителност не търсиш решение,  а по-скоро искаш да се оплачеш. 

С такава негативна нагласа наистина е по-добре да потърсиш алтернативен продукт.  

В случай,  че намериш нещо по-добро към момента работещо  за български клиенти  моля да споделиш ,  аз също ще се радвам да се възползвам. 

• Харесвам 8
Връзка към коментар

И аз съм на мнение, че от опциите достъпни за българи, в момента revolut е най-доброто.  Това че се работи само през телефон не ми пречи, така или иначе като пътувам съм само с телефона. Като допълнителен вариант, предпочетох TW пред пейсера, пасва по-добре за моите нужди. TW освен през приложение за телефон са достъпни и от компютър, но лично за мен това не беше фактор при избора.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Малко да се отклоня от темата горе, но да споделя впечатлението си от картата в Кения. Ползвах я за плащане на хотела на място. Нямаше никакви проблеми и освен това ме чарджнаха директно в долари, което беше супер, тъй като няколко дни преди това бях прехвърлил от евро сметката в доларовата и то на много добър курс. Та за хотели в Кения би трябвало да нямате проблеми (става дума за Best Western Meridian Nairobi).

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Всички знаят, че трябва да се избира местната валута, но миналата седмица на живо видях разликата, ако се избере местната или евро.

Купих един билет за Петра за 55JOD, при плащане с карта слагат комисион-пише го на касите  и билета става 56JOD. Дадох революта и  ми обърнаха ПОС терминала да си вкарам пин-а. На екрана се виждаше сумата от  73 евро, аз отказах да платя, като добавих,  че искам да платя в динари.

Служителя започна да набира отново сумата докато мърмореше леке, че било все едно, на което аз му отговорих, че не е все едно за мен и тази карта. 

След като отново обърна ПОС терминала, видях че този  път сумата беше в динари - 56JOD. Платих и по-късно видях, че са ми взели 70,06евро или разликата е точно 3 евро, което пък е над 4%.

Ако се плащат 2-3 билета както щях да плащам в началото се събира не малка разлика.

След това навсякъде където плащах с революта, още в началото им казвах, че ще плащам в динари и нямаше проблеми.

• Харесвам 8
Връзка към коментар

Здравейте, днес се сдобих с моята Revolut карта на VISA 

Четох, четох и пак имам въпроси🙂. Живея в Англия и естествено я заредих с паунди. Чисто технически като разучавах app- а и обърнах определена сума от £ в $ Сега мога да местя в ляво и дясно от едната валута на другата в зависимост от това къде ще пътувам и каква ще е местната валута. Така ли е?

Март месец ще ходя в Ямайка, официалната валута е ямайски долар, но мисля, че навсякъде използват US $. Та въпроса ми е в коя валута да сменя на картата.

Дано да е разбираемо какво питам, че още ми е мътна работа. Благодаря.

revolut.jpeg

Редактирано от chandni
Лични данни.
Връзка към коментар
На 16.11.2018 г. в 22:03, VASILEV каза:

Здравейте, днес се сдобих с моята Revolut карта на VISA 

revolut.jpeg

@VASILEV, честито за картата. Скрила съм чувствителната информация - не всеки в интернет пространстовото е  добронамерен, така че пазeте личните си данни. 🙂

Относно валутите - писано е много в темата... Няма нужда да превалутирате ръчно. Ако плащате в USD и имате достатъчна наличност в картата в долари, ще ви изтеглят от тях. Ако нямате, ще ви изтеглят от основната валута, която при вас би трябвало да е GBP, щом сте се регистрирал в UK и на трето място - ако няма достатъчна наличност в паунди, ще дръпнат от валутата с най-голяма наличност.

П.С. Имайте предвид, че трябва да имате достатъчна наличност в някоя от валутите - която и да е. Ако трябва да платите 15 паунда и имате 15€, $10 и 1GBP, ще ви даде недостатъчна наличност и плащането няма да мине. При същите наличности, ако искате да платите 11GBP, автоматично ще изтегли от евровата сметка, тъй като е с най-голяма наличност.

• Харесвам 8
Връзка към коментар
преди 11 минути , chandni каза:

@VASILEV, честито за картата. Скрила съм чувствителната информация - не всеки в интернет пространстовото е  добронамерен, така че пазте личните си данни. 🙂

Относно валутите - писано е много в темата... Няма нужда да превалутирате ръчно. Ако плащате в USD и имате достатъчна наличност в картата в долараи, ще ви изтеглят от тях. Ако нямате, ще ви изтеглят от основната валута, която при вас би трябвало да е GBP, щом сте се регистрирал в UK и на трето място - ако няма достатъчна наличност в паунди, ще дръпнат от валутата с най-голяма наиличност.

Благодаря, това не го знаех и ми е много полезно🙂.

Връзка към коментар

1. Сигнал към съпорта.

2. Присъединяване на физическата карта към профила отново. Дават опция да се снима и те виждат снимката.

Редактирано от Таньо
  • Харесвам 5
Връзка към коментар

Преди минути Револут ми даде безплатна карта с безплатна доставка в профил на два месеца.

Очакван срок на пристигане 1 декември.

Ако някой има само виртуална нека провери дали няма да стане и при него. 🙂

Редактирано от Таньо
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , ruil4o каза:

и ми взе $1 - някаква допълнителна такса!

Верификация, че картата е твоя. След няколко като излезе в извлечението и въведеш кода от транзакцията в Paypal, ще ти върнат долара.

Връзка към коментар
преди 26 минути , ruil4o каза:

За ваша информация: Платих $16 с виртуалната карта едно нещо от Ebay и ми взе $1 - някаква допълнителна такса!

преди 24 минути , chandni каза:

Верификация, че картата е твоя. След няколко като излезе в извлечението и въведеш кода от транзакцията в Paypal, ще ти върнат долара.

При мен го връщат до няколко часа без да правя никакви усилия, като при това картата вече съм си я фриизнал.

Конкретно - Revolut - Visa - виртуална.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 16.11.2018 г. в 22:10, chandni каза:

Ако плащате в USD и имате достатъчна наличност в картата в долараи, ще ви изтеглят от тях. Ако нямате, ще ви изтеглят от основната валута, която при вас би трябвало да е GBP, щом сте се регистрирал в UK и на трето място - ако няма достатъчна наличност в паунди, ще дръпнат от валутата с най-голяма наиличност.

Всъщност, къде го пишеше това каква е поредността при избор на валута при плащане с карта, защото вече 10мин. се ровя в приложението като диво прасе в горска нива и не го откривам?

Редактирано от Фичо
Връзка към коментар
преди 26 минути , Фичо каза:

Всъщност, къде го пишеше това каква е поредността при избор на валута при плащане с карта, защото вече 10мин. се ровя в приложението като диво прасе в горска нива и не го откривам?

Тук 🙂 

Цитат

Here we go …

Your assumption is right, Revolut uses of course the wallet in the local currency first. Next your “base currency”.

But: Revolut does not split payments between wallets. It always uses a wallet that has sufficient funds for a specific payment. An example:

Your wallets:
EUR: 80
GBP: 100
USD: 1000

When you pay 90 EUR, it is going to be deducted from the GBP wallet. Or when you’re paying 300 EUR, it is going to be deducted from the USD wallet.

3rd question: yes, exchanging beforehand is indeed a good option to avoid the weekend markup and to “lock in” a rate.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.