Salsam Публикувано: 2 декември, 2016 Сподели Публикувано: 2 декември, 2016 Здравейте, ще се радвам на съвет от хора, посещавали Мароко дали е подходящо за сам пътуващ с обществен транспорт. Планувам 18-25.02.2017 като период. Всякакви съвети за примерен маршрут и всичко останало са добре дошли. Предварително благодаря 1 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 2 декември, 2016 Сподели Публикувано: 2 декември, 2016 Здравейте, ще се радвам на съвет от хора, посещавали Мароко дали е подходящо за сам пътуващ с обществен транспорт. Планувам 18-25.02.2017 като период. Всякакви съвети за примерен маршрут и всичко останало са добре дошли. Предварително благодаря Поне двама мъже от този форум са били сами там. Не виждам проблем дори и сама жена да отиде. В тази тема има споделени доста неща. Пътепис. 1 Връзка към коментар
Salsam Публикувано: 2 декември, 2016 Автор Сподели Публикувано: 2 декември, 2016 Сърдечно благодаря 1 Връзка към коментар
Roberto Baggio Публикувано: 2 декември, 2016 Сподели Публикувано: 2 декември, 2016 И ние планираме пътуване към Мароко в началото на Февруари, организирали сме всички преходи с градския транспорт. Изчетох всички теми и пътеписи във форума по два пъти и мисля, че няма да има проблем да се придвижваме така. Ние кацаме във Фес, за там сме предвидили един пълен ден, един ден за Шефшауен, един ден за Рабат,един ден за Маракеш и три дни за пустинята заедно с Аит Бенхаду и Уарзазат. Има още много интересни места, но все пак сме ограничени от времето. След като си дойдем (ако вече не си заминал) ще дам подробен отчет 2 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 2 декември, 2016 Сподели Публикувано: 2 декември, 2016 Никакъв проблем. Мароко организацинно е много лесна дестинация. Щом си го планирал сигурно знаеш основните средства за придвижване. Освен влака ето сайтовете на двете най-модерни автобусни компании.Има и доста други регионални които ги няма онлайн. За Шефшауен бяха разпродадени за два дни напред и то в нисък сезон , резервирай си предварително. http://www.oncf.ma/Pages/Accueil.aspx http://www.ctm.ma http://www.supratours.ma/Les-horaires-supratours 5 Връзка към коментар
Salsam Публикувано: 2 декември, 2016 Автор Сподели Публикувано: 2 декември, 2016 Сега ми предстои да се запозная и да чета Моите дати са 18-26.02.2017 г. Кацам в Маракеш и оттам приключение и предстои да се запозная по-подробно с Мароко за да начертая план. Визи трябват ли? И ние планираме пътуване към Мароко в началото на Февруари, организирали сме всички преходи с градския транспорт. Изчетох всички теми и пътеписи във форума по два пъти и мисля, че няма да има проблем да се придвижваме така. Ние кацаме във Фес, за там сме предвидили един пълен ден, един ден за Шефшауен, един ден за Рабат,един ден за Маракеш и три дни за пустинята заедно с Аит Бенхаду и Уарзазат. Има още много интересни места, но все пак сме ограничени от времето. След като си дойдем (ако вече не си заминал) ще дам подробен отчет Ще се радвам да разменим контакт, да поддържаме връзка и разменяме идеи Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 2 декември, 2016 Сподели Публикувано: 2 декември, 2016 Няма визи. 1 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 2 декември, 2016 Сподели Публикувано: 2 декември, 2016 ... Ще се радвам да разменим контакт, да поддържаме връзка и разменяме идеи Няма лошо да размените контакти, но мисля, че тук е мястото, където да обменяте и дискутирате идеи. Така ще бъдете полезни и на други след вас. 2 Връзка към коментар
ECC Публикувано: 2 декември, 2016 Сподели Публикувано: 2 декември, 2016 Няма лошо да размените контакти, но мисля, че тук е мястото, където да обменяте и дискутирате идеи. Така ще бъдете полезни и на други след вас. И ние планираме пътуване към Мароко в началото на Февруари, организирали сме всички преходи с градския транспорт. Изчетох всички теми и пътеписи във форума по два пъти и мисля, че няма да има проблем да се придвижваме така. Ние кацаме във Фес, за там сме предвидили един пълен ден, един ден за Шефшауен, един ден за Рабат,един ден за Маракеш и три дни за пустинята заедно с Аит Бенхаду и Уарзазат. Има още много интересни места, но все пак сме ограничени от времето. След като си дойдем (ако вече не си заминал) ще дам подробен отчет Ние спахме в Уарзазат,но съжалявам.Градът не е нищо особено.Спахме в един риад до летището.Вечерта обикаляхме и даже място къде да вечеряме не намерихме,та се върнахме в риада и вечеряхме там.Препоръчвам на всички,които ще пътуват в Мароко,да си вечерят в риадите.Една вечеря е около 8-9евро на човек и избор ма меню няма.Дават салата,основно (разбирай тажин) и десерт.Всеки път е различно и все вкусно.Да се върна на Уарзазат-Медината е превърната в хотелски комплекс и не ни хареса.Сега ми предстои да се запозная и да чета Моите дати са 18-26.02.2017 г. Кацам в Маракеш и оттам приключение и предстои да се запозная по-подробно с Мароко за да начертая план. Визи трябват ли? Визи има,но се вадят на летището при пристигане и са безплатни. 1 Връзка към коментар
Roberto Baggio Публикувано: 3 декември, 2016 Сподели Публикувано: 3 декември, 2016 Ние на 10 Февруари кацаме във Фес, а на 19 излитаме обратно от Маракеш, ако имам възможност ще пиша от там, ако не успея ,като се върна задължително ще дам отчет 1 Връзка към коментар
voinyt Публикувано: 30 декември, 2016 Сподели Публикувано: 30 декември, 2016 Спането в риадите е скъпо. Разбира се скъпо е относително понятие, зависи от джоба на всеки един. Цените обикновено са над 25 евро, ноако не търсите лукс спокойно може да намерите хотели от 5-7 евро. Храната е евтина, спокойно се яде за по 4-5 евро, според каквото си поръчате. Цената на таджина, национално ястие, върви около 3 евра, стига до 5 на по- туристическите места и ако е с риба. Обикновено си върви с питка хляб. А в Маракеш съм ял на улицата за 1,60- изядох две порции /купички/ нахут със шкембе. 8/9 евро за ядене ми се вижда скъпо. Е да, не е ресторант... Харира, местна супа от гарбанзо, много ми хареса, струва около 50 цента... Мен лично Оурзазат ми допадна, много спокойно и приятно градче си беше, останах един ден за възстановяване на силите, така да се каже. Връзка към коментар
frequent_flyer Публикувано: 2 януари, 2017 Сподели Публикувано: 2 януари, 2017 Пътуването от Фес до Шефшауен с автобус е доста комфортно, а гледките си заслужават. Разписанията са тук: http://www.ctm.ma/ Цената е 150 дирхама за двупосочен билет (около 14 евро). Билетите се купуват на автогарата, а за двупосочен се прави намаление от 20 дирхама. Пътуването е дълго, но не се усеща - около 4 часа. Във Фес се движихме само с такси, като най-скъпото, което платихме, беше 10 дирхама (около евро). За транспорт между Фес и Маракеш горещо препоръчвам влак (на ден има поне 6-7 курса). Билетите е препоръчително да се вземат от ЖП гарата предварително. Разписанията са тук: http://www.oncf.ma/Pages/Accueil.aspx 5 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега