Прескочи до съдържание

Обезщетение при отменен или закъснял полет


Препоръчани мнения

Здравейте, не знам дали тук е мястото на темата и ако не е така моля да ме извините и да я преместите.

Имам нужда от малко помощ и съвет. Октомври месец си направих онлайн резервация да прекарам отпуската си в Тайланд от 03.11.2016 до 12.11.2016. Всичко беше наред до връщането. Полетът ми беше Патонг- Банкок- Абу Даби-Берлин. В Патонг ме чекираха само до Абу Даби , като ми казаха ,че там ще ме чекират за Берлин. Но в Абу Даби ме сюрпризираха много неприятно , съжалявали но станало някакво объркване с резервацията и няма място за мен за моят полет до Берлин. След хиляди разправии и извинения ме настаниха в хотела на летището, тъй като беше вече нощ, дадоха ми Gutschen за 600 евро и трябваше да взема полет след 7 часа ,но с прекачване в Брюксел. С моята резервация трябваше да пристигна на 13.11.2016 в 06.35ч , а със закъснението пристигнах в 17.45ч. Неприятното беше , че от работата ме попитаха дали мога да поема втора смяна от18ч. тъй като станало инцидент и две колежки са в болница  , като това естествено щеше да ми се заплати двойно и аз потвърдих. Синът ми също се смени втора смяна , за да дойде да ме вземе , тъй като живея на 200км. от Берлин и в крайна сметка аз трябваше да стоя още 4 часа на летището в Берлин ,за да чакам познати да дойдат да ме вземат, което естествено също заплатих допълнително. На летището в Берлин дадох в офиса на Berlin Air Gutschein за 600-те евро , те го изпратиха по факса и казаха , че щяло да отнеме доста време и по-добре било да направя писмено оплакване , по-бързо щяло да бъде. Пуснах оплакване на мейла на Berlin Air и вчера получих отговор , че за съжаление нямали цялата информация и аз трябва да им я изпратя. Искат от мен дати и всички номера на полетите, имам ги с изключение на билета за полета от Абу Даби до Брюксел , нямам идея къде е този билет и не си спомням номера. Полетът беше на 13.11.2016г от Абу Даби за Брюксел в 08.55ч. Въпросът ми е как мога да го открия, някой имал ли е същите премеждия и би ли споделил? Ще съм много благодарна на всички отзовали се. Поздрави!

Връзка към коментар

Зависи дали билета е бил закупен от Ер Берлин или Етихад. Подозирам, че е Ер Берлин. Цялата тази информация трябва да я имаш в имейлите с потвърждение на резервация и т.н. 

Връзка към коментар

Благодаря АСМ , точно този полет беше. Да от Ер Берлин ми е резервацията , така и ми казаха от Етихад, пазя всичко, само полетът от Абу Даби ми липсваше, но и него вече имам. Сега вече остава разправията ,писма напред-писма назад , до болка ми е позната системата в Германия , но този път ще ги гоня до последно.

Благодаря ви за помощта , страхотни сте :)

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.