Прескочи до съдържание

Почивка?? Как избираме къде да почиваме?

Препоръчани мнения

Дойде времето, в което трябва да организирам почивката си и се замислих вие по какви критерий избирате мястото на което да почивате? 

Аз например имам следните наблюдения, които не казвам, че са 100% вярни, но ми е правило впечетление, че местата до където има евтини самолетни билети има скъпи хотели и обратно. 

Понеже имаме някакъв бюджет /както всички, в който трябва да се вместим/, а виждам че билета ми няма да поевтинява още кой знае колко много се замислих, че трябва да имам алтернативен вариант на това, което искам! И започнах едно оглеждааане.. :huh:

Та вие как избирате мястото на което да почивате?

Връзка към коментар

Ми...аз като пълен пътешественик помияр, на който му се ходи на абсолютно навсякъде, обикновено хващам от краката за главата. Т.е. за където изскочи евтин билет :) Преценявам, че рано или късно ще ми се иска да отида където и да било, така че с по-евтиния билет спестявам потенциални разходи, от колкото ако трябва да приоретизирам и всеки път да плащам по-скъпо за сметка на приоритетите. 

Това е в общия случай де, южноазиатската обиколка си я избирах според дестинациите, но и там ме провокира промоция с точки на авиокомпания. Saint Maarten си ми беше мечта доста преди сериозно да тръгна на път също. Но да речем Ню Йорк и Санкт Петербург със сигурност се случиха само и единствено благодарение на евтините билети, не че нямаше да ги посетя и иначе някой ден, но щяха да чакат...

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Почивка?!?  :blink:

Животът е безкраен празник - няма време за почивки!  :crazypilot: --->  :yahoo:

Поне не такива на морета и лежане по плажове. 

Почивката ще е евентуално зимата в къщи.  :biggrin:

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Аз по принцип знам още от предишната година къде искам да отида, но винаги имам един - два резервни варианта. Като наближи времето почвам да преценявам къде ще ми е най-изгодно / защото финансите не са никак без значение   :) / и там избирам. Например тази година се колебаехме между Португалия /Мадейра/, Корсика и Мароко /като последното беше в краен случай/, решихме, че ще е Португалия, ама без Мадейра, защото билетите до Фуншал се връзваха около 1000 лева за двама, което ми се видя много. Май не прецених много добре нещата, защото на този етап 4- те билета София-Португалия-София ми излизат около 205 лева на човек, така че спокойно можех да включа и Мадейра и тотала сигурно щеше да е около 600 лева за двамата, но не съжалявам иначе нямаше да видим Алгарве!

Лошото е, че винаги пътуваме в определено време на годината - септември и февруари и почти никога не мога да се възползвам от по-примамливи оферти, които излизат..., а просто нямам нерви да дебна до последния момент ще излезе ли нещо или няма  :) ! Също така рядко съм тръгвала на някъде само защото билета е бил много евтин, май се сещам само за Будапеща, но това просто не беше за изпускане  :P

• Харесвам 1
Връзка към коментар

И аз имам такива наблюдения, че местата до където има евтини самолетни билети има скъпи хотели и обратно. Вероятно се дължи на факта, че са по разработени туристически дестинации и като такива хотелите държат по-високи цени. 

Аз съм голям фен на морето и задължително имам поне една почивка на море, която се изразява предимно в лежане на плажа, по възможност на повече плажове :). Преди ми се искаше освен море да има и нещо интересно за разглеждане, но напоследък не ми се получава нещо и в случаите, които съм мислела уж да е комбинирано, не стигам до лежане на плажа, затова вече си ги разделям.

И аз съм горе-долу като Георги и ми се ходи навсякъде, така че обикновено имам поне няколко желани за почивка места. После почвам да гледам по подробно за тях и накрая според както дойде - т.е за което  има изгодни оферти, други желаещи, в зависимост дали повече или по малко ще ми хареса като посъбера повеча инфо и така.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

При мен на първо място е информацията. Докато си пия кафето, проверявам потоците от информация и там рано или късно се появява рибата, която ме интересува. Колкото по-голяма, толкова по-добре, макар че и дребните риби се борят достойно.

И тук идва ролята на АХ и мързеланци.ком - тези естествени, елегантни и красиви убийци на туристическата индустрия. Но така и трябва да бъде, защото какво ти предлага една туристическа агенция - едно голямо нищо! Едно гигантско лайно в целофан!

Едни чужди неврози, умножени по 45-50 олигофрена в автобуса, шофиран от декласирани типове с кат. "Д" и побутван с остена на невдъхновени екскурзоводи...

Да пием за господин ван дер Пенин, тоз прелестен младеж, и да го обявим за народен будител. Във всяко училище редом със Светите братя Кирил и Методи, св.Софроний и св.Паисий трябва да има и по един Георги Пенин. Макар и свенливо някак да гледа от редицата, той ще да си е на мястото.

Аве, Георгие! :lol:

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Жорко, политиката си е политика, а ти вадиш аполитичната метла кога требе и кога не требе, сакън да не ти се оцапа блога.

Ама я вземи и обяви Last call за Дюк, настани го в бизнес класата, че мързеланци.ком не са същите без него.

Сърцето ти не е зло, нали?

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Досега никога не съм бил на класическа почивка, в смисъл да заседна някъде и да мързелувам, винаги трябва да има места за ходене, за разглеждане, за правене, дори и да вмъкна няколко часа на плажа. Обикновено не съм в един и същи хотел повече от две нощи. Имам си един дъългичък списък с места, които искам да видя (или да се върна там отново, ако ми е харесало), и избирам от тях, но съм отворен и за други.

Примери съм дал в пътеписите  :)

Та в списъка сега са Боливия със солника Уюни, Великденския остров, Бутан, сафари в Африка, примерно в Масаи Мара по време на миграцията, водопада Анхел, Галапагос. Винаги бих посетил пак Тоскана, Южна Франция, фиордите на Норвегия, ако се отвори оферта.

Сега с децата, почвам да търся някакво място на морето ол инклузив със забавления за деца, на не много висока цена. Нещата от горния списък си важат, ама някакси ще ги поотложа, та поне на децата да им остант спомени в главите, пък и да е по-лесно пътуването.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Жорко, политиката си е политика, а ти вадиш аполитичната метла кога требе и кога не требе, сакън да не ти се оцапа блога.

Аз, само се пошегувах, а ти вместо да духаш в огъня можеш да посетиш темата с куриозните снимки да видиш как се котираш на една витрина! ;)

Връзка към коментар

Много ти благодаря, мисля на някое от следващите събирания да дойда и да застана до скарата, където ми е мястото! ;)

Разбира се, духом ще бъда с вас, а телом KEF ме зове.

Връзка към коментар

Обикновено имаме 3-4 дестинации (или комбинации от дестинации) като идея и ги обмисляме с по-добрата половинка няколко месеца предварително. Като естествено цената на билетите играе сериозна роля при избора. Това по-скоро за пътешествия, класическа почиква с море и лежане и аз като Уилкс не практикувам :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

какво ти предлага една туристическа агенция - едно голямо нищо! Едно гигантско лайно в целофан!

Едни чужди неврози, умножени по 45-50 олигофрена в автобуса, шофиран от декласирани типове с кат. "Д" и побутван с остена на невдъхновени екскурзоводи...

Ха-ха, добре! :biggrin:

Връзка към коментар

Обикновено имаме 3-4 дестинации (или комбинации от дестинации) като идея и ги обмисляме с по-добрата половинка няколко месеца предварително. Като естествено цената на билетите играе сериозна роля при избора. Това по-скоро за пътешествия, класическа почиква с море и лежане и аз като Уилкс не практикувам :)

Извинявай, ти колко половинки имаш?

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Извинявай, ти колко половинки имаш?

Предполагам е имал предвид, че той и госпожата са едно цяло, и тя е по-добрата половинка :lol:

Редактирано от Hayasko
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Мен навсякъде ми се ходи и то по всяко време. Та основно според цените. Като видя оферта, на която не мога да устоя май много не се чудя. И така.

Иначе не обичам да се заседявам и за почивка на море или планина за повече от 4-5 дни трудно се навивам. Не че не съм била, но обикновено е заради децата. Те пък сега вече са достатъчно големи, за да ходят по лагери и това ми задължение отпадна. :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Трудно :)

Имаме си желания и започваме да се пазарим с жената, сравняваме и сезона там, отпуски и ако е ок, започваме да проучваме цени и т.н. До сега не сме сменяли дестинацията, защото е изкочил евтин билет, по-скоро, защото сме решили, че май ни се ходи другаде, но това до сега. Вече започваме нов стил, избираме си 3-4 дестинации и чакаме за къде ще излезне нещо изгодно, да видим дали ще проработи. За сега, както и Георги писа, като изкочи нещо изгодно от западна Европа, то не е непремено много изгодно и от България, най-общо му слагаш +150евро и вече не е същото, но се надявам да изкочи и нещо достатъчно евтино или пък случайно направо от София.

Редактирано от Oshko
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

И аз мразя да чакам в последния момент да изскочи нещо супер изгодно и обичам да имам някоя сигурна резервацийка за поне шест месеца напред :-)

Имам най-общо набелязани региони и трудно бих се отклонил в радикално нова посока.

Връзка към коментар

Аз разделям почивката от екскурзията. На почивка - септември някъде в Гърция с приятели и деца. Е, и лятото съм във Варна. И 4-5 дни зимата на ски. Другото е екскурзия.Не с тур.агенция, разбира се. За предпочитане екскурзията - само двама и лудо препускане. Накрая аз давам заето.

Редактирано от lesy
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Фактора деца и при мен е важен последните години и това стеснява доста диапазона за почивки извън море.

Знам, че има баби и дядовци, но аз предпочитам да не го правя, защото в работно време не ни остава кой знае колко много пълноценно време заедно и предпочитам свободното време и отпуските да си ги прекарвам заедно с детето. Затова търся места, където да е подходящо и да има и атракции за деца (малки деца). Но те май в един момент почват да се повтарят, пък не ми се гледат всички делфинариуми, аквариуми и зоологически градини в Европа. Ако някой ми подхвърли идеи ще съм благодарна.

Връзка към коментар

Аз разделям почивката от екскурзията. 

И аз като теб взех да ги разделям , но цялата тая леш и разложение на плажа не са за мен. Кокалите ми още са изтръпнали и после ми трябва поне седмица да се възстановя  :)

Връзка към коментар

А аз пък ги комбинирам - да речем 1 седмица на плаж / като при нас това не означава точно лежане/ и 4-5 дни разглеждаме някой град в съответната страна или пък комбинираме с друга до където имаме удобни полети :) .

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз разделям почивката от екскурзията. На почивка - септември някъде в Гърция с приятели и деца. Е, и лятото съм във Варна. И 4-5 дни зимата на ски. Другото е екскурзия.Не с тур.агенция, разбира се. За предпочитане екскурзията - само двама и лудо препускане. Накрая аз давам заето.

+1, само дето Варна я пропускам:)

Някак си, още не си представям, как ще опна дЕтето на целодневни обиколки "из забележителностите на X". Аз, и заради това, му казвам "браво" на Oshko и още разни магеланци:)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

И аз като теб взех да ги разделям , но цялата тая леш и разложение на плажа не са за мен. Кокалите ми още са изтръпнали и после ми трябва поне седмица да се възстановя  :)

Ние сме на повечко години /40+/ и не можем вече без почивка. Но това не означава, че лежим на шезлонг пред хотела. Не стоя на едно място. Обикновено се наема лодка или се сменят плажове. А и с маската и шнорхела откривам подводния свят. :)

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.