Прескочи до съдържание

Милано или Кьолн за един уикенд в началото на февруари


margarettod

Препоръчани мнения

Здравейте,

 

имам нужда от вашите насоки :)

 

Колебая се коя от двете дестинации да избера за периода 03.02.2017-05.02.2017. Ще пътуваме четирима възрастни и предпочитаме лежерни разходки, съчетени с малко културен туризъм. Никой от нас не е посещавал  и двата града, така че ще бъдат нови за нас. Интуицията ми подсказва да избера Милано - очаквам да е малко по-топло, храната е много по-вкусна, виното е хубаво, мога да го съчетая и с кратка разходка в Бергамо (ако купя билети с Уиз), за който прочетох, че е очарователно градче. Предимствата на Кьолн са от логистична гледна точка - много по-бързо придвижване до града и обратно, и няколко часа повече време за обиколки в светлата част на деня. 

 

Какво ще ме посъветвате?

Връзка към коментар

Давам един глас за Милано :) . Била съм и в двата града и дори няма да се замисля  ако пред мен стои такъв избор. Бях в Кьолн през септември, за моя радост не беше студено, не валя, но честно казано си умрях от скука. По това време на годината, за което питаш-февруари, дори не мога и да си представя да отида доброволно в Германия -на мен там винаги ми е студено и негостоприемно. Италия е...нямам думи просто, въобще и дума не може да става за сравнение. Аз, разбира се, съм пристрастна, но в Италия мога да се връщам и 100 пъти . На много хора не им харесва точно този италиански град, но аз нямам проблем с никой, щом е в Италия :). Като за първи път даже може и да не ви стигне времето.

Кьолн е близо до Бон и Дюселдорф-това  е предимство според мен - аз ги минах и трите града за два дни. Така или иначе, каквото и да решите, пожелавам ти да ги посетите и двата когато се отвори такава възможност(колкото повече -толкова повече,както се казва...) .

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Всяка година през февруари в Милано се провежда седмица на модата. Обикновено е към края на месеца, но все пак потърсете в Интернет информация за другата година. Ако случайно посещението ви съвпадне със модното дефиле всичко в Милано ще бъде много скъпо - хотели, стоки по магазините и

т.н.

Този период е и доста дъждовен или мъглив за Милано.

Иначе аз съм почитател на този град и винаги с удоволствие го посещавам.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Много харесвам Италия,но избягвам да пътувам на там,особено в северната и част през зимата.Много е мъгливо.Макар да е привлекателна като температури,откакто ми анулираха полет от Форли, заради мъгла, си имам едно на ум.

Ето температурите за февруари 2016 за Кьолн и Милано.

Макар средните темп. за първия град да са по-ниски,за твоя период миналата година разликата в дневната температура между двата  града не е съществена.

 

И двата града са относително скучни.Милано е подходящ за посещение в периода на намаленията,а Кьолн по-време на коледните базари.Но от Кьолн можеш да посетиш още няколко места-Бон,Дюселдорф,Аахен.

За храната,не съм съгласна.В кръчмите на Дюселдорф съм яла такива апетитни джоланчета :),а в Кьолн си имам любима верига сладкарнички. :)

 

Каквото и да изберете - Хубаво изкарване :)

 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Ако сте кифли - Милано е вашето място. Ако сте кроасани - везните клонят повече към Кьолн :) Аз лично бих изровил някоя Испания за този период, ако се намират добри оферти. 

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Ако сте кифли - Милано е вашето място. Ако сте кроасани - везните клонят повече към Кьолн 

 

След този увод май ще си останат тук...докъде стигнахме, да не смееш да си купиш билет, да не ти излезе име :lol:

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Според мен направо отивайте в Бергамо - приятната лежерна разходка там ви е в кърпа вързана при всякакво метеорологично време. Можете в единия от двата цели да дни да отидете до Бреша, който е също много приятен за разходка в старата си част /Чентро сторико/, има и голяма крепост-замък на хълма над града, можете да си направите и чудесен шопинг при напълно приемливи цени, много вероятно е да има и "предсвети Валентински" намаления, а храната, виното и кафето в цяла Италия са на ниво :)   Милано, според мен, е най-готин през месец май, а Кьолн - към края на юни.
Но, където и да отидете, щом сте си приятна компания, сигурно ще си изкарате добре. Пожелавам ви го!  :)

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

 

Аз лично бих изровил някоя Испания за този период, ако се намират добри оферти.

 

След този увод май ще си останат тук...

Ха-ха. В крайна сметка, за да не си останем тук, може да добавим и един Мадрид :) Благодаря на всички за споделените мнения. Изборът се оказва малко по-труден от очакваното и накрая ще тегля ези-тура и каквото, такова :) 

Връзка към коментар

Аз пък, като фен на Германия, бих избрала Кьолн. От моя гледна точка. Никога не ми омръзна да се мотая по улиците на града, по край катедралата, край реката, дори шопинг в Кьолн е мисия напълно възможна.

 

Времето не е толкова ужасно, е подухва ветрец ;) ,. 

 

Винаги може да се отскочи до Аахен, обръщам внимание, музея на Линдт, Бон ... ами според мен там, през февруари няма какво да се прави. Освен да хванете влака и да видите замъка Брюл

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.