Argentique Публикувано: 28 февруари, 2023 Сподели Публикувано: 28 февруари, 2023 преди 1 минута , Mcnamara каза: А за Фетие през лятото - на полуострова след града има такива заливчета, че за всеки има място . Моят турски Родос! Самос , става също, въпрос на вкус и организация, ще стигнем и до там. Има място, аз само се гъбаркам с добри чувства. Но като цяло районът се пренасели и то в сравнение с преди ковид. Аз си го харесвам, разбира се. 🥰 1 Връзка към коментар
Hakkâri Spor Публикувано: 28 февруари, 2023 Сподели Публикувано: 28 февруари, 2023 Зависи кога е полетът до Фетие. Ако е след 12 ч., следобеден или вечерен, няма смисъл да се пътува с "Метро" до Самандъра и оттам с такси, защото ще сте буквално в 04 сутринта на летището и какво ще правите там до обяд/следобяд/вечер? Въпросният автобус за Бурса тръгва от София в 17.00 баш в час пик и докато излезе от града минава повече от час. Пътувал съм с него и повече няма да повторя. А после спира на всяка керемидка до самата Бурса, пътят е до 12 часа (до Бурса. А на връщане 13, защото спира и в Одрин, а пък в Истанбул хваща час пик, докато се придвижи от Самандъра до Есенлер) Така че @Mcnamara, ако пътувате сутрин до летище Даламан от С.Гьокчен, пробвайте схемата на Argentique. Но ако пътувате по обед, следобед или вечер... от Есенлер метро М1 до Йеникапъ, оттам директно (без да излизате от метростанцията) се прехвърляте на Мармарай до Айрълък Чешмеси. Оттам, пак без да излизате, само сменяте ескалаторите, се качвате на метро М4 и си слизате при летище С.Гьокчен. Разбира се, ако имате повече време до полета, излизате от съответната станция и се моткате в района, на кафе и т.н. При Айрълък чешме има мол, за убиване на време. Щом сте с куфари, няма да ви е удобно да се разхождате. Ако летите от новото истанбулско летище до Даламан, значи взимате си бус Həvəİst от Есенлер. След кацане има чакащи автобуси за Мармарис и за Фетие пред ледитещо. Взимате си който ви трябва и си почивате като царе 😉 Препоръчвам с 2 ръце Фетие. Помня, че бяхме отседнали в района Чалъш на Фетие (близо до плажа Çalış), има маршрутки до Ölüdeniz, където плажовете са супер. Вземете си непременно от корабните турове, не са скъпи, страхотни местенца има, по цялата ривиера са големи красоти, особено при Kelebekler vadisi (Долината на пеперудите), мн. красив плаж. Интересни исторически места, достъпни с маршрутките... 3 Връзка към коментар
Roje Публикувано: 2 март, 2023 Сподели Публикувано: 2 март, 2023 @Mcnamara, ползвали сме от Сабиха Гьокчен до Сиркеджи метрото и Мармарая. Този януари на връщане от почивка и бяхме с по един голям куфар. Удобно е и не пречи на никой. Турските вагони са доста по широки и удобни от българските метро вагони. Прехвърлянето го направихме на Ayrılık Çeşmesi. Бързо е, има си работещи ескалатори. Така че според мен ако водещо при избора на летище Ви е цената на полета и полетът на Пегасус или Анадолу е по-евтин / макар понякога цените на Търкиш да са по-ниски или еднакви и избирам тях заради по-големия комфорт по време на полета/ спокойно си изберете градския транспорт за пътуване до или от Сабиха Гьокчен. 3 Връзка към коментар
Бръмбар Публикувано: 28 март Сподели Публикувано: 28 март Има ли някакви препоръчителни фирми за такситa от Сабиха Гьокчен до централната част на Истанбул или няма коментари особено значение? Гледах Istanbul Shuttle port, с тях най- евтината опция ми я дава около 32е, с други, вкл. и през Букинг към 37e. Връзка към коментар
ivan69 Публикувано: 28 март Сподели Публикувано: 28 март преди 3 минути , Бръмбар каза: Има ли някакви препоръчителни фирми за такситa от Сабиха Гьокчен до централната част на Истанбул или няма коментари особено значение? Гледах Istanbul Shuttle port, с тях най- евтината опция ми я дава около 32е, с други, вкл. и през Букинг към 37e. Всички таксита вече имат апарати на огледалото. Цените са повече от добри, под лев/км, със сигурност ще е под 30е до центъра. Вижте Uber,Bolt,Idrive също. 1 Връзка към коментар
ivan69 Публикувано: 14 юли Сподели Публикувано: 14 юли Реалистичен ли е трансфер за 2 часа на Сабиха? Различни авиокомпании, само ръчен багаж. Какво ще стане ако мина транзит и отида директно на гейта, ще ме върнат ли? Говорим ако съм се чекирал онлайн за 2ия полет. Сега като се замисля няма как да кацна от Москва и да отида не гейта за Кувейт....Ще трябва да се влиза и излиза..... Връзка към коментар
epetkov Публикувано: 14 юли Сподели Публикувано: 14 юли преди 1 час, ivan69 каза: Реалистичен ли е трансфер за 2 часа на Сабиха? Различни авиокомпании, само ръчен багаж. При тези параметри е абсолютно реалистично. Следва се посока "Tranzit". Единственият проблем е евентуалното закъснение на първия полет. Късмет. Връзка към коментар
ivan69 Публикувано: 14 юли Сподели Публикувано: 14 юли преди 3 часа, epetkov каза: При тези параметри е абсолютно реалистично. Следва се посока "Tranzit". Единственият проблем е евентуалното закъснение на първия полет. Късмет. Мислиш ли, че не трябва да вляза и да изляза в Турция? Връзка към коментар
epetkov Публикувано: 14 юли Сподели Публикувано: 14 юли преди 35 минути , ivan69 каза: Мислиш ли, че не трябва да вляза и да изляза в Турция? Изобщо не съм стигал до мислене. Руснаците много често пътуват по тази схема. Те реално нямат и много схеми за що годе бюджетно пътуване. В руски форум прочетох, че може кацане на "Сабиха" от Русия и после веднага към "Tranzit" за втори отделен полет. Като вторият полет е без значение дали е шенгенски или нешенгенски. Тя Турция не е шенгенска страна (последното е лирическо отклонение). 1 Връзка към коментар
ivan69 Публикувано: 14 юли Сподели Публикувано: 14 юли преди 4 часа, epetkov каза: Изобщо не съм стигал до мислене. Руснаците много често пътуват по тази схема. Те реално нямат и много схеми за що годе бюджетно пътуване. В руски форум прочетох, че може кацане на "Сабиха" от Русия и после веднага към "Tranzit" за втори отделен полет. Като вторият полет е без значение дали е шенгенски или нешенгенски. Тя Турция не е шенгенска страна (последното е лирическо отклонение). Аз като се зачетох в руските форуми установих, че всичко зависи от полицая на transit. Може да те пусне, може да те върне, ще се мисли в движение. При условие, че самолета от Москва кацне навреме разбира се. Връзка към коментар
epetkov Публикувано: 14 юли Сподели Публикувано: 14 юли преди 2 минути , ivan69 каза: Аз като се зачетох в руските форуми установих, че всичко зависи от полицая Руските форуми са много. Много от тях са с неактуална информация към 2024 година. Аз се доверявам само на най-големия форум за самостоятелни пътешествия. Връзка към коментар
ivan69 Публикувано: 14 юли Сподели Публикувано: 14 юли преди 30 минути , epetkov каза: Руските форуми са много. Много от тях са с неактуална информация към 2024 година. Аз се доверявам само на най-големия форум за самостоятелни пътешествия. Аз следя следя форум винского, пиши ако е различен твоя. Връзка към коментар
epetkov Публикувано: 14 юли Сподели Публикувано: 14 юли Преди 1 час, ivan69 каза: форум винского, Той е, разбира се. Има отделна тема в него за "Сабиха". 2 Връзка към коментар
Hakkâri Spor Публикувано: 16 юли Сподели Публикувано: 16 юли На 14.07.2024 г. в 18:16, epetkov каза: В руски форум прочетох, че... С това ще те запомня 😄 1 Връзка към коментар
Пламен Л Публикувано: 12 ноември Сподели Публикувано: 12 ноември Да помоля за актуална информация от пътували тази година - какво време да си предвидя преди полета, за да мина проверките на това летище? Връзка към коментар
Argentique Публикувано: 12 ноември Сподели Публикувано: 12 ноември преди 5 минути , Пламен Л каза: Да помоля за актуална информация от пътували тази година - какво време да си предвидя преди полета, за да мина проверките на това летище? Неделя към 9 сутринта преди две седмици: Чекиране на багаж – 10-20 минути (self check-in) Чакане на секюрити+паспортна проверка – 50-60 минути, страшна опашка Гейтът ни беше най-отдалеченият, на долно ниво – още 20 минути до там с купуване на вода (най-евтина в Subway на горно ниво до травелаторите), до гейтове 500+ на долно ниво е 3€. Аз не обичам да бързам и да се нервя, затова смятам следващия път да ида три часа предварително за вечерен полет около 22 ч. Това за международни полети, за вътрешни е по-спокойно обикновено. 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега