Прескочи до съдържание

Чартър до летище Даламан през Октомври

Препоръчани мнения

Публикувано:

За трима души - двама възрастни и бебе на 1 годинка. Престой - стандартен чартърски - 1 седмица :) Някакви идеи как да действам?

Публикувано:

Виждаш кои агенции предлагат пакети до там и им звъниш да видиш дали ще ти продадат само билет и на каква цена. За друг вариант аз поне не се сещам :)

Публикувано:

Обикновено една агенция наема чартъра и прави пакети, а останалите препродават само варианти на пакети.

Съответно търси, кой е поръчал чартера и съответно да опиташ при него за такава опция. Ако не напълнят самолета имаш шанс от типа last minute.

Публикувано:

Цените на нашите чартъри са... нямам думи, на мен ми оферираха до Санторини миналата година 265евро

Сигурно е било без летищни такси :) .

А ако си говорим честно, аз не съм и чувал за чартър от София до там, та най-вероятно си е било за полет на Олимпик.

• Харесвам 1
Публикувано:

А, има си :) един, два пъти годишно се случва, за майските и септемврийските празници обикновено.

Ние си взехме ферибота на отиване, а на връщане с Astra airlines до Солун.

Публикувано:

А пък понеже пегасус също се оказа, че се харчи може да помислиш да идеш с автобус до Истанбул и от там може за 50-ина евро двупосочен до Даламан :)

2013-08-02_00-17-10.png

Редакция, за 42 даже малко по-късничко през септември, не каза за какви дати търсиш...

2013-08-02_00-22-00.png

Публикувано:

Единственият чартър до Даламан, който открих е на варненска туристическа агенция. Така полетът ми се удължава с пътуване до Варна, но пък датите са през октомври, което е супер. Момчето беше любезно, но доста се изненада от моето питане. Каза че ще се консултира с началството и ще ми пратят оферта по мейла.

Иначе преди 2 години бях направил супер организация до същата дестинация - полет с Pegasus до Истанбул и след 3 часа престой още един полет с Atlasjet до Даламан. Цялото пътуване на цена 150 лв. на човек отиване и връщане. Само дето седмица преди пътуването ми изпратиха мейл от Пегасус да им се обадя аз по телефона!!! Обадих им се аз (явно на тях им е скъпо да звънят в България, особено пък за такива неща) и ми казаха, че полет нямало да има, защото спирали дестинацията София. На въпроса "е не можете ли да ми предложите друг полет тогава" ми предложиха полет, който беше минал преди 2 дни!!! Явно в Турция са по някакъв различен календар. В крайна сметка се оказа, че не можело нищо да се направи и щели да ми върнат парите (чаках ги повече от седмица).Така се оказа, че в последния момент започнах да търся алтернативен превоз до Истанбул. Turkish Airlines бяха (и още са) на цена от 200+ евро. С кола до Истанбул се стига по-бързо отколкото до Варна - 300 км. до границата, от които 140-150 са магистрала и още 300 оттам до Истанбул, които са само магистрала. Ако напълним резервоара до горе на границата отпада и проблема с цената на бензина в Турция (към 4 лв.) Проблемът обаче е къде да се остави колата на паркинг в Истанбул за около седмица-две. Цената на паркинга на летището беше от порядъка на 200 лв., което може да е приемливо ако летите до Китай или Япония, обаче не и ако ще платите повече за паркинг отколкото за 4 полета. Справка с летище Сабиха в момента показва, че има твърда тарифа 140 лв. за 15 дни престой и 100 лв. за 7 дни, а с летище Ататюрк - 155 лв. за 15 дни и 115 лв. за 7 дни. На това последното пише, че има специален режим за паркиране на коли с чужди регистрации, което май не е много добре. Както и да е, преди 2 години бяхме само двама възрастни и се спряхме на варианта пътуване с автобус до Истанбул на цена около 60 лв. отиване и връщане на човек. Проверихме и как е влакът (със спални вагони), но се оказа и по-скъп, и неудобен за връзка с полета до Даламан. В крайна сметка София - Даламан - София ни излезе кажи-речи 110 лв. на човек. Сега обаче е различно - изобщо не мога да си представя да пътуваме 8 часа в автобус с дете на 1г. И то, и ние, и всички други пътници направо ще се побъркат вътре. Затова търся чартър или в краен случай с колата на цена 400 лв. (бензин, винетка и паркинг) + двупосочни до Даламан за 100 лв.

Между другото Истанбул е най-близкият голям хъб до България и е с тенденция да се разраства все повече и повече (турците ще строят ново ултрамодерно летище, което щяло да стане най-голямото в Европа). Полети от там има до почти всяка точка на света. Ако се намери някакво изгодно решение за паркинг в Истанбул, вярвам че всички магеланци ще са повече от облагодетелствани.

• Харесвам 1
Публикувано:

С бебето най-удачно ми се струва с колата до Истанбул.

Не можеш ли да провериш цени на някой паркинг в града + пътя до летището и да видиш дали не е по-изгодно.

Публикувано:

Даваш ми идея да проуча по-дълбоко как стои въпроса с паркинга. 

Това, което мога да ти препоръчам е да разгледаш хотелите в близост до летището, много от тях имат Park & Fly услуга, дори тези които са на няколко километра от самото летище, която дори с включена нощувка е по-евтина от това да паркираш директно на терминала. При пътуването до Карибите така направихме с колата в Париж, излезна доста по-евтино. Обикновено тези хотели имат безплатни шътъли до летището. 

Публикувано:

Я виж на какво попаднах, паркинг специално за клиенти на пегасус. Има разни terms дето не гарантират свободно място, но мисля че е по-скоро застраховка, може би си заслужава риска?

http://www.flypgs.com/en/airport-transport/default.aspx

70 лири е за седмица. Нормалната цена е 144

• Харесвам 1
Публикувано:

Това изглежда хубаво, само нещо картата до там не я разгадах, но пък сигурно ще има табелки. Така се спестяват поне 40 лв. за паркинг при едноседмичен престой.

Публикувано: (редактирано)

Да добавя, че чуждестранните возила в Турция (в случаи на полети извън държавата), сте задължени да оставяте на паркинг под митнически надзор. Което специално за летище Ататюрк, не е паркинга на летището, а по-далеч.

От там и следствието, че ако имате изходен печат на паспорта и съответно нямате печат от митническия надзор за автомобила, сте в нарушение. Друг въпрос стои и с каското по същата причина.

На самата граница, за преминаващите с автомобил, тези неща се следят (печати и проверка за автомобила, пълномощни и т.н.)

Редактирано от cck
  • Харесвам 2
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.