Kavaldjiya Публикувано: 7 декември, 2016 Сподели Публикувано: 7 декември, 2016 Здравейте. Някой знае ли дали regional day ticket на DB Bahn (немските железници) важи за градския транспорт на всички градове или само за някои населени места? Ще пристигна на летището Меминген и оттам ще хвана овтобус до самия град Меминген, оттам с влак през Улм до Тюбинген. Според това, което пише в сайта https://www.bahn.com/i/view/GBR/en/prices/germany/laender-ticket.shtml градският транспорт трябва да е безплатен, ако имам такъв билет за влак. Ако някой е пътувал или знае нещо по въпроса ще съм благодарен да сподели! Връзка към коментар
miroslava Публикувано: 7 декември, 2016 Сподели Публикувано: 7 декември, 2016 Малка извадка от условията: Valid on all local trains of all rail companies and all transport association services (S-Bahn, subway, trams and buses) and nearly all scheduled bus services in Bavaria. Exceptions include school lines and certain private bus lines – in particular on toll roads and cross-border transports. Отговора на въпроса ти е - да, важи и за градския транспорт. 1 Връзка към коментар
mariya* Публикувано: 7 декември, 2016 Сподели Публикувано: 7 декември, 2016 Октомври пътувахме от летище Меминген до гр.Меминген. В автобуса първо показахме Байерн тикета, но шофьора каза, че не важи и платихме по 3 евро на човек. Не сме се разправяли Връзка към коментар
bad kid Публикувано: 7 декември, 2016 Сподели Публикувано: 7 декември, 2016 Не знам дали важи за всички градове, но сме ползвали такъв билет в региони Baden-Württemberg и Franconia и ползвахме градски транспорт без проблем. Връзка към коментар
bobole4e Публикувано: 7 декември, 2016 Сподели Публикувано: 7 декември, 2016 Аз също съм ползвала регионални билети- в две различни области и ги ползвах и за градския транспорт. Проблема е , че никой никъде не ни провери и така и не разбрах доколко е правилно това. В сайта на железниците пишеше, че може и аз си ги ползвах смело Връзка към коментар
mariya* Публикувано: 7 декември, 2016 Сподели Публикувано: 7 декември, 2016 5 дни ползвахме Байерн тикет, навсякъде ползвахме и градски транспорт - автобуси и метро /Мюнхен/, единствено в автобуса от летището до гр.Меминген ни поискаха да платим. Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 7 декември, 2016 Сподели Публикувано: 7 декември, 2016 Октомври пътувахме от летище Меминген до гр.Меминген. В автобуса първо показахме Байерн тикета, но шофьора каза, че не важи и платихме по 3 евро на човек. Не сме се разправяли И аз през октомври пътувах от летище Меминген до гр.Меминген, но без никакъв проблем използвах Байрен тикет, трима души пътувахме с един тикет. 1 Връзка към коментар
deyan Публикувано: 8 декември, 2016 Сподели Публикувано: 8 декември, 2016 Пътувах този уикенд. Нямаше проблем, включително за автобуса от летището до гарата в Меминген. Само искам да предупредя пътуващите с деца - според тълкуването на кондукторите по влаковете, билетът дава право на пътуване до пет човека над 5 години, независимо дали са деца или възрастни. Ние разбрахме написаното на сайта по друг начин (а може и така да ни е устройвало) - че може до пет възрастни и към тях колкото деца събереш, та се наложи да доплащаме във влака. Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 8 декември, 2016 Сподели Публикувано: 8 декември, 2016 Пътувах този уикенд. Нямаше проблем, включително за автобуса от летището до гарата в Меминген. Само искам да предупредя пътуващите с деца - според тълкуването на кондукторите по влаковете, билетът дава право на пътуване до пет човека над 5 години, независимо дали са деца или възрастни. Ние разбрахме написаното на сайта по друг начин (а може и така да ни е устройвало) - че може до пет възрастни и към тях колкото деца събереш, та се наложи да доплащаме във влака. В сайта на немските железници https://www.bahn.com/i/view/USA/en/prices/germany-regional/bavaria-ticket.shtml ясно е написано за Bayren ticket-а, че "One person may bring any number of their own children or grandchildren under 15 with them free of charge." - собствени деца или внуци под 15годишна възраст пътуват безплатно... Ама, може би човек трябва да носи разпечатка на условията относно този вид билети и по-добре да е на немски, понеже няма гаранция, че всички кондуктори ползват и английски език. Случка от моя опит: Преди две години пътувах с комбиниран билет самолет+влак, който важеше за всички видове влакове в цяла Германия 24 часа преди излитане или 24 часа след кацане на самолета /зависи дали пристигаш или заминаваш в/от Германия. Та, един кондуктор в ICE Берлин-Мюнхен ми се запецна, че съм нямала право да правя разни спирки и пракачвания (качих се от Нюрнберг), а трябвало да пътувам от т.А до т.Б директно с един влак или само ако няма директен, тогава да е с прекачване. Което не е вярно, още повече, че този вид билети съм ги позвала безпромно и друг път, та се наложи да се обясняваме на немско-английско-българско-руско-италиански-ръце-крака-очи-мимики, даже поисках да ми извика началника на влака, ама така и не разбрах дали изобщо има такъв, щото той уж не разбра какво му казвам. В крайна сметка онзи примирително вдигна ръце и каза да сляза в Мюнхен и там да хващам първия влак за Франкфурт, откъдето трябваше да излетя. А в Мюнхен аз по принцип щях да си сляза, но за да взема влак за Улм, където имах намерение да си наснимам катедралата, да се помоткам и обядвам, а оттам с ICE после да замина за Франкфурт, откъдето отлитах вечерта. Апропо, билетът ми беше на немски/английски и въпросния кондуктор след като задълбочено и продължително се взира в него (предполагам е от хората, дето "не падат по гръб", както се казва), ми каза да сляза на Мюнхен и отпраши нататък по вагоните да си върши работата. 1 Връзка към коментар
deyan Публикувано: 8 декември, 2016 Сподели Публикувано: 8 декември, 2016 В сайта на немските железници https://www.bahn.com/i/view/USA/en/prices/germany-regional/bavaria-ticket.shtml ясно е написано за Bayren ticket-а, че "One person may bring any number of their own children or grandchildren under 15 with them free of charge." - собствени деца или внуци под 15годишна възраст пътуват безплатно... И ние така го четохме, но после говорихме с други служители на гишета и шофьори на автобуси и те потвърдиха, че това било обичаен проблем - лошо било обяснено на сайта и често възнивали спорове между туристи и проверяващи 1 Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 17 декември, 2016 Сподели Публикувано: 17 декември, 2016 Свежа информация за Bayern Ticket-аОт декември 2016г цената му вече е 25€, а за всеки следващ пътник (до петима общо) се добавят по 5€. Другите условия са същите както и преди увеличението. 1 Връзка към коментар
Plovdivian Публикувано: 18 декември, 2016 Сподели Публикувано: 18 декември, 2016 Ами след сто години на 23 евра, беше време да го вдигнат. 2 евра така или иначе са нищо. Връзка към коментар
slujitel Публикувано: 18 декември, 2016 Сподели Публикувано: 18 декември, 2016 Тоест за трима 35€? Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 18 декември, 2016 Сподели Публикувано: 18 декември, 2016 Тоест за трима 35€? 25+6+6=37€ Моя е грешката, техническа, кликнала съм на 5 вместо 6. Моля за извинение. 1 Връзка към коментар
slujitel Публикувано: 18 декември, 2016 Сподели Публикувано: 18 декември, 2016 25+6+6=37€ Моя е грешката, техническа, кликнала съм на 5 вместо 6. Моля за извинение. Е, пак е на сметка, преди купувахме по 43€, за пет човека, защото нямаше за трима. Връзка към коментар
Plovdivian Публикувано: 18 декември, 2016 Сподели Публикувано: 18 декември, 2016 Е, пак е на сметка, преди купувахме по 43€, за пет човека, защото нямаше за трима. Няма как да е нямало, понеже всичко от 2рия до 5тия слот ти е свободно. Т.е. след като сте трима, си плащате за трима (23+5+5 - по старите цени). Не знам що за 5 сте плащали. Връзка към коментар
slujitel Публикувано: 18 декември, 2016 Сподели Публикувано: 18 декември, 2016 Няма как да е нямало, понеже всичко от 2рия до 5тия слот ти е свободно. Т.е. след като сте трима, си плащате за трима (23+5+5 - по старите цени). Не знам що за 5 сте плащали. М, ми ние купувахме от машини, аз и тук питах, и четох, ставаше въпрос за NRW, не за Байерн, но мисля, че принципа е един и същ. Имаше единичен и за малка група до 5 човека, за трима нямаше, къде бъркам? Връзка към коментар
Mary Публикувано: 18 декември, 2016 Сподели Публикувано: 18 декември, 2016 М, ми ние купувахме от машини, аз и тук питах, и четох, ставаше въпрос за NRW, не за Байерн, но мисля, че принципа е един и същ. Имаше единичен и за малка група до 5 човека, за трима нямаше, къде бъркам? Цените са различни за двата района. И принципа е друг. Връзка към коментар
slujitel Публикувано: 18 декември, 2016 Сподели Публикувано: 18 декември, 2016 Цените са различни за двата района. И принципа е друг. Ааа, ясно, мислех, че в Германия е единтично. Връзка към коментар
Plovdivian Публикувано: 18 декември, 2016 Сподели Публикувано: 18 декември, 2016 М, ми ние купувахме от машини, аз и тук питах, и четох, ставаше въпрос за NRW, не за Байерн, но мисля, че принципа е един и същ. Имаше единичен и за малка група до 5 човека, за трима нямаше, къде бъркам? Трябваше от там да почнеш. Всяка провинция си определя сама нещата. Във Вестфалия не съм се возил, но не е същото като в Бавария. 1 Връзка към коментар
tsv_vatev Публикувано: 20 декември, 2016 Сподели Публикувано: 20 декември, 2016 (редактирано) Здравейте, Какъв е най-евтиния / но и удобен / транспорт между летище Меминген и Мюнхен. А също и Мюнхен-Нойшванщайн? Благодаря предварително Редактирано 20 декември, 2016 от tsv_vatev Връзка към коментар
tsv_vatev Публикувано: 26 юли, 2017 Сподели Публикувано: 26 юли, 2017 (редактирано) Здравейте, Някой ползвал ли е скоро такъв билет? Че не виждам в условието дали е включено ползването на метро " using regional trains (Interregio-Express, Regional-Express, Regionalbahn) and S-Bahn trains. " В предни постове пише че може? Също да попитам може ли да се закупи предварително за определена бъдеща дата без да се уточнява часовете за влаковете, които ще се ползват? Редактирано 26 юли, 2017 от tsv_vatev Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 26 юли, 2017 Сподели Публикувано: 26 юли, 2017 преди 26 минути , tsv_vatev каза: Здравейте, Някой ползвал ли е скоро такъв билет? Че не виждам в условието дали е включено ползването на метро " using regional trains (Interregio-Express, Regional-Express, Regionalbahn) and S-Bahn trains. " В предни постове пише че може? Виж тук:http://www.vgn.de/en/bavaria-ticket Връзка към коментар
tch Публикувано: 26 юли, 2017 Сподели Публикувано: 26 юли, 2017 32 minutes ago, tsv_vatev said: Здравейте, Някой ползвал ли е скоро такъв билет? Че не виждам в условието дали е включено ползването на метро " using regional trains (Interregio-Express, Regional-Express, Regionalbahn) and S-Bahn trains. " В предни постове пише че може? Също да попитам може ли да се закупи предварително за определена бъдеща дата без да се уточнява часовете за влаковете, които ще се ползват? Всички видове градски транспорт за включени, както S-Bahn, така и U-Bahn, автобуси и т.н. Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 26 август, 2017 Сподели Публикувано: 26 август, 2017 Да видим какво съм разбрала за Бавария тикет Мога ли да го ползвам от Мюнхен до Ердинг (Горна Бавария)? А от Меминген до Фридрихсхафен (Баден-Вюртемберг)? А от Мюнхен до Щутгарт (Баден-Вюртемберг)? Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега