Прескочи до съдържание

Питане за прекачвания до Малдиви


Препоръчани мнения

Здравейте, сродни души пътешественически  :)


 


Планирам 14 дни на Малдиви в началото на м. Март. За първи път ще ми е и съм наясно съм, че първо трябва да си взема билети, пък после да мисля за хотел. За момента през Kayak.fr харесах някакви билети, но никога не съм купувала сама през такава платформа и не зная за какво да внимавам. 


 


Въпросът ми е следния:


отиване: Соф - Дубай - Мале, полет 15:20 ч., кацане в Мале 21:15 ч. на другия ден - т.е. 27 часа пътуване


връщане: Мале - Коломбо - Дубай - София, полет 22:15 ч., кацане в София 14:35 на другия ден - т.е. 19 часа пътуване


 


Не ми става ясно, а и френски не разбирам, защо на връщане е по-кратко, като има 2 прекачвания. А и срам не срам   :blush:    :blush:    :blush:, ровичкам, но не мога да открия, как се сменя езика от френски на английски в този kayak.fr., барем да ми стане по-ясно  :mad: . https://www.kayak.fr.../children-11-11


 


Изобщо тези, които са пътували могат ли да препоръчат, кои часове на полети са за предпочитане. И прекачванията - кои са по-неприятни. То е ясно, че при всяко положение ще си объхтан от пътя, но обичам да се консултирам с по-опитни. Налага ли се да се спи в хотел при прекачванията, не мога да се ориентирам с този френски ...   :blush:


 


Мисля си, дори за бизнес класа, тъй като имам горчиви спомени от кошмарно дълги пътувания с ферибот, но дали ще си струва разликата в цената, която е двойна? Ако имате опит, моля споделете ...


 


Благодаря предварително!


Редактирано от aleina
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Сайтът сам би трябвало да ти покаже точно колко се лети, колко са престоите по летищата и т.н. 

 

Ако искаш английски, пробвай kayak.co.uk, или директно в сайта на flydubai, чиито полети гледаш. Ето го графично:

 

4 часа полет, 17 часа чакане, 4 часа полет:

2016-12-08_23-21-44.png

 

Час и половина полет, час чакане, пет часа полет, шест часа чакане, 5:45 часа полет

2016-12-08_23-21-44.png

 

И в двете посоки врата до врата е 27 часа.

 

Между другото, имахме хора от форума да правят точно тези полети, сигурно могат да споделят дали е гърч. 

Между другото 2, flydubai са сравнително недолюбвани тук, защото ако сменят графика, след това взимането на пари от тях изисква време и нерви, ако въобще стане. 

Между другото 3, на отиване има и по-читав полет, без всичкото чакане в Дубай, пък макар и с две прекачвания:

2016-12-08_23-24-24.png

 

 

Не знам в каква цена се целиш, но и катарците често излизат с добри предложения, а там е по-малък риска  и като цяло са по-класна компания. 

Редактирано от Георги
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Ако разликата с бизнес класа е само двойна, значи си струва, защото обикновено е 3-4 пъти повече :) . Зависи коя компания е, но обикновено за дълъг полет получаваш не седалка, а легло. Това Соф - Дубай - Мале ми говори за Flydubai, а те са нискотарифни и май нямат бизнес класа, не съм сигурен.

Ако искаш kayak.fr на английски, смени с kayak.com.

Часовете са местни, т.е. за да видиш колко е дълъг полета трябва да отчетеш часовата разлика. Обикновено си пише изрично колко време отнема. Като нищо може с едно прекачване цялото време да е повече, ако престоя е много голям.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Хмм това, че Флайдубай може да отменят полетите ме притесни ... 

 

Иначе часовете не ги смятах бакалската, а ги преписах от сайта, както бяха сумирани там  :)

 

Сега ще разгледам и катарците

Връзка към коментар

Хмм това, че Флайдубай може да отменят полетите ме притесни ... 

 

Иначе часовете не ги смятах бакалската, а ги преписах от сайта, както бяха сумирани там  :)

 

Сега ще разгледам и катарците

 

Да, видях, че не е бакалската, редактирах се :)

 

Всъщност, след като се чудиш за бизнес, според мен по-добре избери икономична на катарците. Разликата в цената няма да е голяма (ако въобще), а обслужването ще е много по-добро. Бизнес класата във flydubai няма да те спаси от отменен полет и ядове с невърнати пари :) И в двете посоки имат полети по 10-11 часа общо. 

Редактирано от Георги
Връзка към коментар

Уауууу,  но при катарците е страшно - бизнеса е 2310 евро  :blink: на човек двупосочно

А при дубайците нормална класа е 420 евро, а бизнес 1016 евро на човек двупосочно. По човешко е все пак.

 

Георги, т.е. ти смяташ, че преценено от гледна точка на комфорт + рискове от отмяна на полета, е по-добре Економи на Катар, от колкото Бизнес на Дубайците. 

Лошото е, че мъжа ми е едър и двуметров дългуч :), да ми е жив и здрав и все му е неудобно при дълъг път. Но ние сме 4-рима и 9200 евро само за билети е немислимо просто. Ще търся компромисен вариант ... благодаря за инфото

 

А къде да прочета при катарците разликите м/у 4-те вида Economy class - Promo, Saver, Value и Flexi

 

И още нещо, до кога е най-спокойно да изчакам с покупката на билети за м.Март или е добре веднага - за да се хванат хубави цени. Мисълта ми е, дали ако изчакам да се приближим още до датата така че да е по-сигурно, че флайдубай няма да отменят полета е рисковано пък цените да скочат. 

Редактирано от aleina
Връзка към коментар

Уауууу,  но при катарците е страшно - бизнеса е 2310 евро  :blink: на човек двупосочно

А при дубайците нормална класа е 420 евро, а бизнес 1016 евро на човек двупосочно. По човешко е все пак.

Ами тя и разликата в нивото на авиокомпаниите е такава. :)

Купете си икономична класа с катарците и похарчете за още едно пътуване спестените пари.

  • Харесвам 5
Връзка към коментар

Лошото е, че мъжа ми е едър и двуметров дългуч :), да ми е жив и здрав и все му е неудобно при дълъг път.

Купете си места на авариен изход. Катарците не зная дали ги продават и ако да - за колко. Но ние за полета Лондон -Куала Лумпур с Бритиш  ги купихме по 70Евро. Това също е вариант .

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

София - Мале благодарение на катарците е най-удобният полет с прекачвания генерално.От София излита вечер и с един час престой в Доха,пристигате в Мале в 08.00 ,после до час сте в избраният ризорт и ви настаняват веднага без доплащане.Обраният полет е също толкова удобен - закусвате сутрин, транспортират ви до летището и отлитате в 09.00, пристигате в София вечерта.Този полет бих го правил всеки месец с усмивка до края на живота си...В момента гледам цените за март месец са 427€ .

post-5106-0-64419300-1481266621_thumb.jpg

post-5106-0-60990200-1481266631_thumb.jpg

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Страхотно полезни неща ми споделихте всички, страшно съм ви благодарна. Сега ще проуча по-обстойно цените и продължавам със следващия етап - трансфери и хотели.  :)

Връзка към коментар

Ризортите осигуряват собствен транспорт с моторници от/до летището и мисля нямате друга алтернатива , скъпи са но нямате други опции.Общо взето са калкулирани цените за седмица за хотел + трансфер за еднаква категория хотел да са еднакви, тоест ако трансфера е по-евтин се компенсира с по-скъпи стаи и обратното...При престой от две седмици ,определено си заслужава вариант 2 с по-скъп трансфер от порядъка на 400-700€ на човек и по-евтини стаи ....Просто различните ризорти използват един от двата варианти за букване при тях,затова не се учудвайте как ризорт с по-хубави вили е на по-ниска цена от друг подобен,компенсират от трансфера :)))

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Трябва да изберете вида настаняване. Те са основно два и се различават много. Дали ще е ресорт или остров-село. Там голяма част от островите са самостоятелни ресорти и няма местни жители. Само ресортът и клиентът. Ако ще е местен остров, който представлява село, тогава е друго. 
В първият вариант - ресорт е по-добре да разровите немските "Туй" или "Некерман" , а добри цени излизат и с холандския "Томаскук" така купуваш билет, транспорт, настаняване на куп, на пакетна цена и те имат грижата да те доставят и върнат обртно. Понякога има добри цени за пакет. По принцип за ресорт не си заслужава сам да организираш полет и връзки, цената не се връзва.
Ако ще е по-адвенчър сред местните, то тогава трябва внимателно да се избере мястото, островът, за да се направи логистиката. Държавните фериботи са евтини и бавнички и обикновено не връзват лесно с полета, но пък вие имате време. Предвидете си такава нощувка. Местните острови доста често са мръсни и съсипани като корали, трябва да се чете и избира внимателно мястото.
Но с две думи е прекрасно, не се отказвай. 

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Страхотно ценни сте, нямам думи просто :)  

 

В момента аз помагам в един друг форум по една друга тема и свят ми се изви там вече. За това сега приемам вашите напътствия тук като специален подарък за мен :)

 

Ориентирах се за полетите, ако ще ги купувам отделно. Сега ще поразровя и големите турове какво предлагат.

 

Зная, че искам диво и красиво. Ние сме с 2 деца на 5 и 6 г., но се забавляваме чудесно с морето и пясъка и не държа да има аква паркове и детски занимални. По-скоро искаме релакс на божествен тих плаж с най-много една-две екскурзии, без тарапана от рускини на токчета с ролки на главата, които атакуват от по тъмно закуската  :)

Редактирано от aleina
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

По повод на трансферите до ризортите - наистина са скъпи, но ако се спрете на някой ризорт, задължително ги питайте дали може да ползвате собствен транспорт, за да не ви таксуват техния скъпия. Има такива, и то от хубавите, които са ОК с това и ще спестите доста пари от трансфера.

Има една много полезна тема за остров Маафуши - той е с местно население, но местните са по-толерантни към облеклото на туристите. Много зависи как си представяте почивката си на Малдивите, но за мен лично най-добрият вариант беше комбинация между Маафуши и нощувка(и) на ризорт. Така хем ще правите турове с шнорхелинг от Маафуши, които са на много добра цена, хем ще изкарате известно време в рая - на някой ризорт.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Здравей Яничка, имаш предвид да разделим престоя на две места х 7 дни? Провокативно предложение, ще се обсъжда ... 

За Маафуши съм чувала само, че е малдивския Китен ... 

Връзка към коментар

Здравей Яничка, имаш предвид да разделим престоя на две места х 7 дни? Провокативно предложение, ще се обсъжда ... 

За Маафуши съм чувала само, че е малдивския Китен ... 

Мисля, че комбинацията от Маафуши и ризорт е много добра, защото на Маафуши ще направите шнорхелинг туровете и ще видите подводния свят на достъпни цени, а това е едно от уникалните неща на Малдивите. А на ризорта ще се отдадете на релакс и плаж без турове, че в повечето случаи там цените са доста високи.

Колко дни ще отделите на Маафуши и колко на ризорт вече вие ще прецените.

Връзка към коментар

Записвам се и аз да следя, понеже ме интересува всичко, свързано с Малдиви /полети, трансфери, ризорти.../, тъй като го планувам за април.

Редактирано от ivelina666
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.