Прескочи до съдържание

Франция от край до край

krasen_denev

Препоръчани мнения

преди 11 часа, krasen_denev каза:

Аз ще предложа едно невероятно градче,което е съвсем близо до Бордо .Приказното градче Сейнт Емилион.

http://www.saint-emilion-tourisme.com/

Градчето е прекрасно, а освен това Saint-Emilion са едни от най-добрите бордолезки вина, могат да се видят често на призови места по винотечните списания, сайтове и справочници за различни години. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Бордо е страхотен град, един от любимите ми във Франция, на паркинга на Сен Емилион видях как двойка се обясняваха с полицай, че са им разбили колата и са взели апарата (имайте предвид). Иначе и там е хубаво, ако имате време влезте в Скалната ( монолитна ) църква.

Тулуза не ми хареса толкова, но от там си струва да се отскочи до Каркасон....

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 4 часа, EliDion каза:

Всичко това е чудесно, но вие сте с кола и сте гъвкави. Та по този въпрос, не знам дали аз нещо не разбирам или греша в търсенето, но познат от Страсбурт ми каза, че наемането на кола е 20 евро на ден и можеш да я оставеш където искаш. Аз обаче като търся кола под наем за един ден ми дава цени от 200евро нагоре. Може ли да ми обясниш когато имаш време (може и на лично съобщение).

Колко дни сте си отделили на Бордо и дюните? И на дюните ще нощувате ли?

Никой нищо не казва за Нант? Планирах по три нощувки там и в Бордо. Другия вариант и по две в Нант, Бордо и Тулуза и от Тулуза да летим, че за сега май от там е най-евтино.

Прочети още  

За наемането на кола във Франция не мога да ти кажа нищо,но ако не намериш някоя промоция,можеш да се опиташ да наемеш на място.Твоят приятел,може да се окаже прав.;)

Ние имаме три нощувки в Бордо.Ще отделим на дюните  половин ден,евентуално с къпане и плажче. Това ще го направим още първият ден,в който реално ще се предвижваме до Бордо.Следващите два пълни дни сме си ги оставили за града и последният ден по път ще спрем в Сейнт Емилион. 

Нант: https://www.nantes-tourisme.com/fr

Не съм планувал посещение на града и затова не мога да помогна много.

Как ще подредиш нощувките ще трябва да прецениш сама,но щом полета от Тулуза ти е най-евтин,нищо не ти пречи да летиш от там.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 03/05/2017 в 7:31, EliDion каза:

Всичко това е чудесно, но вие сте с кола и сте гъвкави. Та по този въпрос, не знам дали аз нещо не разбирам или греша в търсенето, но познат от Страсбурт ми каза, че наемането на кола е 20 евро на ден и можеш да я оставеш където искаш. Аз обаче като търся кола под наем за един ден ми дава цени от 200евро нагоре. Може ли да ми обясниш когато имаш време (може и на лично съобщение).

20 евро на ден да не би да е за колите под наем в рамките на самия град? Тоест, вземаш  от стоянката, придвижваш се от точка А до точка Б в рамките на града и я оставяш на друга стоянка...

Защото наистина някои компании (напр. ADA) рекламират коли от 19,99 евро, но това е стартовата цена.  Като сложиш застраховки, километраж (особено, ако ще пътуваш извън града или ще я оставиш в друг град), цената може много да се вдигне.

(По спомени, когато наемахме кола преди 10 години, преди да си купим собствена, цената ни беше около 100 евро на уикенд, с пътуване извън града и шофьор с местна книжка с над 15 години стаж.)

Иначе преди време гледах репортаж за възможност да платиш много ниска цена за кола под наем, но за придвижване на кола от определено място на друго (тоест агенцията е в град Х, колата е в град У, ти си в град У и искаш да се придвижиш до град Х и агенцията ти дава много нисък наем, защото така им връщаш колата на място). Мога да потърся повече информация, ако те интересува.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 3 минути , Роца каза:

Иначе преди време гледах репортаж за възможност да платиш много ниска цена за кола под наем, но за придвижване на кола от определено място на друго (тоест агенцията е в град Х, колата е в град У, ти си в град У и искаш да се придвижиш до град Х и агенцията ти дава много нисък наем, защото така им връщаш колата на място). Мога да потърся повече информация, ако те интересува.

Имали сме и подобни теми във форума - цък и цък .

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Може да пробвате и апликации и сайтове тип драйви drivy според града в който сте - наем на коли от обикновени хора. Нашата я даваме от време на време и има бая търсене. 

Редактирано от Kaloyan89
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Благодаря Роца, няма нужда. Аз бая порових и не е рентабилно с влак и автобус излиза много по-евтино и по-бързо. Цените започват от 220 евро за няколко дни, като се вземе от Париж и се остави в Бордо или в Биариц. За ден мислех от Нант до замъците и обратно и от Бордо до дюната, но ценита са пак такива. Ще пробвам на място ако може, ако не - с автобуса - то е близо.

Да Фичо, четох, но там няма за Франция.

Връзка към коментар

Ето отговор на въпроса ти:

Ласко центърът е новият, който го отвориха декември, с репликата на цялата пещера. Ласко 2 е най-първата реплика, в която има само две от залите и която посетихме ние навремето. Новият център изглежда къде-къде по-добре и по-интресен.

П.П. Цитирам  Роца,която е корифей на тема Франция!

Връзка към коментар

Благодаря много,планирам шест нощувки в района,в началото мислих,че ще се отдадем само на пиене на вино,но  сега след кратко проучване смятам,че няма да успеем да видим всичко ,което си струва.Ласко е на първо място.

Връзка към коментар
Публикувано: (редактирано)
преди 51 минути , nadia каза:

шест нощувки в района,

Надя,в кой район? Около Дордон или в Аквитания?

Редактирано от krasen_denev
Връзка към коментар

Понеже нямам много време за да отговоря кратко на този въпрос ще дам дълъг отговор.Щом видях ,че Блуеър откриват линия Букурещ-Бордо планът за пътешествието беше в главата ми.Започнах да чета ,ние сме  виноценители и почитатели на кулнарното изкуство ,ето с това ме грабна Бордо.За него сме отделили две нощувки, но пред големите градове предпочитаме китните селца и след търсене избрах за селцето   Les Lèves-et-Thoumeyragues, за пет нощувки.

От прочетеното в темата и  от мармотника на Роца се оформи желанието ,че искаме да видим Ласко,селцата,замъците и градините в Перигор,описани от Роца,Биариц,Ла рошел,най-голямата дюна в Европа.Ние сме от Варна ,с две големи деца на 15 и 17 години,от малки тръгнали да пътешестват,ценители на новите  хоризонти.Ще бъдем в района от 1 до 8 юли.Приемам всякакви съвети,най-вече за добри места за хапване,нямам дар слово,но като се върнем,ако интерес  мога да споделя преживяното.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 2 часа, nadia каза:

Започнах да чета ,ние сме  виноценители и почитатели на кулнарното изкуство ,ето с това ме грабна Бордо.За него сме отделили две нощувки, но пред големите градове предпочитаме китните селца и след търсене избрах за селцето   Les Lèves-et-Thoumeyragues, за пет нощувки.

В Бордо, задължително минете през Сент-Емилион, тогава :) (това е любимото ми вино от този район). Видях къде е селцето, което сте избрали - между Бордо и Бержерак, все харни места за хапване и пийване... и туризъм, разбира се ;). Определено има какво да се види в района.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Надя, с какво ще се придвижвате. И ние финално решихме да пропуснем Нант и да слезем надолу- Бордо, Байон, Биаритц и от там ще летим. Щерката иска гастрономия, аз сърф. Така, че ще е интересно и полезно да споделиш местенца за хапване

Редактирано от EliDion
Връзка към коментар

Сент Емилион е задължително,аз започнах планирането около него,но непрекъснато намирам нови места за посещение.Аз мислих за Бордо и Аквитания,а сега се оказва,че Перигор и той е рядом.Приятелка ми препоръча и пристанищния град Royan ,като място за приятна разходка.

Ще бъдем с кола под наем,за мен това е най-удобният начин, няма бързане,съобразяване с разписания,стрес къде са спирките,гарите и т.н.За четирима е и най-евтино.Колата е от economycarrentals за 6 дни 237 евро,неограничени километри и допълнителна застраховка от сайта посредник.Доставчикът е Аламо.

Аз забравих да кажа,че дъщеря ми също държи на сърф в Биариц,но мисля,че няма да има време.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.