Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

• 1 месец по-късно ...

За първи път опитах медовина. Даже, да си призная, не знаех какво да очаквам и съм супер впечатлена. Това “медно вино” е по-вкусно от което и да било порто или tawny, което съм опитвала. Моят съсед нелегално го е внесъл от Полша и много се радвам, че се раздели с цяла бутилка от тази превъзходна течност. Той също ни донесе и друго бутиково вино с аромат на шам фъстък от винарна извън Албъкърки, Ню Мексико, което беше разкошно, дори и малко да сладнеше.

8D019850-2865-497E-B9DA-04069D33B9E9.jpeg

5EC3D2EA-6A8B-4CFF-9280-AEED726AC86B.jpeg

• Харесвам 11
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...
  • 3 седмици по-късно ...
На 30.04.2023 г. в 13:09, Nayden Bondzhev каза:

Пробвайте серия ISTAR на Бонония

IMG_20230430_130137.jpg

Взех от серията: купаж Каберне Фран+ Каберне Совиньон и още едно чисто Каберне Фран .

Първото въобще не ме впечатли, но става. Чистото Каберне Фран беше добро, но без да те грабне. Цената им е по 17,50.

А Готомарци купажа си беше зле.

• Харесвам 2
  • Браво 1
Връзка към коментар

Минах на друго ниво при вината докато бяхме в Аржентина.

Много различни са им вината, като пробвахме дегустации коренно различни вкусове имат.

Интересни комбинации от сортове предлагат, включително един сорт от две различни изби и зони с различна височина.

Просто не бях виждал във всяка кръчма винен лист два пъти  по-голям формат и доста по-дебел спрямо менюто с храните.

Масово предлагаха по  100-150 вида, разбира се само аржентински, групирани по сортове.

На места имаше цели големи стаи, отиваш там и избираш на живо кое вино искаш.

• Харесвам 6
  • Браво 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...
  • 2 месеца по-късно ...
  • 2 седмици по-късно ...

Отворих едно от сериозните аржентински вина които си донесох от там.

Просто не исках да свършва, нещо неповторимо беше.

Цената му  в Европа също е неповторима, като я видях в Vivino бая се облещих.

IMG_0287.jpeg.4fa39c86970e4d68cb597926ad068c81.jpeg

• Харесвам 8
Връзка към коментар
преди 2 часа, Alexander каза:

Отворих едно от сериозните аржентински вина които си донесох от там.

Просто не исках да свършва, нещо неповторимо беше.

Цената му  в Европа също е неповторима, като я видях в Vivino бая се облещих.

IMG_0287.jpeg.4fa39c86970e4d68cb597926ad068c81.jpeg

Аз пък не си донесох вино от Аржентина и Уругвай, бяхме през февруари, но дегустирахме  доста Совиньон и розе в жегите там.

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

20230907_095024.jpg.d17149cf7640c07a131707eef4be2e44.jpg

Когато съм някъде, където правят вино, старая се да опитвам местни вина. Дъждът не спря цял ден в Мецово, Епир, Гърция. Трябваше да давя мъката с вино. За 14 евро толкова лошо вино не съм пил. Това, че някъде правят вино, не значи на всяка цена, че правят добро вино. Името на виното императорско, вкусът - кисело-никакъв с далечни нотки на слаби винари. 

• Харесвам 5
  • Замислям се 2
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Вината трябва да се опитват. Ако ти харесва - това е "твоето" вино. Ето едно вино, което купих за около 5-6 лева и то от ЛИДЛ. Някой ще спре да чете дотук. Аз обаче ще продължа да пия това вино, защото много ми хареса и си купих десетина-петнадесет бутилки. Топло темранийо от Испания. Няма странични неприятни аромати, баланс на вкуса. Много добро вино за още по-добра цена. Български вина на тази цена?!? Няма кандидати. 

20231007_200734.jpg.23483159987af71d4fb6fa6a0a2e4886.jpg

20231007_200743.jpg.ea76282c5d13d4e15d28c5833807b3d2.jpg

Ако го пуснат отново и е все така завладяващо, ще направя сериозна покупка, при която бройките ще са 30+

• Харесвам 9
  • Благодаря 1
  • Браво 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Знам, че са дните на младото Божоле, но покрай него си взех и няколко бутилки от една поредица вино на австралийската компания Treasury Wine Estates . Тя носи името 19 Crimes, всяка бутилка е истинска история на британски престъпник изпратени, като каторжници в Австралия между 1788-1868г. Но не това е интересното а как производителя е намерил начин да ни представи тази колекция вина. Направил е мобилно приложение, което подържа технологията за добавена реалност. Когато насочиш камерата на телефона към героя изобразен на етикета, той оживява и започва да си разказва историята. Много е забавно😃

В линка по долу може да се прочете повече.

https://bgnes.bg/news/vino-19-crimes-za-tcenitelite-na-istoriata-tcifrovite-tekhnologii-i-dobria-vkus/

IMG_4864.jpeg

• Харесвам 12
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 31 минути , Branko каза:

Знам, че са дните на младото Божоле, но покрай него си взех и няколко бутилки от една поредица вино на австралийската компания Treasury Wine Estates . Тя носи името 19 Crimes

IMG_4864.jpeg

Аз имах доста високи очаквания за червеното им вино, но нещо не ми допадна, та не стигнах дори до бялото. Дано на теб ти се усладят.

Преди време бях пуснала снимка на една супер вкусна полска медовина в нещо като глинена бутилка, които са забранени за храни и напитки при нас. Е, намерих на същия производител в нов полски магазин в квартала. Добре, че няма тема за колбаси, че и колко полски наденици и салами накупих 😂

IMG_9423.jpeg

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 13 минути , Marusinka каза:

Аз имах доста високи очаквания за червеното им вино, но нещо не ми допадна, та не стигнах дори до бялото. Дано на теб ти се усладят.

IMG_9423.jpeg

Това отворих, допада ми🙂
Очаквам след втората чаша, героите от етикетите да проговорят без да използвам аппа 😂

IMG_4866.jpeg

IMG_4865.jpeg

• Харесвам 5
  • Смея се 4
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.