Прескочи до съдържание

Кои са най-посещаваните дестинации в света?

Препоръчани мнения

Лято, жега, на Мрън не и се работи и се зачете в една класация:

http://www.bbc.co.uk/news/magazine-23433149

Изненадаха ме второто и третото място при държавите, както и популярността на Русия и Украйна. Полша също е на добра позиция.

Връзка към коментар

Отсега ти казвам, че Полша и Украйна фигурират в класацията главно заради европейското по футбол миналата година. За мен далеч по-любопитна е втората колона. Излиза че почти една трета по-малко туристи посетили САЩ са похарчили почти три пъти повече пари отколкото почти една трета повече туристи посетили Франция. Странно е, най-малкото защото стандарта на живот във Франция е глобално по-висок от този в САЩ, особено от гледна точка на туристически дестинации и свързани разходи...

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Странно е, най-малкото защото стандарта на живот във Франция е глобално по-висок от този в САЩ, особено от гледна точка на туристически дестинации и свързани разходи...

Изобщо не е странно , защото както се казва в статията 83% от туристите във Франция са от други европейски държави. Например има хиляди италианци които отскачат само за уикенда особено сега заради плажовете ,  други дори само за day trip и т.н.

Средният турист посещава САЩ за много по-дълъг период и е ясно , че ще похарчи повече пари. Класацията би била много по-показателна ако отчиташе средната похарчена сума за ден престой  :)

Връзка към коментар

Не обсъждахме ли наскоро подобна класация, ако не и същата? Няма значение, за уикенд е екстра пак да поклюкарстваме :)

Та това с парите и на мен ми е странно, освен ако няма наистина много изкривяващи статистиката обстоятелства. Наистина във франция сигурно си ходят хората, може и без да пренощуват там и разходите падат. Ако участваше Северна Корея щеше да е на първите места също :)

Аз се чудя дали водещата позиция на САЩ не се дължи на същата причина, като лидерството на Макао - хазарта. 

Връзка към коментар

Аз се чудя дали водещата позиция на САЩ не се дължи на същата причина, като лидерството на Макао - хазарта. 

Знаеш ли, че май си много близко до истината...

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.