Прескочи до съдържание

Споделяне на съвети в лични съобщения


Препоръчани мнения

Нека преди темата да бъде приключена да отбележа няколко от дискутираните точки:

 

- Финансирането на форума не е проблем на дневен ред. Имаме приготвени изненади, които се пекат от една камара време, но ще станат ясни след като направим прословутия ъпгрейд. Накратко, всеки ще има възможност да помогне и то като получава нещо в замяна. И ще е лесно и потребителски ориентирано. И не е задължително да е свързано с харчене на пари от ваша страна! Спирам със загадъчните подметки, търпение :)

 

- Затварянето на форума във вид на клуб с членски внос, усложнен достъп за нови и т.н. няма да го има никога и под никаква форма. Разбирам донякъде логиката на някои от вас, но моята философия е, че всичкото съдържание свързано с обмяна на съвети за пътувания ще е публични и налично за всички. Включително новорегистрирани и дори нерегистрирани. След ъпгрейда (който в момента отнема цялото ми свободно време) ще бъдат създадени нещо като наръчници за новобранци, които съм оптимист, че ще помогнат по-добре с ориентацията им и по-доброто им вписване в нашата групичка. Аз самият проверявам много форуми, за фотографията съм научил почти всичко, което знам именно от форуми, и да, задавал съм предимно въпроси там. Ако някой смята това за неестествено, просто явно не разбира съвсем спецификите на форумното общуване.  Ако не ви се занимава да кажете едно здрасти някой като пусне в темата за представяния, ако не ви се занимава да отговаряте за десети път на един и същи въпрос, ако не ви се занимава да търсите билети за хора с по 1 мнение, просто не го правете. Един от основополагащите стълбове на този форум е и ще е добронамереността към новорегистрираните, без да се изисква задължително да връщат нещо в замяна, и абсолютно никой няма да успее да промени това.

 

- Личните съобщения не товарят сървъра по никакъв значителен начин. Освен това са ключова функционалност, която си има валидни употреби и също няма да бъде ограничавана по старшинство, членство и т.н. Ако мога да резюмирам целия текст, то е просто да имате предвид, че за форума като цяло споделянето ексклузивно в лични съобщения е равносилно на несподеляне. 

 

- Разбирам носталгичните вметки, когато в началото бяхме един по-големичък файтон хора, но тези времена са безвъзвратно отминали. Ако някой чиито мнения сте харесвали и ценели и вече не пише във форума, може да се замислите дали не е от нормалния ход на живота. Колко от вас имат приятели, с които са били неразделни, а вече се чуват само по празници? Не допускате ли, че тези хора може вече да не ги вълнува писането в интернет, може да имат други интереси от пътуването, и въобще просто комуникацията в интернет да не им доставя предишното удоволствие? Смятам, че е малко нечестно аз и в частност правилата и атмосферата тук да се обвиняват за неща, които просто са си част от живота. Относно количеството, което не носило качество, смятам че е малко груба забележка, която не отговаря на действителността спрямо многото изключително полезни и качествени магеланци, които не са от "първата вълна". Без да правя списък, само ще спомена Бай Добри. 

 

- Относно задружното взимане на решения относно бъдещето на форума, съжалявам но това не влиза в моята философия. Разбирам перфектно аргументите, но и вие разберете моите. В силно демократично общество, където всяка дреболия се подлага на обсъждане, гласуване и т.н. такива теми като тази ще са ежедневие и ще обсебят целия форум. Без да постигнат никакъв значителен резултат, освен че загубилите демократичния вот ще се вкиснат и атмосферата ще стане нетърпима. Имахме такъв кратък експеримент, дори с невинни неща като гласуване датите на форумните срещи, още си спомням как изведнъж се оказаха равен брой гласове и отзвука от това. Идеализма на едно подобно желание е заразителен, но проблема е че според мен не работи на практика и не виждам как ще се повиши удовлетвореността на някой, че участва във взимане на решение, когато неговите предложения биват отхвърляни от мнозинството. И нямам намерение да унищожавам форума само за да го докажа. Магеланци в момента е единствения по-посетен форум на тази тематика, без алтернатива и това е голямо натоварване. Просто няма как човек да отговори на всички очаквания и всички да са щастливи, дори да иска. Затова и водя форума според собствените си разбирания и се надявам, че на достатъчно много хора това ще им допадне.

 

- В контекста на предишната точка, това е нещо което съм го коментирал с Duke на лични, ще го напиша и тук. Нямам нищо против някой ако се захване да направи друг форум, този форум да се рекламира тук известно време. Да посочи с какво другия форум ще е по-добър от тук - може да се дискутира свободно политика, бг агенции, да се взимат демократични решения, каквото прецени бъдещия отговорник, ще съдействам за началния старт и ноу хау абсолютно добронамерено. Но това няма да стане тук и съжалявам, че ще го кажа, но съм непоколебим. 

 

- В чисто личен аспект, смятам че нападките, че във форума едва ли не върлуват заядливци и хейтъри за неотговарящи не реалността. Няма да влизам в дребнавост да изисквам подробности за всеки случай само за да чепкам още, но нека всеки си прецени кое му е по-важно - това че като пусне тема с разказ има стотици "лайквания" и десетки благодарности или че се е появил някой да направи забележка за правописна грешка. Без значение, че може и забележката да е интерпретирана грешно, както вече стана ясно веднъж в темата. Пак ще кажа, че поддържането на добрия тон тук изисква най-много усилия и сигурно би ми било много по-лесно да се скрия зад 2-3 правила и да се пусна по течението. Затова ми става криво, когато горното не се отчита, а се ескалират супер редки изключения, които дават черни краски на целия форум.

 

Темата приключва. Не сменайте станцията идните месец-два, страхотни изненади се задават и повечето ще таргетират точно социалния аспект. Повече не искам да ви казвам :)
  • Харесвам 45
Връзка към мнение
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.