Прескочи до съдържание

На лов за канарчета


Lindt

Препоръчани мнения

Аз бях тази, която не се впечатли от Ел Голфо :) Започва да ме притеснява препоръката за Грациоза, щом имаме такива разминавания :)

Редактирано от Сю_
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Аз бях тази, която не се впечатли от Ел Голфо :) Започва да ме притеснява препоръката за Грациоза, щом имаме такива разминавания :)

А, не се притеснявай, остана за следващия път.

Като цяло харесах черната, а не кафявата част на острова. Имам проблеми с кафявото просто.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Лос Гигантес не ни хареса. Беше много застроено и грозно. И затова не се разходихме, а седнахме в един китайски да пием бира и да гледаме как разни възрастни хора играят тенис, докато стане време да се прибираме. Снимах го, за да не забравим защо няма да посетим южната част на острова. 

Зрителна измама заради релефа и ъгъла на наблюдение. :) Южната част като цяло не е по-презастроена или пренаселена от северната, има само един голям курорт и няколко по-малки, големи градове липсват. Не е толкова лошо колкото го описват по българските форуми. На мен лично полупустинните пейзажи и растителност на южно Тенерифе също ми харесват, имат своята екзотика, но е въпрос на вкус. Времето почти винаги е слънчево и има прилични плажове, за зимата е по-добрия вариант. Като изходна точка за обикаляне на острова също е добре. Не всичко е пияни англичани - в новата част на Коста Адехе има хотели с големи градини, а Лос Кристиянос е едно типично испанско градче, което се е сляло с курорта, но е запазило и местен дух.

 

http://www.skylinewebcams.com/en/webcam/espana/canarias/santa-cruz-de-tenerife/playa-las-vistas.html

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз май забравих да си довърша разказа  :blush:

По време на тура ни говориха за canary birds, но ние изобщо не ги свързахме с канарче :) Аз съм блондинка, но Жижо няма никакво оправдание.

Оказа се, че те оригинално са с доста по-мрачна окраска и приличат на местни врабчета. Само че пеят по-хубаво. Модифицирали са ги, за да имат настоящия цвят и да ги затворят в клетка. На мен ми е много жал за затворените животни, особено в клетка, иначе щяхме да си гледаме и един таралеж. Не отричам, че Павароти много ни забавляваше сутрин на Лансароте, можеше дори да наподобява аларма на кола. 

Наложи ни да минем 3 пъти през Аресифе, но нямахме никакво време да обиколим столицата, та успях само да се впечатля от местоположението на гарата. От едната страна й беше морето и приятна крайбрежна градина, а до нея Парламента на острова. Имаше и оградено, зелено пространство, в което по необясними причини имаше стотици бели птици, вдигащи невероятен шум. Много ми беше любопитно какво точно правят там. Въобще много успокояващо място да си чакаш автобуса.

 

Ден 9 

 

Беше чудесна неделна сутрин, в която оскъдните възможности да обикаляш с обществен транспорт бяха достигнали абсолютния минимум. Вечерта упорито бяхме търсили възможност да стигнем до Фондацията, най-интересното според нас произведение на Манрике и после да отидем в Орзола. Както и да въртяхме и сукахме, беше невъзможно, така че се задоволихме и с брилянтното ми откритие на неделен автобус до Тегисе, след което безболезнено да продължим към плажа.

Самият град Тегисе е доста симпатичен, старата столица на острова с няколко симпатични улички и привличащи вниманието ни заведения. Намира се в средата на нищото, което е било причина за избора им за водещ град, тъй като са имали много нападения от арабски пирати, отвеждащи населението и продавайки ги като роби.

В неделя има голям пазар, заради който и пускат допълнителни автобуси. Ние решихме, че на пазара ще закусим с някакви вкусотийки, ще пием кафе и ще погледаме танци и отворени работилнички и ателиета. Така го рекламираха, а и изглеждаше все едно всеки турист на острова се е отправил на там да гледа и си заслужава. 

Реалността се оказа различна - оценявам мястото като туристически капан. Може и да сме отишли твърде рано, преди танцуващите баби, за които като се върнах, прочетох в дневника на АлександраКо, да са се събудили, но реално попаднахме на претъпкан пазар с китайски глупости, наденици, бира и ужасна навалица. Никакви изкуства, забавления или вкусотии не видяхме, само ни попречиха да се помотаем спокойно из хубавото градче. 

Най-разочарована бях от сергиите с храна, разбира се, защото ми продаваха опаковани неща от магазина, само че с доволна надценка. Включително и въпросната бутилка бяло вино, която си следяхме, струваща 6 евро на Тенерифе, 8 на Лансароте и 10-11 на пазара или из туристическите места. 

Намерихме си все пак някакви пайове и баници. Соленото нещо беше старо, студено и скъпо, но от сладките ми тарти съм доволна. Разопаковали ги бяха от уважение поне, макар че после си открих същите и в магазина. 

Това беше единственото място, в което видях някакво старание на търговците:

post-997-0-66371500-1487438998_thumb.jpg

Фалшивите парфюми, грозните герданчета и дрехи ни изгониха почти веднага:

post-997-0-04613100-1487439150_thumb.jpg

 

Отправихме се към спирката, за да пием кафе на по-приятно място - Орзола. Хубаво градче, от което тръгват и фериботите към съседното островче. Нашата цел беше един конкретен плаж, с бял пясък и спирали от черни камъни. 

Пътувайки, все повече се чудех как пък точно и само там пясъкът ще е бял и дали снимките не са малко по-фалшиви, отколкото си мисля. Все пак се надявах да е малко градче като Фамара и да има улици с пясък :) 

Подминавайки Ариета, природата почна да става по-цветна, ярка и по мой вкус. Вече не ме интересуваше цветът на пясъка, защото районът ми харесваше, но с изненада наблюдавах белите петна пясък, покрай които минавахме. 

Спиралите от камъни ги подминахме и пътувахме твърде дълго, за да се върнем пеша. Но пък на около километър от градчето имаше друг плаж с интересни скалички, бункери, цветове и бял пясък, така че не се оплаквам. 

Рагледахме 2 улици на Орзола, пийнахме кафе, купихме си по 2 бири, които още не бяхме опитали и се запътихме към плажа за пълноценен мързел. 

post-997-0-65046500-1487439970_thumb.jpg

post-997-0-34614500-1487439893_thumb.jpg

post-997-0-71180900-1487439921_thumb.jpg

post-997-0-58091000-1487440010_thumb.jpg

post-997-0-65164700-1487440047_thumb.jpg

post-997-0-30076400-1487440085_thumb.jpg

post-997-0-32286600-1487440147_thumb.jpg

post-997-0-20076500-1487440266_thumb.jpg

 

Намерихме си едно чудесно бункерче, спиращо вятъра. Останалите подобни скриваха отчасти и немските нудисти наоколо, което за мен беше добре. Оказа се, че ако не духа, дори може да ти бъде топло на канарски остров, нещо, което научих едва последния ден. Чак от време на време се изправях, за да ми отвее главата и да се разхладя. В този пост ще спестя мои снимки, защото беше и единствения ден, в който си облякох бански :) 

 

post-997-0-99035900-1487440472_thumb.jpg

 

Обядо-вечерята в Орзола не е нещо, за което си струва да се спомене. Определено не се справиха особено добре с обслужването и храната, но и ми беше много студено, така че с облекчение си тръгнах.  

  • Харесвам 10
Връзка към коментар

Имах много големи очаквания от Лансароте и затова съм критична към този остров. Нещата, които си бях набелязала предварително, много ми харесаха. Всъщност ме оставяха доста често зяпнала и възхитена. Единствено не ми допаднаха самите курорти и заведенията, а и транспортът ни постави в много по-статично положение, отколкото сме свикнали и ни е по вкуса. Поради което тези 3 дни хем бяха малко, хем стигнаха и не изпитвам никаква потребност да отида отново. Виж, на Тенерифе бих ходила всяка година по 2 пъти :)

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Lindt,току-що рочетох темата ти и ми хареса честния ти разказ.Естествено, ще се наложи да ида и да проверя какво ще видят моите очи ;)Тези твои ''изстрадани'' снимки са доста зарибяващи.Добре сте си прекарали.

Благодаря,че сподели с нас.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Никакви проблеми, никакви въпроси. Отидохме с личните карти на гишето и всичко мина нормално.

 

 

Да попитам още нещо. Чета, че сте били с по 8кг раници, а в сайта на Бинтер гледам, че ръчния багаж е с ограничение 6 кг. Багаж чекирахте ли и влизал ли е в цената на билета?

Връзка към коментар

Да попитам още нещо. Чета, че сте били с по 8кг раници, а в сайта на Бинтер гледам, че ръчния багаж е с ограничение 6 кг. Багаж чекирахте ли и влизал ли е в цената на билета?

Да, чекирахме ги - влиза в цената. Не мисля, че дори имат тарифа без чекиран бахаж.
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.