shnuky Публикувано: 5 октомври, 2017 Автор Публикувано: 5 октомври, 2017 В Санта Моника ме застина залезът...Какъв късмет, незабравими гледки. За жалост стана тъмно и не можах да отида до края на Руут 66, на пристана, както ми обясни двойка местни, любезни хора... 4
shnuky Публикувано: 5 октомври, 2017 Автор Публикувано: 5 октомври, 2017 Следва Венис биич...доста тъмно нищо не видях, освен опърпани магазини за сувенири и негра с пуснати транзистори на земята... 4
shnuky Публикувано: 5 октомври, 2017 Автор Публикувано: 5 октомври, 2017 Milenium Biltmore Hote, LA. Прекрасен! 1
shnuky Публикувано: 5 октомври, 2017 Автор Публикувано: 5 октомври, 2017 Лос Анджелис и Холивуд романтичната предсатва от романите на Реймънд Чандлър, Майкъл Конъли ...Места, които само съм си представяла, както и Гранд каньона. В последния ден, поради липса на време се втурвам с такси до Пол Гети Музеум и после от там Пътуване отново с такси по Мълхоланд драйв/пак от скъпи спомени от прочетини книги и предишен живот може би/ Гети музей е нещо невероятно. На склона на Сан Фернандо вали, с прекрасни гледки към долината и океана. От точката на пристигане се качих на електрическо влакче, което ни стовари пред вратите на музея...Останах без дъх, може да си прекарвам дните тук, ако живеех наблизо... Ето и малка част от колекцията на европейските художници, в частност импресионистите...Лилиите на Ван Гог вече закупени, чакат за рамка в къщи. 5
shnuky Публикувано: 5 октомври, 2017 Автор Публикувано: 5 октомври, 2017 И един Гойя, прекрасен Панорамни снимки от Мълхоланд драйв и някоя къщичка тук там... Мълхоланд драйв и Удроу Уилсън булевард, някоя от тези къщички, къщата на Детектив Хари Бош... 3
shnuky Публикувано: 2 ноември, 2017 Автор Публикувано: 2 ноември, 2017 Hotel Four season, където е сниман филма Хубава жена с Джулия Робъртс и Ричард Гиър- Родео драйв. Разбира се всички влизат и снимат . Отвън често стоят паркирани супер луксозни возила. Когато аз бях там имаше само едно, не обърнах внимание на марката, но няколкото бантустнци/българи/ до един се хвърлиха да се снимат как го пипат или тежкарски пози с чуждата кола...Умрях от срам... Родео Драйв- нищо особено, магазини от световно известни марки.... със столове и маси изнесени пред магазините, да поседнеш на улицата и да си пиеш кафе в чаша донесено от другаде, няма нито едно кафене... 5
shnuky Публикувано: 2 ноември, 2017 Автор Публикувано: 2 ноември, 2017 Бевърли хилс, долната част. Нагоре са скъпите имения и къщи. Тези къщурки са по към центъра , но са много сладки и е приятно да живееш в тях, за който може да си го позволи, разбира се. Тази бялата сграда приличаща на църква, е общината. запазена стара мексиканска сграда. Бевърли хилс е нещ, което отвън е нищо особено, защото големите меншъни, къщи на звездите и т.н са скрити зад огради и много зеленина, така че само палми може да видиш от улицата...с две думи нищо особено... Центърът на Лос Анджелис- на този кръст се казва, че едикоя си година тук се заселили заселници и образували колонията. Градът тръгва от малко пуебло, с мисия от свещеници. Зад кръста има пазар, на който се продават мексикански джунджурии и джунджурийки. Зад него има музей отворен за публиката безплатно. 3
shnuky Публикувано: 2 ноември, 2017 Автор Публикувано: 2 ноември, 2017 Музеят е хасиенда на богат търговец, възстановена и много добре поддържана. В спалнята, която ще видите надписът гласеше- Дамите, са обръщали голямо внимание на своите спални. Когато пристигал кораб на пристанището, дамите се отправяли към пистанището на пазар, придружени от своя съпруг. Това биол голямо събитие за града...преразказвам. В хасиендата има и офис- т.е помещение, където се е въртял бизнеса...Много интересно място хареса ми. 2
shnuky Публикувано: 2 ноември, 2017 Автор Публикувано: 2 ноември, 2017 (редактирано) Някои от снимките не са фокусирани, защото съм ги правила с телефона. Не обичам така но понякога се случва.. Юнион стейшън. Централната гара. Имаше и хубв площад, на който един артист от мексикански произход изнасяше безплатен концурт на различин индиански инструменти, като свиреше последователно на всеки едн от тях. Дама му помагаш с продажба на дискове и някакви свирки, които свирят като птички- след като поседях и послушах- Кондорът минава, и погледах една мексиканка, която танцуваш малко като с фитнес движения, други хора прост си седяха и слушаха. закупих си два диска един за мен , другия за подарък и продължих... гледам,обаче че не съм го снимала, какъв пропуск- беше в традиционно облекло. А ето го! Редактирано 2 ноември, 2017 от shnuky 1
shnuky Публикувано: 2 ноември, 2017 Автор Публикувано: 2 ноември, 2017 В зключение- два нощувки в Сан Франциско- хотел https://www.booking.com/hotel/us/whitcomb.html?aid=1213432;label=seogooglelocal-link-imagesaow-hotel-59843_grp-3_gendate-20170918;utm_source=seogooglelocal;utm_medium=photo;utm_term=hotel-59843_photo-61803234- местоположение отлично- качество на стаите лошо, но става. За Сан Франциско трябавт повече дни- заслужава си. Лас Вегас- 4 нощувки - Хотел Luxor, на стрипа- евтин, но става. Лас Вегас не си заслужава, освен ако не се използав за база за Гранд каньона. Но дори и за това п-добре еда се избере друг град, освен ако не си умирате да спите в стаи, в които не се отварят прозорците, музиката дъни денонощно. ВъздухЪТ е от климатици нонстоп, евтина, и некачествена харана, пиене и пушене на ротативките, които изглеждат еднакво във всички хотели. Навън е горхот от колите, жега, и по стрипа гърми също музика , за да не би случайно да си починете от цялата олелия.. Лос Анджелис - 4 нощувки- две в Холидей ин- Северен Холивуд - хубав хотел, но на каря на града, сред продачници на коли, което не позволява да се закъснява и прилиране сам. И 2 нощувки Милениум Битморе даунтаун- супер готин хотел и локация-https://www.millenniumhotels.com/en/los-angeles/millennium-biltmore-hotel-los-angeles/ Като се наканя пак за натам знам къде искам да отида пак...САЩ са красива страна, заслужава си да се пътува из природинте паркове. Има толокова места за откриване Следващия път, ще си намеря другарче и ще бъде с кола из природни паркове и места, плюс малко шопинг. 4
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега