Прескочи до съдържание

Booking.com - полезни опции, съвети, възможности и трикове при търсене

rik4o

Препоръчани мнения

Публикувано:

Май зависи от браузъра. При аналогично търсене

В Edge:

image.png.7bee1c0976141003c0249567a00640c7.png

И в Chrome:

image.png.388ab229611ac4da62adcf6d1414f49f.png

А аз понеже си резервирам през Edge, сега разбирам, че въобще има такава опция 😀 

• Харесвам 2
Публикувано:

Аз пък си мисля, че като го махнеш (цъкнеш на х) и повече не се появява (помни се в cookie)

И с Едж си го махнала едно време, а с Хром не.

• Харесвам 1
  • 2 месеца по-късно ...
Публикувано:

Понеже не го виждам на първо четене - да разбирам ли, че booking вече нямат best price guarantee, price match или както там се нарича, или просто аз не го намирам къде е написано? 

Георги Матеев
Публикувано:
преди 26 минути , Фил каза:

Понеже не го виждам на първо четене - да разбирам ли, че booking вече нямат best price guarantee, price match или както там се нарича, или просто аз не го намирам къде е написано? 

Доста са се постарали да го направят почти неоткриваемо. Влез си в резервацията през десктоп браузър (през апп или мобилен браузер не се появява), скролни надолу и някъде под детайлите на потвърждението ще видиш този линк:

Screenshot_20250606_105046_Chrome.jpg

Кликни го и действай. При мен линкът се появява за всичките ми предстоящи резервации, независимо от стойността им.

• Харесвам 7
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 15 минути , Георги Матеев каза:

Доста са се постарали да го направят почти неоткриваемо. Влез си в резервацията през десктоп браузър (през апп или мобилен браузер не се появява), скролни надолу и някъде под детайлите на потвърждението ще видиш този линк:

Кликни го и действай.

Благодаря, Жоре! 
А това за всички  резервации ли важи? Мисълта ми е дали мога да знам, че ще е налично още преди да резервирам? 

• Харесвам 2
Публикувано:

Явно съм оглупяла или само недоспала, но губя много време, докато обясня на Букинг и сайтът схване, че понякога търся повече от 1 нощувка.. Като сложа дата, добавям 2-3 дни повече, а то все си знае и ми слага следващия ден да си ходя... През това време ще заминат избраните билети на Раян.. Къде греша?

Публикувано:

Не съм много сигурна откъде ги задаваш дните за престоя. Аз обикновено си задавам точно дестинация, дати, брой хора и т.н. например:

Screenshot_2025-06-06-11-45-37-901_com.booking-edit.jpg.5e2e2ad84f463716140f17b2df861898.jpg

всяко от полетата може да се редактира и промени според желанието и дните са колкото съм ги задала 1, 2, 5 или др. Ако не влезнеш да ги редактираш, обикновено ти дава по дефолт от последното търсене

• Харесвам 1
Публикувано:

Здравейте!
След като направих резервация с код за 10% кешбек на Букинг, ден и половина по-късно не ми излиза като баланс в портфейла "Предстоящи награди". Писах към конкретната резервация в раздел "Облужване на клиенти" няколко пъти, като получавам автоматичен отговор: "Чат с отдел „Обслужване на клиенти“ Току-що изпратих това на отдела за обслужване на клиенти. Някой от служителите там ще се свърже с вас в рамките на 24 часа. Ще ви информирам, веднага щом това стане. Уверете се, че известията ви са включени". Минаха вече повече от 36 часа на първото запитване и 25 часа след второто и третото, но никой не се свързва с мен. По какъв друг начин мога да се свържа с тях, но не по импулсните им телефони?

Публикувано:
преди 3 минути , nestinarka каза:

Здравейте!
След като направих резервация с код за 10% кешбек на Букинг, ден и половина по-късно не ми излиза като баланс в портфейла "Предстоящи награди". Писах към конкретната резервация в раздел "Облужване на клиенти" няколко пъти, като получавам автоматичен отговор: "Чат с отдел „Обслужване на клиенти“ Току-що изпратих това на отдела за обслужване на клиенти. Някой от служителите там ще се свърже с вас в рамките на 24 часа. Ще ви информирам, веднага щом това стане. Уверете се, че известията ви са включени". Минаха вече повече от 36 часа на първото запитване и 25 часа след второто и третото, но никой не се свързва с мен. По какъв друг начин мога да се свържа с тях, но не по импулсните им телефони?

Ако излиза при потвърждаването на резервцията в мейла е достатъчно.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 минути , Doctor Who каза:

Не винаги. Месец, след като направих резервацията и не ми излезе кредита в " Награди и Портфейл" се обадих по телефона и ми поискаха снимка на кода и потвърждението. После ми писаха, че кодът не се вижда ясно и други бла-бла-бла, но на добра воля ще ми дадат кредит10%.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 минути , marycap каза:

Не винаги. Месец, след като направих резервацията и не ми излезе кредита в " Награди и Портфейл" се обадих по телефона и ми поискаха снимка на кода и потвърждението. После ми писаха, че кодът не се вижда ясно и други бла-бла-бла, но на добра воля ще ми дадат кредит10%.

Защо не им върна тяхното потвърждение .... , защо снимка. Целия техен мейл можеш да копираш и препратиш ако имат искания за доказателство.

Напълно достатъчно е да има черно на бяло потвърждение за награда в мейла.

Публикувано:
преди 17 минути , Doctor Who каза:

Нямам потвърждение на кредита на имейла, но такова потвърждение нямам и за други резервации, а в профила си излизат като "Предстоящи награди''.

Публикувано:
преди 3 минути , Doctor Who каза:

Защо не им върна тяхното потвърждение .... , защо снимка. Целия техен мейл можеш да копираш и препратиш ако имат искания за доказателство.

Напълно достатъчно е да има черно на бяло потвърждение за награда в мейла.

Изпратих им точно това, което ми поискаха. 

Публикувано:
преди 16 минути , marycap каза:

На този номер ли се обади: 008001194467? И съответно разговорът заплаща ли се? Не съм се сблъсквала досега с този проблем, а от години правя резервации през тях. 

Публикувано:
преди 32 минути , nestinarka каза:

На този номер ли се обади: 008001194467? И съответно разговорът заплаща ли се? Не съм се сблъсквала досега с този проблем, а от години правя резервации през тях. 

Да. Не се заплаща.

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, marycap каза:

Изпратих им точно това, което ми поискаха. 

Аз пращам това, което мисля за правилно или ако получа съвет от тук го следвам.  Не им се връзвам на исканията, защото някои са некомпетентни, друти не са разбрали казуса напълно, а някои откровено замотават случая, особено с прехвърлянията от отдел към отдел.

Преди време имах казус с много голяма разлика в цена на нощувки предлагани в  Букинг в различни месеци и  заради  гаранцията за най-добра цена сумата отиваше над 100 евро.  Чисто тенденциозно ме мотаха, докато не искалирах случая на високо ниво с всички скрийншоти и кореспонденцията. Втори път за двойно превалутиране - бяха нарушили ОУ за споделяне на данни на лична карта  без да е описано в резервацията - също сериозна сума. Писал съм във форума за това. 

Имат си политика да не плащат както всички.

@nestinarka, звъни им , но по-добре пиши, за да имаш отворен диспут и кореспонденция по него. Скрийншотите отнемат време, но помагат. 

... и в опит да бъда напълно ясен: 

Ако няма този тип съобщение в мейла за потвърдена резервация трябва да бъдат информирани /писмено/, защото са нарушили своите ОУ.

image.png.f19748ba1101f14098a0a563ac18b2b8.png

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 57 минути , Doctor Who каза:

Аз пращам това, което мисля за правилно или ако получа съвет от тук го следвам.  Не им се връзвам на исканията, защото някои са некомпетентни, друти не са разбрали казуса напълно, а някои откровено замотават случая, особено с прехвърлянията от отдел към отдел.

Преди време имах казус с много голяма разлика в цена на нощувки предлагани в  Букинг в различни месеци и  заради  гаранцията за най-добра цена сумата отиваше над 100 евро.  Чисто тенденциозно ме мотаха, докато не искалирах случая на високо ниво с всички скрийншоти и кореспонденцията. Втори път за двойно превалутиране - бяха нарушили ОУ за споделяне на данни на лична карта  без да е описано в резервацията - също сериозна сума. Писал съм във форума за това. 

Имат си политика да не плащат както всички.

@nestinarka, звъни им , но по-добре пиши, за да имаш отворен диспут и кореспонденция по него. Скрийншотите отнемат време, но помагат. 

... и в опит да бъда напълно ясен: 

Ако няма този тип съобщение в мейла за потвърдена резервация трябва да бъдат информирани /писмено/, защото са нарушили своите ОУ.

image.png.f19748ba1101f14098a0a563ac18b2b8.png

Благодаря за полезната информация. 
Писмено не намирам по друг начин как да се свържа с тях, освен в раздел "Обслужване на клиенти", но от там никой не се свързва с мен. За съжаление не успях да направя срийншот с конкретния момент, защото бързах да резервирам и беше през телефона. Затова се чудя какво да правя, защото говорим и за 200 лв. кешбек в случая, което е сериозна сума. 

Публикувано:
преди 3 часа, Anna Kalinovska каза:

Явно съм оглупяла или само недоспала, но губя много време, докато обясня на Букинг и сайтът схване, че понякога търся повече от 1 нощувка.. Като сложа дата, добавям 2-3 дни повече, а то все си знае и ми слага следващия ден да си ходя... През това време ще заминат избраните билети на Раян.. Къде греша?

О, ако правиш резервацията от телефона, много е тъпо... изобщо е пипкаво и и изнервящо. По тази причина, на мен, ако не ми се налага, правя резервациите от лаптопа и нямам проблем.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 10 минути , iaia_mama каза:

О, ако правиш резервацията от телефона, много е тъпо... изобщо е пипкаво и и изнервящо. По тази причина, на мен, ако не ми се налага, правя резервациите от лаптопа и нямам проблем.

Съгласна съм, но разликата между лаптоп версията и приложението беше с около -250 лв. от приложението... 

• Харесвам 1
Публикувано:

Понякога има отстъпка за резервация от мобилно у-во, за разлика от лаптоп.

• Харесвам 4
Публикувано:

И не само отстъпки при различните устройства, ами за някои места цената изглежда е динамична и се променя с търсенето и нагоре, и надолу. Пример: исках да запазя един апартамент за 5 дни, излизаше ми за 365 паунда, когато ограничих бюджета в търсачката, ми го пусна същото това място за 311 паунда (или нещо подобно). Когато го отворих през мобилната версия, цената изведнъж се качи на над 390. После отворих и приложението (или първо беше приложението, после мобилната версия, но това няма особено значение), където цената (не можех да повярвам) слезе до 295, т.е. Букинг пое някаква част (дотогава не искаше да "поема"). Това съм го забелязвала много пъти, но е само при определени настанявания... И общо-взето трябва да си играе човек на тука-има, тука-нема... Също така са започнали да добавят разни допълнителни такси (скоро не бях резервирала и беше изненада за мен), и не винаги крайната цена е крайна...

• Харесвам 4
Публикувано:

От тази вечер:

РС

8FE93FA2-A9C8-41EC-B9F2-02AFCF22E05A.jpeg.5d8ee6016fc99718e6e6509898875370.jpeg

Мобилно приложение (без нотификация цена само за мобилно приложение)

1E7EA852-45C8-4035-AB0B-42FACA84DAF8.jpeg.51ea12afde71d3f51172126f31107238.jpeg

• Харесвам 1
Публикувано:

Там на (i) като се натисне не излиза ли отстъпка за мобилна резервация?

Публикувано:

Това с мобилните устройства е малко относително. Въпреки, че пише,.че дадена цена в само за мобилни устройства и се предполага по-ниска, същата понякога може да е и на десктоп. Понякога може и на десктоп да е по-евтина. Понякога наистина  мобилната е по-ниска. Понякога букинг плаща, друг път не. Понякога през референтен линк на Уиз напр, е същата като най-ниската плюс, че ти дава кредити, друг път я вдига и реално кредите са разкликата. Както и @searusпише,  особено за по-големи резервации трябва доста си поиграе човек и да обследва всякакви варианти и за мен алгоритъмът и логиката засега остават неясни.

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 12 часа, neuromancer каза:

Там на (i) като се натисне не излиза ли отстъпка за мобилна резервация?

Поне при мен не. Мобилна цена ми излиза в нарочен зелен надпис

2230CB34-6AC2-4F19-8226-DDAEADEF9CF4.jpeg.3b0b8e5a4197c3f16a0c066c2cf9cd5a.jpeg

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.