Прескочи до съдържание

16 дни в Тайланд


Хаджи

Препоръчани мнения

Здравейте Магеланци,

Като попрочетох от тук оттам форума и без особено ясна програма с жена ми се отказахме на 23.02 в Банкок с обратен полет на 12 март и хотел запазен за 3 нощувки.

Хотелът е близо до BTS станция и до Сиам и Neon market. Не сме особено претенциозни, така че голяма стая с гледка към съседна сграда, двойно легло и баня за 1000 бата/вечер със закуска ни бяха идеални. Както се оказа мястото е ключово за достигане на по-интересните места в града.

След като минахме паспортния контрол (*дръжте си под ръка името и адреса н хотела,защото имиграционните се заяждат) смених пари на входа на влаковете, след като се спуснах по рампата (най-добрият обменен курс в Тайланд, който видях до момента, така че сменяте смело). Хванахме влакчето до центъра (нормална линия 45 бата/човек) и след като се повъртяхме да си намерим карта за телефон, се повозихюе с BTS 2 спирки и походихме пеша около 1 км. (за 1 км с багаж си хванете тук-тук, но не давайте повече от 20 бата). До тогава вече беше 1 следобяд, така че просто проспахме остатъка от деня. Вечерта ходихме до Ко Сан роуд, като един тук-тираджия ме взе за мезе и ми прибра 100 бата на отиване (а ми поиска 150). На връщане хванахме градски транспорт (климатизиран автобус за 23 бата/човек). Видяхме наблизо до хотела пазар (bobe market) и след дълъг оглед намерихме сергия, на която продаваха храна с име изписано и на английски. Малко трябва да си преглътнеш представата за хигиена, за да ядеш като тайландците, но на масата до сергията седяха няколко души, които си хапваха спокойно. Ядохме варено-пушено и панирано пиле с ориз за по 50 бата порцията.

На следващия ден не можахме да станем за закуска. Някъде в късния следобед все пак се съвзехме от часовата разлика и се отправихме към Golden mountain. По пътя пак минахме през пазара и се оказа,че през деня си июа цял фуд стрийт. Закусихме типична тайска супа (прилича на нашата шкембе чорба, но я правят с каквото имат месо в 5-6 варианта). Дадоха ни по едно пликче със супа и по една чинийка и ни пратиха да си търсим място да ядем.

Гледката от върха на Голдън моунтин е величествена. След него посетихме и двата храма през улицата от другата страна на канала, но честно казано, ако не сте особено влюбени в образа на Буда, това си е поклонение за вярващи. Успяхме пешком да стигнем до The Giant Swing навреме за вечерната служба. Интересно е, на пак за будисти. След това ходихме пеша до Wat Pho, но вече бяха затворили. След кратка обиколка на улицата около реката се качихме на неклиматизиран автобус и за 10 бата на човек се озовахме отново на пазара. Тук дневният фуд стрийт беше свършил, но седнахме в по-голяма пазарска кръчма, където ни сервираха някакъв специалитет от 4 вида месо и яйце, който се готви на жар пред клиента. Лелята донесе в една чинийка месото с яйце, едно пакетче с някакви зеленики и след малко едно гърненце с бульон върху глинено огнище с жар. Беше много забавно, защото на мен съвсем не ми беше ясно как се яде това. Гледам в се с лелята в почуда и накрая тя взе да ми показва да сипя месото, да добавя листата от зеленината, да изчакам да заври... пихме бира Чанг, не е лоша.

На следващия ден искахме да идем до плаващите пазари, но не ни се получи плана по здравословни причини и си останахме в хотела до обяд. Следобед ходихме до крокодилската ферма. ГОЛЯМА ЗАГУБА НА ВРЕМЕ И ПАРИ. Не ходете по каквато и да е причина. "шоуто" е посредствено дразнене на крокодили, а мислех че няма по-тъжен зоопарк от софийския докато не видях този.

Днес обиколихме Прая с лодка (15 бата в посока), ходихме във Wat Arun (50-те бата вход са малко измамни, защото самия храм е затворен за ремонт. Wat Pho и неговите 100 бата пак са на ваша отговорност. Един таксиджия се опита да ми поиска 200 бата до хотела от Wat Pho, този зад него ме закара за 70 по навигацията на телефона. Пиколото в хотела и той се опита да обади цена 400 до автогарата, че днес май "има трафик", хванахме един отпред и ни закара за 130.

Сега сме на нощния автобус за Пикет. Смятаме да останем до края на седмицата и да отидем към Чанг май следващата, като на връщане искаме да посетим и Ерван и плаващия пазар на Чананбури.

Някой има ли впечатления от музея Ерван в Банкок? Има ли смисъл да се ходи?

  • Харесвам 5
Връзка към коментар

Хора разни.На нас крокодилската ферма ни хареса много.Не само заради огромния брой крокодили,но и заради другите животни.Крокодилско шоу не гледахме,но разходката по прогнила пътека над огромни крокодили сериозно вдига адреналина.Вярно,че целият комплекс е позанемарен,но тук видяхме най-хубавите тигри.Особено три малки каква игра му хвърлиха.

На нас лично и плаващия пазар ни хареса.Не че е истински,но си заслужава да се види.Ние ходихме от Канчанабури,но и от Банкок се ходи на същия.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.