Прескочи до съдържание

София - Лондон, 68 евро двупосочен

Препоръчани мнения

Публикувано:

Отново добро предложение за Лондон, за всички които изпуснаха предишната оферта от 60 евро. Тази обаче е още по-добре, по няколко параграфа:

• не е необходимо да си член на Wizz Discount Club
  • позволеният ръчен багаж е с по-големи размери
  • летище Станстед се води по-лесно достъпно от Лутън
  • авиокомпанията е easyjet, която генерално се води по-качествена от Wizz (колкото и да е субкетивно това)

Дати: 9-12 ноември
Цена: 67.58 евро. При резервация за повече от един човек, цената ще падне с по 1-2 евро.
За резервация: http://easyjet.com

2013-08-09_09-02-08.png

За транспорт от летище Станстед до центъра на Лондон може да проверите автобусите на Terravision: http://terravision.eu
Ползвал съм ги и последния половин час е като мини автобусна разходка измежду централните забележителности на Лондон. Друг превозвач е http://easybus.co.uk .В крайна сметка опира до текущата цена, която ще ви изкарат и дали Victoria Station ви е по-удобно от Baker Stereet спрямо, мястото което ще отседнете.

За хотелски нощувки може да проверите booking.com
А ако по-скъпите лондонски хотели не са ви по джоба може да погледнете hostelbookers.com
Все пак се консултирайте във форума, че някой от нас имат лош опит с лондонски хостели :)

Приятен полет :)

Кликнете тук, за да видите тази статия

• Харесвам 1
Публикувано:

А ако по-скъпите лондонски хотели не са ви по джоба може да погледнете hostelbookers.com

Все пак се консултирайте във форума, че някой от нас имат лош опит с лондонски хостели :)

Аз не мога да кажа, че имам кой знае колко голям опит с хостели в Лондон, бил съм само в 2-3. Вероятно stenk е бил в повече там. Единствения им недостатък (според мен), е че винаги целогодишно са претъпкани до пръсване. Без значение от сезона. И от тук вече идва малко по-занижената хигиена, колкото и да се старае персонала да поддържа добро ниво.

Иначе плюсовете май са повече:

На първо място слагам това, че хостели има в районите на всички по-големи атракции и забележителности. А това спестява мноооого много от градски транспорт, който се явява сериозен и основен разход за този мегаполис. Има и хотели, но тези в Централен Лондон са колкото минимална работна заплата у нас на вечер.

Почти всички (с много малки изключения) предлагат закуска, включена в цената. А да, цената на хостелите е смешна за стандарт на град като Лондон - между 3 и 30 паунда. Доста под тази за същите условия примерно в един Париж или Брюксел.

Предлагат също всички екстри и удобства, от които има нужда човек, далеч от дома си и тръгнал на път.

Както казах, не бих го определил като лош опит. Чувал съм и съм виждал хоТЕли с хотелските им цени, чиито условия са били кошмарни, и под нивото на хостелите. Но всеки сам преценява кое му е по-важно - да плати цената на хотел, за който пак не е сигурно колко е качествен (не говоря за големите тлъсти вериги като Ritz, Carlton, Thistle, Four Season, Mayfair и Waldorf), за да стои в него само колкото да спи. Защото Лондон не е град, в който отиваш да спиш, а или да вършиш работа, или да разглеждаш музеи, изложби или концерти. Или да спести от нощувки, но да остане повече за развлечения от всякакъв характер, които изобилстват в този град.

И една забележка - много хостели се представят по сайтовете като хотели, само колкото да вземат 20-30 паунда отгоре, а всъщност са си най-обикновени дупки. Затова добър и оптимален избор според мен е хостел от голяма, доказана и известна верига хостели като St. Christopher's, Meininger, Fresh, YHA и Smart (не всички); или budget hotels като Ibis, Travelodge, Holiday Inn Express, та даже и easyHotel от голямото семейство на продуктите, които Сър Стелиос е създал, е един далеч нелош избор - приятен, чист и функционален.

• Харесвам 3
Публикувано:

Бил съм  в четири , като в два от тях по няколко пъти. За съжаление любимият ми Пикадили на Пикадили Съркъс го закриха преди нова година и няма вече място с такава локация на пеш разстояние от почти всичко интересно  ... може би само този на Ръсел Скуеър ... :-)

Вече отсядам в Meininger , където съм бил и преди де  :

http://www.meininger-hotels.com/en/hotels/london/

На практика в Лондон няма читав хостел под 28-30 евро на легло.

Holiday Inn и easyHotel са съвсем близо до Меininger.

St. Christopher's  ... просто не ме кефят металните им легла и стаите с тоя теракот все едно си в банята :-)

• Харесвам 1
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Може би тук не е мястото, но...рискувам.

имам билет- подарък за Лондон  с тази компания. Само да питам,  колко килограма позволяват да бъде багажа, който ще оставя и този който се именува ръчен?

Публикувано:

Може би тук не е мястото, но...рискувам.

имам билет- подарък за Лондон  с тази компания. Само да питам,  колко килограма позволяват да бъде багажа, който ще оставя и този който се именува ръчен?

Добре дошла, като видиш отговора ще преместя питането където му е мястото :)

Багажа за багажното (куфара) е 32кг, нито грам повече, не че ще те карат да плащаш допълнително, забранено е. 

Багажа в кабината е неограничен по килограми, единственото изискване е раничката да е в отбелязаните размери и да успееш сама да я качиш в багажниците отгоре. 

P.S. Понеже билета е подарък, провери дали е включен куфар в подаръка. С Wizz Air това е услуга, която се плаща допълнително.

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Много ти благодаря, нямам включен куфар. Ще трябва да натъпча всичко в раница с определени размери, вече ми изпратиха копи на бордната карта. Надявам се да не са строги и да мерят с линийка??!

Публикувано: (редактирано)

Не с линийка, но ще те карат да го пъхаш в т.нар. "клетка", която е по размерите  и ако е в повече, ще доплащаш.

Ето примерни клетки за ръчен багаж:

post-103-0-30492400-1380450523_thumb.jpg

post-103-0-91576300-1380450523_thumb.jpg

post-103-0-29283300-1380450669.jpg

Редактирано от Nine
Публикувано:

Случва се да пренебрегвам правилата , но съм винаги готов да се разделя с част от нещата или дори с колелцата и дръжките на чантата  :)

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.