Прескочи до съдържание

Кьолн и Дюселдорф: Въпроси и препоръки


Svetlin

Препоръчани мнения

Здравейте, бих искал да ви попитам няколко неща около Кьолн и Дюселдорф 

Група от 12 човека ще пътуваме с Райнер след около седмица, та въпросите са ми ?

 

1.От летището в Кьолн с какво е най - практично да се придвижим до центъра (ще кацнем в 21ч) и каква е цената ?

2. Бихте ли ми препоръчъли какво да посетим в Дюселдорф за един ден ?

    засега сме планували автомобилния ретро музей Ремисе

3. Каква е актуалната цена на посещение на кулата Рейн ?

4. Има ли от къде да си букнем посещението по рано за кулата 

5. Какви са цените на транспорта ? Кои вариант е най-изгоден за група (12човека )за 24 часа

6. Всякакви ваши съвети за посещение на интересни неща в рамките на 1 ден ще ми бъдат полезни       било то и за хапване даже .

 

БЛАГОДАРЯ МАГЕЛАНЦИ !!!

Връзка към коментар

От летището в Кьолн има директен транспорт (S-Bahn) до централната гара (която си е точно до катедралата). Цената преди година беше 2.60 евро.

Най-добрият начин за придвижване на големи групи в провинцията Nordrein-westphallen е да се купи групов NRW-ticket на Deutsche Bahn. Билетът важи за целия обществен транспорт в областта - влакове, U-Bahn, S-Bahn, автобуси. Цената беше 42 евро (може и да се е качила малко вече, а ако се вземе от гише, а не от машина, слагат още едно-две евро отгоре). Но това е цена за до петима души общо. Така че вие си вземете три NWR билета и ще ви излезе по 11 евро на човек за целия ден.

В делнични дни билетът важи за пътуване след 9 ч сутринта, а в празнични дни валидността му е още от полунощ... и до 3 ч след полунощ на следващия ден. Имената на пътуващите трябва вие да ги напишете отзад на билета, преди да се качите на първото превозно средство.

В кьолн интересните неща са на един хвърлей разстояние от гарата. Така че, (ако сте прекалено раннобудни) разгледайте катедралата, и си вземете вак за дюселдорф след 9 ч. Или се разходете по могъщия мост Hohenzollern над Рейн. от другата му страна е кулата Триангелн, където може да се качите с асансьор за 3 евро до площадката на върха и да снимате панорамно града, като на преден план ще са Рейн с моста и катедралата. Може да се качите и на покрива на самата катедрала, но си е доста катерене пеш и беше малко по-скъпо.

В Дюселдорф не съм ходил и не мога да ви дам съвет :)

Редактирано от master_of_germs
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

master_of_germs, моля да разясните:

"От летището в Кьолн има директен транспорт (S-Bahn) до централната гара (която си е точно до катедралата)."

За тази отсечка може ли да се ползва карта за градския транспорт?

Карта за градския транспорт за 1 ден за до пет човека - 13.10 евро по информация от сайта им.

Ние също ще пътуваме скоро и съм набелязала и корабче по Рейн.

Редактирано от elmapl
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравейте, в момента съм в Кьолн и за съжаление довечера летим обратно към София. Да, има директен S-Bahn от летището до централната гара и цената му 2.80 евро на човек. За групови билети не съм гледал, защото сме само двама :) В Кьолн бих препоръчал и музея на шоколада. Който обича шоколад там е неговото място.

Вчера пътувахме до Кобленц, който е само на 1 час от Кьолн и влака пътува покрай реката. Много красив град! Основното, което посетихме, беше лифта с крепостта и Deutches ecke.

В Дюселдорф също не сме ходили. Дано има време следващия път.

Билети за влака купих от гише и струваше 46 евро дневен билет до 3:00 ч. На машина ми го даваше 44 евро, но не знам защо не ми се рискуваше като за първи път :)

  • Харесвам 4
Връзка към коментар

master_of_germs, моля да разясните:

"От летището в Кьолн има директен транспорт (S-Bahn) до централната гара (която си е точно до катедралата)."

За тази отсечка може ли да се ползва карта за градския транспорт?

Карта за градския транспорт за 1 ден за до пет човека - 13.10 евро по информация от сайта им.

Ние също ще пътуваме скоро и съм набелязала и корабче по Рейн.

Ако вземем такава карта ще може ли да я ползваме за превоз със С-БАН до Дюселдорф ?

Връзка към коментар

От Кьолн до Дюселдорф ще ви трябва NRW-билет.

Имайте предвид, че той не включва експресните влакове. Но градският транспорт във всички градове на областта е включен.

Може да видите, дали в сайта на flixbus няма някакви автобуси, които вечерта да ви закарат от летището директно в Дюселдорф, понякога имат хубави промоции за по 5-10 евро. Макар че си е малко рисково, при късния полет...

Връзка към коментар

Ако вземем такава карта ще може ли да я ползваме за превоз със С-БАН до Дюселдорф ?

Ние декември си купихме групови билети за 5 човека/42 Е/ден. Важат за градски и междуградски траспорт. С тях се разходихме в Мюнстер, Дюселдорф и Кьолн без да се налага да купуваме други.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Stettin, ако ще пътувате от Кьолн до Дюселдорф,вземете RE (Regional express) вместо S Bahn. По-бързи длса, а цената е еднаква. Както вече са обяснили NRW билет за цял ден за пет души включва всички отсечки с обществен транспорт (влак, метро, трамвай, автобус) без първа класа и бързи влакове (IC, ICE) в рамките на цялата област Северен Рейна Вестфалия. Ако пътувате само в рамките на един град за деня е по-изгодно да си вземете дневен групов билет за този град (например само за Кьолн или само за Дюселдорф). Обърнете внимание, че дневните билетите са само за дадения ден, а не за 24 часа от закупуването им. Груповите билети са само за до 5 човека, така че на вас ще ви трябват 3 или 2 групови и 2 нормални.

Във форума има доста теми за Дюселдорф и Кьолн с предложения какво да се види, както и обяснения за транспорта

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Тръгнете от гарата на Дюселдорф до центъра пеш - супер близо е. Разходете се по центъра, променадата покрай реката, седнете в някое от крайбрежните заведения, пийте по 2-3 бири и се наслаждавайте на гледката ;)

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Наистина има няколко теми за Ддорф. Най-общо - стария град - старото кметство, улицата с кръчмите, Тайнтурм-а, медиахафен с моста към хотела, тазходка с корабче по Рейн, църквата със завития покрив, който се е завил от срам - историята е интересна, японските градини, Кьонигз алее, Оберкасъл, разходка покрай Рейн, плейнспотинг терасата на летището в Ддорф, 12-те статуи, които са разпръснати из целия град,...

  • Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

Така не съм изчел цялата тема и съжелявам ако се повтарям но да споделя някои неща от скорошното ми пребиваване там. Носете си евро докато сте в Германия! За суми под 10евро а даже и 20 не искат да приемат картово разплащане!

Интересно място за посещение е http://www.der-drachenfels.de/ има страхотна гледка и заведения където да пийнете по бира или две :) . Влакчето до върха струва 8евро, а на връщане е по-добре да се разходите пеша има си хубави алеи. Друго място заслужаващо си посещението е тази бирария https://de.wikipedia.org/wiki/Lommerzheim менюто е семпло, но предлаганите стекове са огромни и е предизвикателство за сам човек да се справи с тях. Също така се предлага една от най-хубавите местни бири Päffgen Kölsch. Много трудно се намират места, но с малко изчакване ще ви настанят Препоръчвам я не е за изпускане.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Нека го кажа така болшинството не се кефят, сигурен съм че има и такива които приемат. Също така човека при който бях и живее там от 15г. ми го каза, че не искат повечето. Дори в магазин за сувенири си имаше бележка, че картови разплащания под 10 евро не се приемат. По-добре е да си има човек кеш за там.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Потвърждавам написаното от Пацо. Има много магазини и пекарници, които не приемат карти за плащане на суми под 10 евро. А има и пекарници, които въобще не приемат карти, а само кеш. Въпрос на късмет е да не попаднеш на такива, така че най-добре е винаги да имате дребна сума за всеки случай.

Редактирано от Masmiya
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.