Прескочи до съдържание

Тур в Гърция, Юни 2017

Препоръчани мнения

Здравейте! След пътешествия из цяла Европа, Югоизточна Азия и Карибите, нашата съседка Гърция така и остава тайна за нас, та тази година сме решили да си направим раходка и до там. Първоначално мислихме само до Корфу да отидем, но както винаги решихме да направим нещо по-смело и грандиозно, а именно следната обиколка:

КОРФУ - ЛЕФКАДА - КЕФАЛОНИЯ - ЗАКИНТОС

Ако имаме финансовия ресурс и още време отпуска може да минем и през Атина ИЛИ Халкиди, но това ще го решаваме в последния момент.

Идеята е по 3 дни на остров, ще се придвижваме с кола от България и сме с две деца на 2 и 6 г.

Местата за нощувки съм ги резерварала през Букинг с онлайн резервация.

Моля за съвети относно транспортирането ни там, фериботи и лични впечатления за плажовете.

Това, което най-много ме интересува е как да стигнем от Лефкада до Кефалония. Четох в сайта на фериботната компания, че пристанището във Василики е в ремонт и временно фериботната линия не работи. Моля, ако някой има информация, да пише ;)

Връзка към коментар

Това, което най-много ме интересува е как да стигнем от Лефкада до Кефалония. Четох в сайта на фериботната компания, че пристанището във Василики е в ремонт и временно фериботната линия не работи. Моля, ако някой има информация, да пише ;)

Ако не тръгват от Василики, пробвай да потърсиш като начална точка Нидри.

Връзка към коментар

Връзката между Лефкада и Кефалония в момента се осъществява от Нидри. Как ще бъде през лятото е Божа работа.

http://westferry.gr/

Личното ми мнение е, че 3 дни за всеки един от островите е мизерно малко време и ще бъде излишно препускане. Отделно трябва да имате предвид, че за местенето между островите отива поне половин ден. Всички острови са достатъчно големи за да изискват между 4 дни за Лефкада и 7 дни за Кефалония като минимум. 

Връзката Кефалония - Закинтос се осъществява от Песада. http://ionionpelagos.com/en/content/112

Ако пътуването е в летния период горещо препоръчвам да си купите фериботни билети предварително. 

Между Корфу и Лефкада няма връзка и ще трябва да вземете ферибот от Корфу до Игуменица и от там през моста на Лефкада. 

Тази карта е достатъчно изчерпателна за фериботните връзки и разписания http://www.gtp.gr/ferryconnections

Редактирано от TeddyBear
Връзка към коментар

И аз споделям мнение, че по три дни на остров е много малко. Всички острови са за обикаляне с кола и имат прекрасни плажове, малки живописни селца и градчета, манастири. На нас по 10 дни не ни стигаха да обиколим островите.По пътя на юг от Игуменица е Парга. Историческо и много красиво също.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.