Прескочи до съдържание

Варна

Meidj

Препоръчани мнения

Да, може да се мине, има парапет между платното и колите. Лятото дори се скача ежедневно от там с бънджи, така че няма опасност. Единствено с колело би било проблем заради електрическите стълбове, с други думи не е много широко :)

Редактирано от tch
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Да, може да се мине, има парапет между платното и колите. Лятото дори се скача ежедневно от там с бънджи, така че няма опасност. Единствено с колело би било проблем заради електрическите стълбове, с други думи не е много широко :)

...Лятото дори се скача ежедневно от там с бънджи...

Скачат, но всеки ден - не е вярно.

Връзка към коментар

А може би скачат, защото иде опасност, някой добрички голф 2 (варненски еквивалент на пернишкия) :lol:

На тръгване по моста те връзват за въжето и те отвързват на другия край. А ако се наложи - скачаш.

Редактирано от Zaro
  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Отчитам се. Минах по моста в посока Аспарухово. Обща продължителност на пътешествието със средно бърз ход и няколко кратки поспирания за снимки = 19:05 мин. Като цяло си е доста неприятно дори за ходене, за велосипеди е почти невъзможно заради стълбовете. 

Иначе Варна е страхотен град дори през студените месеци. Дано само не го орезилят и него по модела на Бургас, където е пълна оркенска разсипия под воала на позьор-модернизацията. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Отчитам се. Минах по моста в посока Аспарухово. Обща продължителност на пътешествието със средно бърз ход и няколко кратки поспирания за снимки = 19:05 мин. Като цяло си е доста неприятно дори за ходене, за велосипеди е почти невъзможно заради стълбовете. 

Иначе Варна е страхотен град дори през студените месеци. Дано само не го орезилят и него по модела на Бургас, където е пълна оркенска разсипия под воала на позьор-модернизацията. 

Не е ли забранено? На мен ми бяха казали, че са забранили за пешеходци заради много самоубийства.

Връзка към коментар

Не е ли забранено? На мен ми бяха казали, че са забранили за пешеходци заради много самоубийства.

Поне през последните 10 години никога не е имало подобна забрана. Дори миналото лято, когато мостът беше затворен за ремонт в едната посока, много хора от Аспарухово/Галата ходехе пеша до центъра заради големите задръствания на моста.

Връзка към коментар

А какво ще рече оркенска?
Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...
3 minutes ago, ruwenzogy said:

Предстои ми пътуване тези дни до Варна и имам следните въпроси. Дали Аспаруховия мост е в ремонт и  как/дали  мога да посетя двореца Евксиноград?

Мостът е в ремонт, но се минава без проблем. И двете платна са отворени и няма задръствания.

Евксиноград е отворен без понеделник. Трябва да изпратиш запитване на елекронна поща поне два дни предварително, казваш предпочитан час и дата, и ти отговарят в зависимост дали се сформира група.

Между другото и ние ще го посещаваме при този ни престой във Варна, може би на 26.05 или на 27.05 Което ме подсети да им пиша.

http://visit.varna.bg/bg/euxinograde.html

Това са телефоните и ел.поща за посещенията. И билет, естествено.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Мостът е в ремонт в посока на излизане от Варна .В пикове часове са възможни задръствания. 

За "Евксиновград" - да,има нужда от предварителна резервация.

Весело изкарване в слънчева Варна.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Мостът е в ремонт до 15.06 в посока Бургас. Последно като минавах задръстванията бяха нечовешки- 30 минути за 2 километра, но мисля, че направиха някаква реорганизация на движението и сега е значително по-добре.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Евгени Димитров

13 години съм във Варна. Учих, работих, че даже и жена си взех оттам, а на Евксиноград никога не съм ходил! Голям съм тъпанар! Следващия път ще се поправя, само някой трябва да ми напомни, че тряба да отида. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Непременно го направи! Освен това имай в предвид, че месеците май и юни е най-красиво, защото всичко е цъфнало. През месеците юли и август достъпа е малко ограничен, заради летните почивки на любимците на народа. Опитай и врачанския мискет!

Връзка към коментар

Така е, но удоволствието няма да е по всеки джоб. Подобно нещо в Атина започва от 120 евро. Така че тук предполагам ще е твърдо над 100лв./човек. Но пазара определя, ако имат клиенти за през лятото няма лошо

Редактирано от tch
Връзка към коментар

Интересно е как тези вечери във въздуха се "прераждат" с цикличност - преди 10-ина години бяха много популярни в София - правеха ги до Александър Невски и в парка на НИМ.

Връзка към коментар
  • 4 месеца по-късно ...

Здравейте варненци :)

края на идната седмица ще сме семейно във Варна.

Бихте ли ми препоръчали ресторант с хубава и вкусна храна, нормални цени, красив интериор - всичко за един хубав РД. Ако имате и тел за резервации ще е още по добре :)

Връзка към коментар

Аз харесвам Мистър Баба ( дървения кораб на плажа) - http://www.mrbaba.net/

Стария чинар - http://www.stariachinar.com/ - примерно този на ул. Преслав

Ла Пастария - http://www.lapastaria.net/en/

Вила Буров - http://www.villaburov.bg/

Струва ми се, че цените в Капитан Кук са над нормалните ;)

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.